-
Και δεν ειναι τυχαιο οτι χρησιμοποιειται το πιο δημοφιλες και ικανο οχημα της για να προωθησει την υπερτροφοδοτηση.
Νομιζω οτι θεμα χρονου ειναι να δουμε και τετρακινητη μη SUV Μ. εκει θα ριξουμε τα γελια! -
Φυσικά και δεν είναι τυχαίο, καθότι SUV με αεροδυναμική περιπτέρου (νταξ, τα πάει καλύτερα από τα X5,ML etc) πρέπει με κάποιο τρόπο να επιτύχουν ίδιες επιδόσεις με μειωμένες εκπομπές ρύπων!
Το γράφει κιόλας στο άρθρο... -
Περίπτερο ? Σε βρίσκω αρκετά επιεική. Τα περίπτερα μαζί με το εμπόρευμα και τον περιπτερά δεν πρέπει να είναι παραπάνω από 600-700 κιλά. Οπότε το περίπτερο είναι 'Caterham' μπροστά σε αυτούς τους δεινόσαυρους.
Εγώ θεωρώ ότι ένας κινητήρας από Veyron στον παρακάτω πύργο θα ξεφτύλιζε πόλλα 'γρήγορα SUV. Άλλωστε ΣΑΦΩΣ και έχει καλύτερη αεροδυναμική !
-
Νομιζω δεν εχω γραψει ποτε στο forum της BMW, καλη μου πρωτη λοιπον. Ειδα σημερα στο δρομο μια τριθυρη 116 σε ασπρο χρωμα , αλλα δεν ηταν το απλο ασπρο, ειχε την σπορ εξωτερικη εμφανιση και πραγματικα ηταν κουκλα, αλλα ρε παιδια γιατι 116 με 122 ιππους; Ειναι τοσο καλοζυγισμενη, τοσο καλοστημενη που δεν γινεται σε αυτο το αυτοκινητο να μην εχεις αλογα να το πας και επισης για τα χρηματα του δεν ειναι και value for money.Αληθεια η τριθυρη με σπορ εμφανιση δεν κανει 28Κ; Βεβαια δεν περιμενεις απο μια BMW να ειναι value for money αλλα απο 120 και πανω και ειδικα η 130 ειναι πειρασμος. Απλα ποσοι απο αυτους που εχουν σειρα 1 εχει πανω απο 116 και ποσοι εχουν την ομορφη coupe εκδοση; Πραγματικα πιστευω πως δεν αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα για 116, την ιδια στιγμη βεβαια που για 130 τριθυρη, 125 coupe και 130 αξιζουν και με το παραπανω...
-
Απαραδεκτη η κινηση της BMW να βαλει τουρμπο στα ///Μ (αν ισχυουν αυτα που διαβαζουμε)...
Μαλλον ξεχνανε οτι η πλειοψηφια των αγοραστων ειναι ατομα που γουσταρουν ατμοσφαιρικα πολυπεταλουδα μοτερ που στροφαρουν ψηλα.
Απο εκει και περα, τι να πρωτοπουμε για το Χ6 'Μ' ? Ελεος...///Μ = Πισω κινηση, μπλοκε, πολλες πεταλουδες και ατμοσφαιρα... Αλλιως, παμε σε Audi και ΜΒ.
-
Είναι όντως απαράδεκτο να βγάλει turbo...αλλά όταν ο ανταγωνισμός έχει 'γυρίσει' στο turbo, δε μπορεί να κάνει αλλιώς αν θέλει να πάει μπροστά και να πιάσει/ξεπεράσει τον ανταγωνισμό. Πρέπει δηλαδή να παίξει με τους νέους κανόνες.
Η Χ6Μ πάντως δε μου κάθεται καλά.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Είναι όντως απαράδεκτο να βγάλει turbo...αλλά όταν ο ανταγωνισμός έχει 'γυρίσει' στο turbo, δε μπορεί να κάνει αλλιώς αν θέλει να πάει μπροστά και να πιάσει/ξεπεράσει τον ανταγωνισμό. Πρέπει δηλαδή να παίξει με τους νέους κανόνες.Η Χ6Μ πάντως δε μου κάθεται καλά.
είναι θέμα φιλοσοφίας όμως...
με άλλα λόγια παραδέχεται ότι έπαιξε, ρίσκαρε και έχασε, αν προβεί σε μια τέτοια κίνηση.οπότε και ο απλός κοσμάκης με ατμοσφαιρικά υπερ-αμάξια bmw θα έχει χειροπιαστώς πεισθεί ότι καλή η ατμόσφαιρα, αλλά το τούρμπο καλύτερο. Βέβαια μετά θα μπορεί να ασχολείται ο κοσμάκης με την 'αίσθηση της ατμόσφαιρας' και 'πράσινα άλογα των πεταλούδων'.
Αλλά στο κάτω κάτω, bmw είσαι, χάραξςε μια πορεία, μην τη χαλάς τώρα για 50 άλογα παραπάνω...
-
To turbo ειναι απαραιτητο για να περιορισουν τα καυσαερια/καταναλωση καυσιμου, οπως και το αυτοματο με διπλο συμπλεκτη.
Απλα θα χασουν σε πωλησεις αν δεν το κανουν.
-
Δεν είναι μόνο τα άλογα. Είναι η μεγαλύτερη ροπή και χαμηλότερη κατανάλωση που προσφέρουν τα turbo και σε συνάρτηση με τα EfficientDynamics μπορεί να τη ρίξει κι άλλο.
Δε νομίζω ότι αφού γυρίζει στο turbo παραδέχεται ότι έχασε, άλλωστε θα κρατήσει τους 6κυλ ατμοσφαιρικούς κινητήρες για τους λάτρεις της ατμόσφαιρας, απλά σε μεγάλα σύνολα που μπαίνουν μπροστά από κάτι RS4-6, πάει για turbo.
Ας δούμε τι θα γίνει και πως...αλλά πλέον δε νομίζω ότι είναι τόσο κακή επιλογή. Δηλαδή τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν πριν τη turbo-επανάσταση η BMW έβγαινε και έλεγε, τέλος η ατμόσφαιρα στα Μ, πάμε για turbo. Εκεί ναι, θα είχε θέμα. Πιστεύω δηλαδή ότι οι καιροί και η ανάγκη της αγοράς τη 'πάει' προς αυτή τη κατεύθυνση.
-
Ξερετε ποσοι αγοραζαν Μ3 λογω ατμοσφαιρας...και ειμαι μεγαλος λατρης των ατμοσφαιρικων Μ γαμωτο...
-
Λαθος αν τουρμπισει τις Μ και τις αφησει πισωκινητες.
-
γιατι λαθος αν τις τουρμπισει και τις αφησει πισωκινητες??
και για μενα ειναι λαθος να τουρμπισει τις Μ(λογω φιλοσοφιας),αλλα πώς αλλιως να τα βγαλει περα???
βεβαια ξαναλεω πως σε συνεντευξη που χα διαβασει(οχι πολυ παλια) οι Μ-αδες μιλουσαν για διατηρηση των ιδιων αλογων και μειωση βάρους αλλα τα πολλα αλογα ειναι που τραβανε το κοσμο μη κοροιδευομαστε... -
κατι μου λεει οτι η BMW θα φερει μετα την Porsche το μεταβλητο Turbo σε αυτοκινητο πιο προσητο απο την 911 Τurbo
εμενα θα μου αρεσε να εφερνε τουρμπο στα αμαξια της.Με καλυψε ο Νικος για ποιους λογους .
εξαλλου στην υπολοιπη Ευρωπη που 8 στα δεκα 3αρια ειναι diesel αυτα Turbo δεν εχουν ολα;ο αγαπημενος μου κινητηρας ομωε ειναι και παραμενει της 330ι
εγω απλα να αναφερω μετα απο τρια χρονια και 50χλ χλμ το αυτοκινητο (320ι me ta 150hp) δεν εχει βγαλει απολυτως τιποτα
ρολοι...και σε συνθηκες ακρεες μερικες φορες με εχει βγαλει ασπροπροσωπο...
ετσι μαλλον επιβεβαιωνεται η πρωτια στην αξιοπιστια...
και στην ασφαλεια,οδικη συμπεριφορα... -
ενταξει δε σημαινει οτι η υπερτροφοδοτηση συνεπαγεται μειωση αξιοπιστιας, η αξιοπιστια συνηθως εχει να κανει με τον κατασκευαστη.
-
μα προς Θεου φιλτατε δεν ανεφερα την αξιοπιστια για να πω οτι μπορει τα Τουρμπο να σπασουν!καμμια σχεση!
απλα ειπα στο δικο μου μεχρι τωρα τι γινεται.
και αν αυτο ειναι συμφωνο με καποιες ερευνες που εχουν δημοσιευθει προσφαταδεν το ειπα για να αφησω υπονοουμενο για την αξιοπιστια...
-
ναι ουτε και γω εγραψα το πανω post για σενα ,απλα γενικολογησα επειδη πολλοι εχουν την εντυπωση οτι τα τουρμπο σπανε χαλανε χανουν ιππους με το καιρο και αλλα τετοια...
Ενα καλο αυτοκινητο απο τη μανα του με καλη συντηρηση δεν εχει ποτε κανενα προβλημα
τωρα αν πεσεις στη περιπτωση.... -
Η BMW πρεπει να αποφυγει να εμπλακει στο κυνηγι των ιππων γιατι θα αναγκαστει να θυσιασει τομεις στους οποιους υπερεχει σημερα, οπως η ομοιογενεια και η οδικη συμπεριφορα. Μπορει το νεο RS6 να βγαζει κοντα στους 600 ιππους αλλα ειναι μουτρα, μουτρα, μουτρα, οπως ηταν και το προηγουμενο... Τα ///Μ πιστευω οτι ειναι πιο ολοκληρωμενα απο τους ανταγωνιστες τους γιατι ναι μεν εχουν δυναμη, αλλα μπορουν και τη βγαζουν στο δρομο με οποιο τροπο επιλεξει ο οδηγος τους. Θες μονιμως να πηγαινεις με το πλα'ι'? Θες ουδετερη συμπεριφορα? Ολα γινονται, φτανει να πατας οσο γκαζι πρεπει. Το να κυνηγαμε τους 1000 ιππους θα στοιχησει τοσο στην αξιοπιστια (τα τουρμπο, οσο προηγμενα κι αν ειναι σημερα, θελουν μεγαλυτερη προσοχη στη συντηρηση απο τα ατμοσφαιρικα) οσο και στην παραδοσιακη αισθηση και αποτελεσματικοτητα των ///Μ.
Σιγουρα, με σωστες ρυθμισεις μπορει να μπει τουρμπο μοτερ σε ///Μ, αλλα τοτε που πηγε το ρητο 'η πραγματικη δυναμη δεν συμπιεζεται?'
Προσωπικα, συμπαθω τοσο τα τουρμπο, οσο και τα ατμοσφαιρικα συνολα, αλλα κατα τη γνωμη μου η ΒΜW ανηκει σε μια κατηγορια κατασκευαστων που ειδικευονται στα κορυφαια ατμοσφαιρικα μοτερ. -
Γιατί λοιπόν να μη καταλάβει και τα κορυφαία turbo μοτέρ? Ήδη έχει πάρει βραβείο για τον 6κυλ turbo.
-
-
+θα έχει καλύτερη ακρίβεια στο τιμόνι
+σταθερότητα στα 150+χαω
+θα είναι πιο όμορφο-θα κοπανάει περισσότερο
-θα κόψει (ροπή αδράνειας)
-θα ανέβει η κατανάλωσηβρες το βάρος των δύο τροχών 16&17. όσο πιο βαριές είναι τόσο χειρότερα θα είναι
για την αναρτημένη μάζα στην ανάρτηση...
BMW FORUM