-
Ο Τρούλης θα χαρεί ιδιαιτέρως...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Επειδή μιλάνε για 98αρα, αλλά στην Ελλάδα η 98αρα μας τέλειωσε.Κάτι σκέψεις γίνονται...
Ναι 98άρα δεν υπάρχει...η 95 είναι θάνατος στα ΗΡΙ μοτέρ της BMW και η VPower είναι κοροϊδία. Γιαυτό βάζω 100άρα και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Σπάνια έχω ακούσει προβλήματα με 100άρες βενζίνες, η 100άρα δεν ανεβαίνει όσο ανεβαίνει και η 95άρα στις αυξομειώσεις του πετρελαίου παγκοσμίως, μου βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα στο ρεζερβουάρ, έχω όντως καλύτερες επιδόσεις, κρατάει το μοτέρ καθαρό το συνιστεί ο κατασκευαστής και το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Αυτά τα συγκρίνω με φίλο που έχει το 118i. Μια φορά είχα βάλει 95άρα EKO και το μετάνιωσα.
Άντε με το καλό! Αν επιτρέπεται (και αν θέλεις να συζητήσεις) για ποιο μοτέρ σκέφτεσαι?
-
Ούτε συζήτηση, για το 170αρι. 116 είναι άστα βράστα, ενώ για την 118 δεν αξίζει να επιβαρυνθείς νομίζω τα παραπάνω τέλη και να μην έχεις το μοτέρ έτσι όπως πρέπει να είναι.
-
Σοφός ξερόλας speaking:
Άμα η bmw δεν είναι εξακύλινδρη... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ούτε συζήτηση, για το 170αρι. 116 είναι άστα βράστα, ενώ για την 118 δεν αξίζει να επιβαρυνθείς νομίζω τα παραπάνω τέλη και να μην έχεις το μοτέρ έτσι όπως πρέπει να είναι.Σωστός!!! Στο εύχομαι. Πάντως τώρα που ήμουν Σαλόνικα με έβγαλε ένα ρεζερβουάρ μέχρι τη Θεσσαλονίκη από Αθήνα με βροχή, 4 άτομα (με εμένα μαζί), αποσκευές τίγκα πίσω (για το ΠΣΚ πήγαμε) και ταχύτητες 150+. Το απίστευτο ήταν πόσο άνετο είναι στο ταξίδι το μοτέρ...δε χρειάζεται να κατεβάσεις, άνετα μαζεύει χιλιόμετρα και με 4 άτομα μέσα...και αν ξεχαστείς έχεις φτάσει τα 180 χωρίς να το καταλάβεις.
Επειδή ανεβήκαμε με παρέα (για δουλειά) μια κοπέλα (γκαζιάρα κιόλας) από το γραφείο έχει το 307 CC 2.0 και την έφτασα στον Μαλιακό. Δε με άφηνε να περάσω με τα τίποτα (τα είχε πάρει...με πήρε τηλ και έβριζε, μη της βγει το όνομα...γυναίκες )...αλλά σε κάποια φάση εγκατέλειψε και με άφησε...μετά χάθηκα. Εγώ φορτωμένος (όπως είπα πριν) και αυτή με 3 άτομα σύνολο...αλλά είναι 150άλογα το δικό της και θεωρητικά πιο βαρύ. Δε ξέρω όμως αν έχει 6η...γιατί εγώ με 6η τη μάζευα άνετα.
Πάντως είναι εξαιρετική επιλογή...είμαι πάρα μα πάρα πολύ ικανοποιημένος.
Ελπίζω αν το πάρεις και το αποφασίσεις τελικά, να το πάρεις σωστά...στη Σπορ έκδοση και με xenon δηλαδή (εργοστασιακά)
Το έχεις οδηγήσει το αυτοκίνητο? Αν όχι και κατέβεις καμιά φορά Αθήνα, στείλε κανένα ΡΜ, μετά χαράς να το δεις
Ο,τι άλλο θες να ρωτήσεις...ρώτα.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι 6κυλινδη η BMW για να χαρείς...φτάνει να είναι πάνω από 150 άλογα.
Υ.Γ. Έχει και ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ήχο το μοτέρ Ντίνο
-
Οδήγησα 116 και 320 cc. Και τα 2 με απογοήτευσαν μοτερικώς, αλλά εντάξει... Το μεν πρώτο δεκτό, η δε Ε93 είναι και 200φευγα κιλά βαρύτερη. Θενξ για την πρόταση, όταν κατέβω θα κανονίσουμε αν είναι.
Το 307 έχει είτε 140 είτε 180 άλογα. Και στις 2 περιπτώσεις 5αρι κιβώτιο...
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Eπιβεβαιώνω. Ίσως είναι 1 pre-f/l.
Ακριβώς Κωνσταντίνε.
(Έκαναν παααρα πολλές αλλαγές στη ποιότητα της facelift. Άλλαξαν όλα τα υλικά μέσα, έβαλαν πραγματικό αλουμίνιο, άλλαξαν και το ντουλαπάκι και έβαλαν αμορτισέρ αερίου και άλλα πολλά)
+1
τι αλλες αλλαγές υπαρχουν στο προf/s κ την μετεπειτα?
έχει ενας φιλος μου κ σκεφτεται να την αλλάξει με τη νέα. αξιζει?
αυτο που μου λέει τώρα ειναι οτι δεν το φοράει το αμαξι,δεν το νιω8ει στα χερια του,κατι σαν να του λείπει.
να την κανει την υπέρβαση λες?
Βασικά υπάρχουν πολλές αλλαγές σε σχέση με τη pre-FL.
Πάμε να τις δούμε:
Εσωτερικό
-Εντελώς διαφορετικά υλικά μέσα, μαλακά με σαγρέ κάλυμμα οργάνων ενώ πριν ήταν ένα άθλιο πλαστικό γυαλιστερό
-Πραγματικό αλουμίνιο στην έκδοση Σπορ
-Πιο κοντός λεβιές σε σχέση με πριν
-Δεν έχει το γκρι πλαστικό στο τιμόνι...αλλά έχει αλουμινάκια στο πλάι.
-Έχει ύφασμα το facelift στις πόρτες
-Διαφορετικού σχεδιασμού κεντρική κονσόλα
-Δαχτυλίδια αλουμινίου στον κλιματισμό και στο knob του RCD
-RCD που παίζει και MP3 στον στάνταρ εξοπλισμό.
-2+2 θέσεις στο 3θυρο.
Ρίξε μια ματιά στα εσωτερικά για να δεις τις διαφορές: Facelift (το δικό μου είναι αυτό) με προ-faceliftΕξωτερικό
-Έχει σκούρους καθρέπτες στα φώτα
-Διαφορετικού σχεδιασμού εμπρός και πίσω προφυλακτήρες
-Μεγαλύτερα νεφρά μπροστά
-Χρωμιομένη εξάτμιση στην 120i/130i
-Με τις 17άρες έχει καλύτερα runflat σε σχέση με πριν (Potenza RE 050A)Μοτερ
-EffientDynamics με χαμηλότερη κατανάλωση
-Αυξημένη ιπποδύναμη/ροπή σε όλες τις εκδόσεις πλην της 130i.
-Ηλεκτρονικό μπλοκέ στην 130iΟ λόγος που δε 'νιώθει' να φοράει το αυτοκίνητο ο φίλος σου φταίει λογικά η έκδοση. Η Σπορ έκδοση έχει bucket καθίσματα που ανοιγοκλείνουν στα πλευρά σου για να σε κρατάει. Έχει έναν διακόπτη δηλαδή που ανοίγουν/κλείνουν. Ρίξε μια ματιά σε αυτή τη φώτο για να δεις τι λέω.
Τα καθίσματα της κανονικής έκδοσης και μιας 116i Sport που έβγαινε πριν το FL δεν έχουν πλευρική στήριξη. Επίσης έχει σημασία να κάθεσαι κάτω-κάτω. Αυτό που παρατήρησα βασικά πρόσφατα είναι ότι το πάτωμα έχει μια κατηφορική κλήση από το κάθισμα μέχρι τα πεντάλ μάλλον για να 'βολεύεσαι' καλύτερα.
Είναι σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο σε σχέση με πριν και θεωρώ πιο όμορφο το 3θυρο από το 5θυρο που είναι όντως άσχημο. Αν του αρέσει, να τη κάνει τη μετάβαση.
Αυτά, ό,τι άλλο θέλεις...ρώτα ...μετά χαράς μου να βοηθήσω.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Σοφός ξερόλας speaking:
Άμα η bmw δεν είναι εξακύλινδρη... -
μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας για την σειρα 1 coupe ,για την 125 συγκεκριμενα με τα 3000 κυβικα και τα 200 τοσα αλογα?
υπαρχει πυθενα σε καμια εκθεση? -
Ο χρήστης fanis1972 έγραψε:
μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας για την σειρα 1 coupe ,για την 125 συγκεκριμενα με τα 3000 κυβικα και τα 200 τοσα αλογα?
υπαρχει πυθενα σε καμια εκθεση?220 άλογα έχει. Πόσο στοιχίζει? Άποψή μου είναι ότι η διαφορά με την 135i θα είναι μικρή (49.750 κάνει η 135i και έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέχρι και εξωτερικό M-Pack)...άρα συμφέρει σαν αγορά περισσότερο η 135i.
-
διπλό πόστ
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σοφός ξερόλας speaking:
Άμα η bmw δεν είναι εξακύλινδρη...Οι 2002 ήταν εξακύλινδρες ρε?
Oι Μ3 Ε30?
ή μήπως οι θρυλικές Ε36 ti?
Κωνσταντίνε παιδί μου,μήν τους ακούς.....σε περιμένουμε στην οικογένεια με ανοιχτές αγκάλες!!! -
Δεν έχει σημασία το νούμερο των κυλίνδρων...αλλά η ιπποδύναμη.
Πάνω από 150 είναι ΟΚ...κάτω...έχει θέμα.
-
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε. Σωστά kouk?
Σοβαρά τώρα, δεν είναι μόνο τα άλογα που κάνουν τη διαφορά. Ο straight six έχει αυτή την ήρεμη λειτουργία που συνοδεύεται με έλλειψη κραδασμών που κανένα τετρακύλινδρο μοτέρ δεν μπορεί να επιτύχει. Οι 4κύλινδροι είναι αναγκαίο κακό για μένα, λόγω κόστους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ότι είναι κακοί κινητήρες (βασικά 2τετρακύλινδρους της προκοπής πρέπει να χει βγάλει η bmw, αυτόν της is και τον νέο δίλιτρο με τα 170άλογα )
-
Κρίμα που κόψανε τον 2λιτρο τον εξακύλινδρο...
-
Σκεφτομαι να παρω ενα Ζ4 3.0 αυτοματο Δεκ 2005 με 40 χλ χμ. Τι πρεπει να προσεξω; Τι προβληματα βγαζουν τα Ζ4 και τι να ρωτησω για τα σερβις που εχει κανει; Ο 3λιτρος κινητηρας εχει αλυσιδα πιστευω; Εχει ραν φλατ λαστιχα (δεν θυμαμαι αν ολα τα Ζ4 εχουν).
Γνωμες;
-
επειδη το εχει ο ξαδελφος μου , κ τα εχω δει, εχει run flat. Αυτοματο εννοεις με smg? Ετσι οντως αξιζει απλα να περιμενεις κ αυξημενη καταναλωση. Απο αυτα που εχω δει το αυτοκινητο αξιζει κ εχει εντυπωσιακη επιταχυνση. Για κινηση μεσα στην πολη ειναι λιγο σκληρο αλλσ φανταζομαι δεν θα το θες για πρωτο αυτοκινητο. Γενικα για cabrio ειναι οτι καλυτερο μπορεις να επιλεξεις , κ δεν συγκρινεται καν με τα αντιστοιχα γερμανικα, ισως με το s2000 αλλα μιλαμε για πολυ πιο σκληροπυρηνικες καταστασεις.Απο προβληματα εχει 58 χιλ χλμ κ απο οσο ξερω δεν εχει παθει κατι.Τα λαστιχα να προσεξεις γτ φαγωνοται πολυ ευκολα.Για την αλυσιδα δεν το γνωριζω , νομιζω ομως πως εχει .Αυτα
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Σοφός ξερόλας speaking:
Άμα η bmw δεν είναι εξακύλινδρη...Οι 2002 ήταν εξακύλινδρες ρε?
Oι Μ3 Ε30?
ή μήπως οι θρυλικές Ε36 ti?
Κωνσταντίνε παιδί μου,μήν τους ακούς.....σε περιμένουμε στην οικογένεια με ανοιχτές αγκάλες!!!Άσε που η νέα τάση που ξετρελαίνει όλους λέγεται V8 και V10!
Κωνσταντίνε παιδί μου η 'οικογένεια' απαιτεί είτε χρόνια παλαιότητος (δηλαδή πολλά κιλά βάρους -και χρήματα- μείον) είτε, την σήμερον ημέρα, πολλάαα κυβικά και πολλές (ωραίες!) πεταλούδες!
Εγώ προς το παρόν θα κρατήσω τους Αλβανούς, που λέει και το ανέκδοτο (εν προκειμένω την Τσέχα), κι έχω και τα διπλά σου χρόνια!
Όσο για το σκυλί τον Τρούλη , μπορείς να παραμείνεις φίλος του (πάρε παράδειγμα εμένανε), χωρίς να απεδαφίσεις τις καταθέσεις σου.
Τα τούρμπα είναι μονόδρομος για τον sports/budget oriented driver, όταν τα σημερινά σασιά ζυγίζουν ενάμισι τόνο και επομένως απαιτούν 30 κιλά ροπής για να συνέλθουν. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Σκεφτομαι να παρω ενα Ζ4 3.0 αυτοματο Δεκ 2005 με 40 χλ χμ. Τι πρεπει να προσεξω; Τι προβληματα βγαζουν τα Ζ4 και τι να ρωτησω για τα σερβις που εχει κανει; Ο 3λιτρος κινητηρας εχει αλυσιδα πιστευω; Εχει ραν φλατ λαστιχα (δεν θυμαμαι αν ολα τα Ζ4 εχουν).Γνωμες;
Kατά την γνώμη μου η Ζ4 με τρίλιρο και το s2000 είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα σε αυτή την κατηγορία και σε αυτή την τιμή.
Ναι,είναι με αλυσίδα.
Δέν βγάζουν προβλήματα.
Θα βάλεις και ένα μπλοκέ και τέλος!
BMW FORUM