-
angel
καταρχας μη παρεις 318 ε30 και τη κρατησεις οπως ειναι...δηλαδη η τοπο8ετηση του is κινητηρα με ολο το πακετο των παρελκομενων ειναι εκ προοιμιου δοσμενη...
ειναι αμαξακι για πορωμενους, βασικα δε ξερω τι εχεις οδηγησει ως τωρα αλλα ειναι ωραιο αυτοκινητο για χαβαλεδιαρικες διαδρομες...φυσικα καιει το κατι παραπανω...
και θελει στροφαρισμα...μη περιμενεις να φανουν κατω οι ιπποι...
προσωπικα δεν ειμαι προπελακιας και θα το παιρνα μονο αμα μου το χαριζαν η αν το βρισκα σε εξευτελιστικη τιμη αλλα το 320 ε30 μου φανηκε πιο ραφιναρισμενο σε λειτουργια...
απλες 316-318 ουτε καν να κοιτας, θα απογοητευτεις..φυσικα παντα παιζει το ενδεχομενο της μετατροπης οπως επισης και η ε36...
-
Από φίλο προπελάκια πάντως, για τζιτζι is με υδραυλικό, ζάντες κτλ μου είπε για 10ρικο τουλάχιστον, οροφή 13αρι. Αξίζει;
-
Προσωπικά νομίζω πως όχι. Οδήγησα πρόσφατα Ε30 320 και δε νομίζω ότι έχει πολλά να προσφέρει για γρήγορη οδήγηση. Μάλλον θα πρέπει να ρίξεις κάποια χρήματα για μπλοκέ, ανάρτηση, κοντή κρεμαγέρα. Αλλά όχι και 10 χιλιάρικα. Τότε να πάρεις τη Μ3 που παρελαύνει στις αγγελίες κάτω...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Προσωπικά νομίζω πως όχι. Οδήγησα πρόσφατα Ε30 320 και δε νομίζω ότι έχει πολλά να προσφέρει για γρήγορη οδήγηση. Μάλλον θα πρέπει να ρίξεις κάποια χρήματα για μπλοκέ, ανάρτηση, κοντή κρεμαγέρα. Αλλά όχι και 10 χιλιάρικα. Τότε να πάρεις τη Μ3 που παρελαύνει στις αγγελίες κάτω...Η 320i, εχει 125 αλογα, ενω η 318is 136... (η Μ3 'εβγαζε' 200hp, η Μ3 Evo 215hp, και 320is 192hp)
Η 318is, ειχε επιπλεον, διαφορετικα μπρος και πισω σποιλερ, προβολεις ομιχλης, 14 BBS ζαντες, bucket καθισματα, παχυτερες αντιστρεπτικες, σκληροτερα ελατηρια και μπροστινα αμορτισερ, τριακτινο σπορ τιμονι. Προαιρετικα, και διαφορικο περιορισμενης ολισθησης
Noμιζω δεν ειχε καμμια σχεση με την 320i...
Βεβαια, 10.000€ ειναι παρα πολλα.Αν κανω λαθος, ας με διορθωσει καποιος... ( pad ? )
-
H 320i έχει 129ps και η Μ3 από 192(320is) μέχρι 238(sport evo 2.5lt)
O s14 είναι ότι χειρότερο υπάρχει σε συντήρηση(έχω αρκετές άσχημες εμπειρίες)
Αυτές οι Μ3 Ε30 με τιμές 10.000€ κτλ....είναι καλές για κοτέτσι..
2.0lt M20 είναι ένα καλό ταξιδιάρικο μοτέρ και τπτ άλλο.
Ο is είναι για σπορ καταστάσεις και ψιλά δείχνει την δύναμη του.
Η καλύτερη λύση για Ε30 είναι ο Μ20 2.5lt 170ps με ένα καλό 'χταπόδι' και τέλος.
Εγώ αυτό έκανα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. -
angel τι αμαξια οδηγεις αυτη τη στιγμη?
δεν εχω εμπειρια απο το 2,5αρι που λεει ο pad αλλα σιγουρα ειναι πολυ καλοι οι 30 επιπλεον...
-
adis4gr:Συμφωνώ απόλυτα για το is....πολύ τίμιος κινητήρας...και με χαμηλά τέλη κυκλοφορίας!
Και κάτι άλλο: http://www.e30.gr απαγορεύεται αυστηρώς η είσοδος σε κάγκουρες
Σε λίγο καιρό ελπίζω να είναι έτοιμο -
εσυ πρεπει να γνωρισεις ενα φιλο μας που εχει δυο ε30 και ενα ακομα σε ανταλλακτικα...χεχεχεχ
και επισης δε μας ειπες ποσο πηρες τις 'αραχνες'...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εσυ πρεπει να γνωρισεις ενα φιλο μας που εχει δυο ε30 και ενα ακομα σε ανταλλακτικα...χεχεχεχκαι επισης δε μας ειπες ποσο πηρες τις 'αραχνες'...
Nα τον γνωρίσω τον συνάδελφο!!!
Τις πήρα(στο δρόμο είναι δλδ)280€ μαζί με καπάκια!
Ας είναι καλά ο Βελισσάριος!!!!!! -
Λοιπόν....για να μπαινουν μερικά θέματα σε σειρά!
Ε30 318is,αξίζει σαν αγορά?
Θα έλεγα πως με μια οροφή των 6000+ για απολύτως γνήσιο,και πολυ καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο,χωρίς καγκουριές (..δύσκολο), είναι μια πολύ καλή αγορά!
Η Ε30 is είναι σαφώς πιο σπορ από την 320 Ε30, με κινητήρα που έχει τη φήμη 'αθάνατου',δυνατός ψηλά,χωρίς ιδιαίτερη ροπή χαμηλά, και με πολύ καλό δυναμικό βελτίωσης.
Βάλε τωρα τα 3+ έναντι των 320
1.Είναι ελαφρύτερη εμπρός και επομένως καλύτερη στη συμπεριφορά της,
2.Είναι ταχύτερη,αν και υπάρχουν αντιρρήσεις επ΄αυτού
3.Έχει λιγότερα πάγια έξοδα συντηρήσεωςΓια περισσότερα μπορείς να διαβάσεις το άρθρο του Σ.Χ στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ ΤΟ 1990,αλλά και αναφορές του Νίκου Δήμου στην Ε30 is που είχε τότε,και ήταν εγκωμιαστικές για το αυτοκίνητο,εν αντιθέσει με τις αναφορές του περιοδικού στις απλές εκδόσεις των τετρακύλινδρων Ε30..
Για τα κιλά,εγώ θυμάμαι ότι είναι 1125 kgr,χωρίς a/c,και λοιπά ηλεκτρικά..
Στα μειονεκτήματα θα βάλεις την απότομη συμπεριφορά του πίσω άξονα σε παρατεταμένες μεσουψηλών ταχυτήτων,και το πάναργο μή υδραυλικό τιμόνι των facelift E30 (μόνο τέτοιες είναι οι γνήσιες is),νομίζω ότι είχαν 4,8 στροφές από άκρη σε άκρη!!!!!
Iδανικά,το αυτοκίνητο που θα βρεις καλό θα ήταν να έχει μπλοκέ διαφορικό(μεταμορφώνει τη συμπεριφορά προς το καλύτερο) και γρήγορη υδραυλική κρεμαγιέρα.
Αν το θέλεις track day car θα χρειαστείς αρκετή δουλειά (καλύτερα να πάρεις καρότσα 316 και να το κάνεις 325,όπως έκανε ο pad που έχει τεράστια εμπειρία σε BMW)
Για καθημερινό αυτοκίνητο σε οδηγό άπειρο στην πίσω κίνηση, η Ε30 is καλύτερη λύση,με μελλοντικές προοπτικές κλασσικού,καθώς παγκοσμίως παράχθησαν περίπου 15000 αυτοκίνητα αν θυμάμαι καλά...
Οι ίπποι δεν πρόκειται να σου λείψουν,τουλάχιστον σε πρώτη φάση.... -
7 Series με λιγο camouflage.
Παρουσιαση στην εκθεση στο Παρισι.http://www.worldcarfans.com/9080403.017/photo1/bmw-7-series-spied-with-only-light-camoflage
-
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Τα άλογα σίγουρα δεν πρόκειται να μου λείψουν αφού αυτή τη στιγμή οδηγάω ένα Punto Sporting με 80 άλογα.
Θα προτιμούσα σίγουρα μία 325 αφού μου αρέσουν τα πολλά κυβικά αλλά τα πάγια έξοδα είναι αποτρεπτικός παράγοντας.
Είναι και σε επικίνδυνη ηλικία ο πατέρας μου....Σκεφτόμουν και 318 Ε36 με σκοπό τη μελλοντική αναβάθμιση. Πιστεύω θα είναι και πιο έυκολο να βρεθεί.
-
δεν το ξερα οτι η is δεν ειχε υδραυλικο...
6 χιλιαρικα το κοβω δυσκολο για οριτζιναλ μηχανημα...οκ, δεν εχω ψαξει κιολας αλλα νομιζω οτι το is κυκλοφορησε κυριως σε ε36 στην ελλαδα...αυτη ειναι η εντυπωση μου...και γω για ε36 θα πηγαινα...
σιγουρα απο το πουντο των 80 στους 140 θα σου φανει πολυ καλο, απλως εγω ειχα συνηθισει αλλιως και μου φανηκε ραθυμο...
επ'ουδενι μη παρεις απλο ε30 για να το κρατησεις ως εχει...και για το 320 που μιλαω καπως εγκωμιαστικα μιλαμε για αμαξι τζιτζι που μου κανε εντυπωση οτι λειτουργουσε πολυ ομαλα πιο χαμηλα απο τις στροφες του is...
το καλο με τα μπιμερς ειναι οτι πολλα πραγματα κουμπωνουν αψογα και υπαρχει η τεχνογνωσια με λιγα λεφτα να γινει η δουλεια...
-
Αυτό με το τιμόνι είναι σίγουρο;
Στο carfolio αναφέρει 3.25 στροφές από άκρη σε άκρη. Αν και είναι αρκετά πιθανό να κάνει λάθος. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το καλο με τα μπιμερς ειναι οτι πολλα πραγματα κουμπωνουν αψογα και υπαρχει η τεχνογνωσια με λιγα λεφτα να γινει η δουλεια...
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ.
-
Angel, καταρχάς το carfolio περιέχει συχνά ανακρίβειες -μην το χρησιμοποιείς ως οδηγό. Το βάρος της 318is e30 είναι 1135Kg, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της BMW, 115kg μεγαλύτερο από των 316/318.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι σημαντικό πάνω στα όσα, πολύ ενδιαφέροντα είπε ο tsilis, - Νίκο, είχε και Ε30 ο Ν.Δ; Θυμάμαι ότι σίγουρα είχε Ε36 318is, που κάποια στιγμή της έβαλε 6κύλινδρο πάνω- αλλά, επειδή βρισκόμουν κι εγώ σε παρόμοια κατάσταση πριν λίγο καιρό, θα σου συνιστούσα να σκεφτείς σοβαρότερα την περίπτωση της Ε36, λόγω καλύτερου πλαισίου-πίσω ανάρτησης, μεγαλύτερης διαθεσιμότητας-προσφοράς, και αναμενόμενα καλύτερης κατάστασης λόγω ηλικίας.
Πρόσφατα, σε έρευνα που έκανα και για Ε36 is, απογοητεύτηκα από την προσφορά στην ελληνική αγορά. Είναι αλήθεια όμως, ότι έψαχνα για μοντέλα 98-99, έτη κατά τα οποία η παραγωγή της είχε περιοριστεί στα περίπου 11 χιλιάδες κομμάτια, οπότε είναι αρκετά σπάνιες.
Αν πας πιο πίσω, μέχρι 93-92, θα βρεις ευκολότερα. -
Διαφημιση BMW M στην Ρωσσια.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Τα αυτοκινητα πανω στο billboard είναι αληθινα!!!
Και με την καμερα πλαγια.
-
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
Διαφημιση BMW M στην Ρωσσια.ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Τα αυτοκινητα πανω στο billboard είναι αληθινα!!!
Και με την καμερα πλαγια.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Angel, καταρχάς το carfolio περιέχει συχνά ανακρίβειες -μην το χρησιμοποιείς ως οδηγό. Το βάρος της 318is e30 είναι 1135Kg, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της BMW, 115kg μεγαλύτερο από των 316/318.Δεν έχω να προσθέσω κάτι σημαντικό πάνω στα όσα, πολύ ενδιαφέροντα είπε ο tsilis, - Νίκο, είχε και Ε30 ο Ν.Δ; Θυμάμαι ότι σίγουρα είχε Ε36 318is, που κάποια στιγμή της έβαλε 6κύλινδρο πάνω- αλλά, επειδή βρισκόμουν κι εγώ σε παρόμοια κατάσταση πριν λίγο καιρό, θα σου συνιστούσα να σκεφτείς σοβαρότερα την περίπτωση της Ε36, λόγω καλύτερου πλαισίου-πίσω ανάρτησης, μεγαλύτερης διαθεσιμότητας-προσφοράς, και αναμενόμενα καλύτερης κατάστασης λόγω ηλικίας.
Πρόσφατα, σε έρευνα που έκανα και για Ε36 is, απογοητεύτηκα από την προσφορά στην ελληνική αγορά. Είναι αλήθεια όμως, ότι έψαχνα για μοντέλα 98-99, έτη κατά τα οποία η παραγωγή της είχε περιοριστεί στα περίπου 11 χιλιάδες κομμάτια, οπότε είναι αρκετά σπάνιες.
Αν πας πιο πίσω, μέχρι 93-92, θα βρεις ευκολότερα.Συμφωνώ με τον Άγγελο....η Ε30 είναι αρκετά υπερτιμημένη...αλλά είναι έρωτας η άτιμη ..
Πάντως εγώ άν έπρεπε να ξαναπάρω Ε36 θα επέλεγα παλιό μοντέλο Ελληνικής αντιπροσωπείας....
Δεν ξέρω αν θυμάστε την 36 που είχα για τρείς μήνες......ο άνθρωπος που την αγόρασε έχει τρελαθέι από την χαρά του.Την έχει έξι μήνες και έχει τρελαθέι από την χαρά του!
viewtopic.php?f=9&t=27135&p=1036419&hilit=BMW+318is#p1036419' target='_blank -
Ο χρήστης pad έγραψε:
Angel, καταρχάς το carfolio περιέχει συχνά ανακρίβειες -μην το χρησιμοποιείς ως οδηγό. Το βάρος της 318is e30 είναι 1135Kg, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της BMW, 115kg μεγαλύτερο από των 316/318.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι σημαντικό πάνω στα όσα, πολύ ενδιαφέροντα είπε ο tsilis, - Νίκο, είχε και Ε30 ο Ν.Δ; Θυμάμαι ότι σίγουρα είχε Ε36 318is, που κάποια στιγμή της έβαλε 6κύλινδρο πάνω- αλλά, επειδή βρισκόμουν κι εγώ σε παρόμοια κατάσταση πριν λίγο καιρό, θα σου συνιστούσα να σκεφτείς σοβαρότερα την περίπτωση της Ε36, λόγω καλύτερου πλαισίου-πίσω ανάρτησης, μεγαλύτερης διαθεσιμότητας-προσφοράς, και αναμενόμενα καλύτερης κατάστασης λόγω ηλικίας.
Αν πας πιο πίσω, μέχρι 93-92, θα βρεις ευκολότερα.Συμφωνώ με τον Άγγελο....η Ε30 είναι αρκετά υπερτιμημένη...αλλά είναι έρωτας η άτιμη ..
Πάντως εγώ άν έπρεπε να ξαναπάρω Ε36 θα επέλεγα παλιό μοντέλο Ελληνικής αντιπροσωπείας....
Δεν ξέρω αν θυμάστε την 36 που είχα για τρείς μήνες......ο άνθρωπος που την αγόρασε έχει τρελαθέι από την χαρά του.Την έχει έξι μήνες και έχει τρελαθέι από την χαρά του!
viewtopic.php?f=9&t=27135&p=1036419&hilit=BMW+318is#p1036419' target='_blank' target='_blank
BMW FORUM