-
Porsche, Porsche που είσαι Porsche?
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Porsche, Porsche που είσαι Porsche?Προτιμήσανε την 1 από την Gayman;
-
Eίναι η μικρή Cayman,με την S δεν έχει κανένα αυτοκίνητο κάτω από 100000 ευρώ τύχη απέναντί της (μή γνωρίζοντας την τιμή του GTR ασφαλώς)...
Και πάλι καλά να λες, το πάλεψε η μικρή Porsche απέναντι στο γοριλλάκι,παρά το μεγάλο υπόλειμμα ισχύος και ροπής (έχει πλαισιάρα όμως...)
-
Σε κάθε περίπτωση, είναι σχεδόν απίστευτο. ΟΚ για ντραγκ. Αλλά για γύρο πίστας; Για ΣΛΑΛΟΜ;;;
-
Σε 'ανοιχτή' πίστα Μάνο,γιατί όχι?
Στο σλάλομ είναι εντυπωσιακό,πράγματι.. -
Η διαφορά μεταξύ των 2 αμαξιών σε λόγο βάρους/ισχύος είναι πολύ μεγάλη για να μπορεί να καλυφθεί από την πλαισιάρα της Πόρσε.
Είναι συντριπτικοί οι αριθμοί. Και ο Λεωνίδας με τους 300 ήταν αυτοί που ήταν, αλλά οι άλλοι ήταν κανά 'μύριο κόσμος.
Πανηγυρισμοί βέβαια δεν χρειάζονται από τους ''Πέρσες'. Συγκρίθηκε το entry level μοντέλο ενός μύθου με κάτι φθηνότερο και πολύ δυνατότερο.
Το entry level μοντέλο των Βαυαρών θα είχε πολύ χειρότερη τύχη, συγκρινόμενο με τη μισή αγορά αυτοκινήτου... -
Παρόλα αυτά,προτιμώ μια Μ3 Ε46.
-
Λόγω του ό,τι το project Evo X μάλλον ναυαγεί (click) εξετάζω και άλλες εναλλακτικές. Οπότε θα ήθελα τη βοήθεια των προπελάνθρωπων :
-
Τι ξέρετε για το x-Drive ? Εχει νόημα ? Σκέφτομαι για καμιά 335xi sedan, τι διαφορές έχει από την απλή ? Ξέρω για κάτι κομμάτια στην ανάρτηση που δεν είναι από αλουμίνιο, επίσης η BMW δεν τη δίνει με M ανάρτηση, προφανώς θεωρούν το 'x' ασύμβατο με το 'σπορ', οπότε προβληματίζομαι για πράγματα που δεν φαίνονται, όπως πχ. σκληρότητα σινεμπλοκ κτλ. που δεν φτιάχνουν ούτε με τη Sachs του ΒΑΣΙΛΗ (χώρια το μπλοκέ)
-
Αν κάνω το άλμα και πάω κατευθείαν στην κατηγορία αυτοκινήτων που θα πήγαινα σε 4-5 χρόνια = Μ3 πόσο πιστεύετε πως θα είναι λάθος μου, δεδομένης της μηδενικής μου εμπειρίας σε πίσω κίνηση ? Απαντήσεις του στυλ 'βάλε τα ηλεκτρονικά και μη φοβάσαι τίποτα', εξυπακούονται αλλά τότε δεν είναι μαλακία να πάρεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο αν είναι να σε πηγαίνει αυτό ?
-
Αν κάνω ό,τι περιγράφεται στο (2), θα είναι με το M-DCT κιβώτιο. Απόψεις ?
-
-
Σου απάντησα και στο topic του Εvo X, οπότε μέχρι να ανακοινώσει τιμές η Mitsu, μην βιαστείς να το αποκλείσεις...
Το X-Drive, πράγματι, δεν το χρησιμοποιεί η BMW για να τονίσει περαιτέρω τον σπορ χαρακτήρα των αυτοκινήτων της, αλλά κυρίως για να δώσει στους πελάτες της τη δυνατότητα να κινηθούν απροβλημάτιστα στα αλπικά τοπία, πηγαίνοντας για σκι κ.λπ.
Από μηχανολογικής απόψεως, το σύστημα είναι σχετικά περίπλοκο και βαρύ [+110Kg περίπου], με έναν μικρό άξονα να φεύγει παράκεντρα από το κεντρικό διαφορικό για να δώσει κίνηση στο μπροστινό. Στην πράξη, δείχνει να έχει επηρεαστεί με κάποιον τρόπο η μπροστινή γεωμετρία, καθώς σε περιπτώσεις υπερστροφής ισχύος, το τιμόνι εμφανίζει μηδενική σχεδόν επαναφορά, φαινόμενο που δεν έχω συναντήσει σε κανένα Audi, Mitsu ή Subaru.Αν μπορέσεις, οδήγησέ την, για να βγάλεις και τα δικά σου συμπεράσματα, αλλά βάσει αυτού που ζητάς -sport 4wd- οι X-Drive δεν πολυκάνουν.
Άλλωστε, είναι κρίμα να πας για BMW και να μην επιλέξεις το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι μπορεί να κάνει αυτή η εταιρεία στο θέμα του sport αυτοκινήτου.Καλύτερα, δηλαδή -αν όχι Μ3- μία 335i [βγαίνει και sedan], ή και μία 330i, που ειδικά και μετά την τελευταία αναβάθμιση και τους 272 ίππους/ 32,6kgm-2.750 κάθε άλλο παρά αργή θα σου φανεί.
Και κάτι τελευταίο.
Μην φοβάσαι καθόλου την πίσω κίνηση. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγες μόνο εβδομάδες θα έχεις εξοικειωθεί σε ικανοποιητικότατο βαθμό, με την μαθησιακή σου γραμμή να αυξάνει όσο αφοσιώνεσαι βέβαια με τον καιρό.Άλλωστε, πάντα υπάρχουν και τα Μέγαρα, για ασφαλέστερους πειραματισμούς...
-
Και εγώ θα επιμείνω σαν τον Άγγελο σε μια πισωκίνητη BMW (άλλωστε δεν είσαι τυπικό δέιγμα μέσου αγοραστή,ξέρεις πλύ καλά από αυτοκίνητα)..
Η δική μου λίστα για εσένα..
-Μ3 Sedan (αν μπορείς να κάνεις το βήμα κάνε το,είναι άλλη ιστορία μηχανολογική η Μ...)
-335 SW και όχι σενταν (είναι πανέμορφη η sw,και πρακτικότερη)
-330 SW,δεν νομίζω ότι θα σου λείψει η ισχύς... -
κρα, κανετε, με το που θα μπει καινουριος πελατης, παναθεμα σας!
-
@tm:
Σοφέ δάσκαλε Pai Mei, ένας άσχετος από πίσω κίνηση θα πάρει το θηρίο των 400 ίππων και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα μετά από εξοικείωση ολίγων εβδομάδων ?
-
Kατα τη γνώμη μου θα έχεις πρόβλημα (όχι μόνο εσύ,αλλά μέγα πλήθος εξ'ημών) επί μακρού να 'τη βάλεις στο χέρι',κυρίως λόγω ηλικιακών (αφορά τους over 30 y.o,μην το θεωρήσεις προσβολή) και χρονολογικών περιορισμών ενασχόλησης...
όμως...
-Tελικώς θα εξοικειωθείς
-Θα έχεις αυτοκίνητο μηχανολογικώς έτοιμο (σινεμπλοκια και διαφορικά πχ )
-Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η 330 και η 335 δεν θα χρειαστούν μεγάλο χρόνο εκμάθησης,ειδικά η δεύτερη με την μεγάλη ροπή και το απλό διαφορικό..Αν λοιπόν είναι θέμα εξοικείωσης,τοτε μεταξύ Μ3 και 335,δεν θα είχα διλήμματα ως προς την πρώτη
Αν μπει στο παιχνίδι και η 330,τότε τα δεδομένα αλλαζουν,και η ζυγαριά της λογικής μου γέρνει στην 330,ενώ του συναισθήματος στις δυνατότερες -
Καλύτερα να πάρεις κάτι άλλο.
Πάρε sti,αφού το evo έχει μικρό πορτπαγκάζ(που δεν νομίζω...κάποιο λάθος θα έχει γίνει..)
Έχει κάποια 'κουσούρια' η bmw που εσένα δεν θα σου αρέσουν. -
STI αποκλείεται, δεν βλέπεται το άτιμο
Για πες, για πες για τα 'κουσούρια'
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Καλύτερα να πάρεις κάτι άλλο.
Πάρε sti,αφού το evo έχει μικρό πορτπαγκάζ(που δεν νομίζω...κάποιο λάθος θα έχει γίνει..)
Έχει κάποια 'κουσούρια' η bmw που εσένα δεν θα σου αρέσουν.Για πές παρακάτω... Πολύ θέλω να ακούσω...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
STI αποκλείεται, δεν βλέπεται το άτιμοΓια πες, για πες για τα 'κουσούρια'
Γιατί,το evo βλέπεται?
Τι να σου πώ?
Καταρχήν είμαι σίγουρος οτι γενικότερα η bmw σαν εταιρία δεν σε πολυενθουσιάζει..
Τα 'κουσούρια' είναι πολλά και τώρα είναι ακατάλληλη στιγμή για να τα γράψω(είμαι πηγμένος στη δουλειά )
Πάντως, κατα την γνώμη μου πάντα, ο συνειδητοποιημένος αγοραστής BMW(εξαιρούντε οι ψευτοbmw) δεν λέει ' Να πάρω bmw?|'
αλλά 'ΘΑ πάρω bmw '
Όπως φαίνεται το βλέπεις σαν εναλακτική λύση....δεν έχεις την κάψα,άσε που στο παρελθόν είχες δηλώσει οτι δεν σε πολυενθουσιάζουν.
ΦιλικάΕίμαι έτοιμος να φάω ντομάτες....τρούλη θα ρίξεις πρώτος?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@tm:Σοφέ δάσκαλε Pai Mei, ένας άσχετος από πίσω κίνηση θα πάρει το θηρίο των 400 ίππων και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα μετά από εξοικείωση ολίγων εβδομάδων ?
Πιστεύω πως όχι.
Οδηγός με χιλιόμετρα σε ΕP3 και 106, δεν θα δυσκολευτεί να πιάσει το 'νόημα'...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
-Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η 330 και η 335 δεν θα χρειαστούν μεγάλο χρόνο εκμάθησης,ειδικά η δεύτερη με την μεγάλη ροπή και το απλό διαφορικό..Μια 330 θα την πάρω με τελείως διαφορετική λογική, δηλ. ένα άριστο οικογενειακό αυτοκίνητο, και όχι 'σπορ'. Και άρα θα έχω διαφορετικές απαιτήσεις. Και δεν θα έχω δώσει 40Κ επιπλέον που να μην τα οδηγώ όπως τους αξίζει.
Στους προβληματισμούς μου, η 335 είναι αντίστοιχη της Μ3 λόγω ροπής.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
@tm:
Σοφέ δάσκαλε Pai Mei, ένας άσχετος από πίσω κίνηση θα πάρει το θηρίο των 400 ίππων και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα μετά από εξοικείωση ολίγων εβδομάδων ?
Πιστεύω πως όχι.
Οδηγός με χιλιόμετρα σε ΕP3 και 106, δεν θα δυσκολευτεί να πιάσει το 'νόημα'...
Εγώ πιστεύω το αντίθετο.
BMW FORUM