-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στροφες στα βουνα και 400 ιπποι δεν πανε μαζι. 400 ιπποι και autobahn 250κμω ταιριαζουν γαντι.
Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο!
Δηλαδή όσοι θέλουν άλογα, τα παίρνουν για να τα χαίρονται μόνον στην ευθεία;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εχεις οδηγησει στους παλιους δρομους Τριπολη-Μεγαλοπολη προς Καλαματα;
Βουνα και γκρεμοι θελουν κοντες σχεσεις γιατι ετσι και αλλοιως δεν εχεις χωρο να αναπτυξεις ταχυτητα οσους ιππους και να εχεις.Έχω οδηγήσει μια φορά στον Ε111, ενώ έχω οδηγήσει 100άδες (μην πω 1000άδες και φανώ υπερβολικός...) φορές στα βουνά της Ηπείρου. Σε όλους αυτούς τους δρόμους, θέλεις ίππους αν είσαι στην ανηφόρα και η στροφές είναι για +50χλμ την ώρα.
Σε αυτοκινητόδρομο, τι ακριβώς να τα κάνεις τα άλογα; Εδώ το δικό μου που είναι σχετικά ψόφιο με 170 άλογα, πιάνει τα 200 σχετικά εύκολα, ενώ αν επιμείνεις, ανεβαίνει (στο κοντέρ) στα 230+ (που σημαίνει κάπου 220 πραγματικά). Ποιο είναι ακριβώς το νόημα δηλαδή;Αν ήταν όπως τα λες, ο κόσμος δεν θα έκανε ουρά να μπει στο Nürburgring, αλλά θα έκανε το ίδιο για οβάλ πίστες...
ο Ε111 ειναι ο αυτοκινητοδρομος;
Εγω μιλαω για τον παλιο δρομο πριν ανοιξει ο αυτοκινητοδρομος. Πρεπει να υπαρχουν βιντεο στο youtube, θα κοιταξω.
Στην οτομπαν απο οτι εχω ακουσει πανε 250+.
-
Ποιοι;
Sent from Corsair's brick
-
Βουνα και γκρεμοι θελουν κοντες σχεσεις γιατι ετσι και αλλοιως δεν εχεις χωρο να αναπτυξεις ταχυτητα οσους ιππους και να εχεις.Έχω οδηγήσει μια φορά στον Ε111,
Άλλος αυτοκινητόδρομος είναι αυτός που λες εσύ .
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/places/111.htm -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ποιοι;Tα Tiguan, Jetta και Polo που πουλιούνται περισσότερο και έχουνε 400 άλογα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στροφες στα βουνα και 400 ιπποι δεν πανε μαζι. 400 ιπποι και autobahn 250κμω ταιριαζουν γαντι.
Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο!
Δηλαδή όσοι θέλουν άλογα, τα παίρνουν για να τα χαίρονται μόνον στην ευθεία;Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Βουνα και γκρεμοι θελουν κοντες σχεσεις γιατι ετσι και αλλοιως δεν εχεις χωρο να αναπτυξεις ταχυτητα οσους ιππους και να εχεις.Έχω οδηγήσει μια φορά στον Ε111, ενώ έχω οδηγήσει 100άδες (μην πω 1000άδες και φανώ υπερβολικός...) φορές στα βουνά της Ηπείρου. Σε όλους αυτούς τους δρόμους, θέλεις ίππους αν είσαι στην ανηφόρα και η στροφές είναι για +50χλμ την ώρα.
Σε αυτοκινητόδρομο, τι ακριβώς να τα κάνεις τα άλογα; Εδώ το δικό μου που είναι σχετικά ψόφιο με 170 άλογα, πιάνει τα 200 σχετικά εύκολα, ενώ αν επιμείνεις, ανεβαίνει (στο κοντέρ) στα 230+ (που σημαίνει κάπου 220 πραγματικά). Ποιο είναι ακριβώς το νόημα δηλαδή;Αν ήταν όπως τα λες, ο κόσμος δεν θα έκανε ουρά να μπει στο Nürburgring, αλλά θα έκανε το ίδιο για οβάλ πίστες...
ο Ε111 ειναι ο αυτοκινητοδρομος;
Εγω μιλαω για τον παλιο δρομο πριν ανοιξει ο αυτοκινητοδρομος. Πρεπει να υπαρχουν βιντεο στο youtube, θα κοιταξω.
Στην οτομπαν απο οτι εχω ακουσει πανε 250+.
Eίπα εγώ πως είναι αυτοκινητόδρομος; Με ρώτησες αν έχω οδηγήσει στους παλιούς δρόμους στην Πελοπόννησο και απάντησα επ' αυτού. Ο Ε111 είναι ο παλιός δρόμος που ενώνει την Τρίπολη με την Πάτρα, και διασχίζει το βουνό. Τον έχω κάνει οδηγώντας 106 Rallye φίλου (μιλάμε το μαμημένο, έτσι και σήκωνες το πόδι από το γκάζι πάνω στην στροφή, έπρεπε να είσαι έτοιμος για ανάποδο, σκέτη απόλαυση! ).
-
Τριπολη Μεγαλοπολη Καλαματα/Κυπαρισια ειναι ο ωραιος δρομος με τα βουνα και τους γκρεμους. Αρα δεν ξερεις για το συγκεκριμενο. Με 400 ιππους μαλλον θα κατεληγες στον γκρεμο αν προσπαθουσες να πας γρηγορα (φυσικα μιλαμε για στανταρ αμαξωματα με εξτρημ ιπποδυναμεις οχι για καμμια μοντερνα 911 που εχει και την προσφυση αλλα και τα ηλεκτρονικα να σε κρατησουν στον δρομο).
-
Στην Ελλάδα 80-100 ίπποι είναι μια χαρά αρκετοί στην πόλη αλλά για επαρχιακό θέλεις παραπάνω άλογα. Όπως και μόλις βγεις εθνική και θέλεις να επιταχύνεις 80-140 θέλεις παραπάνω, τότε ζητάς τα 150-200+ άλογα.
Αντίστοιχα στη Γερμανία όταν θέλεις να αλλάξεις λωρίδα ενώ πηγαίνεις με 140-160 για να μπεις στην γρήγορη που έρχονται με 200++ πρέπει να προλάβεις να επιταχύνεις πριν πέσουν επάνω σου και χωρίς να αισθανθείς ατιμασμένος αν αναγκαστούν να σου ανάψουν φώτα κλπ. Και αυτή είναι η διαφορά πχ της 730 από την 760. Η τελευταία μπορεί να μείνει στην λωρίδα των 250 ενώ η 730 θα πρέπει να μεταπέσει στην άλλη....
Όλα τα παραπάνω άσχετα από στροφές και οδηγική ευχαρίστηση, κρατήματα, υποστροφές, υπερστροφές κλπ. Γιατί δε μιλάμε για άλογα μόνο σε σπορτίφ κατασκευές τύπου Μ3-Μ5 κλπ αλλά και για πιο λιμουζινέ αυτοκίνητα.
Και σχετικά με τις στροφές, υπάρχουν κι εκτός Ελλάδας αλλά αντί να είσαι με 2α-3η και 30-80 χλμ εκεί είσαι με 180-280 χλμ... είχα δαγκώσει την ταυτότητα μια φορά με 230 σε στροφή με Μ5.... Βέβαια αστυνομεύονται πολύ περισσότερο, μπορεί εκεί να έχουν δρόμους χωρίς όρια αλλά την ελευθερία να οδηγάμε όπως λάχει στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου δεν την έχουν. -
Τριπολη Μεγαλοπολη Καλαματα/Κυπαρισια ειναι ο ωραιος δρομος με τα βουνα και τους γκρεμους. Αρα δεν ξερεις για το συγκεκριμενο. Με 400 ιππους μαλλον θα κατεληγες στον γκρεμο αν προσπαθουσες να πας γρηγορα (φυσικα μιλαμε για στανταρ αμαξωματα με εξτρημ ιπποδυναμεις οχι για καμμια μοντερνα 911 που εχει και την προσφυση αλλα και τα ηλεκτρονικα να σε κρατησουν στον δρομο).Τον συγκεκριμένο τον έχω κάνει όταν δούλευα στην κατασκευή του καινούριου δρόμου. Δεν ήταν τόσο ωραίος λόγω πάρα πολλής κίνησης, ενώ ο Ε111 που σου έγραψα, ήταν συνήθως άδειος και προσφέρεται για οδήγηση.
Σε κανέναν γκρεμό δεν καταλήγεις έτσι απλά, κι από γκρεμούς, πίστεψέ με δεν χρειάζεται να πας στην Πελοπόννησο, στην Ήπειρο έχουμε μπόλικους από δαύτους...
Το Γιάννενα-Τρίκαλα πχ έχει ό,τι συνδυασμό στροφής θέλεις και οι γκρεμοί είναι πολλών μέτρων μέχρι τον Άραχθο... Η πιο ψηλή γέφυρα της Εγνατίας, έχει φτιαχτεί εκεί, αρκετά ψηλή για Base Jump για να καταλάβεις! -
Τριπολη Μεγαλοπολη Καλαματα/Κυπαρισια ειναι ο ωραιος δρομος με τα βουνα και τους γκρεμους. Αρα δεν ξερεις για το συγκεκριμενο. Με 400 ιππους μαλλον θα κατεληγες στον γκρεμο αν προσπαθουσες να πας γρηγορα (φυσικα μιλαμε για στανταρ αμαξωματα με εξτρημ ιπποδυναμεις οχι για καμμια μοντερνα 911 που εχει και την προσφυση αλλα και τα ηλεκτρονικα να σε κρατησουν στον δρομο).Υπαρχει συγχρονο αυτοκινητο 300+ ιππων που δεν εχει ηλεκτρονικα και τονους προσφυσης;
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Καλά, στο παλιό κομμάτι Καλαμάτα-Μεγαλόπολη-Τρίπολη δεν χρειάζονται ούτε 100 άλογα για να βρεθείς στον γκρεμό αν είσαι κουλομαρία. Αλλά αν το έχεις και ξέρεις πού βρίσκεσαι και τι οδηγάς, κανένα αυτοκίνητο δεν είναι a priori επικίνδυνο.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Καλά, στο παλιό κομμάτι Καλαμάτα-Μεγαλόπολη-Τρίπολη δεν χρειάζονται ούτε 100 άλογα για να βρεθείς στον γκρεμό αν είσαι κουλομαρία. Αλλά αν το έχεις και ξέρεις πού βρίσκεσαι και τι οδηγάς, κανένα αυτοκίνητο δεν είναι a priori επικίνδυνο.ναι αυτο ακριβως.... οπως και το Καλαματα Σπαρτη... απιστευτη διαδρομη και στροφηλικι
-
Χμ, το γερμανικό οξύμωρο. Μια χώρα που τα αλόγατα τα έχουνε για στραγάλια ενώ δεν τα χρειάζονται. Δεν έχει στροφές, ενώ τα 250 τα πιάνεις και με λίγα σχετικά αλόγατα.
Στην Γερμανια τα αλογα τα χρειαζεσαι πανω απο τα 200, αρα για να μπορεις να επιταχυνεις σε υψηλες ταχυτητες. Μεγαλες ιπποδυναμεις, μεγαλη αποδοση πανω απο τα 200 χμω.
Στην Αμερικη χρειαζεσαι αλογα μονο οταν μπαινεις στο χαιγουει (στην επιταχυνση) γιατι ταχυτητες πανω απο 130 ειναι σπανιες. Στην Αμερικη δεν χρειαζεσαι τεραστιες αποδοσεις. Τα περισσοτερα αυτοκινητα βρισκονται στα 180-250 αλογα, μονο τα γερμανικα εχουν παραπανω συνηθως.
Στα βουνα χρειαζεσαι μεσαια αλογα (πχ 200), μεγαλη ροπη, χαμηλο βαρος και κοντες σχεσεις. Τουρμπατο τετρακυλινδρο και τετρακινητο θα πηγαινε καλυτερα απο πισωκινητο 400 ιππων εφοσων υπηρχε διαφορα στο βαρος.
Τι εννοείς καλύτερο; Εγώ θα ήθελα πολύ ένα πισωκίνητο 400 ίππων για τα Ηπειρώτικα βουνά πάντως! Δεν θα το ίσιωνα πουθενά! Κι ας ήμουν ο πιο αργός απ' όλους! Τι να το κάνω στην ευθεία; Για να χαίρομαι πόσο γρήγορα κάνει το 100-250; There are flowers and bees around my dick and something going on at the gypsies φάση...
Δεν μιλώ για την Αμερική, η οποία είναι και εντελώς διαφορετική πχ στο Μισούρι ή στην Μοντάνα, άρα τι να πω; Για την Ευρώπη πάντως, όλοι θέλουν ένα δυνατό πισωκίνητο να το ανεβάσουν στις Άλπεις (Stelvio pass κι 'ετς...) και όχι να το πηγαινοφέρνουν στις Autobahn...Furkapass
-
Οδηγώντας την 120 παντως αρκετουτσικα χλμ, την ελλειψη δυναμης την αισθανθηκα στα βουνα και οχι στην παρακαμψη Αγρινιου. Το ιδιο αμαξι με +100 αλογα θα ηταν ποιημα
-
Την κίνηση την ακολουθούσε;
Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οδηγώντας την 120 παντως αρκετουτσικα χλμ, την ελλειψη δυναμης την αισθανθηκα στα βουνα και οχι στην παρακαμψη Αγρινιου. Το ιδιο αμαξι με +100 αλογα θα ηταν ποιημαΠιθανον εννοεις ελλειψη ροπης. Το προβλημα στα βουνα ειναι οτι πρεπει αναγκαστικα να παρεις στροφες με χαμηλες ταχυτητες για να μην γκρεμιστεις και στην εξοδο δεν μπορεις να ανεβασεις χμ ευκολα αν κρεμαει ο κινητηρας χαμηλα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Την κίνηση την ακολουθούσε;Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
Όχι βέβαια, όλα τα Shitrocco μας περνούσαν από πάνω!
(Μόλις είδα την υπογραφή, μεγειά και αναμένουμε εντυπώσεις στο Androidοπικό!)Οδηγώντας την 120 παντως αρκετουτσικα χλμ, την ελλειψη δυναμης την αισθανθηκα στα βουνα και οχι στην παρακαμψη Αγρινιου. Το ιδιο αμαξι με +100 αλογα θα ηταν ποιημα
Πιθανον εννοεις ελλειψη ροπης. Το προβλημα στα βουνα ειναι οτι πρεπει αναγκαστικα να παρεις στροφες με χαμηλες ταχυτητες για να μην γκρεμιστεις και στην εξοδο δεν μπορεις να ανεβασεις χμ ευκολα αν κρεμαει ο κινητηρας χαμηλα.
Δεν κρεμάει ο κινητήρας χαμηλά, έχει και μεταβλητό χρονισμό μην ξεχνάμε, αλλά κι αν κρεμούσε, μπορείς να κατεβάσεις ταχύτητα, 6 έχει ζωή να 'χουν. Είτε το πεις ροπή, είτε το πεις δύναμη (δεν είναι το ένα εντελώς άσχετο με το άλλο εξάλλου...), θέλεις κάτι ΔΥΝΑΤΟ. Και όχι, δεν σου φτάνει η ροπή μόνον, γιατί τότε τα καλύτερα σε στροφιλίκι θα ήταν τα diesel, που ΔΕΝ είναι.
-
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΑ 320D??
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΑ 320D??Καλά, δεν μιλάμε για κάτι τόσο εκλεκτό και σπάνιο, αυτό μπαίνει και στο Ring και σπέρνει, αλλά αυτά είναι σπάνια, κι αν βρεις κάποιο, πρέπει να το αρπάξεις γιατί σε 2 ώρες μέσα, κάποιος άλλος τυχερός θα το πάρει...
Ειδικά αν έχει και το Performance Kit, θα το ψάχνεις με το κιάλι!
Εντελώς ενδεικτικά: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4778371/ -
Είναι τέτοια ευκαιρία που προσπαθεί να το πουλήσει πάνω ένα χρόνο αλλά δεν έχει εκτιμήσει κανείς την πραγματική αξία του. Μάλλον τόσα του λείπουν για να πάρει το εφταθέσιο τώρα που έγινε πολύτεκνος.
-
Μιας και πιάσαμε και σειρά 1.
Η coupe 120i έχει άλλη κλιμακωση απο την hatchback?
BMW FORUM