-
-
ποια άλλη άποψη , σαν τον μπένυ με ρόδες είναι
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ποια άλλη άποψη , σαν τον μπένυ με ρόδες είναι -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ποια άλλη άποψη , σαν τον μπένυ με ρόδες είναιΤι περίμενες δηλαδή , Elise με Swarovski?
Απλά δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα περιγράφει το κρασοβάρελο με πόδια (a.k.a Lieberman)
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αυτό πάντως που αναφέρει ο μουσάκιας στο βίδεο, ότι το μεγαλύτερο μέρος του κινητήρα της BMW είναι πίσω από το μπροστά άξονα, ενώ στο audi γίνεται το αντίθετο, οπότε η BMW προσφέρει καλύτερο handling, ισχύει στη πραγματικότητα;
Ναι.
Παραδοσιακά το μοτέρ είναι όσο πιο πίσω από τον εμπρός άξονα γίνεται. Πιο αισθητό είναι στα 4κυλ που βλέπεις ένα μεγάλο κενό μεταξύ μοτέρ και βενιλατέρ. Φαίνεται στη πράξη το πόσο ουδέτερο είναι το εμπρός μέρος στο turn-in.Αυτά βεβαίως δε ξέρω κατά πόσο ισχύουν για ένα καράβι όπως η 7άρα.
Γιατί να μην ισχύει και στο καράβι. Δεν έχει σημασία το απόλυτο μέγεθος αλλά η δυναμική της υπόθεσης, έχει τα λάστιχα και τις αναρτήσεις που αρμόζουν στο μέγεθός της.
Η ιδέα είναι να συγκεντρώσεις τα βάρη στο κέντρο για να μειώσεις την πολική αδράνεια, δηλαδή να διευκολύνεις τις αλλαγές κατεύθυνσης. Αν το παρακάνεις βέβαια καταντάει νευρικό και ασταθές αλλά εκεί που θα το πετύχεις θα είναι ειδική κατασκευή που θα έχει και ανάλογο οδηγό.
Νομίζω ότι σε όλα τα τυπικά πισωκίνητα έτσι μπαίνει ο κινητήρας και μάλιστα από πολύ παλιά. Δεν είναι δηλαδή καμιά μοναδικότητα της BMW.
Και στο πρόσφατο Α4 νομίζω το κάνανε και το διαφημίζανε πως και τι.... το κακό βέβαια της υπόθεσης είναι μειώνεται η καμπίνα οπότε για ίδιους χώρους πρέπει να μεγαλώσεις το αυτοκίνητο (όπως έκανε στο Α4 που φυσικά εμφανίζει την αναγκαστική αύξηση του μεταξονίου σαν πλεονέκτημα, περνώντας σε δεύτερη μοίρα την συνολική αύξηση μήκους του οχήματος) ή υστερείς σε χώρους (όπως τα πισωκίνητα σε σχέση με τα συνήθη προσθιοκίνητα). Κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις. -
Στη δικια μου παντως το μοτερ δεν ειναι ουτε πισω ουτε μπροστα απο τον αξονα διευθυνσης. Πανω του ειναι κεντρο κεντρο...
-
Περίεργο αυτό που λες. Ακόμα κι αν μέρος του είναι επάνω στον άξονα έχει σημασία και πως εδράζεται. Βάλε και το κιβώτιο ταχυτήτων (που στα προσθιοκίνητα είναι επίσης μπροστά)....
Τα πισωκίνητα έχουν πολύ μικρό πρόβολο εμπρός ακριβώς λόγω της τοποθέτησης του κινητήρα πιο πίσω. Αντίθετα τα προσθιοκίνητα έχουν πολύ πιο μεγάλο εμπρός πρόβολο, σε μερικέ περιπτώσεις που θέλουν να έχουν και αέρα για λόγου προστασίας των πεζών αεροδυναμικής κλπ το πράμα καταντάει αστείο πχ Peugeot 407. -
πάντως το θέμα του Α8 και της 760 με ενδιαφέρει γιατί είμαι σε δίλημμα
εσύ άρχισες
-
Δεν σου φτάνουν οι Α6 και οι 5άρες πρέπει να πας στα υπερωκεάνια;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Περίεργο αυτό που λες. Ακόμα κι αν μέρος του είναι επάνω στον άξονα έχει σημασία και πως εδράζεται. Βάλε και το κιβώτιο ταχυτήτων (που στα προσθιοκίνητα είναι επίσης μπροστά)....
Τα πισωκίνητα έχουν πολύ μικρό πρόβολο εμπρός ακριβώς λόγω της τοποθέτησης του κινητήρα πιο πίσω. Αντίθετα τα προσθιοκίνητα έχουν πολύ πιο μεγάλο εμπρός πρόβολο, σε μερικέ περιπτώσεις που θέλουν να έχουν και αέρα για λόγου προστασίας των πεζών αεροδυναμικής κλπ το πράμα καταντάει αστείο πχ Peugeot 407.Φώτο από το car.gr, όχι του δικού μου.
-
Γιαυτό έγραψα ότι στα 4κυλ φαίνεται πιο έντονα:
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γιαυτό έγραψα ότι στα 4κυλ φαίνεται πιο έντονα:Στις τριάρες ο κινητήρας τελειώνει 2 πόντους πίσω από το ταχύμετρο.
-
Γεια σας φιλοι του φορουμ και της BMW,
εχω αναρτησει το ιδιο ακριβως post και σε γνωστο ελληνικο φορουμ για τα BMWδακια,
αλλα το αντιγραφω και εδω για καποια περαιτερω γνωμη/βοηθεια, ισως....
Εχω βρει ενα Coupe 36αρι 1.6 του '92-'93 (δεν θυμαμαι ακριβως αλλα το ιδιο ειναι), με ενα χιλιαρικο.
Πληροφοριακα για να παρετε μια εικονα, σαν εξοπλισμος/χαρακτηριστικα ειναι πληρες Mpack και εξωτερικα και σε σαλονι (υφασματινο με ενα σκισιματακι στο καθισμα του οδηγου), ζαντες 17αρες τις πολυακτινες απο Μ3 Ε46 και γραφει περιπου 180.000... το προσπερναμε το τελευταιο, οκ...Το πρωτο θεμα μου ειναι οτι δεν εχει A/C διοτι ετσι εβγαινε λεει, ηταν η πιο απλη εκδοση. Δεν το γνωριζω αυτο αν ισχυει.
Και το δευτερο και πιο σημαντικο, ειναι οτι χρειαζομαι καποιο συνεργειο BMW στα Δυτικα (Αττικη) για εναν καλο ελεγχο που θα γινει οπως και να'χει πριν αγοραστει, για να αγοραστει. Εγω μενω Περιστερι, λιγο πιο πανω απο το BMW CENTRAL SERVICE στην Πελασγιας, αλλα δεν γνωριζω τιποτα οσον αφορα ειτε το συγκεκριμενο συνεργειο ειτε καποιο αλλο της BMW.
Αν χρειαζεται, ακουω προτασεις και για οποιαδηποτε γυρω περιοχη, εννοειται!Θελω να το παω σε καποιον εμπειρο, οπου περα απο τα κλασσικα μηχανικα που μπορω να δω και στο γενικο συνεργειο ενος φιλου, να ξερει να τσεκαρει ηλεκτρικα ή αλλα σημεια που μπορει να 'πασχουν' χωρις να ειναι ακομα σε σταδιο που να εχουν εμφανη προβλημα αλλα να τα 'πιασει', ωστε να εχω μια οσο το δυνατον πιο εμπεριστατωμενη εικονα για το αυτοκινητο και την κατασταση στην οποια βρισκεται. Υποτιθεται οτι το παιρνω σαν 'ψιλοευκαιρια' με τοσα λιγα χρηματα. Μη μου βγει μετα οσο θα επαιρνα ενα του '96+ με full extra εξοπλισμο.....
Οποιοδηποτε σχολιο πανω σε οποιοδηποτε θεμα ή γνωμες για την περιπτωση, ολα ευπροσδεκτα.
Ευχαριστω! -
Προσωπικά αν ήμουν στη περιοχή σου θα το πήγαινα στο Σπανό να το τσεκάρει.
Πάρ'τους ένα τηλέφωνο και πες τους πότε μπορείς να φέρεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει να αγοράσεις.
-
Στα 4κύλινδρα είναι όντως πιο έντονο αλλά και στα 6κύλινδρα αν δεν μετρήσεις το εμπρός καπάκι των λίγων πόντων και δεις που φτάνει ο τελευταίος κύλινδρος που είναι κάπως κρυμμένος πάλι η ισορροπία είναι προς τα πίσω.
Η Ε36 φυσικά και έβγαινε και χωρίς αιρκοντίσιον, η δικιά μας 318i δεν είχε, ούτε είχε ηλεκτρικά παράθυρα (τα απέρριψε ο πατέρας μου σαν επικίνδυνο το αιρκοντίσιον και αναξιόπιστα τα παράθυρα!) κι ας είχε πχ ηλιοροφή και Μ ανάρτηση... ό,τι παραγγείλεις θα λάβεις.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα πισωκίνητα έχουν πολύ μικρό πρόβολο εμπρός ακριβώς λόγω της τοποθέτησης του κινητήρα πιο πίσω. Αντίθετα τα προσθιοκίνητα έχουν πολύ πιο μεγάλο εμπρός πρόβολο, σε μερικέ περιπτώσεις που θέλουν να έχουν και αέρα για λόγου προστασίας των πεζών αεροδυναμικής κλπ το πράμα καταντάει αστείο πχ Peugeot 407. -
Πανω απο του τροχους ακριβως...
Στη 5αρα ειναι πιο πισω . -
Ο χρήστης KaraGiannakis έγραψε:
εχω αναρτησει το ιδιο ακριβως post και σε γνωστο ελληνικο φορουμ για τα BMWδακια,
Εχω βρει ενα Coupe 36αρι 1.6 του '92-'93 (δεν θυμαμαι ακριβως αλλα το ιδιο ειναι), με ενα χιλιαρικο.
Πληροφοριακα για να παρετε μια εικονα, σαν εξοπλισμος/χαρακτηριστικα ειναι πληρες Mpack και εξωτερικα και σε σαλονι (υφασματινο με ενα σκισιματακι στο καθισμα του οδηγου), ζαντες 17αρες τις πολυακτινες απο Μ3 Ε46 και γραφει περιπου 180.000... το προσπερναμε το τελευταιο, οκ...Το πρωτο θεμα μου ειναι οτι δεν εχει A/C διοτι ετσι εβγαινε λεει, ηταν η πιο απλη εκδοση. Δεν το γνωριζω αυτο αν ισχυει.
Και το δευτερο και πιο σημαντικο, ειναι οτι χρειαζομαι καποιο συνεργειο BMW στα Δυτικα (Αττικη) για εναν καλο ελεγχο που θα γινει οπως και να'χει πριν αγοραστει, για να αγοραστει. Εγω μενω Περιστερι, λιγο πιο πανω απο το BMW CENTRAL SERVICE στην Πελασγιας, αλλα δεν γνωριζω τιποτα οσον αφορα ειτε το συγκεκριμενο συνεργειο ειτε καποιο αλλο της BMW.
Αν χρειαζεται, ακουω προτασεις και για οποιαδηποτε γυρω περιοχη, εννοειται!Θελω να το παω σε καποιον εμπειρο, οπου περα απο τα κλασσικα μηχανικα που μπορω να δω και στο γενικο συνεργειο ενος φιλου, να ξερει να τσεκαρει ηλεκτρικα ή αλλα σημεια που μπορει να 'πασχουν' χωρις να ειναι ακομα σε σταδιο που να εχουν εμφανη προβλημα αλλα να τα 'πιασει', ωστε να εχω μια οσο το δυνατον πιο εμπεριστατωμενη εικονα για το αυτοκινητο και την κατασταση στην οποια βρισκεται. Υποτιθεται οτι το παιρνω σαν 'ψιλοευκαιρια' με τοσα λιγα χρηματα. Μη μου βγει μετα οσο θα επαιρνα ενα του '96+ με full extra εξοπλισμο.....
Οποιοδηποτε σχολιο πανω σε οποιοδηποτε θεμα ή γνωμες για την περιπτωση, ολα ευπροσδεκτα.
Ευχαριστω!Είχα το ίδιο αυτοκίνητο μοντ.'94 που το χάρισα σχεδόν σε φίλο μου πριν 2 χρόνια και με 350000 χιλιόμετρα,τώρα έχει 400000 χιλ.Το πρόβλημα που, λύνεται μεν,ακριβά δε,είναι η βλάβη στο ΑΒS.Κατά τα άλλα παλιό αυτοκίνητο παίρνεις,όλα πιθανόν να θέλουν αλλαγή.Κάνεις λεπτομερή έλεγχο ,αλλάζεις τα απαραίτητα και βλέπεις στην συνέχεια.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Πανω απο του τροχους ακριβως...
Στη 5αρα ειναι πιο πισω .Στα μάτια μου είναι λίγο πιο πίσω και γέρνει προς τα πίσω άρα βάρος του εμπρός τμήματος χρεώνεται πίσω. Το εμπρός πλαστικό καπάκι καλύπτει πολύ ελαφριά πράματα οπότε δεν το μετράω όπως το υπόλοιπο.
Όπως και να έχει στα προσθιοκίνητα ο κινητήρας ΚΑΙ κιβώτιο είναι μπροστά, η διαφορά είναι τεράστια. -
Ο χρήστης Bill Z4 έγραψε:
Ευχαριστω!Είχα το ίδιο αυτοκίνητο μοντ.'94 που το χάρισα σχεδόν σε φίλο μου πριν 2 χρόνια και με 350000 χιλιόμετρα,τώρα έχει 400000 χιλ.Το πρόβλημα που, λύνεται μεν,ακριβά δε,είναι η βλάβη στο ΑΒS.Κατά τα άλλα παλιό αυτοκίνητο παίρνεις,όλα πιθανόν να θέλουν αλλαγή.Κάνεις λεπτομερή έλεγχο ,αλλάζεις τα απαραίτητα και βλέπεις στην συνέχεια.
Πρώην μου που είχε 320 Ε36 Coupe είχε και αυτή θέμα με το ABS και τελικά το είχε αφήσει χωρίς.
BMW FORUM