-
kaloriziko reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
-
Καλορίζικον Ιατρέ μου!
Είθε ο Θεός (αν υπάρχει) να μας αξιώσει όλους με μπλοκέ βέμβα! -
Αν θες γραψε λιγο πιο αναλυτικα τι διαφορα βλεπεις ακριβως..και τυχον μειονεκτήματα...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Στην Ε90 παντως αυτο το feature (το να βαζεις μπρος με το κλειδι στην τσεπη σου) δεν βρηκα πως γινεται, εδω και σχεδον 2 χρονια...Οσον αφορα παντως τον συμλπεκτη ειναι υποχρεωτικο να τον πατας, διαφορετικα το START button δεν κανει τιποτα!! Και aftermarket παντως μαλλον θα ειναι λιγοτερο hi-teck
Ειναι εξτρα αυτο που λες.
-
Περί μπλοκέ ...
Η έλλειψη LSD στις νέες BMW (ακόμα κι από τον προαιρετικό εξοπλισμό)
δεν αφήνει περιθώρια για πολλά παιχνίδια ενώ και το traction που προσφέρει
σίγουρα δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τα διάφορα ηλεκτρονικά.
Τα Μ μοντέλα της BMW έχουν ένα διαφορικό που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την GKN
και είναι ένας συνδυασμός Visco drive με κλασσικό μπλοκέ με δισκάκια. Αυτό το μπλοκέ είναι πολύ
προοδευτικό στις αντιδράσεις του και δεν επηρεάζει τα ηλεκτρονικά
του αυτοκινήτου (όταν είναι ενεργοποιημένα).
Δεν είναι διαθέσιμο προς πώληση από την GKN και για να μπει σε Ε87 Ε90 κλπ. ξεχάστε το.Ένα τύπου Torsen διαφορικό θα έκανε θαύματα (το θεωρώ κορυφαίο για χρήση δρόμου αφού δεν απαιτεί
συντήρηση -δεν κάνει θόρυβο και δεν παρεμβάλλεται στη λειτουργία των διάφορων ηλεκτρονικών).
Η Quaife όμως θέλει τουλάχιστον 10 τεμάχια για παραγγελία οπότε δύσκολο ...Μια άλλη καλή λύση είναι η OSGIKEN αλλά δυστυχώς δεν έχει προς το παρών την 130 στη λίστα της.
Ψάχνοντας λοιπόν αρκετά, κατέληξα στην Drexler Motorsport
Η εταιρεία κατασκευάζει τα μπλοκέ για τα 120D και 130i cup και έχει τεράστια εμπειρία στα BMW.
Η Drexler κατασκευάζει κλασσικό μπλοκέ με δισκάκια για την 130 (αλλά και για οποιοδήποτε αυτοκίνητο)
με ρυθμίσεις που θα υποδείξει ο πελάτης, από αγωνιστικό setup μέχρι απλή χρήση δρόμου.
Σύμφωνα με αυτούς, σε δοκιμές που έκαναν σε συνεργασία με την BMW Αυστρίας σε Ε87,
βρήκαν μερικά setup δρόμου που δεν αλλοιώνουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου
με ενεργοποιημένα τα ηλεκτρονικά.
Για χρήση δρόμου αλλά και track days μου πρότειναν ένα setup (το πιο ακραίο πριν τα full racing)
το οποίο είναι: 50°/40° with 50 Nm preload με 4 δισκάκια.
Αυτό σημαίνει ότι η ramp angle κατά την επιτάχυνση είναι 50° κατά την επιβράδυνση 40°
και ότι το αρχικό preload είναι 50 Nm.
Σε ποσοστά θα είναι περίπου 45% στην επιτάχυνση και 55% στην επιβράδυνση (2way LSD)
Για σύγκριση τα original BMW μπλοκέ έχουν ίδια ramp angle 45° και στις 2 πλευρές
είναι 25% μπλοκέ και χρησιμοποιούν 2 δισκάκια
και preload 60 Νm για τα Ε36/Z3 1.8 / 1.9 , 78 Νm για τα Μ3 Ε30 / Ζ3Μ και 142 Nm για τα Μ5 Ε39 / Μ3 Ε46
Το κόστος βέβαια είναι υψηλό, 1955 € , αλλά δικαιολογείται εν μέρη σαν αγωνιστικό ανταλλακτικό.Μόλις το παραλάβω και το τοποθετήσω ....... θα επανέλθω με εντυπώσεις.
-
Mετά το Βασίλη τί να προσθέσω εγώ...
Θα γράψω αναλυτικά εντυπώσεις φίλε Τiger μόλις το στρίψω αρκετά για να έχω ασφαλή συμπεράσματα....
Ως πρώτη εντύπωση,μόνο θετικά μπορώ να γράψω....
-
http://www.autoblog.nl/archive/2006/08/ ... -de-bmw-m3
'BMW E92 M3 Coupe Pricing
Major Standard Equipment***
4.0L V8 307kW 420Nm (bi-VANOS 3rd gen.) engine
Adaptive Xenon Headlights
Carbon Fiber Roof
SMG III 7-Speed transmission with DRIVELOGIC
18″ M Double Spoke Alloy Wheel
18×8F/18×9R with P235/45ZR18 Front, P265/40ZR18 Rear Performance tires.'Mεταφραση...307Κw=417Bhp (περιπου)! (δηλαδη... 104αλογα στο λιτρο!)
Φωτογραφιες...
http://www.germancarzone.com/showthread ... 18&page=19
-
Κάτι κουφό που παρατήρησα...
Το font στο starter button στη φωτογραφία της προηγούμενης σελίδας ειναι ακριβώς ίδιο με του Megane II...
Τι στην ευχή, ο ίδιος προμηθευτής τα φτιάχνει!?
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Κάτι κουφό που παρατήρησα...Το font στο starter button στη φωτογραφία της προηγούμενης σελίδας ειναι ακριβώς ίδιο με του Megane II...
Τι στην ευχή, ο ίδιος προμηθευτής τα φτιάχνει!?
Διόλου απίθανο. (Αν και πόσοι πολλοί συνδυασμοί μπορούν να φτιαχτούν για ένα τόσο μικρό εξάρτημα, με συγκεκριμένη λειτουργία; )
-
Σήμερα είδα για πρώτη φορά την καινούργια 3 κουπέ στο δρόμο και ήταν αρκετά εντυπωσιακή. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι την αντικατάσταση της 318ci του 2000 που έχω τώρα. Το πρόβλημα είναι ότι το αυτοκίνητο το είχα αγοράσει με σχεδόν όλα τα extra του καταλόγου και είχε στοιχίσει πάρα πολλά χρήματα για 318 (16,500 εκατομμύρια δρχ, από τα οποία τα 5 ήταν extra) που φυσικά δεν πρόκειται να πάρω πίσω τώρα.
Τέλος πάντων, μετά τις γιορτές θα κάνω μια βόλτα από την αντιπροσωπεία να δω πόσο παίρνουν την δικιά μου, και βλέπουμε.
-
Ποτέ δε παίρνει κάποιος τα χρήματα των πρόσθετων που βάζει, είτε με την αγορά είτε μετά από αυτή.
Προσπάθησε με ένα καλό 'παζάρι' να πάρεις όσα περισσότερα μπορείς. -
Ετσι ειναι! Τα πολλα εξτρα απλα κανουν ενα αυτοκινητο να 'φευγει' πιο ευκολα απο τον κατοχο του...
Μηπως να κοιτουσες να το δωσεις σε καποιον ιδιωτη?!?! -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Ετσι ειναι! Τα πολλα εξτρα απλα κανουν ενα αυτοκινητο να 'φευγει' πιο ευκολα απο τον κατοχο του...
Μηπως να κοιτουσες να το δωσεις σε καποιον ιδιωτη?!?!Αυτος που οταν κοιταζει αυτοκινητα ψαχνει καποιο με δερματινη ποτηροθήκη, συνηθως προτιμα καινουριο.
-
Να δούμε πρώτα τι ποσό θα προτείνει η BMW, και μετά βλέπουμε. Άσε που ακόμα δεν έχω πειστεί 100% ότι μου αρέσει περισσότερο το καινούργιο μοντέλο...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
και είχε στοιχίσει πάρα πολλά χρήματα για 318 (16,500 εκατομμύρια δρχ, από τα οποία τα 5 ήταν extra)Γιατί δυσκολεύομαι να το πιστέψω?
-
Να στο κάνω ακόμα πιο δύσκολο;
Η βασική τιμή ήταν 11,350 και μου πήγε 16,450. Το αυτοκίνητο έχει μέσα όλα τα διαθέσιμα αξεσουάρ του καταλόγου, εκτός από ηλεκτρικά καθίσματα, εργοστασιακό GPS (δεν δούλευε τότε) και κοτσαδόρο.
-
Α ρε δάσκαλε, δεν έπιασες το της δημοσίευσης...
16,500 (χιλιάδες) εκατομμύρια δρχ?
-
Έχω φυράνει
Πράγματι, με 16,000 εκατομύρια δεν αγοράζεις BMW, αλλά τον έκτο στόλο
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έχω φυράνειΠράγματι, με 16,000 εκατομύρια δεν αγοράζεις BMW, αλλά τον έκτο στόλο
Μωρέ και BMW αγοράζεις αλλά όχι αυτοκίνητο αλλά την εταιρεία ολόκληρη και τον Μπάνγκλ σαν δώρο.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Έχω φυράνει
Πράγματι, με 16,000 εκατομύρια δεν αγοράζεις BMW, αλλά τον έκτο στόλο
Μωρέ και Miwako Akamatsu* αγοράζεις αλλά όχι αυτοκίνητο αλλά την εταιρεία ολόκληρη και τον Μπάνγκλ σαν δώρο.
BMW
BMW FORUM