-
Build your own 2012 650i convertible
H δικια μου..
-
Κούκλα
-
Παίδες, χελπ!
Φίλος λιμπίζεται τούτη δω και λέει ότι αδιαφορεί για τα γκάζια. Πώς τη βλέπετε την περίπτωση; Δε θέλω να μου πείτε ότι δεν είναι σκληροπυρηνική όπως ένα RX-8 ή ότι δεν πάει βήμα. Τα ξέρω και τα ξέρει. Θέλω να μου πείτε αν σας χτυπάει κάποιο αρνητικό στο μάτι ή πώς βρίσκετε την τιμή της σε σχέση με τη χρονιά. Μερσί προκαταβολικώς! -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Παίδες, χελπ!
Φίλος λιμπίζεται τούτη δω και λέει ότι αδιαφορεί για τα γκάζια. Πώς τη βλέπετε την περίπτωση; Δε θέλω να μου πείτε ότι δεν είναι σκληροπυρηνική όπως ένα RX-8 ή ότι δεν πάει βήμα. Τα ξέρω και τα ξέρει. Θέλω να μου πείτε αν σας χτυπάει κάποιο αρνητικό στο μάτι ή πώς βρίσκετε την τιμή της σε σχέση με τη χρονιά. Μερσί προκαταβολικώς!Με μια ματιά στις φώτο δε βλέπω κάτι κακό. Και το σαλόνι φαίνεται εντάξει, προσεγμένο.
Αν τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά και το τσεκάρει και δει ότι γενικώς είναι εντάξει κι από κοντά...ας το πάρει.
Στη τιμή, ένα 800άρι αν πάει με μετρητά νομίζω το κόβει.
-
Η αγγελία αναφέρει 122 άλογα. Το 2004 φόραγε η 316 αυτό το κινητήρα ή τον προηγούμενο με τα 115;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Η αγγελία αναφέρει 122 άλογα. Το 2004 φόραγε η 316 αυτό το κινητήρα ή τον προηγούμενο με τα 115;Τον προηγούμενο με τα 115: http://carspector.com/car/bmw/058661/
-
Δλδ. φοράει τον 1800ρη σύμφωνα με το λινκ...Αλλά η αγγελία λέει για 1600 κ.ε.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Δλδ. φοράει τον 1800ρη σύμφωνα με το λινκ...Αλλά η αγγελία λέει για 1600 κ.ε.1600 είναι το μοτέρ του.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Οι τιμές είναι απόλυτα δικαιολογημένες ως προς τις όποιες διαφορές τους. Π.χ. μεταξύ της Ε200 και της 530, υπάρχει μια σοβαρότατη διαφορά στα κυβικά, η πρώτη είναι 1.800 και η τελευταία 3.000 με αποτέλεσμα το Μπεμβέ να έχει μεγαλύτερο ειδικό τέλος ταξινόμησης ως ποσοστό επί της εργοστασιακής τιμής.
Τo αυτό ισχύει και για το ντουέτο 530i και 525d.
Επίσης σε άλλες περιπτώσεις, π.χ. Ε350 και 530, παίζει ρόλο και ο εξοπλισμός.
Στην περίπτωση C63 AMG και M3, η εργοστασιακή τιμή της Μ3 είναι μεγαλύτερη. Οι φόροι τώρα, είτε το τέλος ταξινόμησης, είτε ο πολυτελείας, σαν ποσοστά είναι τα ίδια στο συγκεκριμένο παράδειγμα, καπάκια και το περιθώριο κέρδους σαν ποσοστό και αυτό επί της μεγαλύτερης αρχικής τιμής, και οδηγούμαστε στην διαφορά των 13Κ η οποία είναι δικαιολογημένη σε κάποιο βαθμό.
Γενικώς για την διαμόρφωση της τελικής τιμής παίζουν ρόλο η εργοστασιακή τιμή και τα κυβικά.Όλα τα άλλα, τέλη ταξινόμησης, φόρος πολυτελείας, μικτό κέρδος εμπόρου, Φ.Π.Α. προκύπτουν από αυτά τα δύο.Φιλε μου δεν μπορω να καταλαβω αν διαβασες καθολου το ποστ μου και τι θελω να πω
Εδω λεμε οτι τριλιτρο BMW (523) ειναι φτηνοτερο απο διλιτρο(520D) BMW κατα 7.000 ευρω .. Η τριλιτρο BMW(535) ειναι ΠΟΛΥ ακριβοτερο απο MERCEDES τριαμησαρι (Ε350) σχεδον 13 χιλιαδες ευρω. τι δεν καταλαβες ?
Και λεμε οτι πως ειναι δυνατον οι 2 κυριοι γερμανοι ανταγωνιστες να εχουν τοσο μεγαλες διαφορες ενω οι τιμες τους στη χωρα μας εδω και χροοοονια ηταν εναρμονισμενες. Πως ειναι δυνατον να φερνεις ως παραδειγμα την 200αρα με την 530 ? οτι τι ?
Πραγματικα θυμηθηκα τον υπαλληλο που δουλευε εκει στον Σφακιανακη. Ακριβως τα ιδια μου ειπε και με εκνευρισε.
Το οτι ειναι δικαιολογημενο το Μ3 να ειναι τοσο ακριβοτερο απο το С63 που ειναι 2,3 λιτρα περισσοτερο απο το Μ απο που σου κατεβηκε.
Ειλικρινα εκνευριστηκα με αυτο το ποστ. Και εγω BMW εχω αλλα αναγνωριζω οτι ο βασικος ανταγωνιστης ειναι η μερσεντες η οποια ειναι το ιδιο συγχρονη τεχνολογικα και το ιδιο ποιοτικη και θελω να τονισω οτι στην ελλαδα κανει δουλεια και ο εισαγωγεας οσον αφορα τις τιμες
Σαν να διαβαζω εκεινον τον karas ενα πραμα
-
axaxaxaxaxxa Πού τον θυμήθηκες αυτόν
-
Mάνγκο2 είναι προφανές από το ποστ σου ότι αφενός δεν γνωρίζεις επακριβώς τον τρόπο με τον οποίο εξάγεται η λιανική τιμή ενός ΙΧ στη χώρα μας, και αφ' ετέρου ότι δεν διάβασες καθόλου καλά το ποστ μου, και εξηγούμαι :
Στο νέο σου ποστ διερωτάσαι γιατί φέρνω ως παράδειγμα την 200άρα με την 530
Πως ειναι δυνατον να φερνεις ως παραδειγμα την 200αρα με την 530 ? οτι τι ?
Αλλά στο αρχικό σου ΕΣΥ είσαι που διερωτάσαι πως είναι δυνατόν η Μπεμβέ των ....3.000 κυβικών είναι ακριβότερη από την Μερσεντές των 1.800, αντιπαραθέτοντας δίπλα δίπλα τις τιμές τους όπως και σε πολλά άλλα μοντέλα.
E 200 47.850 523i 53.800
E 250 (Auto) 54.850 528i 70.834Ρωτάς κάτι, το φόρουμ σου απαντά.
Στο νέο ποστ ρωτάς ξανά για το παράδοξο, κατά την άποψή σου, το ντίζελ πεντάρι Μπεμβέ των 2.000 κυβικών να είναι ακριβότερο κατά 7.000 ευρώ από το βενζινοκίνητο πεντάρι Μπεμβέ των 3.000 κυβικών.
Καταρχήν αγνοείς ότι και στη Γερμανία ισχύει το ίδιο, αν και με διαφορετική διαφορά τιμής , και το κυριώτερο ότι στην χώρα μας ο φόρος πολυτελείας και το τέλος ταξινόμησης, αλλά και το Φ.Π.Α. πάνε αναλογικά στην εργοστασιακή τιμή. Καθότι ακριβώτερο το πετρέλαιο από την βενζίνα σε όρους τσιφ, λογικό είναι να έχει μεγαλύτερες επιβαρύνσεις και να καταλήγει σε μεγαλύτερη τιμή λιανικής.Στα έγραψα και στο αρχικό μου ποστ, δεν δείχνεις να το αντιλαμβάνεσαι.Στο πρώτο σου ποστ, αλλά και στο δεύτερο, διερωτάσαι γιατί το Μ3 είναι ακριβώτερο του C63 AMG, τονίζοντας μάλιστα ότι το πρώτο είναι 4.000 κυβικά ενώ το δεύτερο είναι ένα τέρας με 6.500.
Εγώ μάλλον (ξανά)καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζεις ότι αφενός αυτό ισχύει και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, αν και πάλι με μικρότερη διαφορά, και ότι αφ' ετέρου φυσικά αγνοείς ότι πάνω από τα 2.000 κυβικά ή τις 28.000 ευρώ εργοστασιακή τιμή τόσο τα τέλη ταξινόμησης όσο και ο φόρος πολυτελείας είναι τα ίδια σε ποσοστό (50% το πρώτο και 40% για το δεύτερο σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις του Δεκεμβρίου).
Άρα αφού το Μ3 έχει μεγαλύτερη εργοστασιακή τιμή, λογικό είναι να βγαίνει και ακριβώτερα στην λιανική αφού τα ισόποσα ποσοστιαία καπέλα που θα φάνε σε αυτή την περίπτωση τα δύο διαφορετικά ΙΧ εφαρμόζονται επί άλλης τιμολογιακής βάσης.Το ξαναματαγράφουμε μήπως και γίνει αντιληπτό.Πραγματικα θυμηθηκα τον υπαλληλο που δουλευε εκει στον Σφακιανακη. Ακριβως τα ιδια μου ειπε και με εκνευρισε.
Άμα του τα είπες όπως τα έγραψες στο πρώτο σου και στο δεύτερό σου ποστ, λογικό είναι να πάρεις αυτές τις απαντήσεις αφού φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις τις λεπτομέρειες περί φορολόγησης και εργοστασιακής τιμής.
-
Οι τιμές της ΜΠΕΜΒΕ δεν υπάρχουν.
Αφου πάντα κάνουν τεράστιες εκπτώσεις....Σήμερα πηρε το μάτι μου αυτό και φτιάχτηκα... (Καινουργιο λεμε)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Οι τιμές της ΜΠΕΜΒΕ δεν υπάρχουν.
Αφου πάντα κάνουν τεράστιες εκπτώσεις....Σήμερα πηρε το μάτι μου αυτό και φτιάχτηκα... (Καινουργιο λεμε)
Το συγκεκριμένο είναι 320i, βενζίνη και το έχει λέει 47.000 και πάνω στη τιμή λέει 35Κ.
-
Η της φωτό πάντως δεν είναι d
-
Το συγκεκριμένο έχει μήνες στην αγγελία. Στη φώτο δείχνει 320 βενζινοκίνητο και όχι αυτό που πωλείται και επίσης είναι με τα 177 άλογα και όχι τα 184. Δε ξέρω και αν είναι facelift ή όχι (λογικά θα είναι). Πάντως η τιμή του φαίνεται να είναι πολύ καλή.
edit: τώρα είδα τα ποστ σας drdino και nikos
Τα 47κ αφορούν το πόσο κοστίζει να αγοράσεις τώρα το 320d Με αντίστοιχο εξοπλισμό. Προφανώς ταξινομήθηκε με μειωμένο τελος .
-
ναι αλλά εχει και μειωμένα τέλη κυκλοφορίας
Ναι η φωτο ειναι απο facelift δε ξέρω αν είναι από diesel
Μπορεί να μην αλλάζει φωτο συχνά... το τύπους που εχει το μαγαζί -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ναι αλλά εχει και μειωμένα τέλη κυκλοφορίας
Ναι η φωτο ειναι απο facelift δε ξέρω αν είναι από diesel
Μπορεί να μην αλλάζει φωτο συχνά... το τύπους που εχει το μαγαζίΔες το στροφόμετρο. Είναι απο βενζινοκίνητο. Την κοιτούσαμε πριν κανα μήνα και βάλε με ένα φίλο αλλά επειδή τελικά δε θα αγόρασει άμεσα αυτοκίνητο δε πήρα τηλ να μάθω περαιτέρω πληροφορίες.
Ένα τηλ θα μας λύσει όλες τις απορίες
-
ειπαμε... θα εχει παλιες φωτο
Απλά λεω ότι υπάρχουν αμάξια στην BMW με μεγάλες εκτπωσεις
Στην μερσεντες δε το βλέπω αυτό. Απο κει ξεκίνησε η κουβεντα -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Άμα του τα είπες όπως τα έγραψες στο πρώτο σου και στο δεύτερό σου ποστ, λογικό είναι να πάρεις αυτές τις απαντήσεις αφού φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις τις λεπτομέρειες περί φορολόγησης και εργοστασιακής τιμής.
φιλαρακο , συνεχιζω να μην μπορω να καταλαβω τι θες να αποδειξης
το θεμα ειναι να κατσουν να ασχοληθουν οι αρμοδιοι BMWδακηδες και να φερουν στο λιμανι τα τιμολογια με τιμες που να μην τις πιανουν τα 10αρια 20αρια 30αρια % φορου πολυτελειας,ακριβως οπως φαινεται οτι εκανε η μερσεντες.
αυτο προσπαθω να πω. δεν ηξερα οτι θα πεσω πανω σε μπετον αρμε που θα κατσει να παπαγαλισει τον τροπο εισαγωγης.
Στον σφακιανακη δεν μπηκα για να ρωτησω αλλα για να δω το Χ3 ποσο το ειχε και οταν τον εκραξα αρχισε να μου πουλαει τις ιδιες μπαρουφες, και ετσι για να δεις για τι επιπεδο μιλαμε, οταν του ειπα οτι η μερκ εχει τις τιμες καποιων σειρων της σε επιπεδα προ φορου πολυτελειας, το επιχειρημα του ηταν οτι δουλευε εκει και τα αμαξια τους αφου τα οδηγησεις σου ερχεται να τα πεταξεις... Και οτι δεν θα αλλαξει παλι αυτο το σκηνικο γιατι σε ολη την ευρωπη ειναι ετσι και ανεφερε ως παραδειγμα τη νορβηγια.. αυτοι οι ανθρωποι παιρνουν και μισθο.. αλλα δεν ειμαι εγω ο τυπικος πελατης BMW..
Λες και ολοι ειναι 316κηδες και δεν ξερουν που πανε τα 4.. αφου εχουν τοσο ανοιχτους οριζοντες ετσι ωστε εχουν φροντισει να εχουν παρα πολλα 316, 320, χ3 προηγουμενα τα οποια αν και 2-3 χρονια στην ελλαδα ,τα πλασαρουν ως ευκαιρειες στους καψουρεμενους για BMW αποσυρσακηδες... για τετοια ειναι η BMW στην ελλαδα!
τωρα σαν κλασσικος εγωιστης ελληνας που δεν δεχεται οτι Κανει λαθος ξαναγραψε οτι 'ειπα'(μια συγκριση παρεθεσα και εβαλα μεσα ολη τη γκαμα ΧΩΡΙΣ να επικεντρωθω εκει, αλλα αλλου) , 'πως γινεται το 200αρι να ειναι φτηνοτερο απο το 523αρι...',
Σιγα μην καταλαβες τωρα εσυ,
Kara , Ε kara..... ενννννννννοειται οτι δεν υπαρχει περιπτωση να το συνεχισω αυτο το βιολι! -
φιλαρακο , συνεχιζω να μην μπορω να καταλαβω τι θες να αποδειξης
Θέλω να σου δείξω ότι δεν ξέρεις το θέμα που λέγεται διαμόρφωση λιανικής τιμής ΙΧ.
Και για να τελειώνω, σου παραθέτω την πλέον αρμόδια πηγή, τα ελληνικά τελωνεία και την εφορία από το επίσημο σάιτ τους, με όλους τους νόμους. Δώσε ιδιαίτερη βάση σε αυτά, τα έχω ήδη γράψει επιγραμματικά στα προηγούμενα ποστ μου, αλλά εδώ είναι όλα. Και για ΙΧ, και για φορτηγά, και για ταξί, και για μοτό σε πανεύκολα πινακάκια με παραδείγματα. Το επίπεδο της εφαρμογής εκπλήσσει για τα δεδομένα του ελληνικού δημοσίου.Π.χ. για αρχή δες αυτό που απαντά στην απορία σου για τον κυλινδρισμό του κινητήρα για 'το τέρας των 6.500 κυβικών (C63 AMG) , ενώ το Μ3 έχει μόνο 4.000 κυβικά αλλά παρόλα αυτά έχει 13.000 ευρώ περισσότερα'.
Το ύψος των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης, προσδιορίζεται με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα των αυτοκινήτων και την αντιρρυπαντική τους τεχνολογία.
Οι συντελεστές αυτοί, αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα ανά Κοινοτική Οδηγία ή Κανονισμό, που ισχύουν από 01/01/2011:
.
.
...
Από 2001 κ.ε. και πάνω 50%Ήτοι ένα αυτοκίνητο 2.001 κυβικών και ένα τέρας 28.001 κυβικών έχουν ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΟΝΟΜΗΣΗΣ.
Διάβασε και τα υπόλοιπα, και αν κάτι δεν καταλάβεις, εδώ είμαστε.
http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_plirofories_teloneia/efk/efk5.htm
BMW FORUM