-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Έχει κάποιος από εσάς προσαρμοζόμενα φώτα σε στροφή??
Νομίζω ο Κωστής με τη 5άρα.
Έχω παρατηρήσει ότι τα φώτα στρίβουν μόνο όταν είναι στο Auto. Αν τα ανάβεις εσύ δε στρίβουν? Όντως?
Ναι Νικο εγω εχω.Δε το εχω προσεξει αυτο που λες γιατι παντα τα εχω στο AUTO.Μου φαινεται βεβαια λιγο περιεργο να στριβουν μονο οταν ειναι στο auto.Θα το τσεκαρω αυριο και θα σου πω.
Νικο το τσεκαρα σημερα στη 525i.Ετσι ειναι, τα φωτα στριβουν μονο οταν ο διακοπτης ειναι στο auto.
Eπίσης στην θέση Αuto λειτουργεί και το σύστημα εξαερισμού των φώτων να ξεθαμπώνουν στις διαφορές θερμοκρασίας.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα προτάσεις για ελαστικά διάστασης 225/55 R16 95V.
Αφορά μια 520.cont sport contact 3
Μichelin pilot Exalto 2. Τα εχω 4 χρονια σε διασταση 205/55/16 V, σε προσθιοκινητο sedan 1300κιλα. Δεν θελουν σχεδον καθολου ζεσταμα, ποιοτητα κυλισης αψογη, δεν φθειρονται γρηγορα, εχουν ωραια αισθηση στο στριψιμο, αλλα το ανεβασμα σε πεζοδρομια απαγορευεται δια ροπαλου...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα προτάσεις για ελαστικά διάστασης 225/55 R16 95V.
Αφορά μια 520.cont sport contact 3
Μichelin pilot Exalto 2. Τα εχω 4 χρονια σε διασταση 205/55/16 V, σε προσθιοκινητο sedan 1300κιλα. Δεν θελουν σχεδον καθολου ζεσταμα, ποιοτητα κυλισης αψογη, δεν φθειρονται γρηγορα, εχουν ωραια αισθηση στο στριψιμο, αλλα το ανεβασμα σε πεζοδρομια απαγορευεται δια ροπαλου...
στα conti η επαφη με πεζοδρομιο ειναι ακομα χειροτερη πιστεψε με φευγουν κομματια για πλακα ακομα και με απαλο ακουμπημα (και σε extra load που ειχα εγω με πιο ενισχυμενα πλαινα )
κατα τα αλλα σε λακουβες ηταν αλεξισφαιρα , ομως και τα exalto δεν πανε πισω τα οποια δεν καταλαβαινουν τιποτα (εχω κοψει ζαντα σε λακουβα με exalto και το λαστιχο φαινομενικα δεν επαθε τιποτα απλα εχασε καποιον αερα, εχω τρακαρει σε πεζοδρομιο με αυτα και παρολο που διελυσα το μπροστινο συστημα του αυτοκινητου, τo exalto εμεινε φουσκωμενο και εχασε απλα ενα κομματι του πλαινου μαζι με λιγη ζαντα )
και τα 2 λαστιχα ειναι παρα πολυ καλα, ομως και γω προτιμω τα exalto κυριως γιατι ειμαι μισελενακιας
-
Eχω BMW 325i dynamic του 2007 με 25.000 χλμ και 17'' ελαστικα με πολυ λιγα χλμ
Υπαρχει καποιος με το απλο μοντελο που θα ενδιαφεροταν για τραμπα αναρτησης & ελαστικων; -
Ένα πολύ χρήσιμο site για να βρείτε το βάρος της ζάντας στο BMW σας μετά από μια κουβέντα που είχαμε εχθές με το Κίκιζα:
http://felgenkatalog.auto-treff.com/?felge=1280Σχετικά με τα βάρη λοιπόν:
18άρα M-Pack (Style 193):
Front: 11,23 kg
Rear: 11,93 kg18άρα si (Style 216):
Front: 11,23kg
Rear: 11,30kgΓρηγόρη όντως κάτι φαίνεται να παίζει με τις πίσω ζάντες του si, καλά λες, που είναι ελαφρύτερες κατά 630gr η κάθε μία.
-
10,36 kg μονο η 285 μου με 225/45/17 οχτάρα
-
τα run-flat ελαστικα θελουν καποια ιδιαιτερη μεταχειριση σε σχεση με τα συμβατικα?
για παραδειγμα, βαζουμε κλασικα πιεση 30 και τα αλλαζουμε οταν θα αλλαζαμε και τα συμβατικα? -
Ο χρήστης OutOfTheBox έγραψε:
τα run-flat ελαστικα θελουν καποια ιδιαιτερη μεταχειριση σε σχεση με τα συμβατικα?
για παραδειγμα, βαζουμε κλασικα πιεση 30 και τα αλλαζουμε οταν θα αλλαζαμε και τα συμβατικα?Σχετικά με τις πιέσεις υπάρχει ταμπελίτσα στο αυτοκίνητο που δείχνει τι πίεση πρέπει να βάλεις ανάλογα με το τι διάσταση λάστιχο/ζάντα φοράς, άρα εξαρτάται.
Είναι κανονικά ελαστικά, άρα τους συμπεριφέρεσαι σαν κανονικά ελαστικά, απλά επειδή έχουν πιο ενισχυμένα πλαϊνά πρακτικά δε διαλύονται αν σκάσουν άρα λογικά παρέχουν κάποια σχετική ασφάλεια αν πάθεις λάστιχο στα 140 πχ.
Το θέμα με τα runflat είναι ότι επειδή έχουν αυτά τα ενισχυμένα πλαϊνά είναι σκληρά και πιο βαριά από τα συμβατικά άρα μερικοί τα αλλάζουν.
Περισσότερα εδώ: http://www.bridgestone.com/corporate/ne ... 30301.html
-
ευχαριστω νικο
-
τα ελαστικα και εγω τα αλλαξα και επελεξα Conti Sport Contact 3
-
Είχα μιλήσει στο τόπικ της 3άρας για κάποιον insider από ξένο φόρουμ. Παρακάτω ένα ποστ που ανέβασε στο φόρουμ έξω και αναλύει πρακτικά τα επόμενα βήματα της BMW σχετικά με τη 0-Series, την Μ1 κ.α, είναι αρκετά ενδιαφέρον:
Here is a November Update.
The 6er GT will be renamed as 6er CS instead of GT. GT will feature on the 3er. But the name CS has been chosen for more Performance orientated Coupe Sedans on the 7er and 6er. It also allows BMW to introduce a new (to BMW) niche for customers who desire for a 6er Coupe but need the space either for family or business purpose. But really love driving. Using the same philosophy as the 5er GT and the incoming 3er GT. The CS will look different from their bloodline brothers.
The 1er GT has been axed because packaging was not working out. In it's place will be an X2 Sport Activity Coupe. Again four doors and bullet like coupe shape like it's bigger brother.
Demand for the BMW X1 has convinced BMW management that in light of the X1 , X3 and X5 customers have been downsizing in the economic climate although the latest release is that the X1 is selling more to people who are first time BMW customers. An X2 would in essence be in place to accomodate a slide in demand for the X6.
What is the proposed BMW '0' series?
Well it's far from what the media are reporting. To understand the Concept look at the Vision Efficient Dynamics. And imagine if it was shrunk to about the size of a Prius four doors and a three cylinder diesel and electric power available to the segments standard of performance. A stand alone Premium Hybrid Concept , No additional body variants , no petrol alternative and no M models - The first Premium Compact BMW Hybrid Concept.The Precursor to the M1.
The news of regarding the M variant of the 1er and the response has been selective at best in relation to which generation it relates to. The current 1er Coupe will get a send off and prepare the audience with a teaser. Having seen this car it is in essence similar to the E46 BMW M3 CSL concept . A power upgrade over the cars current 306 PS will feature as will Carbon Fibre for the Roof , Bootlid and Bonnet , stripped out interiors , lightweight glass and an individual aeropacket will seperate the car in looks from the 135i and BMW performance aeropacket. What to call the car? Top favourites are simply Tii and Turbo as name sakes to the classic 2002 and relevant names to the history of BMW. Other names are CSL of course. and Licht Sport.The next generation 1er Coupe in M variant will use a four cylinder turbo charged engine.
An update on the 3er , X2 etc. Will follow in the next few weeks after the F10 launch.
Οπότε έρχονται αρκετά πραγματάκια...stay tunned!
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
τα ελαστικα και εγω τα αλλαξα και επελεξα Conti Sport Contact 3νομίζω ότι αυτά φοράω... από μαμα
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Είχα μιλήσει στο τόπικ της 3άρας για κάποιον insider από ξένο φόρουμ. Παρακάτω ένα ποστ που ανέβασε στο φόρουμ έξω και αναλύει πρακτικά τα επόμενα βήματα της BMW σχετικά με τη 0-Series, την Μ1 κ.α, είναι αρκετά ενδιαφέρον:Here is a November Update.
The 6er GT will be renamed as 6er CS instead of GT. GT will feature on the 3er. But the name CS has been chosen for more Performance orientated Coupe Sedans on the 7er and 6er. It also allows BMW to introduce a new (to BMW) niche for customers who desire for a 6er Coupe but need the space either for family or business purpose. But really love driving. Using the same philosophy as the 5er GT and the incoming 3er GT. The CS will look different from their bloodline brothers.
The 1er GT has been axed because packaging was not working out. In it's place will be an X2 Sport Activity Coupe. Again four doors and bullet like coupe shape like it's bigger brother.
Demand for the BMW X1 has convinced BMW management that in light of the X1 , X3 and X5 customers have been downsizing in the economic climate although the latest release is that the X1 is selling more to people who are first time BMW customers. An X2 would in essence be in place to accomodate a slide in demand for the X6.
What is the proposed BMW '0' series?
Well it's far from what the media are reporting. To understand the Concept look at the Vision Efficient Dynamics. And imagine if it was shrunk to about the size of a Prius four doors and a three cylinder diesel and electric power available to the segments standard of performance. A stand alone Premium Hybrid Concept , No additional body variants , no petrol alternative and no M models - The first Premium Compact BMW Hybrid Concept.The Precursor to the M1.
The news of regarding the M variant of the 1er and the response has been selective at best in relation to which generation it relates to. The current 1er Coupe will get a send off and prepare the audience with a teaser. Having seen this car it is in essence similar to the E46 BMW M3 CSL concept . A power upgrade over the cars current 306 PS will feature as will Carbon Fibre for the Roof , Bootlid and Bonnet , stripped out interiors , lightweight glass and an individual aeropacket will seperate the car in looks from the 135i and BMW performance aeropacket. What to call the car? Top favourites are simply Tii and Turbo as name sakes to the classic 2002 and relevant names to the history of BMW. Other names are CSL of course. and Licht Sport.The next generation 1er Coupe in M variant will use a four cylinder turbo charged engine.
An update on the 3er , X2 etc. Will follow in the next few weeks after the F10 launch.
Οπότε έρχονται αρκετά πραγματάκια...stay tunned!
Μετάφραση για τους μη-αγγλομαθείς :
'Η 6άρα GT θα μετονομαστεί σε 6er CS. Το GT σαν ονομασία θα μείνει στην 3άρα καθώς το CS έχει επιλεχθεί για Coupe & Sedan υψηλών επιδόσεων. Επίσης δίνει τη δυνατότητα στη BMW να δημιουργήσει ένα νέο niche για πελάτες που θέλουν μια 6άρα Coupe, χρειάζονται το χώρο για την οικογένειά τους και τους αρέσει η οδηγική ευχαρίστηση που προσφέρει μια BMW. Θα είναι στην ίδια φιλοσοφία με τη 5άρα & 3άρα GT. Οι CS θα είναι διαφορετικές από τα 'ξαδερφάκια' τους (6άρα Coupe πχ).
Η 1 GT δε θα βγει λόγω χωροταξικών προβλημάτων, αλλά θα βγει η Χ2 που θα είναι Coupe X1, όπως η Χ6.
Η ζήτηση της Χ1 έχει πείσει το board της BMW ότι οι πελάτες των Χ3 και Χ5 λόγω οικονομικής αστάθειας πάνε σε χαμηλότερο μοντέλο αν και η Χ1 πουλάει περισσότερο σε ανθρώπους που 'έρχονται' στη BMW για πρώτη φορά. Η Χ2 θα βοηθήσει και στη πτώση της ζήτησης για την Χ6.
Σχετικά με τη Σειρά-0. Δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λένε τα ΜΜΕ. Για να καταλάβετε τι θα βγει κοιτάξτε στο Vision Efficient Dynamics Concept. Σκεφτείτε το συρρικνωμένο όσο ένα Prius και θα έχει έναν 3κυλ diesel μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Δε θα υπάρξουν άλλα αμαξώματα, δε θα υπάρξει εναλλακτική βενζίνης και φυσικά δε θα υπάρξει Μ έκδοση. Θα είναι το πρώτο Premium Compact BMW Hybrid Concept.
Σχετικά με την Μ1. Το κοινό θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για ένα teaser!! Θα μοιάζει πολύ στην Ε46 Μ3 CSL. Θα έχει σημαντικό upgrade στο μοτέρ των 306 αλόγων και θα έχει carbon οροφή, καπώ και πορτ-μπαγκάζ. Δε θα έχει επενδύσεις στο εσωτερικό, θα έχει ελαφρωμένα κρύσταλλα και ειδικό αεροδυναμικό πακέτο που θα τη κάνουν να ξεχωρίσει από το BMW Performance πακέτο. Πως θα ονομαστεί? Μάλλον ή tii & turbo θυμίζοντας τη παλιά 2002 ή CSL και Licht Sport.
Η επόμενη 1 Coupe με έκδοση Μ θα έχει 4κυλ turbo, άρα μη περιμένετε τώρα έκδοση Μ.
Σε λίγο καιρό θα μάθουμε περισσότερα για τη νέα 3άρα και την Χ2, μετά τη παρουσίαση του F10 project (της νέας 5 δηλαδή).'
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
τα ελαστικα και εγω τα αλλαξα και επελεξα Conti Sport Contact 3Κορυφαία ελαστικά (αν και μαλακά και θέλουν προσοχή στις επαφές με πεζοδρόμια). Όσο για τις ζάντες μια και λέμε για βάρη, ορίστε και το βάρος των Alpina όπως μου το έδωσαν από την Alpina όταν ρώτησα:
Alpina Classic 8x18: 9,4 kg
Alpina Classic 9x18: 10,1 kg -
Aυτο το εχετε δει...?
-
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Aυτο το εχετε δει...?Ναι, ναι...ήταν που δε θα έκανε CSL η BMW ...θα κάνει και Μ5 CSL μάλιστα λένε!
-
Ναι, ναι...ήταν που δε θα έκανε CSL η BMW ...θα κάνει και Μ5 CSL μάλιστα λένε!δυστυχώς η m5 csl δεν θα παραχθεί, κατασκευάστηκε μονο μια για να γιορτάσουν τα 25 χρονια της m5
5.5 λίτρα, 580 άλογα και 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρηγορη από την 'απλή' m5
κρίμα που δεν θα την δούμε ποτε
-
Θυμάμαι τα λόγια αγάπης και θαυμασμού του Ν. Δήμου στους 4Τ για μια 318is που κατείχε ο ίδιος για κάποιο καιρό. Μάλιστα (μικρός είναι ο κόσμος!) την είχα οδηγήσει για λίγο όταν την είχε αγοράσει κάποιος φίλος μου. Νομίζω ήταν μια άσπρη (στα χρώματα μερικοί είναι μπροστά από την εποχή τους)...
Αν το βρω κάπου θα το ανεβάσω.
-
....Σχετικά με την Μ1. Το κοινό θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για ένα teaser!! Θα μοιάζει πολύ στην Ε46 Μ3 CSL. Θα έχει σημαντικό upgrade στο μοτέρ των 306 αλόγων και θα έχει carbon οροφή, καπώ και πορτ-μπαγκάζ. Δε θα έχει επενδύσεις στο εσωτερικό, θα έχει ελαφρωμένα κρύσταλλα και ειδικό αεροδυναμικό πακέτο που θα τη κάνουν να ξεχωρίσει από το BMW Performance πακέτο. Πως θα ονομαστεί? Μάλλον ή tii & turbo θυμίζοντας τη παλιά 2002 ή CSL και Licht Sport.
Η επόμενη 1 Coupe με έκδοση Μ θα έχει 4κυλ turbo, άρα μη περιμένετε τώρα έκδοση Μ.
.'Καλό φαίνεται αυτό. Στα 1300+- κιλά και στα 370+ άλογα φαίνεται καλή περίπτωση.
Eρωτήσεις:
-
Στα μεταχειρισμένα της BMW.gr τα 'premium selection' τι διαφορά έχουν από τα απλά? Άλλον έλεγχο, άλλη εγγύηση?
-
Πότε βγαίνει η νέα τριάρα σεντάν και πότε η κουπέ?
-
Όλα τα Μ από εδώ και έπειτα θα είναι στάνταρ τουρμπάτα? Ή υπάρχει περίπτωση π.χ. να έχει τον 4.4 της νέας Μ3 GTR στα 470 + άλογα ? Έχετε δει καμία νεότερη συνέντευξη από γερμανικά χείλη για το θέμα ?
-
BMW FORUM