-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Χθες είδα σε DivX το 'Πτήση 93'.
Απορώ γιατί πολλοί Έλληνες κριτικοί το ψιλοέθαψαν. Η ταινία ήταν αριστοτεχνικότατη (υπόδειγμα δουλειάς του Γκρίνγκρας του εκπληκτικού 'Bloody Sunday'), ΕΥΤΥΧΩΣ που δε μπλέχτηκε με το πολιτικό υπόβαθρο, τη σεναριολογία και την ηθικολογία. Ένα πραγματικό αριστούργημα απόδοσης της ανθρώπινης ψυχολογίας και των άκρων που μπορεί να φτάσει. Αγχώδης, ακριβώς όσο έπρεπε, σκηνοθεσία κι ένα απίστευτο ντοκυμαντερίστικο γύρισμα με εξαιρετικές ερμηνίες από άγνωστους ηθοποιούς.Όπου κι αν το βρείτε να το δείτε οπωσδήποτε (αν δεν έχετε πρόβλημα να ψυχοπλακωθείτε βέβαια).
Συμφωνώ απολύτως...
Το τρομερό είναι ότι οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες!!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Χθες είδα σε DivX το 'Πτήση 93'.
Απορώ γιατί πολλοί Έλληνες κριτικοί το ψιλοέθαψαν. Η ταινία ήταν αριστοτεχνικότατη (υπόδειγμα δουλειάς του Γκρίνγκρας του εκπληκτικού 'Bloody Sunday'), ΕΥΤΥΧΩΣ που δε μπλέχτηκε με το πολιτικό υπόβαθρο, τη σεναριολογία και την ηθικολογία. Ένα πραγματικό αριστούργημα απόδοσης της ανθρώπινης ψυχολογίας και των άκρων που μπορεί να φτάσει. Αγχώδης, ακριβώς όσο έπρεπε, σκηνοθεσία κι ένα απίστευτο ντοκυμαντερίστικο γύρισμα με εξαιρετικές ερμηνίες από άγνωστους ηθοποιούς.Όπου κι αν το βρείτε να το δείτε οπωσδήποτε (αν δεν έχετε πρόβλημα να ψυχοπλακωθείτε βέβαια).
Συμφωνώ απολύτως...
Το τρομερό είναι ότι οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες!!
εμενα γιατι μου φανηκε μια προσεχτικα σκηνοθετημενη προπαγανδα?
-
Σπύρο δε θα συμφωνήσω. Αν έχεις δει άλλες ταινίες του Γκρίνγκρας, μόνο ως προπαγανδιστή των αμερικανών, δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις. Ούτως ή άλλως όμως, δεν προκαλεί συναισθήματα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση (η απόδοση των αεροπειρατών απέχει πάρα πολύ από το κλισέ του 'άραβα βομβιστή με τη μαντίλα').
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Σπύρο δε θα συμφωνήσω. Αν έχεις δει άλλες ταινίες του Γκρίνγκρας, μόνο ως προπαγανδιστή των αμερικανών, δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις. Ούτως ή άλλως όμως, δεν προκαλεί συναισθήματα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση (η απόδοση των αεροπειρατών απέχει πάρα πολύ από το κλισέ του 'άραβα βομβιστή με τη μαντίλα').δε ξερω αν εχω δει αλλες ταινιες του, αλλα δε ξερω, νομιζω οτι ειδε το θεμα πολυ επιφανειακα.
-
Κατεβασα και ειδα το 'stranger than fiction'
Καλο ηταν, εξυπνη ιδεα και η ωρα περασε ευχαριστα.
-
Η Κατάρα 2.
Κατάρα.
-
Εχω δει την πρωτη καταρα στον κινηματογραφο. Δεν ηταν ουτε τρομακτικο ουτε κατι το ιδιεταιρο. Εχω δει πολυ καλυτερα θριλερ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σπύρο δε θα συμφωνήσω. Αν έχεις δει άλλες ταινίες του Γκρίνγκρας, μόνο ως προπαγανδιστή των αμερικανών, δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις. Ούτως ή άλλως όμως, δεν προκαλεί συναισθήματα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση (η απόδοση των αεροπειρατών απέχει πάρα πολύ από το κλισέ του 'άραβα βομβιστή με τη μαντίλα').
δε ξερω αν εχω δει αλλες ταινιες του, αλλα δε ξερω, νομιζω οτι ειδε το θεμα πολυ επιφανειακα.
Δεν το είδε καθόλου επιφανειακά...εστίασε καθαρά στα συναισθήματα και τις πράξεις της στιγμής,και ούτε στιγμή δεν παίρνεις 'μυρωδιά' προπαγάνδας...
Σπύρο είναι μια πραγματικά καλή ταινία...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
δε ξερω αν εχω δει αλλες ταινιες του, αλλα δε ξερω, νομιζω οτι ειδε το θεμα πολυ επιφανειακα.
Δεν το είδε καθόλου επιφανειακά...εστίασε καθαρά στα συναισθήματα και τις πράξεις της στιγμής,και ούτε στιγμή δεν παίρνεις 'μυρωδιά' προπαγάνδας...
Κάτι τέτοια λες και μετά μόνο η Αννα θέλει να πηγαίνει σινεμά μαζί σου!
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Εχω δει την πρωτη καταρα στον κινηματογραφο. Δεν ηταν ουτε τρομακτικο ουτε κατι το ιδιεταιρο. Εχω δει πολυ καλυτερα θριλερ......
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η Κατάρα 2.Κατάρα.
Κατάρα στον αδαίμονα;
-
Στον σκηνοθέτη, στον παραγωγό, σε όλους.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στον σκηνοθέτη, στον παραγωγό, σε όλους.Τα σπιτια τους μη ξεχασεις....
Αν θες βοηθεια, ερχομαι κ εγω! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Κατάρα στον αδαίμονα;
Ασχετο... τι είναι πάλι αυτός ο αδαίμονας;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Κατάρα στον αδαίμονα;
Ασχετο... τι είναι πάλι αυτός ο αδαίμονας;
Ειναι ο δαιμονας, με στεριτικο 'α' μπροστα.....
αδαιμονας.... -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
επιφανειακα ειδε το ολο γεγονος. Εστιασε οπως λες στα συναισθηματα. Τσπ, εγω περιμενα κατι διαφορετικο.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κάτι τέτοια λες και μετά μόνο η Αννα θέλει να πηγαίνει σινεμά μαζί σου!
-
Mόλις επέστρεψα από το 'Οι ζωές των άλλων'...
Ταινιάρα,χωρίς περιστροφές και συζητήσεις!Μπράβο σε όσους την πρότειναν!
Αυτό που σκεφτόμουν βγαίνοντας είναι αυτή η δυνατότητα των Γερμανών να κάνουν εκπληκτικές ταινίες κατά καιρούς...'Το υποβρύχιο','Το πείραμα','Gooodbye Lenin',η συγκλονιστική 'Πτώση',και τώρα αυτό!
έχουν τον τρόπο τους,και πιστεύω ότι πηγάζει μέσα από τα ίδια τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν κατά την ιστορική πορεία τους...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Αυτό που σκεφτόμουν βγαίνοντας είναι αυτή η δυνατότητα των Γερμανών να κάνουν εκπληκτικές ταινίες κατά καιρούς...'Το υποβρύχιο','Το πείραμα','Gooodbye Lenin',η συγκλονιστική 'Πτώση',και τώρα αυτό!
έχουν τον τρόπο τους,και πιστεύω ότι πηγάζει μέσα από τα ίδια τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν κατά την ιστορική πορεία τους...
Το πειραμα..... Δεν ηταν τιποτε αλλο παρα μια Γερμανικη ερμηνεια του 'Η εξουσια οριζει τον χαρακτηρα του ανθρωπου'
Και το εκαναν με εναν μοναδικο τροπο! -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Νίκο, του το έλεγα του Προέδρου και δεν με πίστευε
Φοβερή ταινία !
Κινηματογράφος - Ταινίες [#3]