-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Xωρίς τέτοιες λεπτομέρειες να 'υπενθυμίζουν' την κατηγοριοποίηση των εταιρειών του ομίλου, και η εικόνα για την κάθε φίρμα σύντομα θα άλλαζε.Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο... Την κατηγοριοποίηση, δεν την κάνουν μόνον οι εταιρείες από μόνες τους και δεν είναι θέμα μόνον τιμολογιακής πολιτικής! Την κάνει και ο κόσμος με τις προτιμήσεις του.
Αρκεί πιστεύεις μια απόφαση του VW group για να φτάσει η Seat στο επίπεδο της Audi ; Δεν βλέπεις την Toyota, που όσο και να πάλεψε να premium-ποιηθεί, δεν τα κατάφερε και έφτιαξε την Lexus;Τα ίδια συμβαίνουν και με την Skoda, ενώ κάθε άλλο παρα βοηθάνε στην Ελλάδα και οι αντιπροσωπείες τους που για χάρη των πωλήσεων, πουλάνε σε συγκεκριμένο κοινό. Πχ δεν νομίζω κάτοικος καλού προαστίου να αγοράσει το ΤοpGun...
-
Αλήθεια θα προτιμούσες ένα Τσέχικο Fabia του 2003 ή ένα Ιταλικό Punto αν υποθέσουμε ότι και τα 2 είχαν την ίδια τιμή?
Εγώ πάντως το Tσέχικο θα προτιμούσα. -
Εγώ προτίμησα το Punto.
Λέει κάτι αυτό; -
Aυτο πραγματικα δεν το καταλαβαινω.Γιατι υπαρχουν τοσο μεγαλες αποκλισεις στο βαρος?Πχ εμενα στο GPunto ο κατασκευαστης λεει οτι ζυγιζει 1075kg με ολα τα υγρα μεσα και 90% ρεζερβουαρ βενζινης.Τοτε γιατι
στις μετρησεις βλεπω βαρος 1170kg?Τι δεν μετραει ο κατασκευαστης?Η μηπως γραφει ψεματα? -
Αλήθεια θα προτιμούσες ένα Τσέχικο Fabia του 2003 ή ένα Ιταλικό Punto αν υποθέσουμε ότι και τα 2 είχαν την ίδια τιμή?
Εγώ πάντως το Tσέχικο θα προτιμούσα.Θα προτιμούσα αυτό που θα μου άρεσε. Δεν καταλαβαίνω τι θα με οδηγούσε να προτιμήσω 'ιδιαίτερα' το ένα ή το άλλο. Όταν αγόρασα το δικό μου, διαλεξα από μια γκάμα αυτοκινήτων που κόστιζαν μέχρι 6Κ. Από όλα αυτά ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΛΟΓΟΥΣ, προτίμησα αυτό που έχω.
Αρα;
Απλά, ο καθένας αγοράζει αρκετά διαφορετικά από το γείτονά του. Πχ εγώ τσέχικο Fabia ή σπανιόλικο Seat, δεν θ'αγόραζα σε καμία περίπτωση, ΣΗΜΕΡΑ.
Αύριο, ίσως. ΣΗΜΕΡΑ, με τίποτε. Γιατί; Γιατί δίνω σημασία σε ...ηλίθια πράγματα , όπως η εικόνα της φίρμας, η ποιότητα των υλικών και του εσωτερικού, η ποιότητα κύλισης, η εμφάνιση, ενώ πχ ο γείτονας γουστάρει περισσότερο άλογα και βόδι κιτ...Κανένας δεν έχει δίκιο ή άδικο, Ο,ΤΙ και να του αρέσει. Αγοράζει αυτό που του αρέσει, είναι απελπιστικά απλό.
-
Μα σε υλικά εσωτερικού/κύλιση/ηχομόνωση/συναρμογή το Fabia ήταν/είναι καλύτερο του Punto.
και για να είμαστε πιο εντός θέματος, το προηγούμενο Ibiza ήταν πολύ καλύτερο σε θέματα απτής ποιότητας από το Punto. Ειδικά στο τεστ 'κλείνω/ανοίγω την πόρτα' δεν υπήρχε καμία επαφή.
Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν το Ιταλικό. Πλέον όμως υπάρχουν άνθρωποι (...εγώ) που προτιμώ το τσέχικο ή το Ισπανικό!!!
PS Για την ιστορία η αγοραστική δύναμη των Ισπανών πλέον είναι μεγαλύτερη των Ιταλών. Σε 2-3 χρόνια αν συνεχίσουν έτσι θα τους περάσουμε και εμείς!
-
-
λιιιγο καλυτερα τα πραγματα...
θα 'ομορφυνει' πολυ οταν ερθουν και τα TSi μοτερια...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
λιιιγο καλυτερα τα πραγματα...θα 'ομορφυνει' πολυ οταν ερθουν και τα TSi μοτερια...
Αυτη η μουρη με ενα τρακαρισμα μπροστα, πιστευω θα στρωσει αρκετα
-
Δε χρειαζεται,ειναι ηδη σα να εχει τρακαρει με τη συμφορα..πρεπει να χει συγγενεια με τη Βασιλειαδου το σπανιολικο μπρικι..
-
Ειδικά στο τεστ 'κλείνω/ανοίγω την πόρτα' δεν υπήρχε καμία επαφή.Nα υποθεσω πως εννοεις τον ηχο της πορτας, και οχι αν η πορτα του Punto ανοιγοκλεινει οντως χωρις προβλημα...
Τοσο ρολο παιζει πια στην αγορα αυτοκινητου ο ηχος που κανει η πορτα οταν ανοιγοκλεινει ή αν το ταμπλω ειναι μαλακο ή οχι?
Δηλαδη,τη βρισκετε με το να ανοιγοκλεινετε τις πορτες ?
Θα ηταν ενδιαφερον ενα τετοιο νημα στο φορουμ... (αν δεν υπαρχει ηδη) -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Aυτο πραγματικα δεν το καταλαβαινω.Γιατι υπαρχουν τοσο μεγαλες αποκλισεις στο βαρος?Πχ εμενα στο GPunto ο κατασκευαστης λεει οτι ζυγιζει 1075kg με ολα τα υγρα μεσα και 90% ρεζερβουαρ βενζινης.Τοτε γιατι
στις μετρησεις βλεπω βαρος 1170kg?Τι δεν μετραει ο κατασκευαστης?Η μηπως γραφει ψεματα?Τις προάλλες έγραψα ότι οι κατασκευαστές λένε ψέματα για το βάρος και κάποιος φίλος εδώ μου είπε πως δεν μπορεί να λένε ψέματα κάποιο αντικειμενικό τρόπο θα έχουν για τις μετρήσεις.
Τρίχες!!!
Οι εταιρείες ψεύδονται και για το μειωμένο βάρος όπως ψεύδονται για τη μειωμένη κατανάλωση στα νέα τους μοντέλα.
Για το βάρος δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, λένε ψέματα στυγνά. Για τη μειωμένη κατανάλωση έχουν βρει ένα ύπουλο ψευδεπίγραφο τρόπο τοποθετώντας κιβώτια με μακριές σχέσεις (ειδικά στα τούρμπο) όπου κάτω από εντελώς ιδανικές/πλασματικές συνθήκες αλλάζοντας ταχύτητα στις 2.000 στροφές κερδίζεις σε καύσιμο. Για να μη σχολιάσω τον τυποποιημένο τρόπο μέτρησης κατανάλωσης που ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές!
Αλλά μήπως το ψέμα είναι κάτι νέο; Ορισμένοι κατασκευαστές το έχουν κάνει έθιμο από παλιά, π.χ. στις εργοστασιακές μετρήσεις επιδόσεων. Αυτό το περιβόητο 0-100 πόσες φορές μας έχει κοροϊδέψει...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
... Τοσο ρολο παιζει πια στην αγορα αυτοκινητου ο ηχος που κανει η πορτα οταν ανοιγοκλεινει ή αν το ταμπλω ειναι μαλακο ή οχι?
Δηλαδη,τη βρισκετε με το να ανοιγοκλεινετε τις πορτες ?
Θα ηταν ενδιαφερον ενα τετοιο νημα στο φορουμ... (αν δεν υπαρχει ηδη)Και εγώ απορώ για το ίδιο. Ποτέ δεν με απασχόλησαν τέτοια θέματα, ούτε καν μπήκαν σαν σκέψεις στο μυαλό μου κατα την αγορά αυτοκινήτου. Ισως φαίνεται θα έπρεπε!!!
Σχετικά με την 3θυρη έκδοση του Ibiza, νομίζω πως πρόκειται απο τα ομορφότερα 3θυρα της αγοράς και με τους Tsi κινητήρες σίγουρα θα πουλήσει.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Απλά, ο καθένας αγοράζει αρκετά διαφορετικά από το γείτονά του. Πχ εγώ τσέχικο Fabia ή σπανιόλικο Seat, δεν θ'αγόραζα σε καμία περίπτωση, ΣΗΜΕΡΑ.
Αύριο, ίσως. ΣΗΜΕΡΑ, με τίποτε. Γιατί; Γιατί δίνω σημασία σε ...ηλίθια πράγματα , όπως η πολιτική ταυτότητα-ιστορία κάθε χώρας τον τελευταίο αιώνα -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αύριο, ίσως. ΣΗΜΕΡΑ, με τίποτε. Γιατί; Γιατί δίνω σημασία σε ...ηλίθια πράγματα , όπως η πολιτική ταυτότητα-ιστορία κάθε χώρας τον τελευταίο αιώναΕ ναι! Πώς διάβολο έρχεσαι και μου πουλάς αυτοκίνητα κυρία Seat, όταν ανέχτηκες τον Φράνκο τόσα χρόνια; Που αυτός ο άχρηστος ο Gaudi ένα ξωκλήσι δεν κατάφερε να χτίσει, κι ακόμη το παιδεύουν (μάλλον τα σχέδια είναι ελλειπή...); Για να μην πω για την άλλη την Σοφία που η Ελλάδα πλήρωσε όσο όσο για να την ξεφορτωθεί κι αυτοί ακόμη την ...πληρώνουν;
Αμ οι άλλοι οι Τσέχοι, που μία κάνουν ανεξάρτητη Τσεχοσλοβακία, μία ανοίγουν με το ζόρι τις πόρτες στον Χίτλερ, μετά στους Ρώσους, μετά δεν θέλουν τους Ρώσους και κάνουν την πολιτιστική τους επανάσταση και κατεβαίνουν οι Ρώσοι πάλι με τα τανκς να χορεύουν βαλς στους δρόμους της Πράγας, ή κάτι τέτοιο όπως έλεγε και ο Ρίτσος και μετά ξεφορτώνεσαι και τους Σλοβάκους γιατί βρωμάν οι μασχάλες τους και θέλεις να μου πουλήσεις ΕΜΕΝΑ αυτοκίνητα;
-
παιδιά κανείς που να το οδήγησε;..
-
Μ'αυτή τη λογική δε θα έπρεπε να αγοράζουμε Ιταλικά και Γερμανικά.
Τουλάχιστον οι Τσέχοι ΔΕΝ είναι υπεύθυνοι για το θάνατο τουλάχιστον 500,000 ελλήνων( κυρίως από την πείνα) . -
Δεν ξερω αλλα για εμενα ειναι απο τα πιο ασχημα αυτοκινητα μαζι με το Νissan Tida.
Αμα ειναι και το ιδιο αξιοπιστο με το προηγουμενο τοτε κριμα σε αυτους που θα το αγορασουν. -
Ο χρήστης jazzmaniak έγραψε:
Δεν ξερω αλλα για εμενα ειναι απο τα πιο ασχημα αυτοκινητα μαζι με το Νissan Tida.
Αμα ειναι και το ιδιο αξιοπιστο με το προηγουμενο τοτε κριμα σε αυτους που θα το αγορασουν.ποσα ξερεις εσυ....
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μ'αυτή τη λογική δε θα έπρεπε να αγοράζουμε Ιταλικά και Γερμανικά.
Τουλάχιστον οι Τσέχοι ΔΕΝ είναι υπεύθυνοι για το θάνατο τουλάχιστον 500,000 ελλήνων( κυρίως από την πείνα) .Αν αστειεύεσαι μαζί μας, καλοδεχούμενος. Αλλιώς παρεξήγησες, άθελά σου. Διάβασε αν θέλεις τις πίσω σελίδες με το αρχικό μου ποστ, πριν παραλλαχθεί τεχνηέντως από τον αιδεσιμώτατο...
Seat Ibiza 2008