-
Ο χρήστης lavey έγραψε:
edit [Krusenstern] Δεν βοηθάς σε τίποτα με τέτοια ποστ φίλε μου. Ευχαριστούμε.αφενός έχω πεί γενικά και θα το ξαναπώ συγκεκριμένα και σε εσένα ότι δεν θα ήθελες πραγματικά να γίνεις φίλος μαζί μου... άσχετα αν με χρησιμοποιήσεις συχνά επι... ματαίου.
αφετέρου θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο. μου κάνεις edit όλο το post διαγράφοντας το όχι μόνο το 'επίμαχο' κατεσένα σημείο αλλά και κάτι που έγραψα και αναφερόμουνα στο θέμα και σε συγκεκριμένο χρήστη.
θέλεις σε παρακαλώ να μου δώσεις μια απάντηση γιαυτό όπως και να μου πείς γιατί με προκαλείς χωρίς να σε ενοχλώ?
-
Ο χρήστης lavey έγραψε:
αφετέρου θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο. μου κάνεις edit όλο το post διαγράφοντας το όχι μόνο το 'επίμαχο' κατεσένα σημείο αλλά και κάτι που έγραψα και αναφερόμουνα στο θέμα και σε συγκεκριμένο χρήστη.Σήμερα, σβήστηκαν ΠΟΛΛΑ ποστ. Μήπως θα ήθελες να καθόμαστε να ξεχωρίζουμε από το καθένα το 'χρήσιμο' και το 'προς σβήσιμο' κομμάτι; Συγνώμη, αλλά δεν γίνεται. Λίγο κατανόηση δεν βλάπτει.
θέλεις σε παρακαλώ να μου δώσεις μια απάντηση γιαυτό όπως και να μου πείς γιατί με προκαλείς χωρίς να σε ενοχλώ?
Δεν έχω καμία προθεση να προκαλώ, εν αντιθέσει με αρκετούς εδώ μέσα (τίποτα προσωπικό). Τέλος, σας παρακαλώ να σταματήσετε να κάνετε quote τις επεμβάσεις που κάνουμε ως moderators. Ένα πμ θα ήταν αρκετό.
-
Για μένα ένα είναι το βασικό μειονέκτημα του Cupra (όπως και του FR, απ'ό,τι έμαθα μόλις σήμερα):
ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΛΕΥΚΟ!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Προφανως και δεν εχεις καταλαβει τιποτε απο οσα εγραψα..
Δεν απαντησες σε αυτο που υποστηριξες αρχικα (περι συμπιεσης) και ισως να μην ξερεις να απαντησεις...δεν πειραζει!Τωρα τα ειρωνικα σχολια για το OPC τα αφηνω ασχολιαστα..
(τον λογο δεν καταλαβαινω)Μην ξεχνας οτι βρισκεσαι σε ενα τοπικ οπου συγκρινονται το cupra με το gti...και εσυ μιλας για τη διαφορα βελτιωμενου cupra με βελτιωμενο opc!
Μηπως εισαι εκτος θεματος?
Υπαρχει και αλλο thread στο forum που ασχολειται με τις βελτιωσεις..γιατι δεν γραφεις εκει?Ας προσπαθήσω να δώσω λοιπόν μιά απάντηση σε αυτά που έθεσες παραβλέποντας τις 'σοβαρές' συζητήσεις γιά στραγάλια και συναφή ...
-
Kατ΄ αρχήν γιά βελτίωση του Cupra δεν μίλησα ποτέ 1ος εγώ, αλλά κάποιος άλλος φίλος εδώ μέσα και κάποιοι του την πέσατε με ειρωνίες γιά στραγάλια ! Εγώ απλά σε εκείνο το σημείο παρέθεσα κάποια στοιχεία που συνηγορούσαν υπέρ του ισχυρισμού γιά 300 & 325ps με φπε γιά το Cupra με στοιχεία από επίσημους γερμανούς βελτιωτές (βλ. Β&B, MTM, κλπ) ... Δες τις προηγούμενες σελίδες και θα θυμηθείς ...
-
Η εξήγηση που ζήτησες γιά τα 40 άλογα διαφοράς (αν και το ξεκαθάρισες στη συνέχεια) μεταξύ βελτιωμένων Cupra και OPC είναι πολλαπλή:
(i) H διαφορά στη σχέση συμπίεσης είναι μία; ας δεχθώ το 9.5 γιά το Cupra που λές (αν και ψάχνωντας στο google βρήκα από 9.5-10.3) και το 8.8 του OPC - η διαφορά αν και αριθμητικά είναι μικρή στο συγκεκριμένο μέγεθος θεωρείται σημαντική [ένα προηγούμενης γενιάς 1.8T S3/CupraR (με συμπίεση 8.9:1) με φπε έβγαζε 15-20ps λιγοτερα από ένα 1.8Τ των 150-180ps (συμπίεσης 9.5:1) με μετατροπή σε τούρμπο S3 (K04-023)+φπε],
(ii) η διαφορά της τεχνολογίας των κινητήρων είναι μία άλλη ερμηνεία; το OPC έχει κινητήρα με κλασικό ψεκασμό - ας πούμε προηγούμενης γενιάς (οπως ο 1.8Τ) - στην πολλαπλή εισαγωγής (direct intake manifold injection) ενώ το Cupra έχει TFSI με άμεσο ψεκασμό στο θάλαμο καύσης μέσω αντλίας υψηλής πίεσης, άρα και μεγαλύτερης θερμοδυναμικής απόδοσης, ο τελευταίος
(iii) τα αυτοκίνητα φοράνε διαφορετικά turbo KKK (Borg-Warner): το μεν OPC Κ04 (κάτι σαν αυτό του S3/Cupra προηγούμενης γενιάς) που θεωρητικά έχει όριο κάπου στα 285-290ps, το δε Cupra φοράει turbo K16 (όπως στο νέο S3) που μπορεί με 'πλήρη εκμετάλλευση' να ξεπεράσει τα 300ps (300-325ps). Με απλά λόγια έχει τη δυνατότητα να 'φυσήξει' στις ψηλές στροφές περισσότερες λίβρες αέρα.
Tέλος μου λές ότι ειρωνεύτηκα το OPC: ναι αφού άκουσα γιά 260 που έστω έβγαλε ένα περιοδικό (χωρίς στοιχεία γιά δύναμη στους τροχούς...), και μετά τις ειρωνίες της ομάδας περί στραγαλιών ... Δεν άνοιξα σε καμμία περίπτωση 1ος τη συζήτηση περί σύγκρισης OPC & Cupra... Αν θέλεις τη γνώμη μου πιστεύω ότι το OPC είναι ένα πάρα πολύ καλό και γρήγορο hot-hatch, κουβαλάει κάπου 1.5 χρόνο στην πλάτη του αλλά είναι σε στήσιμο και τεχνολογία κινητήρα ένα κλίκ ποιό πίσω από το πιό φρέσκο Leon Cupra, και αυτό το βρίσκω απόλυτα λογικό...
Επίσης γιά το εκτός θέματος που λές, σου θυμίζω ότι δεν ξεκίνησα 1ος εγώ ούτε τη συζήτηση γιά βελτίωση του Cupra, ούτε τη συζήτηση της σύγκρισης με το OPC ...
Eπειδή η απάντησή μου είναι αναγκαστικά off topic, εάν οι moderators το κρίνουν απαραίτητο ας τη μεταφέρουν στις Βελτιώσεις ... -
-
Για να απαντήσω και στον n_olympios και τα 2 γρήγορα SEAT τώρα πλέον βγαίνουν και μπορούν να παραγγελθούν ΛΕΥΚΑ
-
Ο χρήστης harris έγραψε:
Για να απαντήσω και στον n_olympios και τα 2 γρήγορα SEAT τώρα πλέον βγαίνουν και μπορούν να παραγγελθούν ΛΕΥΚΑΝα μια ακόμα επιλογή...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Για να απαντήσω και στον n_olympios και τα 2 γρήγορα SEAT τώρα πλέον βγαίνουν και μπορούν να παραγγελθούν ΛΕΥΚΑ
Να μια ακόμα επιλογή...
εχουμε ψησιμο?
-
Μπα... Κουβέντα να γίνεται.
-
Ο χρήστης harris έγραψε:
Ãéá íá áðáíôÞóù êáé óôïí n_olympios êáé ôá 2 ãñÞãïñá SEAT ôþñá ðëÝïí âãáßíïõí êáé ìðïñïýí íá ðáñáããåëèïýí ËÅÕÊÁÇ áèþá ðåñéóôåñÜ êáé ìåôÜ öôåñÜ êáé ðïýðïõëá ...
Ôåóðá åãþ ìÝ÷ñé íá âÜëïõí ìðëïêÝ óôçí Ãêüëöù äåí ôçí øçößæù ,ðáñåðéðôüíôùò ôï ÌåãêÜí åöïäéÜæåôáé êáé ìå ìðëïêÝ áëá mps ãéá ðéï óôñùôü ïäÞãçìá ôï ãêñïýðï ðüôå èá îõðíÞóåé ?
-
Γεια σας παιδια....
Εχω οδηγησει το νεο CUPRA και ειχα παλιοτερα στην κατοχη μου ενα GOLF...
Η αποψη μου ειναι η παρακατω:Υπαρχουν τρεις κατηγοριες αγοραστων CUPRA - GTI στα 30.000 Ευρω.
-
Αυτοι που θελουν να συνδιασουν κατι απο ολα (ονομα, ποιοτητα, επιδοσεις σε λογικη τιμη)
-
Αυτοι που το αγοραζουν γιατι ειναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ SPORT hatchback στα 30.000 ευρω.
-
Και οι υπολοιποι
Η πρωτη κατηγορια αγοραζει το GTI
H δευτερη που ΑΓΟΡΑΖΕ GTI πλεον ΑΓΟΡΑΖΕΙ το CUPRA
Οσο για την τριτη ουδεν σχολιοΑυτοι που μπορουν να διαθεσουν αλλα 15.000 Ευρω παιρνουν το S3 (Απο μια τηλεφωνικη ερευνα που εκανα 8 στους 10 που πουλανε GTI, εχουν κανει παραγγελια το νεο S3)
-
-
Ο χρήστης gspir έγραψε:
3) Και οι υπολοιποιΔηλαδή όλοι όσοι έχουν πάρει ή πρόκειται να πάρουν Focus ST, Megane RS, Mazda 3 MPS είναι ?
Εσύ μπορεί να μην έκανες σχόλιο για την εν λόγω κατηγορία, αλλά μάλλον θα ακούσεις αρκετά.
Καλωσόρισες στο φόρουμ. Επέλεξες τον πιο καλό τρόπο να γίνεις διάσημος.
-
To topic αφορα την επιλογη μεταξυ GTI και CUPRA.
Δεν αναφερθηκα σε αλλα μοντελα.......
Αλλα διασημος θα γινει αυτος που θα πουλησει GTI για να παρει CUPRA.... -
Ο χρήστης gspir έγραψε:
To topic αφορα την επιλογη μεταξυ GTI και CUPRA.
Δεν αναφερθηκα σε αλλα μοντελα.......
Αλλα διασημος θα γινει αυτος που θα πουλησει GTI για να παρει CUPRA....Κανονικά σ' αυτήν την περίπτωση η Seat θα έπρεπε να δίνει...επιδότηση!
Δεν νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο ΠΟΤΕ πάντως! -
Πως είσαι τόσο σίγουρος; Εγώ γνωρίζω άνθρωπο που έδωσε Α4 20vt για να πάρει κούπρα(το προηγούμενο), όχι ότι εγώ θα το έκανα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως σκέφτεται ο άλλος και τι του αρέσει.
-
Ο χρήστης vaglan έγραψε:
Πως είσαι τόσο σίγουρος; Εγώ γνωρίζω άνθρωπο που έδωσε Α4 20vt για να πάρει κούπρα(το προηγούμενο), όχι ότι εγώ θα το έκανα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως σκέφτεται ο άλλος και τι του αρέσει.Εχεις δίκιο.... Αφού έγινε κι αυτό που λες, όλα γίνονται!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πως είσαι τόσο σίγουρος; Εγώ γνωρίζω άνθρωπο που έδωσε Α4 20vt για να πάρει κούπρα(το προηγούμενο), όχι ότι εγώ θα το έκανα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως σκέφτεται ο άλλος και τι του αρέσει.
Εχεις δίκιο.... Αφού έγινε κι αυτό που λες, όλα γίνονται!
καλημέρα
-
Όλα είναι θέμα γούστου τελικά....
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Όλα είναι θέμα γούστου τελικά....Ή έλλειψης αυτού....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όλα είναι θέμα γούστου τελικά....
Ή έλλειψης αυτού....
+1
-
Ο χρήστης vaglan έγραψε:
Πως είσαι τόσο σίγουρος; Εγώ γνωρίζω άνθρωπο που έδωσε Α4 20vt για να πάρει κούπρα(το προηγούμενο), όχι ότι εγώ θα το έκανα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως σκέφτεται ο άλλος και τι του αρέσει.Mαζί του ...!!! Και εγώ θα το έκανα το συγκεκριμένο βήμα εάν ήθελα να ξυπνήσω και να βγώ από χειμερία νάρκη ...
Για δυνατούς λύτες: Leon CUPRA + Golf GTI