-
το CUPRA Leon από **29,700 **και 240 άλογα
στα **29.980 **το 5θ GTI...
-
-
-
Το GTi με τα 230 ή τα 200;
Παλαιότερα θα έλεγα με τη μία το Cupra, τώρα όμως η ιπποδύναμη σε απόλυτα νούμερα δε μου λέει και πολλά...
Θα ήταν derby...
_
-
Αν ξέρεις το λόγο που το αγοράζεις τότε Cupra ........... 240hp
Μετράει !!! Είναι και όμορφο -
mazda 3 mps...
-
GTΙ γιατί είναι ΠΟΛΥ πιο ωραίο από το Leon και αν τα 200 άλογα αποδειχτούν λίγα μια επίσκεψη στην MTM (ή κάπου αντίστοιχα) και με ~1000 ευρώ περίπου έχεις και στο Golf 240 άλογα για να 'παίζεις'...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
GTΙ γιατί είναι ΠΟΛΥ πιο ωραίο από το Leon και αν τα 200 άλογα αποδειχτούν λίγα μια επίσκεψη στην MTM (ή κάπου αντίστοιχα) και με ~1000 ευρώ περίπου έχεις και στο Golf 240 άλογα για να 'παίζεις'...Δεν χρειάζεται καμιά επίσκεψη. Μια χαρά είναι το αυτοκίνητο έτσι. Για ποιο λόγο; Για να κερδίσεις 0,1 sec στα φανάρια; Ή για να μην σου την 'πει' ο τύπος με το Leon; Golf κι από μένα, κυρίως για την εμφάνιση και το στυλ του και κυριότερα, για την...εμφάνιση και το στυλ του Seat!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
GTΙ γιατί είναι ΠΟΛΥ πιο ωραίο από το Leon και αν τα 200 άλογα αποδειχτούν λίγα μια επίσκεψη στην MTM (ή κάπου αντίστοιχα) και με ~1000 ευρώ περίπου έχεις και στο Golf 240 άλογα για να 'παίζεις'...
Δεν χρειάζεται καμιά επίσκεψη. Μια χαρά είναι το αυτοκίνητο έτσι. Για ποιο λόγο; Για να κερδίσεις 0,1 sec στα φανάρια; Ή για να μην σου την 'πει' ο τύπος με το Leon;
Βασικά το είπα ως αντεπιχείρημα γι' αυτούς που θα προτιμούσαν το Leon επειδή έχει 240 άλογα αντί για τα 200 του GTI.
Όσο για το χρόνο που θα κερδίσουν στα φανάρια το θεωρώ παντελώς άχρηστο. Αν υπάρχει κάποια σεβαστή διαφορά στις ρεπρίζ κανένα δε βλάπτει. -
GTi γιατί είναι το πιο ωραίο στην κατηγορία του (το Άστρα είναι πολύ ωραίο και αυτό αλλά δεν δείχνει την αίσθηση οπτικής ομοιογένειας που έχει το Γκολφ) και το Λεόν μακράν το πιο άσχημο. Χώρια το πολύ ωραίο εσωτερικό του Γκολφ. Δεν πειράζει ας έχει και 40 άλογα λιγότερα
Έξω από τα όρια του VAG προφανώς 3 MPS γιατί θα είναι το ταχύτερο στο δρόμο και το πλέον εξελιγμένο τεχνολογικά. Άμα είναι και στο δρόμο τόσο ευχάριστο όπως μας έχει συνηθίσει η μάζντα δεν τίθεται περιθώριο αμφισβήτησης.
-
Leon...πιο ομορφο και πιο γρηγορο!
-
GOLF GTI..
γιατι το Leon δεν εχει προβλεψη για ... τριδρομο!(ε, Νικολα? )
-
GOLF GTI και από εμένα
-
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά το Leon είναι μια βαθμίδα παραπάνω σε αθλητικότητα. Νομίζω είναι πιο εξειδικευμένη κατασκευή όπως πχ το Type-R με πιο σπορ προσανατολισμό. Με βάση τα παραπάνω (αν όντως είναι έτσι) το Leon Cupra απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό που θα υπομείνει μικρότερη άνεση και μεγαλύτερη κατανάλωση για να έχει πιο σπορτίφ συμπεριφορά που σε λίγες περιπτώσεις θα μπορέσει πράγματι να χαρεί. Αντίθετα το Golf έστω και με 'μόνο' 200 άλογα παραμένει γρήγορο και σε όλα αξιοπρεπές. Απλά θα είναι λίγο πιο φιλικό στην καθημερινή χρήση.... όπως θα ήταν και το αντίστοιχο Leon με τα 200 άλογα που θα ήταν η σωστή σύγκριση.... μόνο που επειδή είναι φτηνότερο θα κέρδιζε εύκολα οπότε το πρόβλημα δεν θα ήταν για δυνατούς λύτες....
Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει κανένα από τα δύο. Πιστεύω ότι μια δοκιμή θα ξεκαθάριζε για τον κάθε υποψήφιο ποιο από τα δύο είναι πιο κατάλληλο για αυτόν, για άλλους το ένα για άλλους το άλλο, δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο. Μέχρι τότε όμως εμένα πιθανόν να με κέρδιζε το Leon με τα 200 άλογα λόγω τιμής....
[δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω αυτοκίνητο από αυτήν την κατηγορία των μεσαίων γρήγορων αλλά οι σκέψεις μου είναι πραγματικές και χωρίς προκατάληψη] -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.... όπως θα ήταν και το αντίστοιχο Leon με τα 200 άλογα που θα ήταν η σωστή σύγκριση....το οποίο κοστίζει 2,500 ευρώ χαμηλότερα από το GTI...
...μόνο που επειδή είναι φτηνότερο θα κέρδιζε εύκολα οπότε το πρόβλημα δεν θα ήταν για δυνατούς λύτες....
Εξού και ο προβληματισμός του τίτλου
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
GTi γιατί είναι το πιο ωραίο στην κατηγορία του και το Λεόν μακράν το πιο άσχημο. Χώρια το πολύ ωραίο εσωτερικό του Γκολφ. Δεν πειράζει ας έχει και 40 άλογα λιγότεραΈξω από τα όρια του VAG προφανώς 3 MPS γιατί θα είναι το ταχύτερο στο δρόμο και το πλέον εξελιγμένο τεχνολογικά. Άμα είναι και στο δρόμο τόσο ευχάριστο όπως μας έχει συνηθίσει η μάζντα δεν τίθεται περιθώριο αμφισβήτησης.
+1
-
Χμμμ... Θα ήθελα να επιλέξω Leon, δε με αφήνουν ασυγκίνητο τα 6.4' για τα πρώτα 100 km/h, τα 247 km/h τελικής, τα δισκόφρενα των 345mm εμπρός, και τα μπάκετ του, ενώ με χαλάει λίγο το design του μέσα-έξω και βέβαια δεν ξέρω ακόμα τι λέει σε στροφές και πόσο [πιο-?] απολαυστικό είναι κοντά στο όριο σε σχέση με το Golf, ειδικά επό Ελληνικού εδάφους. Εν αναμονή λοιπόν (αν και δεν ψάχνω για αντικαταστάτη του δικού μου)....
-
Aς περιμένουμε να οδηγηθεί το Leon επί ελληνικού εδάφους για να κρίνουμε...
Πάντως είναι μακράν πιο ψαγμένο τεχνολογικά το αυτοκίνητο. Χυτά ψαλίδια από αλουμίνιο μασίφ, κορυφαία ακαμψία, 15 κιλά ελαφρύτερο μπροστινό σύστημα σε σχέση με το FR, δαγκάνες από RS4.
Και για να διορθώσω το αρχικό post του technick για τις τιμές,
Cupra 28900, GTI 5θ 29980
Αυτές οι τιμές είναι που πρέπει να συγκριθούν, το 29700 είναι με άτοκο το Cupra που η VW δεν προσφέρει καθόλου. Άρα -1000 και +40 άλογα για το Cupra -
CUPRA γιατι θα ειναι καλυτερο απο το GTI ...
-
Αν ισχύουν αυτά που γράφει στο post του ο harris τότε Cupra και για μένα.
Για δυνατούς λύτες: Leon CUPRA + Golf GTI