-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ενας μισθωτος που κανει ας πουμε 90,000 Ευρω τον χρονο μεικτα -
Ενας μισθωτος που κανει ας πουμε 90,000 Ευρω τον χρονο μεικταμάλλον 20k ευρω (~29k $) και θεωρείται και premium μισθωτός...
συνήθως 15 είναι ο μέσος όρος...δηλ ~22k $.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
ΦΠΑ included.Παλι καλα.
Δηλαδη ενα ST που κανει 29100 Ευρω, ποσο κανει χωρις τους δασμους και το ΦΠΑ? Ο δασμος ειναι 50% επηδει ειναι πανω απο 2000 κ.εκ. Και το ΦΠΑ 20% (δεν ξερω 20% πιανου αριθμου διοτι μπορει να το χρεωνουν αφου χρεωσουν δασμους ή πριν), αρα το αυτοκινητο ειναι πανφθηνο οταν ερχεται 'γυμνο' χωρις τα κρατικα νταβατζηλικια. Κοστιζει λιγοτερο απο 20,000 Ευρω! Πως μπορει και ζει ετσι ο Ελληνας που αγαπαει το αυτοκινητο τοσο πολυ!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ενας μισθωτος που κανει ας πουμε 90,000 Ευρω τον χρονο μεικτα
Γιατι τα γελεια αδερφε? Εγω γνωριζω ατομα που κανουν αυτα τα λεφτα. Ναι ειναι λιγοι ομως υπαρχουν πια τετοιοι μισθωτοι στην Αθηνα.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
μάλλον 20k ευρω (~29k $) και θεωρείται και premium μισθωτός...
συνήθως 15 είναι ο μέσος όρος...δηλ ~22k $.
Ας μιλαμε Ευρω μονο, και σορρυ που το χαλασα το θρεντ.
15Κ Ευρω τον χρονο μεικτα ειναι ο μεσος ορος?
-
Γιατι τα γελεια αδερφε? Εγω γνωριζω ατομα που κανουν αυτα τα λεφτα. Ναι ειναι λιγοι ομως υπαρχουν πια τετοιοι μισθωτοι στην Αθηνα.
Γιατί αυτό το ποσό είναι υπερβολικό στην Ελλάδα για μισθωτό. Σίγουρα υπάρχουν, αλλά είναι πολύ λίγοι αυτοί που παίρνουν τέτοια λεφτά.
-
Ε γελάει γιατί μιλάς για πολύ λίγα άτομα.
Μέσος όρος 15.000 ευρώ είναι...και αν.
Μιλάμε γιατί σου βγάζουν οι έφορες στο εκκαθαριστικό της εφορίας. -
Ο λογος που πρεπει να μιλαμε σε μοναδες χρημτος ειναι επηδει οταν το Ευρω γινετε πιο ισχυρο του Δολλαριου π.χ., οι τιμες σας εκει δεν πεφτουν ('ή οι δικες μας να ανεβαινουν). Εαν οτιδηποτε οι δικες μας ανεβαινουν πιιο αργε. Τελος παντων. Αρα πρεπει να μιλαμε για μοναδες χρηματος, εκτος εαν καποιος βγαζει Ευρω στην Ελλαδα και καταναλωνει στις ΗΠΑ που δεν ειναι δυνατον κατι τετοιο ολικα.
-
7500 ευρώ το μήνα βγάζουν ΠΑΑΑΡΑ πολύ λίγοι. Ένας λογικός ετήσιος μισθός στην Ελλάδα (δυστυχώς) είναι 18000 ευρώ καθαρά.
Στην Αμερική αυτά τα νούμερα είναι λογικά...και ίσως και με χαμηλότερο κόστος ζωής από την Αθήνα.
-
Μια στιγμη εγω μιλουσα για μεικτα παντα.
Τωρα ενας σας λεει 15Κ μεικτα ο αλλος 18Κ καθαρα, ποια ειναι η αληθεια?
-
Κοίτα...εγώ υπολογίζω 1.500 ευρώ το μήνα καθαρά. Αυτά είναι περίπου τα χρήματα κατά μέσο όρο στην Ελλάδα.
Βεβαίως υπάρχουν αρκετοί ακριβοπληρομένοι...όταν είναι και πολυζήτητοι κιόλας. Μερικοί που ξέρουν ORACLE ας πούμε (τώρα που είδα και το avatar σου) ή Navision ή σε θέσεις υψηλές.
-
Ρε συς η Ελλαδα ισως να εχει 35Κ Δολλαρια κατα κεφαλην εισοδημα το 2008. Αυτο σε Ευρω σημερα ειναι περιπου 23,800. Δεν ειναι τοσα λιγα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Κοίτα...εγώ υπολογίζω 1.500 ευρώ το μήνα καθαρά. Αυτά είναι περίπου τα χρήματα κατά μέσο όρο στην Ελλάδα.Βεβαίως υπάρχουν αρκετοί ακριβοπληρομένοι...όταν είναι και πολυζήτητοι κιόλας. Μερικοί που ξέρουν ORACLE ας πούμε (τώρα που είδα και το avatar σου) ή Navision ή σε θέσεις υψηλές.
Σιγα τις γνωσεις που εχω να ειμαι και ακριβοπληρωμενος.
Παιδια εγω λεω οτι υπαρχουν, καπως, και αλλα λεφτα απο τα 1500 τον μηνα. Δεν ξερω απο που αλλα ολοι εχουν παραπανω απο οτι δειχνουν οι μισθοι στην Ελλαδα Ελατε τωρα.
-
Ρε συς η Ελλαδα ισως να εχει 35Κ Δολλαρια κατα κεφαλην εισοδημα το 2008. Αυτο σε Ευρω σημερα ειναι περιπου 23,800. Δεν ειναι τοσα λιγα.BTW, τα παραπανω νουμερα ειναι μεικτα παντα. Πριν οποιαδηποτε αφαιρεση.
-
Mεικτά τότε πολύ χαλαρά 1500-1600 ευρώ σίγουρα το μήνα.
-
gavriil1...μιλάμε για μέσο όρο...μάλλον, μέσο ΛΟΓΙΚΟ όρο. Γιατί οι μεγάλοι δημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές, τραγουδηστές κλπ πληρώνονται ΤΡΕΛΑ. Αυτό όπως καταλαβαίνεις ανεβάζει τον μέσο όρο.
Ο βασικός στην Ελλάδα είναι περίπου 650 μικτά και ένας μέσος 1600 μικτά.
Εγώ αυτή την εικόνα έχω από την αγορά.
-
ΟΚ.
Anyway, το Ες Τι φαντασου να εχει κοστος απο τον κατασκευαστη 19,000 Ευρω και να ειχες ενα ΦΠΑ 9%. Οριστε για 21Κ περνεις Ες Τι. Ετσι και ειναι δικαιο και κανει νοημα και βοηθαει την οικονομια του κρατους.
-
gavriil1, οι τιμές των αυτοκινήτων στην Ελλάδα προκύπτουν ως εξής:
((Αξία CIF) + (ειδικός φόρος κατανάλωσης)) + (ΦΠΑ 19% επί του αθροίσματος) + (κέρδος αντιπροσώπου) + (κέρδος εμπόρου)
(νομίζω ο ΦΠΑ επιβάλλεται επί του αθροίσματος της αξίας CIF και του ΕΦΚ, αν ξέρει κάποιος καλύτερα ας με διορθώσει)
Μέχρι 2000 κυβικά ο ΕΦΚ είναι αρκετά χαμηλός και ιδίως στα μέχρι 1600 κυβικά στην Ελλάδα έχουμε (believe it or not) από τα φτηνότερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Μετά ...αγριεύουν τα πράγματα. Πάντως, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, αυτό που ακριβαίνει τα αυτοκίνητα είναι ο ΕΦΚ, όχι ο ΦΠΑ. Το 19% είναι το 'κανονικό' ποσοστό ΦΠΑ (όχι αυτό για τα είδη πολυτελείας) και, πάλι σε σχέση με την Ευρώπη, είναι κάπου στο μέσο όρο.
Στις ΗΠΑ δεν έχετε ούτε ΕΦΚ ούτε ΦΠΑ και αντ' αυτών έχετε φόρους της Πολιτείας ή/και δημοτικούς, που όμως ανέρχονται σε ~5-8%. Κάπως έτσι προκύπτει η διαφορά τιμής, παρότι σε όσα αυτοκίνητα δεν παράγονται εκεί η αξία CIF είναι υψηλότερη λόγω μεταφορικών από Ιαπωνία ή Ευρώπη.
Sorry για το off-topic.
-
Ρε συς η Ελλαδα ισως να εχει 35Κ Δολλαρια κατα κεφαλην εισοδημα το 2008. Αυτο σε Ευρω σημερα ειναι περιπου 23,800. Δεν ειναι τοσα λιγα.Δύο λέξεις: Κατανομή ισοδήματος (income distribution)
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Ρε συς η Ελλαδα ισως να εχει 35Κ Δολλαρια κατα κεφαλην εισοδημα το 2008. Αυτο σε Ευρω σημερα ειναι περιπου 23,800. Δεν ειναι τοσα λιγα.
Δύο λέξεις: Κατανομή ισοδήματος (income distribution)
To per capita αυτο εννοει. Δειχνει πως ειναι κατανεμημενο το εισοδημα. Ειναι το μεσο ορο.
Ford Focus II RS