-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Αγαπητοι φιλοι,
Επειδη οπως καταλαβαινετε ειναι αδυνατον να υπαρχει καποιος ανθρωπος απο την λεσχη που να μπαινει σε ολα τα forum και να δινει απαντησεις στις ευλογες αποριες ολων σας (γιατι υπαρχουν απαντησεις σε ολα και μαλιστα απολυτα αιτιολογημενες ,τουλαχιστον απο την πλευρα του οργανωτη, πχ ξεκινουσαμε νωρις τον αγωνα για να γινει για ολους μερα και να γινει νωρις η απονομη, ωστε τα πληρωματα απο επαρχια να ειναι και αυτα σε μια λογικη ωρα στην βαση τους) οποιος εχει διαθεση ,μπορει απο τις 5 ως τις 9 μμ καθημερινα, να τηλεφωνησει στην λεσχη και να μιλησει με το Νικολα Πασαλη ωστε να του λυθουν ολες οι αποριες και να κανει τις προτασεις του.
Περιμενουμε με χαρα τα τηλεφωνηματα σας στο 210/9812341.Μάλλον παίζεται με την νοημοσύνη μας και συνεχίζεται να μας δουλεύεται , όπως βλέπεται δεν μιλάμε έως τώρα ,για τα περιστατικά που έγιναν στον αγώνα αν βέβαια θεωρείται αγώνας και μάλιστα πρωταθλήματος .Αυτό δεν έχει να κάνη με τον Νίκο τον Πασαλή που εκτιμώ, αλλά με κάτι άλλα στελέχη της οργάνωσης που δεν σέβονται τους αγωνιζόμενους αλλά ούτε και τον εαυτών τους με αυτά που κάνουν και φυσικά θα έλθει η στιγμή που θα κριθούν για όλα , ευτυχώς όλα τα πληρώματα που μετείχαν στον αγώνα είχαν και πάλι τον Άγιο των Ελληνικών αγώνων μαζί τους και όλα κύλησαν ομαλά……??????? ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΉΜΑΣΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ………Φυσικά και συμφωνώ με τον ΕΛ-ΕΜ ……Σταματώ εδώ, αλλά μην μας προκαλείται, Ευχαριστώ .
Πετρόπουλος Νίκος
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Κατέβηκα μέχρι κάτω αντίθετα,και κοντά σε μια δεξιά πριν την ανηφόρα,ρώτησα έναν κριτή αν έχει αναπήδηση,και αυτός κοιτάζωντας κάτι σημειώσεις,μου είπε ότι μόνο κάτι νεροφαγώματα είχε που-κατά την εκτίμησή του-θα έρχονταν όλοι με φρένα για να μη σπάσουν τα αμάξια...Και όλα αυτά επειδή μετά την εκκλησία του χωριού,ενώ πέρασα το νεκροταφείο,βρέθηκα σε ενα χωματόδρομο,και μια διχάλα.Δεν είδα που κατέλειγε ο χωματόδρομος (στη δεξιά στροφή,πριν την ανηφόρα) και ανέβηκα ξανά επάνω...Του χρόνου πάλι!!!
Το rally Βοιωτίας ποιες Ε.Δ θα περιλαμβάνει;Ίσως μπορέσω καιρού επιτρέποντως να πάω...
Σε συνεχεια pm
** http://www.alfal.gr/rally_viotias.htm **
οποτε μαλλον καλυφτηκες πληρως γιατι 'ανοιγεις' και βρισκεις οτι θες......προγραμμα-ειδικες κ.λπ. 'αναγκαια' για να πας! -
χθές είδα αυτό
Ο χρήστης ΣΟΑΑ έγραψε:
Επίσης όσον αφορά στον τελευταίο αγώνα της Start Line , διαπιστώσαμε ότι η λέσχη δεν πραγματοποίησε καμία υπόδειξη των υπευθύνων ασφαλείας , με αποτέλεσμα τα μέτρα ασφαλείας που τελικά εφαρμόσθηκαν να είναι ελλειπή και εικονικά.και σήμερα αυτό
Μάλλον παίζεται με την νοημοσύνη μας και συνεχίζεται να μας δουλεύεται , όπως βλέπεται δεν μιλάμε έως τώρα ,για τα περιστατικά που έγιναν στον αγώνα αν βέβαια θεωρείται αγώνας και μάλιστα πρωταθλήματος .Αυτό δεν έχει να κάνη με τον Νίκο τον Πασαλή που εκτιμώ, αλλά με κάτι άλλα στελέχη της οργάνωσης που δεν σέβονται τους αγωνιζόμενους αλλά ούτε και τον εαυτών τους με αυτά που κάνουν και φυσικά θα έλθει η στιγμή που θα κριθούν για όλα , ευτυχώς όλα τα πληρώματα που μετείχαν στον αγώνα είχαν και πάλι τον Άγιο των Ελληνικών αγώνων μαζί τους και όλα κύλησαν ομαλά……??????? ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΉΜΑΣΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ………
τι καλά μάζεψε η αναφορά του ΣΟΑΑ για την ασφάλεια ?
-
Tι περιστατικά που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια έγιναν στον αγώνα?
-
Κώστα, μη βιαστείς πάλι.....
-
Ρωτάω σε Σπύρο, μη βαράς, δεν ξέρω και εγώ...
-
Έλα βρε που βαράω...Μη με στενοχωρείς κι εσύ....
-
Ο χρήστης monte-carlo έγραψε:
Τελείωσε και για φέτος ο θεσμός του Junior Cup αφήνοντας μάλλον μια πικρή γεύση στους συμμετέχοντες. Αυτό συνέβη γιατί υπήρχε μια απίστευτη οδήγαγα ανάμεσα τους που δεν τους άφησε περιθώρια νίκης και κατάκτησης του τροπαίου στον τελευταίο αγώνα. Και εξηγούμαι:- Οι πρωινοί χρόνοι του Καραδημήτρη και τις 2 ημέρες του προηγούμενου σαββατοκύριακου ήταν κυριολεκτικά άπιαστοι(και μάλιστα με σπασμένη εξάτμιση μπροστά). Πως αλήθεια γίνεται να μην πλησιάσει κανείς καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα τον πρωινό χρόνο του στον Άγιο Κωνσταντίνο την στιγμή που υπήρχαν και τόσες υγρασίες?
- Είναι δυνατόν να αμφισβητούν τόσο πολύ την νοημοσύνη των θεατών, των μηχανικών και των τεχνικών? Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο στο χώμα κατάπινε με ευκολία στις αναπηδήσεις την στιγμή που τα υπόλοιπα πάλευαν να κρατηθούν στο δρόμο. Ακόμη το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγαίνοντας από την τελευταία ειδική του αγώνα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το δρόμο και έφτασε στον τερματισμό μετά την έλευση του δεύτερου στην σειρά εκκίνησης αυτοκίνητου χωρίς μάλιστα ο τελευταίος να τον έχει δει πουθενά στον δρόμο.
Όταν λοιπόν δημιουργήθηκε θέμα για το αν θα πρέπει να λυθεί το αυτοκίνητο για έλεγχο ο κύριος Τάσος Λεγάκις έστειλε τους ενδιαφερόμενους στην οργανωση. Τι να βρει όμως η οργάνωση στο αυτοκίνητο αφού ήταν μέσα στις προδιαγραφές Α5?
Επομένως δημιουργείται ακόμη ένα πρόβλημα:
Γιατί δεν έχουν ομολογκαριστει ακόμη τα Jr ως Peugeot 206 1.4 Cup ?
Και εν τέλει ποιος τα ελέγχει?
Αν η απάντηση είναι κανείς τότε του χρόνου θα τρέχουν και δυλιτρα με ανάρτηση olihn’s (που όμως θα έχουν αυτοκόλλητα πάνω Peugeot Sport)?
Αν και λίγο καθυστερημένα (και ίσως σε λάθος τοπικ) θα απαντήσω...
Φέτως και εγώ συμμετείχα σε αυτόν τον θεσμό.
Κατα γενική ομολογία είχα το χειρότερο αυτοκίνητο σε όλο το καπ.
Και αυτό γιατί ήθελα να ήμουν νόμιμος.... Στην αρχή τουλάχιστον.
Αυτό που με χαροποίησε τελικά ήταν ότι και με το 'παρτάλι' που είχα στην διάθεσή μου, που γνωστός προετοιμαστής μου είχε πει ότι 'το αμάξι αυτό είναι απλά για να κάνεις την πλάκα σου' μπόρεσα και στην τελική βαθμολογία ήμουν μπροστά από αμάξι που ο ίδιος ετοίμαζε και καμάρωνε για τις επιδόσεις που 'κρυφά' και 'μεταξύ μας' έχει......
Ειδικά στο Παλλάδιο στην άσφαλτο (σε λίγες ειδικές βέβαια) μπόρεσα και ήμουν μπροστά από πολύ πιο δυνατα αυτοκίνητα και στο τέλος της μέρας να έχω μικρές διαφορές από τους πρωτοπόρους (εξαιρείται ο Καραδημήτρης).
Στο χώμα μπόρεσα να κάνω τον καλύτερο αγώνα μέχρι στιγμής μέχρι να μου χτυπήσει η ατυχία την πόρτα, και να κόψω πάρα πολύ ρυθμό καθώς είχα προβλήματα με την εμπρός και πίσω ανάρτηση (μιας και έχω Πεζώ Σπορ και όχι Ολινς η κάποιες άλλες που τριγυρίζανε...)
Μετά την πρώτη μου επαφή με αγώνες κατάλαβα ότι κάποια άτομα αξίζουν να έχουν την θέση που έχουν. Και επίσης κατάλαβα ότι κάποιοι άλλοι όσο και να προσπαθούν, όσο και να έχουν έρθει ΣΠΡΩΓΜΕΝΟΙ στο καπ, όσο και να μαιμουδέψουν τα αμάξια τους, πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος τους... Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν αναφέρομαι σε εμένα.
Απλά ο Καραδημήτρης είναι ο ΜΟΝΟΣ μαζί με άλλον ΕΝΑ συμμετέχοντα οι οποίοι άξιζαν να πάρουν τον τίτλο.
Όσο για τις ενστάσεις;;;; Τι και αν ο κανονισμός λέει 2 μηχανικοί πάνω στο αμάξι στο σερβις; Τι κι αν έχω φωτογραφίες από σέρβις αντιπάλου μου που είναι 800 ατομα πάνω στο αμάξι; Τι θα γίνει; Τον τίτλο θα τον πάρει αυτός που είναι προγραμματισμένος να τον πάρει από την αρχή... Εκτός και αν γίνει η έκπληξη όπως φέτως....
Τι άλλο να πούμε... Και του χρόνου με υγεία...Υ.Γ Συγχαρητήρια σε 'κάποιον' που σε 'κάποιον' αγώνα του πέρασε από πάνω πληρώματα με εμπειρία 2-3 χρόνων, ή εμπειρία 2 ακρόπολις, με ένα φαινομενικά σύννομο αυτοκίνητο το οποίο δεν μπορούσε να κρατήσει ρελαντί κάτω από τις 1500 και μονίμως έφτανε στα κοντρόλ με σβηστή μηχανή για να μην τον ακούσουμε....
Κύριοι κάντε ότι κάνετε αλλά μην παίζεται με την νοημοσύνη μας... Ξέρουμε τι συμβαίνει. Τουλάχιστον να έχετε το θάρρος να τα παραδέχεστε.
Υ.Γ.2 @ΑPR
Κύριε Αναγνωστόπουλε πείτε μου αλήθεια (και δεν το λέω με ειρωνία, γιατί ίσως έτσι να φανεί μέσω του γραπτού λόγου) τι παραθυράκια μπορείτε να βρείτε σε αυτόν τον κανονισμό σε θέματα ιπποδύναμης; Στην ανάρτηση μόνο μπορούν να γίνουν κάποιες αλλαγές....-
Επιτρεπόμενες αλλαγές:
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορεί να ακολουθεί την ομάδα Α.
Επιτρέπεται η αντικατάσταση των σωληνώσεων φρένων και καυσίμου με άλλες αεροπορικού τύπου, ή ,η προστασία αυτών που βρίσκονται κάτω από το πάτωμα , ή, η τοποθέτηση τους εσωτερικά από τον θάλαμο των επιβατών με όλες τις απαραίτητες όμως προφυλάξεις.(περί άφλεκτων καλυμμάτων κ.λ.π) -
Το αυτοκίνητο θα πρέπει υποχρεωτικά να πληροί όλους τους όρους των κανονισμών ασφαλείας που ακολουθούν τα αυτοκίνητα της ομάδος A για τα ράλλυ. Επιτρέπονται προστατευτικά υλικά για τους χωμάτινους αγώνες. (Εύκαμπτο υλικό λασπωτήρων π.χ)
-
Το ύψος του αυτοκινήτου είναι ελεύθερο. Θα πρέπει όμως κανένα άλλο τμήμα του αυτοκινήτου εκτός από τα λάστιχα να μην έρχεται σε επαφή με το έδαφος, όταν ο εμπρός και ο πίσω τροχός της ίδιας πλευράς είναι εντελώς ξεφουσκωμένοι και το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ένα σχετικό επίπεδο.
-
Το ελάχιστο βάρος του αυτοκινήτου ορίζεται σε 890 κιλά και μετριέται όπως αυτό ορίζεται από το βιβλίο της χρονιάς για το 2006. Προσθήκη βάρους όπως ορίζεται από το βιβλίο της χρονιάς.
-
**Για την τυχόν πιστοποίηση παράνομων επεμβάσεων στα αυτοκίνητα εκτός των ανωτέρω επιτρεπομένων , θα ισχύει το manual της Peugeot για τον συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου και κινητήρα 206 1,4 8V. **
-
Απαγορεύεται κάθε είδους μετατροπή, επεξεργασία, αντικατάσταση, αφαίρεση οποιοδήποτε ανταλλακτικού που δεν αναφέρεται στον παραπάνω τεχνικό κανονισμό εκτός των ακολούθων:
α) Οι ντίζες επιλογής ταχυτήτων εάν είναι πλαστικές μπορούν να αντικατασταθούν με άλλες PEUGEOT σιδερένιες, με κωδικό 2454G5 τεμ. 2 και 245291 τεμ. 1
β) Λεβιές ταχυτήτων (πύργος) -
Οιεσδήποτε ελευθερίες η μετατροπές δεν περιγράφονται από τον παρόντα κανονισμό σαφώς απαγορεύονται.
-
Η Λάιον Ελλάς διατηρεί το δικαίωμα κατά την διάρκεια του κυπέλλου να επεμβαίνει και αναλόγως να διορθώνει τον παρόντα κανονισμό, εάν και εφ΄ όσον αυτό κριθεί αναγκαίο. (??)
-
Οι ζάντες που θα χρησιμοποιούνται θα είναι μόνο γνήσιες σιδερένιες PEUGEOT με διαστάσεων 5,5x14 για τους χωμάτινους αγώνες και 6,5x15 για τους ασφάλτινους αγώνες.
-
Ο μέγιστος λόγος της συμπίεσης μπορεί να είναι 10,5:1 (δηλαδή ο εργοστασιακός)
17. Επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι δύο μηχανικών για κάθε πλήρωμα στους προκαθορισμένους χώρους σέρβις του κάθε αγώνα.
- Η Λάιον Ελλάς διατηρεί το δικαίωμα κατά την διάρκεια του κυπέλλου να σφραγίσει και να στείλει τα αυτοκίνητα για Τεχνικό Έλεγχο όπου αυτή επιθυμεί. (Έτσι ακριβώς)
Αυτά τα ολίγα και σορρυ για το μεγαλο ποστ
-
Και κατι ακόμα.
Το αμάξι μου ήταν είναι και θα είναι νόμιμο και ανα πασα στιγμή μπορεί να ανοιχτεί...
Δεν πρόκειται να μπω στο τρυπάκι του να 'μαϊμουδέψω' το αμάξι μου για να πάρω ένα τσιγκάκι.
Και επίσης έχω να αποδείξω πρώτα στον εαυτό μου και μετά σε κάποιους άλλους (ξέρουν αυτοί ποιοι είναι) ότι και με μαμα αμάξι μπορώ να είμαι ίσως όχι μπροστά από 'κάποιους' αλλά σίγουρα δίπλα τους. -
Αφού τα ξέρεις τόσο καλά, και αφού έτσι και αλλιώς είσαι έξω από το 'κύκλωμα', γιατί (α) δε διαμαρτυρήθηκες (τουλάχιστον δημόσια) νωρίτερα παρά μόνο μετά το τέλος της ιστορίας και (β) δεν έκανες ένσταση ?
Και στο κάτω-κάτω, αν θέλεις να είσαι σωστός, πες το ονοματάκι σου και το όνομα αυτών που 'φωτογραφίζεις', διαφορετικά σε τι διαφέρεις από τους τόσους ανώνυμους καλοθελητές και διασπορείς (ψευδών, ως επί το πλείστον) φημών και διαδόσεων στους Ελληνικούς αγώνες ? Και σε τι νομίζεις πως τους βελτιώνεις με τη στάση σου αυτή ?
-
Διαμαρτηρήθηκα τώρα γιατί τώρα βγήκε στο προσκήνιο αυτή η ιστορία.
Δεν έκανα ένσατση γιατι πολύ απλά δεν θα γινόταν τίποτα. Γιατί και πέρσυ κάποιοι που ήθελαν να κάνουν ένσταση και το είπαν στον κ. Λεγάκη δεν έγινε τίποτα. Επίσης αν γινόταν η ένσταση και όντως ψάχνονταν όλα τα αυτοκίνητα στο τέλος θα γινόταν καπ με 2-3 αμάξια.....
Γιατί ποτέ μετά από κάποιον αγώνα δεν έχει λυθεί ένα αμάξι; Ή έστω όχι να λυθεί αλλά να ελεγχθεί... Ο μόνος έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκαν τα αυτοκίνητά μας ήταν για αν έχουμε αλλαγμένη βάση μηχανής και καμπερ στον Πρώτο αγώνα. Απο εκεί και πέρα τίποτα.Νικόλας Ιντζόγλου
-
Δεν το λες στον κ. Λεγάκη, το λες στην οργάνωση. Καταθέτεις το παράβολο και προχωράς με τους τεχνικούς εφόρους του αγώνα. Διαφορετικά γίνεσαι και εσύ μέρος του προβλήματος, αντί μέρος της λύσης
-
Το πραγματικο προβλημα ομως ειναι οτι η ιδια η Lion δεν κατορθωνει να πεισει τους πελατες της (με συνεχεις ελεγχους προφανως) οτι ολα ειναι ισα στον θεσμο της. Απο εκει ξεκινουν ολα.
-
Περί Peugeot Junior Cup
Λυπαμαι που αλλη μια «διαμαντενια» πρωτοβουλια οπως αυτος ο θεσμος γινεται πολος αντιπαραθεσης , λασπολογιας και αποπροσανατολισμου του στοχου του.
Μονο συγχαρητηρια , εχω στην φαρετρα μου για τον κ.Λεγακη , για την δημιουργια ενος μεγαλου σχολειου , μαθησης , ηθους και γενικωτερης αγωνιστικης παιδειας.
Φερελπιδες νεοι ,
Το πρωτο μαθημα που καλειστε να βιωσετε , σε αυτον τον θεσμο , ειναι την ηττα. Ειναι το εφαλτηριο για να κατανοησετε την νικη. Χωρις αυτη (την ηττα) δεν θα καταλαβετε γιατι συμμετεχετε , γιατι προσπαθειτε , γιατι υπαρχετε σε αυτην την διαδικασια. Χωρις αυτη δεν θα χαρειτε καμμια νικη , γιατι απλα δεν θα εχετε καταλαβει πως κερδιζεται , ποια κριτηρια συμβαλλουν , δεν θα δειτε ποτε σας που φταιξατε εσεις , αλλα θα εναποθεσετε τα δικα σας προβληματα στις επιτυχιες των αλλων.
Ξεκαθαριστε τι ειναι αυτο που σας προσφερει ο Λεοντας των ελληνικων αγωνων και αξιοποιηστε το με τον καλυτερο τροπο , Ξεκαθαριστε τι ζητατε απο την εμπλοκη σας με αυτον τον θεσμο , Ξεκαθαριστε τι ζητατε απο τον ιδιο σας τον εαυτο.
Ισως ζηταω πολλα , απο νεους ανθρωπους , στην πρωτη τους επαφη απο εναν ακρως ανταγωνιστικο θεσμο , ισως παλι και οι κρατουσες συνθηκες στην κοινωνια να μην συγχωρουν τιποτε αλλο απο μια πρωτια , αλλα. Αντισταθειτε , χαρειτε , ξεχωριστε με οποιον τροπο. Οχι για να ανταμοιφτειτε με καποιο χρηματικο ποσο , αλλα με την αναγνωριση , τον σεβασμο και την ηθικη δικαιωση.
Ενας μεγαλος οδηγος , δεν τρεχει απλως πιο γρηγορα , δεν στριβει απλως πιο τεχνικα , δεν διαθετει το καλυτερο αυτοκινητο , πρεπει να διαθετει και αλλες αξιες , φαινομενικα ασχετες με το αντικειμενο των αγωνων , αλλα τοσο σημαντικες για την πορεια του σε αυτες. Μελετηστε εκτος απο τις ειδικες διαδρομες και την δικη σας διαδρομη. Μελετηστε τους κανονες και τους κανονισμους , οχι για να τους παραβειτε αλλα για να μην τους παραβειτε.
Σας εχει δοθει μια τεραστια ευκαιρια , να συμμετεχετε σε αγωνες –πραγματικους- με χαμηλο κοστος. Με υποστηριξη , με προβολη , με ολα οσα εμεις δεν ειχαμε διανοηθει στα αντιστοιχα πρωτα βηματα μας. Αφηστε στην ακρη τους εγωισμους και τα ελαχιστοσυμφεροντα , αδραξτε την ευκαιρια και θα ανταμοιφθειτε.
Φιλε Τασο ,
Εφτειαξες εναν θεσμο «διαμαντι» , προφυλαξε τον , θωρακισε τον , συνεχισε τον.
Βγαλε τον «δασκαλο» απο μεσα σου , αγκαλιασε τα παιδια σου , προετρεψε τα , μαλωσε τα με αγαπη και δικαιοσυνη και να εισαι σιγουρος οτι η τελικη ανταμοιβη θα ειναι καπου εκει.
Φιλικα
Τ.Γ. -
http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=main-article&article_id=11590&race_id=0
Εγώ ξαναθέτω το ερώτημα (χωρίς να βιάζομαι Σπύρο), περιμένοντας μια απάντηση, από όποιον ξέρει. Τι δεν πήγε καλά στο θέμα ασφάλειας στο Παλλάδιο? Και το τονίζω: Δεν πάω να υπερασπιστώ κανέναν, ούτε να ειρωνευτώ ή να αμφισβητήσω κανέναν. Απλά να μάθω θέλω, καθώς πουθενά δεν έχουν αναφερθεί αναλυτικά παραδείγματα.
-
SORRY :oops:
-
Δεν το λες στον κ. Λεγάκη, το λες στην οργάνωση. Καταθέτεις το παράβολο και προχωράς με τους τεχνικούς εφόρους του αγώνα. Διαφορετικά γίνεσαι και εσύ μέρος του προβλήματος, αντί μέρος της λύσης
Eδω κανετε λαθος,
καθως δεν γινεται να λυθει και να ανοιχτει το αυτοκινητο ως Pegeuot 206 Junior Cup αλλα μονο ως Α5 απο την οργανωσηΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΟΝ
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=main-article&article_id=11590&race_id=0Εγώ ξαναθέτω το ερώτημα (χωρίς να βιάζομαι Σπύρο), περιμένοντας μια απάντηση, από όποιον ξέρει. Τι δεν πήγε καλά στο θέμα ασφάλειας στο Παλλάδιο? Και το τονίζω: Δεν πάω να υπερασπιστώ κανέναν, ούτε να ειρωνευτώ ή να αμφισβητήσω κανέναν. Απλά να μάθω θέλω, καθώς πουθενά δεν έχουν αναφερθεί αναλυτικά παραδείγματα.
Θα ηθελα πολυ να ανεβασω τη φωτογραφια του κριτη που την ωρα του αγωνα πινει μπυρες και τρωει σουβλακια στην καντινα αντι να 'προσεχει' το Κ του.Συν του οτι εκεινη τη στιγμη εμπαινε πολιτικο αυτοκινητο αντιθετα στην ειδικη (και μεσα εννοειται) απο αφυλακτη διασταυρωση κατα τα λεγομενα του οδηγου.
Ο λογος που δεν το κανω ειναι πρωτον γιατι δεν ξερω να τις ανεβαζω
και δευτερον γιατι δεν θελω να κανω τον 'ρουφιανο' εκθετοντας ανθρωπους . . . -
Eδω κανετε λαθος,
καθως δεν γινεται να λυθει και να ανοιχτει το αυτοκινητο ως Pegeuot 206 Junior Cup αλλα μονο ως Α5 απο την οργανωσηΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΟΝ
Να επαναλαβω το ερωτημα μου . . . αυτη την 'παραλειψη' γιατι δεν ειχατε κοιταξει να τη λυσετε απο την αρχη του θεσμου?
-
Eδω κανετε λαθος,
Δεν ισχύει αυτό. Τo Peugeot Cup έχει πληρώσει το σχετικό παράβολο στην ΕΘΕΑ και είναι 'επίσημο' Cup, οπότε σε κάθε περίπτωση δικαιούται ο τεχνικός έφορος του αγώνα να ελέγξει ένα αυτοκίνητο με βάση τους συγκεκριμένους κανονισμούς του.
Για ρώτα τον Amaxopoulos και το Χατζηρήγα όταν τερμάτισαν 5ος-6ος γενικής (αν θυμάμαι καλά) το 2003 (αν πάλι θυμάμαι καλά, καταραμένο Alzheimer ) και πάλι τον Amaxopoulos στο Αττικό του 2004, με βάση ποιούς κανονισμούς ελέγχθηκαν στον τελικό τεχνικό έλεγχο, της Α/6 ή του Peugeot Cup ? (και ναι, αν έβγαιναν σύννομοι ως προς την Α/6 αλλά παράνομοι ως προς το cup, η εταιρεία θα ήταν υποχρεωμένη να δεχθεί την απόφαση των αγωνοδικών).
Απλά συνήθως οι τεχνικοί έφοροι έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν εκτός από το να ελέγχουν το Cup της κάθε εταιρίας. Γιαυτό και οι εταιρείες ορίζουν πολλές φορές δικούς τους τεχνικούς εφόρους (πχ. Cinque cup, Yaris cup) που αναλαμβάνουν αυτό το έργο.
Είναι φυσικά δικαίωμα της κάθε εταιρείας να κάνει τους ελέγχους που θέλει, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι πως όσο περισσότεροι έλεγχοι γίνονται τόσο 'καθαρότερο' και ελκυστικότερο το cup και τόσο λιγότερες γκρίνιες.
Rally Παλλάδιο