-
Αν δεν κάνω λάθος, το άσπρο δεν είνια μεταλικό, σωστά?
Ο χρήστης rafi έγραψε:
αν και δεν μου πολυαρεσει η μοδα με τα ασπρα αυτοκίνητα (αν εξαιρεσεις οτι κοστιζουν λιγότερο), τελικα πετυχα στο δρομο το 7θεσιο scenic που ειχα δει στην αντιπροσωπεια πριν κανα μηνα... το αυτοκίνητο, ειδικά σε 7θέσιο ειναι πανεμορφο, πιο ομορφο μακραν και από το S-max που ηταν η προτιμηση μου μεχρι τωρα και πιστέυω πως το ασπρο τελικά ειναι το σωστό χρώμα γιαυτό το αυτοκίνητο... αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη σχεδίαση του..από εδώ και πέρα οποιος θέλει scenic===>μονο ασπρο
-
Ο χρήστης delta3 έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος, το άσπρο δεν είνια μεταλικό, σωστά?Το λευκό και ένα μπλε σκούρο (και το κόκκινο σε κάποια άλλα μοντέλα) δεν είναι μεταλλικά.
-
Αυτό που μου κάνει όμως μεγάλη εντύπωση, είναι ότι τα σχετικά τεστ για το Peugeot 5008 σου δίνουνε την εντύπωση ότι ο 1.6 ΤΗΡ δε φαίνεται να είναι και τόσο σβέλτος, εν αντιθέσει με τον TCE του Grand Scenic που το κινεί ανετότατα και σβέλτα, πάντα βάσει των τεστ (και βέβαια και βάσει των posts σε αυτό το φόρουμ). Και φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από την εμπειρία μου με το 3008 που οδήγησα, έστω για λίγο
-
Ο χρήστης delta3 έγραψε:
Αυτό που μου κάνει όμως μεγάλη εντύπωση, είναι ότι τα σχετικά τεστ για το Peugeot 5008 σου δίνουνε την εντύπωση ότι ο 1.6 ΤΗΡ δε φαίνεται να είναι και τόσο σβέλτος, εν αντιθέσει με τον TCE του Grand Scenic που το κινεί ανετότατα και σβέλτα, πάντα βάσει των τεστ (και βέβαια και βάσει των posts σε αυτό το φόρουμ). Και φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από την εμπειρία μου με το 3008 που οδήγησα, έστω για λίγοΤο ρενώ έχει θεόκοντο κιβώτιο... η 6η του είναι σαν την 5η πολλών άλλων...
Ωραίο μοτεράκι βέβαια...
-
Αυτο οντως ειναι αρκετα περιεργο που χει τοσο κοντο 6αρι κιβωτιο και δεν μπορω να καταλβω γιατι το χουν ετσι. εχει ακουστει καπου οτι με 140 km/h εχει 4000 στροφες οσο δηλαδη ενα 5αρι αναλογης ισχυος...Αυτο ειναι κακο για τη διατηρηση υψηλβν ταχυτητων σ εναν αυτοκινητοδρομο, αφου και θορυβο περισσοτερο θα χει αλλα κ καταναλωση λογικα...Απ οτι την αλλη βεβαια εχει καλυτερες ρεπριζ...
-
Όντως, έχει ειπωθεί αυτό περί κοντού κιβωτίου. Αν και με ενοχλεί,έχει και τα θετικά του, αν σκεφτείς ότι μένω σε νησί , π.χ. τα 140χλμ μόνο καθημερινή το χειμώνα, σε άδειο δρόμο εντελώς, και χωρίς κόσμο μέσα, αλλά αυτές οι συνθήκες πρακτικά δε συντρέχουν ποτέ στην περίπτωσή μου. Η ρεπρίζ μου είναι απαραίτητη. ¨Εστω κι έτσι, έχετε αποκομίει την ίδια εντύπωση από τον 1.6 THP (αν έτυχε να τεστάρετε peugeot)
-
Ο χρήστης delta3 έγραψε:
Όντως, έχει ειπωθεί αυτό περί κοντού κιβωτίου. Αν και με ενοχλεί,έχει και τα θετικά του, αν σκεφτείς ότι μένω σε νησί , π.χ. τα 140χλμ μόνο καθημερινή το χειμώνα, σε άδειο δρόμο εντελώς, και χωρίς κόσμο μέσα, αλλά αυτές οι συνθήκες πρακτικά δε συντρέχουν ποτέ στην περίπτωσή μου. Η ρεπρίζ μου είναι απαραίτητη. ¨Εστω κι έτσι, έχετε αποκομίει την ίδια εντύπωση από τον 1.6 THP (αν έτυχε να τεστάρετε peugeot)Ναι... για εσένα είναι καλό το κοντό κιβώτιο...
Αλλά η 6η του είναι πιο κοντή από την 5η μου και στα 2 αυτοκίνητα και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο κοντό πια...
-
Αυτο οντως ειναι αρκετα περιεργο που χει τοσο κοντο 6αρι κιβωτιο και δεν μπορω να καταλβω γιατι το χουν ετσι...
Για τον απλούστατο λόγο ότι το εξάρι κιβώτιο των Μεγκάν 1.600 των 110 ίππων είναι το ίδιο με αυτό των Σενίκ των 130 με τούρμπο. Στο πρώτο είναι σχετικά επαρκές για να πηγαίνει το αυτοκίνητο, στο δεύτερο λόγω της αυξημένης ιπποδύναμης και ροπής πέφτει κοντό.
-
ειναι λιγο μπακαλιστικο αυτο που εχουν καει αν ισχυει βεβαια αυτο που λες...αλλα κατι δεν τους εχει βγει σωστα νομιζω με το εν λογω κιβωτιο. Εκτος και αν σκοπιμα το κανανε ετσι ωστε η εκτη να εχει ενεργο ρολο στην οδηγηση και να μην ειναι της λογικής του overdrive
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Αυτο οντως ειναι αρκετα περιεργο που χει τοσο κοντο 6αρι κιβωτιο και δεν μπορω να καταλβω γιατι το χουν ετσι. εχει ακουστει καπου οτι με 140 km/h εχει 4000 στροφες οσο δηλαδη ενα 5αρι αναλογης ισχυος...Αυτο ειναι κακο για τη διατηρηση υψηλβν ταχυτητων σ εναν αυτοκινητοδρομο, αφου και θορυβο περισσοτερο θα χει αλλα κ καταναλωση λογικα...Απ οτι την αλλη βεβαια εχει καλυτερες ρεπριζ...εμένα στις 4000 φτάνει τα 150-155.
Περισσότερα πάντως μετά το ΣΚ που θα πάω λάρισα με πληρες φορτίο (γυναικα, 3 μωρά, βαλίτσες για ένα μήνα, 2 καροτσάκια, relax, καθισματάκια φαγητού....όλο το τσαντίρι!
-
τοτε ειναι αρκετα καλυτερη απ οτι φανταζομουν η κατασταση...και λογικα το ιδιο θα ισχυει και στo megane...
-
Εξαρτάται την τελική σχέση υποπολλαπλασιασμού του διαφορικού. Το κιβώτιο είναι ίδιο, για τη σχέση του διαφορικού δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
Περισσότερα πάντως μετά το ΣΚ που θα πάω λάρισα με πληρες φορτίο (γυναικα, 3 μωρά, βαλίτσες για ένα μήνα, 2 καροτσάκια, relax, καθισματάκια φαγητού....όλο το τσαντίρι!
Η ιδανική χρήση του αυτοκινήτου!
Καλό ταξίδι!!!!!!
-
The mother of all test drives!!!
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Η ιδανική χρήση του αυτοκινήτου!
Καλό ταξίδι!!!!!!
-
α ναι! το βασικά στο αυτοκίνητο αυτό είναι:
- Να χωρέσει τα πάντα
- Να μην ζαλιστεί κανείς στη διαδρομή!
- Να φτάσουμε σε 3 ώρες (για να μην ταϊσουμε στο δρόμο)
- Να μην κλάψει κανένα!!!
-
Και μόνο το '4' να κάνει αρκεί, το αγοράζεις άμεσακαι χωρίς τροχούς
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
α ναι! το βασικά στο αυτοκίνητο αυτό είναι:- Να χωρέσει τα πάντα
- Να μην ζαλιστεί κανείς στη διαδρομή!
- Να φτάσουμε σε 3 ώρες (για να μην ταϊσουμε στο δρόμο)
- Να μην κλάψει κανένα!!!
-
κάτι που με χάλασε (το συνειδητοποίησα σήμερα) είναι ότι φοράει τα Michelin energy saver λάστιχα. Γιαυτό ίσως στο ξεκίνημα σε κάτι ανηφόρες μπαίνει το ESP
-
Αυτό διορθώνεται εύκολα στην 1η αλλαγή ελαστικών.
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
κάτι που με χάλασε (το συνειδητοποίησα σήμερα) είναι ότι φοράει τα Michelin energy saver λάστιχα. Γιαυτό ίσως στο ξεκίνημα σε κάτι ανηφόρες μπαίνει το ESPΦίλε μου τα Michelin Energy φορούσε και το δικό μου Scenic II όταν το αγόρασα και μετά τα 15.000 χλμ το ABS δούλευε υπερωριακά και σπινιάριζε συχνά. Αν το Saver θεωρείται καλύτερο από το απλό Energy, φαντάσου πώς πήγαινα εγώ ...
Τα άλλαξα λίγο πριν τα 30.000 με τα Goodyear Efficient Grip και το αυτοκίνητο από τότε τραγουδάει. Το συγκεκριμένο ελαστικό το τοποθετεί πλέον η Reanult και στο Megane, όταν φτάσει η ώρα για αλλαγή έχε το στα υπ' όψιν σου.
Σίγουρα πάντως το συγκεκριμένο Michelin δεν ταιριάζει ΚΑΘΟΛΟΥ στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. -
Το χειρότερο με τα energy είναι ότι λόγω υψηλού δείκτη φθοράς (480 ) δεν φθείρεται με τίποτα το πέλμα του και πολλοί 'γνώστες' (από εκείνους που κλωτσάνε το λάστιχο για να δουν αν έχει σωστή πίεσηο αέρας...) λένε μετά από 5 χρόνια και 80.000χλμ: 'Καλό είναι μωρέ... πάει κι άλλο...' (πραγματικό παράδειγμα...)
Renault Scenic Mk3