-
Ακουω παρα πολλα. Στην τηλεοραση βλεπουμε και ακουμε ακομα πιο πολλα.
Εχω ερθει σε σημειο να αμφιβαλω αν υπαρχει προμηθευτης που δεν κλεβει. Ειτε μετραμε με ποντους της σταθμης ειτε με λιτρα, αν θελει ο υπαλληλος σου ξετιναζει τη τσεπη.
Εμενα η δεξαμενη μου ειναι μισου τονου και μονο για το σπιτι μου. Ο βενζινας ειναι γνωστος μου, τροπος του λεγειν, και ερχεται αυτοπροσωπως στην παραλαβη. Εγω ανεβαινω πανω στη ταρατσα και αυτος μενει κατω στο φορτηγο. Φροντιζω να ειναι και η γυναικα μου κατω μαζι του για να τον ελεγχει κι εγω φροντιζω να τρεχει μπολικο πετρελαιο απο τη μάνικα και ασταματητα. -
Εχω ερθει σε σημειο να αμφιβαλω αν υπαρχει προμηθευτης που δεν κλεβει. Ειτε μετραμε με ποντους της σταθμης ειτε με λιτρα, αν θελει ο υπαλληλος σου ξετιναζει τη τσεπη.
Εμενα η δεξαμενη μου ειναι μισου τονου και μονο για το σπιτι μου. Ο βενζινας ειναι γνωστος μου, τροπος του λεγειν, και ερχεται αυτοπροσωπως στην παραλαβη. Εγω ανεβαινω πανω στη ταρατσα και αυτος μενει κατω στο φορτηγο. Φροντιζω να ειναι και η γυναικα μου κατω μαζι του για να τον ελεγχει κι εγω φροντιζω να τρεχει μπολικο πετρελαιο απο τη μάνικα και ασταματητα. -
τη μανικα μπορει να την εχει πειραξει απο πριν,ωστε να σου βαλει λιγοτερο πετρελαιο απο οτι γραφει.
βεβαια κλεβει τοσο ωστε να μην ειναι ολοφανερο.
πανω κατω ολοι κλεβουν.αλλοι πολυ,αλλοι λιγο.συνηθως αυτοι που εχουν χαμηλες τιμες κλεβουν περισσοτερο.
οι περισσοτερες ευρωπαικες χωρες εχουν υγραεριο,οποτε δεν χρειαζονται ντεποζιτα για πετρελαιο στο σπιτι.σε λιγα χρονια θα το εχουμε και εμεις. -
Μπορεί να έχει πειράξει τον μετρητή.
Μπορεί να βάζει κάποιο χημικό που αυξάνει τον όγκο του πετρελαίου προσωρινά.
Μπορεί να νοθεύει το πετρέλαιο.
Μπορεί ...
Μπορεί ...
Μπορεί ...Και κάτι απλό. Αν η δεξαμενή σου είναι στη ταράτσα έχεις αμέσως αμέσως την απώλεια των λίτρων που βρίσκονται στο σωλήνα.
Η ποσότητα μετριέται και βγαίνει στο σωλήνα, αν η δεξαμενή σου ήταν χαμηλότερα από το δρόμο θα πήγαινε στη δεξαμενή όση ποσότητα πετρελαίου έχει ήδη μετρηθεί. Αλλά υγρό να πέφτει προς τα επάνω δεν έχω δει ακόμα. -
Ακριβώς.
Αν παρακολούθησε κανείς τις 'Αποκαλύψεις' πριν από μερικές μέρες (νομίζω Τετάρτη, αργά) ήταν τρομακτικά τα ποσοστά της εξαπάτησης που βγήκαν στην επιφάνεια, όχι 2 και 3% σε ποσότητα αλλά μέχρι και 20% και παραπάνω σε περιπτώσεις που δεν τσέκαρε τη στάθμη ο πελάτης.
Το να βάζεις αυτόν που κάνει την παράδοση να έρθει να δει τη δεξαμενή, να συμφωνήσει που είναι η στάθμη και που πρέπει να φτάσει, και να περιμένεις λίγο να 'καθίσει' το πετρέλαιο αφού τελειώσει το γέμισμα, είναι τα ελάχιστα που πρέπει να κάνουμε για να τσεκάρουμε κατά το δυνατόν τουλάχιστον την ποσότητα. Και βέβαια να έχουμε υπόψη μας πιθανά κόλπα όπως αυτό που ανέφερε παραπάνω ο tazio.
Πάντως, αν δε μπαίνουμε κι εμείς στον κόπο να κάνουμε καταγγελίες όπου υπάρχει πρόβλημα κι αν δεν αρχίσει το κράτος να βάζει λουκέτα αντί για πρόστιμα....
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Και κάτι απλό. Αν η δεξαμενή σου είναι στη ταράτσα έχεις αμέσως αμέσως την απώλεια των λίτρων που βρίσκονται στο σωλήνα.
Η ποσότητα μετριέται και βγαίνει στο σωλήνα, αν η δεξαμενή σου ήταν χαμηλότερα από το δρόμο θα πήγαινε στη δεξαμενή όση ποσότητα πετρελαίου έχει ήδη μετρηθεί. Αλλά υγρό να πέφτει προς τα επάνω δεν έχω δει ακόμα.αυτό δεν ισχύει φίλε μου, γιατί η βαρύτητα δε σημαίνει ότι θα παρασύρει το πετρέλαιο που είναι εγκλωβισμένο στο σωλήνα προσ τα κάτω, πρέπει να λειτουργεί η αντλία για να καταθλίψει το πετρέλαιο. είμαι μηχανολόγος γιαυτό στο λέω. Πάρε π.χ. ένα καλαμακι που πίνουμε καφέ στο ποτήρι και ρούφα τον καφέ, μετά κλείσε την πάνω τρύπα με το δάχτυλό σου και δςες πρός έκπληξη πώς δεν τρέχει ο εγκλωβισμένος καφές μέσα στο καλαμάκι. καλό εε.? όσο για το πετρέλειο όταν το παραλαμβάνουμε , ο μετρητής 'γράφει' ότι περνάει από την αντ΄λία που είναι πα΄νω στο βυτίοφορο. άρα το πετρέλειο που έχει στο σωλήνα είναι αδύνατο πρακτικά να χυθεί στη δεξαμενή μας. θεωρητικά γίνεται ΄, άρα βασιζόμαστε πάντα στη κλασσική μέτρηση με τη βέργα(ύψος στάθμης) σε εκατοστά.
-
Εγώ γιατί ξέρω ότι μπορούν αν αδειάσουν και τον σωλήνα με πεπιεσμένο αέρα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ γιατί ξέρω ότι μπορούν αν αδειάσουν και τον σωλήνα με πεπιεσμένο αέρα;Γιατι ειδες χθες Ευαγγελατο!
-
Δεν έχω τηλεόραση καρντιά μου...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν έχω τηλεόραση καρντιά μου... -
Tελικα εδω στην επαρχια ειμαστε ευτυχισμενοι
Ο πετρελαιας δεν διανοειται να κλεψει γιατι:
α)στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι φιλος
β)αν διανοηθει καποιος να κλεψει/νοθευσει το νεο κυκλοφορει αστραπιαιως και απο την επομενη ο λαθροχειρας βαραει μυγες (οσες βρισκει τελος παντων λογω χειμερια ναρκη των εντομων)
-
Επιστροφή φόρου πετρελαίου θέρμανσης
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 007_243466
Αυτό που ενδιαφέρει είναι το γεγονός ότι το πετρέλαιο αποκτά πια ίδια φορολογία. Αν αποφασίσει και το goverment ότι πρέπει παντού να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε Θείο τότε ίσως να δούμε diesel στην Αθήνα.
Πάντως με την εμφάνιση των πρώτων Euro6 συνεπών diesel οχημάτων παύει πια να ισχύει και η καραμέλα περί ρύπων.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Επιστροφή φόρου πετρελαίου θέρμανσηςhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 007_243466
Αυτό που ενδιαφέρει είναι το γεγονός ότι το πετρέλαιο αποκτά πια ίδια φορολογία. Αν αποφασίσει και το goverment ότι πρέπει παντού να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε Θείο τότε ίσως να δούμε diesel στην Αθήνα.
Πάντως με την εμφάνιση των πρώτων Euro6 συνεπών diesel οχημάτων παύει πια να ισχύει και η καραμέλα περί ρύπων.
και εδω ξεκινά ο αγώνας δρόμου του διαχειριστή της πολυκατοικίας....
-
Όσο η πολιτεία αντιμετωπίζει τον καθένα ως φοροφυγά, που απλώς αναζητά το μεγαλύτερο παραθυράκι για να κλέψει, κάτι τέτοια θα βλέπουμε, και χειρότερα...
-
εγω θα γουσταρώ μία web εφαρμογή και να μπαίνω από το σπίτι μου και να τους λέω ότι αγόρασα από τον ΤΑΔΕ τόσους τόνους και τέλος.
και ο ταδε να εμπαινε να να έλεγε σε ποια πολυκατοικία πούλησε.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Αν παει το πετρελαιο θερμανσης στα 65 - 70 λεπτα την πο@τσ#σαμε
Τι να πούμε και μεις στον Έβρο ρε συ. Υπολογίζω να μου βγεί κάπου στα 1.200 το πετρέλαιο του χειμώνα.
Αυτό είναι κάτι που δεν το χει σκεφτεί καμία κυβέρνηση. Καμία μα καμία σχέση δεν έχει η απαραίτητη κατανάλωση πετρελαίου στον Βορρά με αυτή στη Νότια Ελλάδα.
Τώρα με την εξίσωση των φόρων, ειδικά ο βορειοελλαδίτης πρέπει να χει ανά πάσα στιγμή αρκετό ποσό μετρητό διαθέσιμο, απλά και μόνο για να μη πεθάνει απ' το κρύο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αυτό είναι κάτι που δεν το χει σκεφτεί καμία κυβέρνηση. Καμία μα καμία σχέση δεν έχει η απαραίτητη κατανάλωση πετρελαίου στον Βορρά με αυτή στη Νότια Ελλάδα.
Τώρα με την εξίσωση των φόρων, ειδικά ο βορειοελλαδίτης πρέπει να χει ανά πάσα στιγμή αρκετό ποσό μετρητό διαθέσιμο, απλά και μόνο για να μη πεθάνει απ' το κρύο.
η μπορουν (οσοι μπορουν) να βαλουν αεριο-υγραεριο και πολυ απλα να μην τους αγγιζει η οποια μαλατσια της κυβερνησης...
-
Η τιμή του αερίου είναι κλειδωμένη στο 70% της τιμής του πετρελαίου* αλλά από το 2007 θα άρχιζε σταδιακά η απελευθέρωση. Στην Αμερική το ΦΑ είναι πιο ακριβό από το πετρέλαιο, ελπίζω να μη γίνει και εδώ (μετά το 2010).
- αν βάλεις αέριο θα έχεις 30% οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο.
-
Mε το φυσικό αέριο πληρώνεις καθόλου πάγια κλπ; Ή μόνο όσο καταναλώσεις;
Πετρελαιο Θερμανσης