-
Κυκλοφορεί στην αγορά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ με συγκεκριμένο και σταθερό ποσοστό θείου (350ppm) και δεν έρχεται από γειτονικές χώρες (άλλα ppm). Είναι ανίκανοι/φοβούνται να βρούνε ποιος το διοχετεύει στην αγορά γιατί δεν μπορεί να είναι μίξη που κάνει κάποιος βενζινάς στην αυλή του.
Η εξίσωση των φόρων δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Αγοράζω πετρέλαιο για τη θέρμανση, το βάζω στο αμάξι ενώ πηγαίνω την απόδειξη στη τράπεζα για επιστροφή. Τώρα ακόμα καλύτερα γιατί δεν μπορούν να το ανιχνεύσουν - όλοι θα καίνε στο αμάξι πετρέλαιο θέρμανσης. Πόσο καύσιμο καίμε για θέρμανση και πόσο στο αυτοκίνητο; Μπορεί κάποιος να ξέρει από πριν; ΣΟΥΠΕΡ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
Αυτός που το σκέφτηκε αυτό (με την επιστροφή) ΞΕΡΕΙ τι μπουρδέλο θα επικρατήσει και ότι σε μερικά χρόνια ελάχιστοι θα δυσαρεστηθούν όταν καταργηθεί η επιστροφή του φόρου στο θέρμανσης.
-
Τί ειναι πιο οικονομικο στην καταναλωση;
Αν εχω το θερμοστατη ολη μερα στους 16 - 17 βαθμους και αν κανει πολυ κρυο το ανεβαζωή
Να ειναι κλειστος ο θερμοστατης οταν δεν κανει κρυο και να τον ανοιγω οποτε κανει πολυ κρυο;
Στην πρωτη περιπτωση οταν θελω να ζεσταθω αυτο γινεται γρηγορα και με λιγοτερο καυσιμο, ενω στην δευτερη σιγουρα θα καψει πολυ πετρελειο για να σηκωσει θερμοκρασια απο το 0 εκει που θελω.
Το θεμα ειναι πόσο πετρελειο καιει οση ωρα δουλευει στους 16-17 βαθμους. -
Το βασικό στοιχείο στο πόσο πετρέλαιο θα καταναλώσεις είναι η ΜΕΣΗ θερμοκρασία που έχει το σπίτι - ας μη μπούμε σε λεπτομέρειες βαθμού απόδοσης κλπ.
Όταν κλείνεις για μερικές ώρες τη θέρμανση, μειώνεται η μέση θερμοκρασία και έχεις οικονομία (φυσικά εκείνες τις ώρες κρυώνεις). Αν το έχεις κλειστό τη μισή μέρα και όταν το ανάβεις το ξεσκίζεις, θα κάψεις σχεδόν το ίδιο που θα έκαιγες αν το είχες όλη μέρα ανοικτό σε χαμηλή θερμοκρασία.
-
Πόσο παίζει η τιμή του τόνου στα ξύλα γιατί σκέφτομαι να δουλέψω το τζάκι πολύ φέτος... (είμαι επαρχία και έχω πρόσβαση σε ξύλα από κλαδέματα)
-
τα κούτσουρα είναι σταθερή αξία.... και μπορείς και να ψήσεις κιόλας να μειώσεις το ηλεκτρικό
-
Τελικά συμφέρει το τζάκι ή όχι ; γιατί με την τιμή που έχει πάει το πετρέλαιο....
Έχω βάλει 'ενεργειακό' τζάκι που πραγματικά κάνει καλή δουλειά και ζεστένει όλο το σπίτι.... αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος εαν αξίζει από οικονομή άποψη
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Πόσο παίζει η τιμή του τόνου στα ξύλα γιατί σκέφτομαι να δουλέψω το τζάκι πολύ φέτος... (είμαι επαρχία και έχω πρόσβαση σε ξύλα από κλαδέματα)Να το αγοραζεις δεν λεει καθολου.Πανακριβο και αναποτελεσματικο.
-
Τελικά συμφέρει το τζάκι ή όχι ; γιατί με την τιμή που έχει πάει το πετρέλαιο....Έχω βάλει 'ενεργειακό' τζάκι που πραγματικά κάνει καλή δουλειά και ζεστένει όλο το σπίτι.... αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος εαν αξίζει από οικονομή άποψη
Τι ακριβως εννοεις οταν λες ενεργειακο . Αεροθερμο η απλως μαντεμενιο . Οτι κ να εχεις παντως δεν συμφερει .Το αεροθερμο εχω ,ζεσταινει , αλλα χρειαζεται βοηθεια τις κρυες μερες κ καιω τονους ξυλα .
-
Ενεργειακό=Αερόθερμο
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Τελικά συμφέρει το τζάκι ή όχι ; γιατί με την τιμή που έχει πάει το πετρέλαιο....
Έχω βάλει 'ενεργειακό' τζάκι που πραγματικά κάνει καλή δουλειά και ζεστένει όλο το σπίτι.... αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος εαν αξίζει από οικονομή άποψη
Τι ακριβως εννοεις οταν λες ενεργειακο . Αεροθερμο η απλως μαντεμενιο . Οτι κ να εχεις παντως δεν συμφερει .Το αεροθερμο εχω ,ζεσταινει , αλλα χρειαζεται βοηθεια τις κρυες μερες κ καιω τονους ξυλα .
Ενεργειακό ειναι με βεβιασμένη ροή αέρα μέσα από τον θάλαμο κάυσης και δεύτερη ελευθερη ροή στο εξωτερικό τοιχωμα της καμινάδας...μέχρι και τον παραπάνω όροφο... (μονοκατοικία) πέριεργος αυτοσχέδιος σχεδιασμός... τον οποίο φέτος τον πρωτοδοκιμάζω και φαίνετα να λειτουργεί πολύ καλά ... αλλά δεν έχουν πιάσει ακόμα τα δυνατά κρύα για να έχω σίγουρη άποψη...
Αυτή την στιγμη ζεσταίνει άνετα τα 230τμ ... όταν θα πιάσουν τα καλά κρύα δεν ξέρω τι θα κάνει...
-
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα κάτι: αφού τώρα ο φόρος για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ο ίδιος με το πετρέλαιο κίνησης, γιατί δεν χρησιμοποιούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πετρέλαιο κίνησης (που είναι χίλιες φορές καλύτερο και λιγότερο ρυπογόνο) στους καυστήρες των πολυκατοικιών;
-
Πόσο παίζει η τιμή του τόνου στα ξύλα γιατί σκέφτομαι να δουλέψω το τζάκι πολύ φέτος... (είμαι επαρχία και έχω πρόσβαση σε ξύλα από κλαδέματα)Περυσι αγορασα με 110
-
Δε γράφουν εδώ οι γνώστες 5 πράγματα για το τζάκι και τα ξύλα για εμάς τους άσχετους?
Διάφορα είδη ξύλων και ιδιότητες, τεχνικές ανάμματος και διατήρησης της φωτιάς, tips τέλος πάντων για τη φωτιά της οικιακής μας εστίας
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πόσο παίζει η τιμή του τόνου στα ξύλα γιατί σκέφτομαι να δουλέψω το τζάκι πολύ φέτος... (είμαι επαρχία και έχω πρόσβαση σε ξύλα από κλαδέματα)
Περυσι αγορασα με 110
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Περυσι αγορασα με 110
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Περυσι αγορασα με 110
-
Μάλις τα καταφέρει με τους 4 τόνους, θ' ανεβάσει και το αυτοκίνητο στην ταράτσα για να μην του το πάρει κανείς. Με 1-1,5 τόνο θα είναι παιχνιδάκι.
-
Αφηστε τα σαπια και ελατε να βοηθησετε!Θα κερασω χυμο βρυσης μετα!!
Σιγα μην τα κουβαλήσω μονομιας!!Σιγα -σιγα θα παρουν τον δρομο προς την αποθηκη με το καροτσι και τα υπολοιπα θα ειναι σκεπασμενα με πλαστικο ,αλλωστε επίτηδες τα αδειασε σε χωρο που δεν ενοχλουν.
-
Υπάρχει κανεις εδω που εχει βαλει Τηλεθέρμανση στις Σερρες;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δε γράφουν εδώ οι γνώστες 5 πράγματα για το τζάκι και τα ξύλα για εμάς τους άσχετους?Διάφορα είδη ξύλων και ιδιότητες, τεχνικές ανάμματος και διατήρησης της φωτιάς, tips τέλος πάντων για τη φωτιά της οικιακής μας εστίας
Η ελια ειναι οτι καλυτερο κ παντα μπρατσα κ κορμος , οχι ριζα .Αυτο μπορεις να το ξεχωρισεις απο τον φλοιο . Το πουρναρι αν κ ειναι καλυτερο μακραν ολων δεν παιζει , γιατι δεν υπαρχει στην αγορα .Ποτε πευκο γιατι τα χρηματα που θα δωσεις να βαψεις το σπιτι ειναι αρκετα .
Για να διατηρησεις την φωτια , εαν χρησιμοποιεις ελια δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα , απλα την ωρα που πας για υπνο βαζεις ενα κορμο ελιας , οτι μεγαλυτερο διαθετεις .Το αναμμα μπορεις να το κανεις με κουκουναρια , τα οποια πρεπει να μαζεψεις , λιγο βαμβακι βρεγμενο με οινοπνευμα (το φτηνο) κ εισαι ετοιμος .Οταν αγοραζεις ξυλα να φροντιζεις να υπαρχουν κ λεπτα κλαδια βοηθανε στο αναμμα.
Να προσεχεις τα ξυλα σου να ειναι ξερα , αυτο το καταλαβαινεις απο το βαρος .Μην με ρωτησεις που θα βρεις κουκουναρια , σακουλες σκουπιδιων κ στο πλησιεστερο δασος . Εαν εχεις τζακι αεροθερμο εχεις πολυ καλο αποτελεσμα .
Οτι αλλες αποριες , εδω ειμαστε .
Πετρελαιο Θερμανσης