-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
ειδικά στο κέντρο που το 8ωρο κοστίζει κοντά 10ρικο.
Πόσοοοοοο!! από πότε έχεις να πας σε πάρκιγκ; 15-16 ευρώ πάει το μαλλί!
Πολύ σωστός! 7 € έχει η πρώτη ώρα!
Το θέμα για εμένα είναι απαράδεκτο, να φτιάξεις πάρκιν ρε πούστη στα μετρό αν θες να κατεβαίνω στο κέντρο με τα ΜΜΜ, εγώ απο βούλα θέλω μια ώρα να κατέβω κέντρο, πιστέυει κανείς ότι αν είχε παρκιν στη Δάφνη ή στον Αγ. Δημήτριο σαν της Συγγρού-Φιξ θα πήγαινα με το αμάξι? φυσικά και όχι! Θα μου πεις δεν υπάρχει παντού χώρος για να γίνουν πάρκιν στα μετρό....είδα και εκεί που υπάρχει!Και στο φινάλε όταν χαράξανε διαδρομές σταθμούς κλπ του μετρό δεν είχαν συγκοινονιολόγους κλπ επιστήμονες ? Τι σκατά είχαν χασάπιδες, κουμπάρους και λαμόγια?
Εγώ πάντως όπως κατέβαινα (1-2 φορές το μήνα) στο κέντρο με το αμάξι μου, πάλι έτσι θα κατεβαίνω, θα σκάω και ένα 10 € στο πάρκιν (και ας μου έρχετε μόλις 2-3 € το παρκόμετρο) να έχω το κεφάλι μου ύσηχο!
-
Πολυ σωστο το μετρο....
Τετοια μετρα πειθουν οτι ειναι σωστα απο το βαθμο των αντιδρασεων και τα επιχειρηματα των πολεμιων τους.
Και θα ειναι ακομα σωστοτερο αν η Δημοτικη Αστυνομια σκισει μερικα κ@λαρακια που εχουν κανει του Ψυρρη Ιδιωτικο παρκινγκ για τα μπουρδελομαγαζα τους.
Ομοιως να ξεκ@λιασουν και οσους ρεμπεσκεδες πιανουν με καρεκλες και καφασια ολες τις θεσεις μπροστα απο το ρημαδι τους...
Ηδη τα λαμογια που θελουν απο πεντε εξη θεσεις κατοικου επικαλουνται ευαισθητα προσωπικα δεδομενα οταν ο Δημος τους ζηταει φορολογικη δηλωση (που φαινεται που μενουν).Και οσοι μιλανε για Δημοσιο αγαθο και αλλα τετοια βαρυγδουπα, ας μη ξεχνανε οτι και η οσο το δυνατον ανεμποδιστη κυκλοφορια Δημοσιο αγαθο ειναι.
-
Εγώ είδα χτες στην τηλεόραση (ALTER ) το εξής που έχω παρατηρήσει και στο Ηράκλειο. Σημεία όπου παλαιότερα απαγορευόταν το παρκάρισμα με τη στρογγυλή πινακίδα με το Χ, τώρα έχουν γίνει ελεγχόμενης στάθμευσης. Αν αυτό δεν είναι εισπρακτικό μέσο, τότε τι είναι;
-
Αυτα περι ΜΜΜ που προσπαθουν να πασαρουν οι εντιμοτατοι πολιτικοι μας μονο γελιο μπορουν να μου προκαλεσουν
Η μονη λυση στο κυκλοφοριακο και στο προβλημα του παρκινγκ, λεγεται ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ
Φυσικα δεν μπορουν ολοι να οδηγησουν δικυκλο, αλλα οσοι μπορουν, ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμασουν να το κανουν.
Θα αλλαξει η ζωη σας -
Ο χρήστης After έγραψε:
Αυτα περι ΜΜΜ που προσπαθουν να πασαρουν οι εντιμοτατοι πολιτικοι μας μονο γελιο μπορουν να μου προκαλεσουν
Η μονη λυση στο κυκλοφοριακο και στο προβλημα του παρκινγκ, λεγεται ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ
Φυσικα δεν μπορουν ολοι να οδηγησουν δικυκλο, αλλα οσοι μπορουν, ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμασουν να το κανουν.
Θα αλλαξει η ζωη σαςΓιαυτο ολες οι πολιτισμενες πολεις στο εξωτερικο ειναι τιγκα στη μοτοσυκλετα και δεν εχουν καθολου ΜΜΜ.
Απορω πως δε το σκεφτηκαμεΥΓ.Μου θυμιζεις τα παιδακια που αντι να μαζεψουν το δωματιο τους, βαζουν ολα τα πραγματα κατω απο το κρεβατι και το θεωρουν λυση.
-
Πριν τα παρκομετρα απαγορευοταν να κοβει κλήσεις η δημοτικη αστυνομια για παρανομο παρκαρισμα???
+οτι σε ενα σωρο δρομους που πριν ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ το παρκαρισμα, τωρα κανανε διαγραμμιση για παρκομετρα
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Για πες, γιατί θα πάρω αυτοκίνητο ( ) κάποια στιγμή και θα με γράψουν χωρίς να καταλάβω γιατί..Εγώ το καλοκαίρι που είχα πάει ένα τριήμερο για δουλειά πάρκαρα παντού και δεν με έγραψαν... τυχερός πρέπει να ήμουν. Ούτε από το γραφείο μου είπαν τίποτα. Αλλά πίκρα η οδήγηση στα Γιάννενα. Οι κάτοικοι είναι εντελώς ανίκανοι να σε προσανατολίσουν και να σου δώσουν μια οδηγία της προκοπής ενώ οι δρόμοι έχουν τσακωθεί με την ένοια ρυμοτομία (ειδικά όταν έχεις συνηθίσει την Πάτρα...)
Τα πρωϊνά που είχα κενό, έκοβα βόλτες για να μάθω τους δρόμους...Τώρα που είπα Πατρα, εφαρμόστηκαν και εδώ τα παρκομετρα μετά από δυο χρόνια που έμεναν εγκατεστημένα χωρίς λόγο τα παρκομηχανήματα με τα ωραία φωτοβολταϊκά τους.
Φασαρίες δεν έχω ακούσει ενώ οι τιμές είναι 50 λεπτά η μισή ώρα. Απλά σε κάποιες ζώνες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑI να παρκάεις για πανω από 2 ώρες.Γενικά δεν το έχω ψάξει πολύ γιατί θεωρώ βλακεία να πάρεις αυτοκίνητο στο κέντρο και σπανια το κάνω, οπότε δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Ακούγεται καλό πάντως αν θες να γλιτώσεις τα 5ευρώ του parking (ανεξαρτήτως ωρών αν θυμάμαι καλά)
@νδρέας
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
ΥΓ.Μου θυμιζεις τα παιδακια που αντι να μαζεψουν το δωματιο τους, βαζουν ολα τα πραγματα κατω απο το κρεβατι και το θεωρουν λυση.Εγώ το κάνω ακόμα
@νδρέας
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
ΥΓ.Μου θυμιζεις τα παιδακια που αντι να μαζεψουν το δωματιο τους, βαζουν ολα τα πραγματα κατω απο το κρεβατι και το θεωρουν λυση.
Εγώ το κάνω ακόμα
@νδρέας
Μεταξυ μας και εγω
Απλα δε το θεωρω λυση, ποσο μαλλον την μονη λυση. Ουτε θεωρω τον εαυτο μου ιδιαιτερα σοβαρο ανθρωπο
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Ουτε θεωρω τον εαυτο μου ιδιαιτερα σοβαρο ανθρωποOύτε εγώ!
@νδρέας
αλλά είμαι!!!!
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Τετοια μετρα πειθουν οτι ειναι σωστα απο το βαθμο των αντιδρασεων και τα επιχειρηματα των πολεμιων τους.
Και θα ειναι ακομα σωστοτερο αν η Δημοτικη Αστυνομια σκισει μερικα κ@λαρακια που εχουν κανει του Ψυρρη Ιδιωτικο παρκινγκ για τα μπουρδελομαγαζα τους.
Ομοιως να ξεκ@λιασουν και οσους ρεμπεσκεδες πιανουν με καρεκλες και καφασια ολες τις θεσεις μπροστα απο το ρημαδι τους...
Ηδη τα λαμογια που θελουν απο πεντε εξη θεσεις κατοικου επικαλουνται ευαισθητα προσωπικα δεδομενα οταν ο Δημος τους ζηταει φορολογικη δηλωση (που φαινεται που μενουν).Και οσοι μιλανε για Δημοσιο αγαθο και αλλα τετοια βαρυγδουπα, ας μη ξεχνανε οτι και η οσο το δυνατον ανεμποδιστη κυκλοφορια Δημοσιο αγαθο ειναι.
Ενώ τα επιχειρήματα των υπερασπιστών είναι: να τιμωρήσουμε τους επαγγελματίες του κέντρου βάζοντας φέσι σε όλους ανεξαιρέτως!
Σίγουρα, αυτό είναι κάτι το οποίο συνάδει με το δημόσιο καλό!!! Όπως είπα εις διπλούν πιο πάνω, τα παρκόμετρα έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς να βγάλουν το μένος τους (η Δημοτική Αστυνομία θα σκίσει κτλ), και φυσικά τους έδωσε την δυνατότητα να χρησιμοποιούν το αυτοκινητάκι τους αυτοί κι όχι οι άλλοι (όπως είπε ο Πέτρος και συμφώνησαν πολλοί).
Όσο για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία, δε νομίζω πως είτε ψάχνεις να παρκάρεις σε θέση με παρκόμετρο είτε σε ελεύθερη έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κίνηση. Ούτε για να πας Καλλιθέα από Χαλάνδρι θα αποφύγεις το κέντρο επειδή έχει παρκόμετρα. Ούτε θα σταματήσουν να γίνονται πορείες και να παραλύει το κέντρο.
Άρα.. δεν στοιχειοθετείται σχέση αιτιότητας κίνησης και παρκομέτρων. Εκεί που έπαιρνε το αυτοκίνητο του ο επαγγελματίας του κέντρου (και καλά τώρα), τώρα θα το παίρνει κάθε επισκέπτης (αν υποθέσουμε πως αυτοί κερδίζουν από το μέτρο).
Κατά συνέπεια, δηλώνω απερίφραστα πως από τα επιχειρήματα των υποστηρικτών των παρκόμετρων, ιδίως αυτά του στυλ 'τώρα θα πάρετε τον #@%&$!%' κτλ, αρχίζω και πιστεύω πως το μέτρο είναι τελικά τελείως λάθος.
Βέβαια, καθένας το συμφέρον του κοιτάει... Α, και για να αναφέρω την δική μου εμπειρία, μιας που το έφερε η κουβέντα: στο κέντρο της Αθήνας που δεν είχε παρκόμετρα, πάρκαρες πολύ πιο εύκολα από ότι στην Θεσσαλονίκη που είχε. Τι έχουν να πούνε άραγε οι σιωπηλοί μέχρι τώρα εκδικητές των επαγγελματιών του κέντρου;
Επίσης, παρόλο που όλοι τηρούμε στάση αναμονής, το βρίσκω αρκετά ενθαρρυντικό το ότι η πλειοψηφία των συμφορουμιτών καταδικάζει το εισπρακτικό της όλης υπόθεσης (ας υπήρχε άλλη ρύθμιση...).
Νομίζω πως είναι εύκολο να υπερθεματίσεις ένα μέτρο που δεν σε αφορά, και μάλλον επιβεβαιώνεται η άποψη πως εγγίζει τα όρια του ευχάριστου το να βλέπει ο Έλληνας να επιβάλλονται περιορισμοί στους άλλους- ποτέ όμως στον εαυτό του...
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
20:50 σημερα στο Κολωνακι ειχε απειρες 8εσεις ελευ8ερες. Πρωτη φορα ειδα την περιοχη τοσο ησυχη. .Αν επιασε μεχρι και στο Κολωνακι,τοτε παμε πολυ καλα
Αν σταματησουν και ολους τους μαγαζατορες που κλεινουν καμια δεκαρια θεσεις για παρτη τους,τοτε θα έχουμε **απολυτη **επιτυχία του μέτρου.
Αναμενουμε τα αποτελεσματα,και γκρινιάζουμε μετα αν κατι δεν μας αρεσει.
Παντως θα ηθελα να πετσοκοφτουν πολλες θεσεις γιατι καποιος που δουλευει στο κεντρο πρεπει να εχει μονιμη θεση δωρεαν;Για να εχει και κινητρο να πηγαινει με το αυτοκινητο;
-
για την κονόμα γίνεται αλλά εγώ είμαι υπέρ του μέτρου.
αλήθεια όλοι εσείς που γκρινιάζετε γιατί πληρώνετε ...όταν σκάτε 7-8 ευρώ για 1 ώρα σε αυτά τι λέτε?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για την κονόμα γίνεται αλλά εγώ είμαι υπέρ του μέτρου.αλήθεια όλοι εσείς που γκρινιάζετε γιατί πληρώνετε ...όταν σκάτε 7-8 ευρώ για 1 ώρα σε αυτά τι λέτε?
Σε ποια; Σκάμε 7-8 ευρώ σε ποια; Σε πάρκινγκ εννοείς; Ή σε παρκόμετρα; Και στις δυο περιπτώσεις προτιμώ να περπατήσω ως το κέντρο...
Ωραία λοιπόν... καλύτερη ιδέα. Απαγορεύεται να παρκάρει κανείς πάνω 2-3 ώρες, όπως τώρα με τα παρκόμετρα, αλλά δε χρεώνεται ουδείς! Δεν θα μας ικανοποιούσε αυτό; Δεν θα ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ίσο και δίκαιο;
Αυτό, θα το επικροτούσα!
Δε συμφωνείτε;
Α, πάω κέντρο τώρα!
-
Τα έχουμε πει και για τους υπόλοιπους δήμους-γκέτο της Αττικής. Αν ρε φιλαράκια του Ψυχικού των μονόδρομων, του Αμαρουσίου με τους πεζόδρομους και του κέντρου με τα 'παρκόμετρα' (σε ΟΛΕΣ τις θέσεις νόμιμες/παράνομες) αποφάσιζαν οι υπόλοιποι να σας βάλουν απαγορευτικά στις εξόδους του δήμου σας για τους μεν, πεζόδρομους με χαντάκια και παρτέρια στο μισό μέτρο στις εξόδους των δε και παντού παρκόμετρα ειδικά για τους κατοίκους του κέντρου, όπου αλλού εκτός κέντρου με κόστος
-
NickNT
ναι τα πάρκιγκ...το ξέχασα...
-
Petros
τα νοσοκομεία δεν έχουν πάρκιγκ για τους γιατρούς?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Petrosτα νοσοκομεία δεν έχουν πάρκιγκ για τους γιατρούς?
Σε ποιο γαλαξία ζεις φίλε μου;;;
Για το κέντρο της Αθήνας μιλάμε. Ακόμη και στον Ευαγγελισμό (το ένα εκ των νοσοκομείων όπου χρειάζεται να βρίσκεται) όλοι οι γιατροί πλην διευθυντών και του διοικητή παρκάρουν έξω - δε συζητάμε βέβαια για τους επισκέπτες (και βεβαια από τη στιγμή που δεν είναι οργανικός κάποιος σε ένα νοσοκομείο, δεν παύει να είναι επισκέπτης με την ευρεία έννοια). -
καλά συγνώμη που ρώτησα...
-
αλλο χαλι και αυτο, ολα τα νοσοκομεια στο κεντρο!
Ο φερετζές του ανίκανου...(τα παρκόμετρα επιστρέφουν)