-
Επιτέλους, ας κράξει κάποιος τους Δήμους γι' αυτό το πράγμα που ξεκινάει από αύριο. Συμφωνώ απολύτως με το σκεπτικό του Editorial του Automotopress. Πράγματι, ρε γ... εμείς δεν πληρώνουμε τους δρόμους; Γιατί πρέπει να πληρώνουμε και για να παρκάρουμε; Δεν πάνε να πιάσουν όλους τους πολιτικούς που κρατάνε στο Κολωνάκι και το Λυκαβητό από πέντε θέσεις ο καθένας για τη συνοδεία τους και τους παρατρεχάμενους; Τσαντίστηκα...
Διαβάστε: http://www.automotopress.gr, το Editorial...
-
Επιτέλους, ας κράξει κάποιος τους Δήμους γι' αυτό το πράγμα που ξεκινάει από αύριο. Συμφωνώ απολύτως με το σκεπτικό του Editorial του Automotopress. Πράγματι, ρε γ... εμείς δεν πληρώνουμε τους δρόμους; Γιατί πρέπει να πληρώνουμε και για να παρκάρουμε; Δεν πάνε να πιάσουν όλους τους πολιτικούς που κρατάνε στο Κολωνάκι και το Λυκαβητό από πέντε θέσεις ο καθένας για τη συνοδεία τους και τους παρατρεχάμενους; Τσαντίστηκα...
-
-
Προσωπικά, θα δεχτώ παρκόμετρα ΜΟΝΟ όταν φτιαχτούν ικανοποιητικοί χώροι στάθμευσης στους σταθμούς του Μετρό και τα ΜΜΕ γενικά βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Τότε θα θεωρηθεί το παρκάρισμα στο κέντρο 'πολυτέλεια' και δικαίως.
Επίσης, κατ'εμέ, η έννοια του 'πληρώνω' σχετίζεται με μία σχετική υπηρεσία που σου προσφέρει αυτός που ζητάει τα λεφτά σου. Στην περίπτωση των παρκομέτρων η υπηρεσία είναι ποιά? Το βάψιμο των θέσεων? Που στο κάτω κάτω άχρηστο θα είναι, καθώς η διαγράμμιση, ειδικά σε δρόμους υψηλής ζήτησης, θα καταπατείται.
Και χωρίς παρκόμετρα έτσι κι αλλιώς σχεδόν ποτέ δεν παρκάρω κέντρο, αλλά αφήνω το αυτοκίνητο π.χ. στην Κατεχάκη ή κοντά στο Μέγαρο Μουσικής για να πάρω το Μετρό. Μόνο που υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα στην ώρα που θα χρειαστεί για να βρω θέση, χώρια την απόσταση από το σταθμό.
Αν διαβάσετε τις θέσεις του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων θα δείτε πως και ο Σ.Ε.Σ. αποδέχεται τα παρκόμετρα μόνο υπό προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις αυτές (κινούνται κυρίως γύρω απ'τα παραπάνω που έγραψα) δεν ισχύουν στην πόλη και το θέμα καταντάει εισπρακτικό μέτρο.
-
Συμφωνώ απόλυτα και με τους δυο σας!
+1000 λοιπόν.
Επίσης, θεωρώ πως το ζήτημα αφορά κάπως παραπάνω τους κατοίκους ή όσους εργάζονται στο κέντρο... κατά συνέπεια, όσοι μένουν 20 χλμ από αυτό και κατεβαίνουν μια φορά στις 15 για καφεδάκι ή για καμιά δουλίτσα, είναι πολύ εύκολο να υπερθεματίσουν ένα μέτρο που δεν τους επηρεάζει καθόλου επί της ουσίας. Ας αναλογιστούμε όμως όσους θίγονται σε μεγάλο βαθμό, και το κυριότερο, ας κάνουμε μια **υπόθεση **για το ποιος κερδίζει τελικά!
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, έχω σταματήσει να πηγαίνω στο κέντρο με αυτοκίνητο (λειτούργησε η **αυτορύθμιση **στην οποία πιστεύω ακράδαντα), αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό το μέτρο δεν εξυπηρετεί επί της ουσίας κανέναν- πλην κάποιων ρομαντικών που φαντάζονται πως οι δρόμοι του κέντρου ξαφνικά θα αδειάσουν (λες και μπορείς να πας πουθενά χωρίς να περάσεις από το κέντρο).
Τώρα, το ότι το μέτρο ευνοεί όσους τους περισσεύουν 6 ευρώ για να κάνουν με την άνεση τους τα 3ωρα ψώνια τους... αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Δήμος είμαι, χρεώνω το δημόσιο αγαθό κατά το δοκούν.
Πιο δημοκρατικό θα ήταν είτε να απαγορευτεί εντελώς το παρκάρισμα (και για τις δημόσιες υπηρεσίες, έτσι;), παρά αυτή η αστεία μεθόδευση. Τέλος πάντως, εδώ είμαστε και θα κρίνουμε το μέτρο.
Αλλά είπαμε, εδώ είμαστε ανοργάνωτοι σε όλους τους άλλους τους τομείς και γκρινιάζουμε σε κάθε ρύθμιση που θεωρητικά ευνοεί την ευταξία, αλλά τα παρκόμετρα τα δεχτήκαμε αδήριτα- γιατί φυσικά αφορούν άλλους...
Μόνο ένα θετικό βρίσκω: το ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες παρκάρουν παντού χωρίς χρέωση. Αν λοιπόν βρίσκουν τελικά θέσεις, τότε αυτό είναι ένα βήμα μπροστά.
-
Ζόρια που τραβάτε στην Αθήνα...
-
Ειναι ευκολο να φτιαξεις μια λιστα απο 100 προϋποθεσεις,εκ των οποιων οι περισσοτερες θα ειναι ουτοπικες αλά ΚΚΕ.
Η πραγματικοτητα ειναι οτι το 'πληρωσε για να παρκαρεις' λειτουργει αποτρεπτικα σε παρα πολλες περιπτωσεις και εχει επιτυχια.
Μενει να δουμε εαν σε μια Αθηνα κορεσμενη μεχρι τα μπουνια,το μετρο αυτο μπορει να αποδωσει καρπους,απο την στιγμη που μια μεγαλη ομαδα ατομων εχει ήδη εξασφαλισμενη δωρεαν σταθμευση. -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ζόρια που τραβάτε στην Αθήνα...Όχι μόνο!
Στα Γιάννενα εδώ και χρόνια ισχύει η στάθμευση σε αρκετούς δρόμους στο κέντρο μόνο με κάρτα... -
Για όσους εργάζονται στο κέντρο δεν υπάρχει ελπίδα! Πάρτε το μετρό μας λένε! Το ζήτημα είναι πού θα παρκάρουμε στο μετρό;
Μήπως θυμάται κανείς τι θα γινόταν τον Οκτώβριο του 2004; Θα λειτουργούσαν επί πληρωμή τα πάρκιγκ του μετρό! Τουλάχιστον στην Εθνική άμυνα που με αφορά το ελεύθερο πάρκιγκ του μετρό έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο αυτοκινήτων και σε χώρο μόνιμης στάθμευσης περιοίκων! Δεν υπάρχει δηλαδή πιθανότητα να βρεί κανείς να παρκάρει ποτέ! Εαν ήταν επί πληρωμή μπορεί να ήταν τουλάχιστον μία λύση για όσουν ψάχνουν απελπισμένα να αφήσουν το αυτοκίνητό τους για να κατέβουν στο κέντρο στη δουλειά τους.
Αλλά υπάρχουν παρατημένα σαράβαλα, ένα Σιτροέν GS μάλιστα είναι αφημένο στο διάδρομο από τον Σεπτέμβριο του 2005, εμποδίζει την κυκλοφορία και κλείνει και δύο θέσεις! Το είπα σε αστυνομικό της αστυνομίας Χολαργού και δεν έκαναν τίποτε. Προφανώς θα υπάρχει κάποιο περίπλοκο θέμα σύγκρουσης αρμοδιοτήτων υπουργείων στον συγκεκριμένο χώρο!
Ένας παρακείμενος ημιδιαμορφωμένος χώρος από την εποχή που έφτιαχναν τις αφετηρίες των λεωφορείων έχει καταληφθεί από πονηρό ιδιώτη από διπλανό πάρκιγκ που έχει διπλασιάσει τις θέσεις που προσφέρει μ'αυτό τον τρόπο!Κι έτσι έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση που βολεύει πολλούς αλλά φυσικά όχι αυτούς για τους οποίους υποτίθεται ότι έχουν γίνει τα πάρκιγκ του μετρό!
Πάντως αν βγάλουμε απ'έξω αυτούς που θέλουν να κατέβουν στο κέντρο με το αυτοκίνητό τους για πολλές ώρες (δηλαδή για την δουλειά τους) η εμπειρία της εποχής Αβραμόπουλου έδειξε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση είναι μία καλή λύση για τους περιστασιακούς επισκέπτες και γιατί έβρισκες να παρκάρεις και γιατί ήταν πολύ φτηνότερα από τα ληστρικά πάρκιγκ της περιοχής.
-
Αραγε ο Ελλην που δινει 50Ε για ξαπλωστρα στην παραλία, θα κολωσει στα ψιλα του παρκινγκ;Μακάρι..
-
Σωστα κανουν , μονο ετσι μπορει καποιος επισκεπτης να βρει να παρκαρει στο κεντρο.
Αυτη που συστηματικα κατεβαινουν στο κεντρο με αμαξι πρεπει να το ξανασκεφτουν.Οι δε μονιμοι κατοικοι μονο κερδισμενοι θα βγουν.
Αρα ποιος θιγεται...αυτος που κανει πενηντα γυρους για να παρκαρει στο θησειο???
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Σωστα κανουν , μονο ετσι μπορει καποιος επισκεπτης να βρει να παρκαρει στο κεντρο.
Αυτη που συστηματικα κατεβαινουν στο κεντρο με αμαξι πρεπει να το ξανασκεφτουν.Οι δε μονιμοι κατοικοι μονο κερδισμενοι θα βγουν.
Αρα ποιος θιγεται...αυτος που κανει πενηντα γυρους για να παρκαρει στο θησειο???
Αυτή είναι η μία άποψη. Δεκτή.
Επειδή όμως ο αριθμός των θέσεων είναι περίπου το 1/3 σε σχέση με πριν, και δεδομένου πως οι επισκέπτες είναι πολυάριθμοι, μήπως τελικά δεν εξυπηρετηθεί κανείς;
Προφανώς, κερδίζουν σίγουρα: Οι υπηρεσίες με τις κρατημένες θέσεις, οι κατοικοεδρεύοντες πολιτικοί (2 μέτρα και 2 σταθμά) και ο Δήμος.
Για τους υπόλοιπους, περιμένουμε να δούμε.
Το θέμα δεν είναι μόνο ο αν τα παρκόμετρα θα διορθώσουν την κατάσταση, ή θα τη δυσχεράνουν.
Άλλωστε, προσωπικά μιλώντας, χάνω κάτι αλλά κερδίζω κάτι: εκεί που θα κατέβαινα με συγκοινωνία για δουλειά μισής ώρας, κατεβαίνω με αμάξι, πληρώνω 50 λεπτά ή ένα ευρώ και κάνω την δουλειά μου. Και τι έγινε;
Εκεί δηλαδή που είχα συνηθίσει τρόλεϊ και μετρό, τώρα για απλές δουλειές, αν δουλεύει το σύστημα, θα παίρνω το αμάξι για να γλιτώνω πολύτιμο χρόνο- είναι όμως αυτό το νόημα;
Αλλά, το ότι τίθεται θέμα οικονομικής εκμετάλλευσης από τον Δήμο ενός δημόσιου αγαθού, με εξοργίζει. Οκ, μπορεί να το παρακάνω, αλλά θυμηθείτε πως η έννοια του δημόσιου ελεύθερα προσβάσιμου χώρου αποτέλεσε την βάση της διεκδίκησης ελευθεριών...
Ή, ας μας κάνουν έστω να νιώσουμε πως το αντίτιμο της στάθμευσης πηγαίνει σε κάτι που αξίζει τον κόπο να πληρώσεις...
Και τέλος, θα εκφράσω την πεποίθηση μου πως η αυτορύθμιση λειτουργεί μια χαρά. Και το κέντρο, για όσους το ζούνε και όχι όσους βλέπουν τηλεόραση, όταν δεν κλείνει (δηλαδή 1 μέρα στις 5) είναι καθ'όλα λειτουργικό.
Αν αλλάξει κάτι, τότε θα ανακαλέσω και θα παραδεχτώ την διορατικότητα των συγκοινωνιολόγων του Δήμου. Ειλικρινά! Προσωπικά όμως πιστεύω πως απλά θα αλλάξουν οι συσχετισμοί αναφορικά με το δικαίωμα πρόσβασης στο κέντρο, και ενδεχομένως δούμε μεγαλύτερο χάος.
Καλό μεσημέρι... πάω κέντρο τώρα να πάρω κάτι (μάλλον με αυτοκίνητο και παρκόμετρο- χαχαχα!).
-
Ολα τα παραπανω ΑΜΑ δουλεψει σωστα το μετρο, και οι επισκεπτες μενουν στις θεσεις των επισκεπτων, αλλα και αντιστοιχα οι μονιμοι ΔΕΝ παρκαρουν στις θεσεις των επισκεπτων ( ), πραγμα που δεν θα γινει.
αυτο που θα γινει ειναι οτι και με τον δακτυλιο, θα πηξουν οι δρομοι στα συνορα των ζωνων απο ολους (και εμενα μαζι) που θα ανεβαινουν μεχρι εκει με το αυτοκινητο, θα παρκαρουν και θα παιρνουν το μετρο για μια σταση.
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΜΑ δουλευει το μετρο και οντως υπαρχουν θεσεις, τοτε ευχαριστως να πληρωνω. ΜΜΜ για να κανω την δουλεια μου ΔΕΝ με εξυπηρετουν, κι ας θελω να παω απο τα καμινια στο κεντρο. Αμα πρεπει να παρω το αυτοκινητο μεχρι τον σταθμο (και να φαω αγριο μαμησι για να παρκαρω εκει), το τρενο μεχρι Μοναστηρακι και το Μετρο μεχρι το Συνταγμα, προτιμω να ανεβω με το ΙΧ μεχρι το κεντρο και ο θεος βοηθος...
-
Αν με αυτό το μέτρο γίνε ιπιο εύκολο να παρκάρεις στο κέντρο θα με βολέψει πάρα πολύ! Για ψώνια κατεβαίνω στο κέντρο συνήθως στο Νοτος και γύρω περιοχές, το πάρκιν έχει 7 € η πρώτη ώρα.....μου έρχετε πολύ φθηνότερα το παρκόμετρο.
Αν πιστεύετε ότι αυτή η ασυδοσία και ετσιθελισμός απο μεριάς κράτους θα οδηγήσει κάπου εγώ πάω πάσο. Από το 92-93-94 δεν θυμάμαι ακριβώς ημερομηνία που είχαν κριθεί παράνομα τα παρκόμετρα, χρωστάει ο Δήμος Αθηναίων λεφτά για κλήσεις που είχαν πληρωθεί, δυστηχώς το άκουσα στο ράδιο και δεν έχω πηγή να δώσω.
Τα πάρκιν του μετρό αλήθεια που είναι?ΟΕΟ?
Το ότι για κάποιους θα λειτουργήσει αποτρεπτικά είναι βέβαιο, πιο καλό αποτέλεσμα δεν θα είχε όμως αν βάζανε 15 € την πρώτη ώρα και 10 € την κάθε επόμενη? Και μπάτσο σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο να σου κόβει 200 € πρόστιμο? Καλήτερο θα είχε, επίσης αν σου κατασχέτανε το αμάξι και σε περνάγανε και ένα χέρι σαν πρόστιμο...εκεί να δεις αποτέλεσμα που θα είχε -διατηρώ μαι επιφυλαξη για λυσάρες γυναίκες και οπισθόβουλους άντρες! -
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Αλλά, το ότι τίθεται θέμα οικονομικής εκμετάλλευσης από τον Δήμο ενός δημόσιου αγαθού, με εξοργίζει. Οκ, μπορεί να το παρακάνω, αλλά θυμηθείτε πως η έννοια του δημόσιου ελεύθερα προσβάσιμου χώρου αποτέλεσε την βάση της διεκδίκησης ελευθεριών...
Μα αυτό γινόταν ανέκαθεν! π.χ. εισπράττει από τα εστιατόρια και τις καφετέριες δικαιώματα χρήσης των πεζοδρομίων και των πλατειών για τα τραπέζια τους
-
Αν θα λειτουργησει το συστημα ελεγχουν ειναι δουλεια της δημοτικης αστυνομιας, θα δειξει, εγω πιστευω λογο οτι ο δημος εχει οφελος μεγαλο θα ελεγχει τους χωρους και απλα θα σκισουν στα προστιμα τους παρανομους μεχρι να μαθουν.
Το οτι καποιοι τους παραχωρηθηκαν θεσεις δεν εχει σχεση με τα παρκομετρα .Αυτοι ουτος ή αλλως ειχαν θεση και πριν, τωρα ομως θα εχουν μονιμη θεση και οι κατοικοι που επιζαν για να βρουν να παρκαρουν καθε μερα...λετε να τους ενοχλει??
Αυτη την φορα εχουν νομικη εγκριση και δεν θα εχουν προβλημα με το νομο οπως πριν.
Εχετε σκεφτει οτι το καθε λογης παρανομα παρκαρισμενα πλεον δεν θα υπαρχουν ή οσα βρισκουν θα τους αλλαζουν τα φωτα στα προστιμα??
Καιρος ειναι να μπει ενος ειδους ταξη στο κεντρο , επομενως θεσουλα μυνημα με το κινητο, ή καρτουλα για πληρωμη και οχι παρκαρισμα πανω σε ραμπα αναπηρου ή σε πεζοδρομια ωστε να αισθανομαστε ελευθεροι.
-
GFON μαζί σου!!!!!!
Τις θέσεις στο κέντρο εδώ και χρόνια τις πιάνουν οι μαγαζάτορες και οι πωλήτριες!!!!!!!! Να πάρετε ΜΜΕ κύριοι να πάτε στις δουλείες σας και όχι να πιάνετε 12 ώρες την ημέρα τις θέσεις με τα σαπάκια σας!!!!!!
Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση κύριε να παρκάρεις τρία αμάξια στο κέντρο και να θέλεις να έρθω να ψωνίσω στο μαγαζί σου και γώ να παρκάρω στην Ρηγίλλης και να έρχομαι με τα πόδια.... άσε μου θέση για μια ώρα κοντά στο μαγαζί σου και μπορεί να έρθω αν γίνεις λίγο ευγενικός, έχεις καλέρς τιμές και είσαι εξυπηρετικός!!!!!!Ναι λοιπόν κάργα παρκόμετρο!!!!!! Να γίνει αποτρεπτική η χρήση ΙΧ στο κέντρο!!!!!
-
Επίσης, έχοντας φτάσει πλέον στο κέντρο με την άνεση μου, να σημείωσω πως από προσωπικές επαφές, έχω διαπιστώσει πως οι μεγαλύτερες θιασώτες των παρκόμετρων εκφέρουν απόψεις που αγγίζουν τα όρια της εκδικητικότητας, ήτοι 'πάρ'τε τα τώρα, να σας δω τι θα κάνετε!'.
Καλή ώρα η άνωθι δημοσίευση. Αν έτσι πιστεύετε πως χαράζεται συγκοινωνιακή πολιτική, τότε πάω πάσο.
Έχω όμως μια καλύτερη ιδέα. Να βάλουμε παντού παρκόμετρα! Έτσι, θα παρκάρουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, και κανείς δεν θα χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του! Θα οδηγηθούμε όλοι στην ευτυχία των ΜΜΜ!
Γιατί ο κάτοικος του Ν. Ψυχικού να επιβαρύνεται με τόση κίνηση και παρκαρισμένα αυτοκίνητα από τότε που μπήκε το μετρό στην Εθνική Άμυνα; Ε;
Εκεί όμως να δω τους θιασώτες των παρκομέτρων που εκφράζονται με εκδικητικότητα- όταν έρθει στην δική τους περιοχή το μέτρο.
Είπα πως δεν είμαι κατά του μέτρου, αλλά το θεωρώ λάθος το να βγάζει ο καθένας το απωθημένο του για το κέντρο, επειδή θέλει να αγοράζει μια φορά το μήνα ρούχα ή cd...
Το μέτρο θα κριθεί στην πράξη. Και δε βρίσκω το λόγο ο εργαζόμενος του Χαλανδρίου να χρησιμοποιεί αυτοκίνητο ενώ του κέντρου να ξυπνάει 1μιση ώρα νωρίτερα για να αλλάξει 3 λεωφορεία. Α, εκτός κι αν δουλεύει σε κανά Πασόκ, καμιά ΝΔ, κανά Υπουργείο, άρα έχει την καβάντζα του.
Είναι δημοκρατικό αυτό; Άρα... παντού παρκόμετρα αδέρφια!
-
Ρε μεγάλε πλάκα μας κάνεις???????
Έξω από το σπίτι μου παρκάρουν κάθε μέρα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ όσοι θέλουν να πάρουν ΗΣΑΠ και να κατέβουν στο κέντρο μήπως θέλεις να τους πυροβολήσω κιόλας???? ή μήπως να τους λεω 'ρεεει!!! μην παρκάρετε εδώ να τα πάτε στο κέντρο της Αθήνας!!!!'Δεν κατάλαβα τι πειράζει να μην έχει το κέντρο αυτοκίνητα????? Στα χωριά τους με τι πήγαιναν στην πλατεία?????
Ήρθαν οι φοιτητές στην Αθήνα για σπουδές και τσούπ όλοι από ένα αμαξάκι στο Κολωνάκι (για να λέμε όταν γυρνάμε στο Χανιά) 'μένω Κολωνάκι μόνιμος κάτοικος σου λεω!!!!!' και πάρε το αυτοκίνητο αραγμένο μια βδομάδα ή να το χρησιμοποιούν για την διαδρομή Κολωνάκι - ΑΣΟΕΕ και διαμαρτύρονται που φταιει το Κράτος που δεν έχει ΜΜΕ και δεν έχει χώρο για parking!!!!!
Φίλε μου ότι και να λέμε αν δουλεύεις στο κέντρο δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να παρκάρεις στο κέντρο δωρεάν!!!!
Επίσης δεν ξέρεις καλά πόσο ταλαιπωρούνται τα ασθενοφόρα να φθάσουν στον Ευαγγελισμό όταν έχουν εφημερίες επειδή
κάποιοι χλιμίτζουρες αφήνουν τα αυτοκίνητα στους παρκαδόρους των bars ή επειδή οι φίλοι μας οι Βρετανοί καβάτζωσαν το μισό δρόμο λόγω τρομοκρατικής υστερίας και ο δρόμος δεν ξανααποδώθηκε ποτέ στην κυκλοφορία!!!! Τι θέλουν φίλε μου τα Cayenne στου Ψυρρή????
Στην Π. Ιωακείμ απαγορεύεται το παρκάρισμα ποιος το ξέρει????
Για θιασώτες αλλού φίλε!!!!!!
Έξώ τα αμάξια από το Κέντρο!!!! Εδώ και τώρα με κάθε κόστος!!!!!!!! Έχουμε από τα πιο άσχημα κέντρα πόλης σε όλη την Ευρώπη για να μην πω σε όλο τον κόσμο -
Παιδιά, μερικές ερωτήσεις γιατί μου φαίνεται ότι δεν έχω καταλάβει μερικά πράγματα:
α) Προ παρκόμετρων, οι θέσεις στους δρόμους του κέντρου ήταν δωρεάν, χωρίς καμιά υποχρέωση;
β) Προ παρκόμετρων, έβρισκε κάποιος θέση στο κέντρο, και όσο πλησιάζε προς τα σημεία αιχμής;
γ) Το βράδυ έβρισκε εύκολα πάρκινγκ στο κέντρο;
δ) Τώρα πιστεύετε ότι με τα παρκόμετρα θα βρίσκει πιο εύκολα θέση;
ε) Πόσοι-ποιες κατηγορίες δικαιούνται παρκάρισμα χωρίς χρέωση; Είναι όντως τόσο δύσκολο να εξασφαλίσεις κάρτα κατοίκου, όσο άκουσα στο ραδιόφωνο;
στ) Παλιά οι κάτοικοι έβρισκαν πιο δύσκολα θέση ή και τώρα πάλι το ίδιο θα είναι, απλά δεν θα πληρώνουν το τίμημα;
Απαντήστε μου, πληζ, να καταλάβω και εγώ ο άσχετος Θεσσαλονικεύς!
Ο φερετζές του ανίκανου...(τα παρκόμετρα επιστρέφουν)