-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Που έχετε διαβάσει πως το σαπούνι 'εξοντώνει' τα φυτοφάρμακα;Η αληθεια ειναι οτι το πιθανοτερο ειναι οτι μονο το νερο ξεπλενει τα φαρμακα.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Που έχετε διαβάσει πως το σαπούνι 'εξοντώνει' τα φυτοφάρμακα;
Η αληθεια ειναι οτι το πιθανοτερο ειναι οτι μονο το νερο ξεπλενει τα φαρμακα.
Ε, ναι ρε συ Γαβριήλ!
Δεν γίνεται καμιά χημική αντίδραση για να εξουδέτερώσει το χημικό. Ίσα-ίσα, προσθέτεις άλλο ένα.
Ένα ποστ ευγενική χορηγία του τσακμακι66.
-
Που έχετε διαβάσει πως το σαπούνι 'εξοντώνει' τα φυτοφάρμακα;
Η αληθεια ειναι οτι το πιθανοτερο ειναι οτι μονο το νερο ξεπλενει τα φαρμακα.
Ε, ναι ρε συ Γαβριήλ!
Δεν γίνεται καμιά χημική αντίδραση για να εξουδέτερώσει το χημικό. Ίσα-ίσα, προσθέτεις άλλο ένα.
Ένα ποστ ευγενική χορηγία του τσακμακι66.
ειτε τα πλυνουμε ειτε οχι, ειμαστε screwed up απο χερι
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Εγω είχα κάποια στιγμή έναν Ιρλανδό συγκάτοικο, που τού έπεσε ένα κομμάτι πίτσα κάτω, σε βρώμικο πάτωμα κιόλας. Το σήκωσε με τα χέρια του και το έφαγε κανονικότατα.Χωρίς να φυσήξει το κομμάτι πρώτα;
-
Δεν γίνεται καμιά χημική αντίδραση για να εξουδέτερώσει το χημικό. Ίσα-ίσα, προσθέτεις άλλο ένα.Ρώτησα φίλο μου χημικό και μου είπε ότι έχει γίνει πείραμα στο Μπενάκιο (κορυφή, Μηλιάδης Γιώργος). Το σαπούνι για τα πιάτα είναι απαραίτητο. Δημιουργείται γαλάκτωμα και απομακρύνονται τα επιφανειακά φυτοφάρμακα σχεδόν ολοκληρωτικά (όχι αυτά που έχουν εισχωρήσει μέσα). Το πλύσιμο πρέπει να γίνεται με σαπούνι και με το χέρι, ελαφρά, χωρίς σφουγγάρι και τρίψιμο. Ακόμα και λεμόνια, πορτοκάλια που τα ξεφλουδίζεις, καλό είναι να τα πλένεις γιατί τα ψεκάζουν στις αποθήκες με αντιμυκητιακά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ρώτησα φίλο μου χημικό και μου είπε ότι έχει γίνει πείραμα στο Μπενάκιο (κορυφή, Μηλιάδης Γιώργος). Το σαπούνι για τα πιάτα είναι απαραίτητο. Δημιουργείται γαλάκτωμα και απομακρύνονται τα επιφανειακά φυτοφάρμακα σχεδόν ολοκληρωτικά (όχι αυτά που έχουν εισχωρήσει μέσα). Το πλύσιμο πρέπει να γίνεται με σαπούνι και με το χέρι, ελαφρά, χωρίς σφουγγάρι και τρίψιμο. Ακόμα και λεμόνια, πορτοκάλια που τα ξεφλουδίζεις, καλό είναι να τα πλένεις γιατί τα ψεκάζουν στις αποθήκες με αντιμυκητιακά.
Σίγουρο αυτό;;;Eιλικρινά δεν το ξερα.
Mea culpa.
Ζητώ να γίνω ban για 2 μερες.
-
Σίγουρο αυτό;;;Eιλικρινά δεν το ξερα.
Mea culpa.
Ζητώ να γίνω ban για 2 μερες.
και εγω για συμπαρασταση στον Charmak66 ζητω να γινω Admin για 2 μερες.
-
Μην χάσεις εσύ...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Βλεπω ατομα πλενουν τα χερια τους και μεχρι να πιασουν φαγωσιμο το οποιο πρεπει να πιαστει με το χερι, οπως πχ ψωμι, εχουν πιασει την καρεκλα, την μπλουζα τους, εφτιαξαν τα μαλια τους (τα μαλια ειναι σαν φιλτρο που κραταει οτι βρωμικο υπαρχει στον αερα by the way), ισως να εχουν κανει και καμια 2, 3, 4 χειραψιες και τωρα πιανουν το ψωμι
καλα γαβριηλ πρεπει να'ρθεις καμια βολτα εδω UK θα παθεις τρελη πλακα.
εγω στην αρχη οταν πρωτο-ηρθα εμεινα..
πηγαμε για φαγητο σε burger king και επεσε σε εναν το πλαστικο πηρουνι κατω, και προς μεγαλη μου εκπληξη το σηκωσε και αρχισε να τρωει κανονικα
λεω δε μπορει... αλλα οταν βλεπεις κατι και επαναλαμβανεται σημαινει δεν ειναι τυχαιο
γενικα ειναι απιστευτοι σ'αυτα.. ενω ειναι πολυ μπροστα, σε κατι τετοια ειναι ελεοςskye δεν εχεις δει στην ελλαδα να πεφτει το τσιγαρο κατω και να το μαζευουν και να το βαζουν στο στομα?
IMHO να μην πιασεις τα μαλλια σου η το μπουφαν σου ειναι υπερβολικο,ενω δεν ειναι τυχαιο οτι και ο gavriil1 και ο greo εχουν αντιμετωπισει σοβαρο προβλημα και τωρα (υπερ)προστατευονται.εγω δεν ειμαι τοσο σχολαστικος ουτε προκειται να πλυνω με σαπουνι αλλα αμα παθω τιποτα δε θα μου φανει περιεργο.απλα ειναι σπανιο να σου τυχει,ο καθενας κανει οτι θεωρει σωστο για τον εαυτο του.
-
εφαγα στηθος κοτοπουλο και μια φτερουγα με σαλατα, και 3 φετες ψωμι για μεσημερι.
τι εχετε να πειτε; ηταν καλο για την υγεια το γευμα μου; -
Χαίρομαι που το θέμα συνουσιάσθηκε παραφύση . Κρίμα που η δεύτερη αιτία θανάτων στη χώρα μας (παχυσαρκία) , περάστηκε στο 'ντούκου' .
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Χαίρομαι που το θέμα συνουσιάσθηκε παραφύση . Κρίμα που η δεύτερη αιτία θανάτων στη χώρα μας (παχυσαρκία) , περάστηκε στο 'ντούκου' .Είναι το ίδιο πράγμα. Κάποιος που προσέχει τη διατροφή του για να μην είναι παχύσαρκος, γυμνάζεται και πλένει τα φρούτα του. Επίσης (συνήθως) δεν καπνίζει, πλένει καλά τα δόντια του κλπ. - όλα αυτά πάνε 'πακέτο'.
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Χαίρομαι που το θέμα συνουσιάσθηκε παραφύση . Κρίμα που η δεύτερη αιτία θανάτων στη χώρα μας (παχυσαρκία) , περάστηκε στο 'ντούκου' .ρε συ αμα ο αλλος βλεπει οτι ειναι σα γουρουνι και εχει μεγαλο προβλημα σε ενα σωρο τομεις και συνεχιζει να τρωει σα γουρουνι , εμεις να βαλουμε τη γατα μας να κλαψει?
ε λοιπον η δευτερη αιτια θανατων ειναι η βλακεια. -
Και ποιός ο λόγος να τρώς τα φυτοοφάρμακα όταν υπάρχουν τα βιολογικά προιόντα που είναι πολύ καλύτερα;
-
καλά τα βιολογικά αλλά πανάκριβα.
για αυτούς που φοβούνται ας κοιτάξουν πρώτα να προστατευθούν από το καυσαέριο, το τσιγάρο (+ των άλλων), το άγχος και μετά βλέπουμε και τα φυτοφάρμακα.
greo
νόμος ...δεν παραγγέλνεις ποτέ οτιδήποτε έχει μαρούλι. ΔΕΝ το πλένουν ποτέ!
Η αν το πλύνουν θα το κάνουν πολύ πρόχειρα.- ο πατέρας μου είναι σεφ... ...(δεν υποννοώ κάτι για το επάγγελμά του μην παρεξηγηθώ)
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
Βλεπω ατομα πλενουν τα χερια τους και μεχρι να πιασουν φαγωσιμο το οποιο πρεπει να πιαστει με το χερι, οπως πχ ψωμι, εχουν πιασει την καρεκλα, την μπλουζα τους, εφτιαξαν τα μαλια τους (τα μαλια ειναι σαν φιλτρο που κραταει οτι βρωμικο υπαρχει στον αερα by the way), ισως να εχουν κανει και καμια 2, 3, 4 χειραψιες και τωρα πιανουν το ψωμι
καλα γαβριηλ πρεπει να'ρθεις καμια βολτα εδω UK θα παθεις τρελη πλακα.
εγω στην αρχη οταν πρωτο-ηρθα εμεινα..
πηγαμε για φαγητο σε burger king και επεσε σε εναν το πλαστικο πηρουνι κατω, και προς μεγαλη μου εκπληξη το σηκωσε και αρχισε να τρωει κανονικα
λεω δε μπορει... αλλα οταν βλεπεις κατι και επαναλαμβανεται σημαινει δεν ειναι τυχαιο
γενικα ειναι απιστευτοι σ'αυτα.. ενω ειναι πολυ μπροστα, σε κατι τετοια ειναι ελεοςskye δεν εχεις δει στην ελλαδα να πεφτει το τσιγαρο κατω και να το μαζευουν και να το βαζουν στο στομα?
οχι απλως το εχω δει, το εχω κανει κιολας
παλια, τωρα δε θα το εκανα.. μαλιστα, ο τροπος που ειχαμε μαθει στην παρεα γι'αυτην την περιπτωση ειναι καις λιγο το φιλτρο με τον αναπτηρα και ολα οκIMHO να μην πιασεις τα μαλλια σου η το μπουφαν σου ειναι υπερβολικο,ενω δεν ειναι τυχαιο οτι και ο gavriil1 και ο greo εχουν αντιμετωπισει σοβαρο προβλημα και τωρα (υπερ)προστατευονται.εγω δεν ειμαι τοσο σχολαστικος ουτε προκειται να πλυνω με σαπουνι αλλα αμα παθω τιποτα δε θα μου φανει περιεργο.απλα ειναι σπανιο να σου τυχει,ο καθενας κανει οτι θεωρει σωστο για τον εαυτο του.
συμφωνω..
κι εγω το ιδιο κανω.. με νερακι του θεουλη
βασικα ειμαι τελειως παραλιας σε αυτα.. (σαν τους αγγλους δεν ειμαι βεβαια αλλα δεν απεχω και πολυ ) -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
καλά τα βιολογικά αλλά πανάκριβα.Και τι να κάνουμε;
Καλύτερα να έχεις την υγίεια σου και ας μην έχεις καινούριο αυτοκίνητο,ρούχα και κινητό..
Κάπου είχα διαβάσει οτι ο Αμερικάνος κατα μέσο όρο τρώει 4 κιλά φυτοφάρμακα το χρόνο...
Επίσης δεν είναι τυχαίο που ο καρκίνος θερίζει στις αγροτικές περιοχές.. -
ΡΕ ΣΕΙΣ!!!!!
Μετα μου λετε δεν θελουν ειρωνια τα Ελληνοπουλα σαινια εδω μεσα. Τους μιλας για κατι σουπερ σοβαρο, με λινκ απο αρωστια απο σπανακι που σκοτωσε 3 ατομα και εστειλε στα νοσοκομεια για εβδομαδες αλλα 200 μολις πριν 3 μηνες και κοιτα τι γραφουν και πως ειρωνευοντε.
Το ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ πλύσιμο με νερό είναι απαραίτητο.
Αν εσύ νομίζεις ότι το να τρως σαπούνι είναι ασφαλές, κάνε ότι θες, δεν μου πέφτει λόγος.
Που έχετε διαβάσει πως το σαπούνι 'εξοντώνει' τα φυτοφάρμακα;- Δεν ειρωνευόμαστε Γαβριήλ, πλάκα κάναμε. Πλάκα, αστείο, ξέρεις. Κάτι που γίνεται πολύ συχνά και διά ζώσης στις παρέες, χωρίς να παρεξηγείται κανείς.
- Σαλατικά πλυμένα με απορρυπαντικό για πιάτα; Θα έλλειπα σ' εκείνο το μάθημα. Χωρίς πλάκα, σε εγκαταστάσεις πλυσίματος λαχανικών για σαλάτες δεν χρησιμοποιείται απορρυπαντικό πιάτων για το πλύσιμο. Τα φυτοφάρμακα ΔΕΝ στέκονται επιφανειακά, αν υπάρχουν σημαίνει ότι ο καλός παραγωγός ψέκασε κι έκοψε αμέσως κι απ' όσο γνωρίζω φεύγουν με καλό πλύσιμο με νερό.
Απ' όσο γνωρίζω, επίσης, τα αποτελέσματα ενός πειράματος σαν αυτό του Μπενάκειου που περιγράφει ο **leonp **δεν σημαίνουν ότι από την άλλη μέρα όλες οι εγκαταστάσεις πλυσίματος σαλάτας πρέπει να αρχίσουν να σαπουνίζουν τα μαρούλια.
καλά τα βιολογικά αλλά πανάκριβα.
Και τι να κάνουμε;
Αν υπάρχει ενδιαφέρον και δεν θεωρείται εκτός θέματος, μπορώ να γράψω την άποψή μου.
-
Κι ένα τελευταίο για το σαπούνι των πιάτων: Πλένουμε τα πιάτα μ' αυτό, αλλά δεν απορροφούν τα πιάτα τπτ. Δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το φάμε κιόλας, εξ ου και η πλάκα που παρεξηγήθηκε.
Τα φρούτα και τα χόρτα απορροφούν γρήγορα ό, τι πέσει πάνω τους, μάλιστα με τα φυτοφάρμακα που λόγω συστατικών δεν απορροφούνται εύκολα μπαίνουν ειδικά πρόσθετα, για ταχύτερη απορρόφηση. Εννοείται ότι η ταχεία απορρόφηση είναι το κλειδί στην φυτοπροστασία, όχι; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Απ' όσο γνωρίζω, επίσης, τα αποτελέσματα ενός πειράματος σαν αυτό του Μπενάκειου που περιγράφει ο **leonp **δεν σημαίνουν ότι από την άλλη μέρα όλες οι εγκαταστάσεις πλυσίματος σαλάτας πρέπει να αρχίσουν να σαπουνίζουν τα μαρούλια.Ισχύει για ντομάτες, μήλα, λεμόνια, πορτοκάλια (παρόλο που τα ξεφλουδίζεις είναι ψεκασμένα με άθλια αντιμυκητιακά) . Με το χέρι (χωρίς τρίψιμο με σφουγγάρι) δημιουργείται γαλάκτωμα που παρασύρει τα επιφανειακά φυτοφάρμακα. Για σαλάτες που πλένονται σε σαπουνάδα το σαπούνι δεν διαλύει τα φυτοφάρμακα - το γαλάκτωμα στην επιφάνεια π.χ. του μήλου κάνει τη δουλειά - και το σαπούνι από το μαρούλι φεύγει πάρα πολύ δύσκολα.
Παχυσαρκια στην Ελλαδα