-
Και για μην λεμε οτι θελουμε οριστε και η αποφαση που ξεκαθαριζει το θεμα με τις πυλωτες
Οπου ειναι ξεκαθαρο οτι
-Ειναι κοινοχρηστοι χωροι
-Δεν ειναι αυτονομες ιδιοκτησιες
-Δεν μεταβιβαζονται
-Εχουν δικαιωμα αποκλειστικης χρησης με προυποθεσειςΤο μπερδεμα γινεται με την συσταση οριζοντιου ιδιοκτησιας επι της πυλωτης που ειναι ακυρη, και με την παραχωρηση δικαιωματος αποκλειστικης χρησης σε ενα ιδιοκτητη με συμφωνη γνωμη ολων οπου ειναι νομιμο και δεσμευει και τους επομενους ιδιοκτητες.
**
Αρα πρεπει στην συσταση οριζοντιου ιδιοκτησιας να ανφερεται ως δικαιωμα χρησης και οχι ιδιοκτησιας**'Αθ 465/2005
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Οριζόντια ιδιοκτησία - Πυλωτή - Χώροι στάθμευσης - Μεταβίβαση δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης χώρου στάθμευσης -.
Η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε τμήμα της πυλωτής, για τη δημιουργία χώρου σταθμεύσεως αυτοκινήτων είναι άκυρη ακόμη και αν πραγματοποιήθηκε πριν την ισχύ του Ν. 960/1979, ενώ η εξυπηρέτηση των συνιδιοκτητών για τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους, αντιμετωπίζεται με την παραχώρηση της αποκλειστικής χρήσης τμήματος της πυλωτής σε συγκεκριμένο συνιδιοκτήτη. Οι τυχόν δημιουργούμενες θέσεις σταθμεύσεως αυτοκινήτων στον ελεύθερο ισόγειο χώρο του κτιρίου, όταν αυτό κατασκευάζεται επί υποστηλωμάτων [PILLOTIS], δεν μπορεί να αποτελέσουν διηρημένες ιδιοκτησίες. Οταν η οικοδομή ανεγείρεται με άδεια και υπό τον πολεοδομικό σύστημα της αφέσεως ακαλύπτου του ισογείου χώρου, ο ακάλυπτος αυτός χώρος δεν μπορεί να αποτελέσει διηρημένες ιδιοκτησίες που να ανήκουν αυτοτελώς και χωριστά σε ένα ή περισσότερους ιδιοκτήτες, είτε αυτοί είναι οροφοκτήτες είτε τρίτοι. **Ο χώρος αυτός παραμένει ως κοινόχρηστος **επί του οποίου αποκτάται παρεπομένως αναγκαστική συγκυριότητα των οροφοκτητών κατ' ανάλογο μερίδα τούτων και χρησιμεύει σε κοινή χρήση από όλους τους οροφοκτήτες.
Είναι επιτρεπτή και έγκυρη η συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών που καταρτίζεται συμβ/κα και μεταγράφεται, περί αποκλειστικής χρήσεως της κοινόκτητης πυλωτής ή μέρους αυτής από ένα ή περισσότερους οροφοκτήτες οπότε ο περιορισμός των άλλων φέρει το χαρακτήρα δουλείας, παρότι δεν είναι πραγματική δουλεία. Η συμφωνία αυτή δεσμεύει όχι μόνο τους απαρχής συμβληθέντες αλλά και εκείνους που προσχώρησαν μεταγενέστερα σε τέτοια καταρτησθείσα σύμβαση ή κανονισμό. Απολύτως άκυρες είναι οι ρυθμίσεις που αναφέρονται σε αγοραπωλητήρια συμβόλαια και στην πράξη σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας που αποδέχονται οι ιδιοκτήτες-συμβαλλόμενοι, ότι θέσεις στάθμευσης θα εξυπηρετούν μόνο τα διαμερίσματα στα οποία ανήκουν με σχέση αποκλειστικής χρήσεως που περιέχονται στις συμβ/κες πράξεις, κατά το μέρος που αφορούν θέσεις στάθμευσης που βρίσκονται στην πυλωτή της πολυκατοικίας και τούτο διότι με τις ρυθμίσεις αυτές δεν κανονίζεται απλώς η χρήση των θέσεων αυτών σταθμεύσεως, αλλά δημιουργούνται στο χώρο της πυλωτής ισάριθμες διηρημένες ιδιοκτησίες. Ακυρη η συμβ/κή πράξη που αφορά θέσεις στάθμευσης στην πυλωτή πολυκατοικίας, άνευ συμπράξεως όλων των κυρίων των διαμερισμάτων αυτής [πολυκατοικίας]. Αναγνωρίζονται ως κοινόχρηστοι ανοιχτοί, ελεύθεροι οι ως άνω χώροι στάθμευσης και ο ενάγων ως συννομέας και συγκάτοχος αυτών.ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ
Αριθμός Αποφάσεως 465/2005
ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ' -
Ακυρη η συμβ/κή πράξη που αφορά θέσεις στάθμευσης στην πυλωτή πολυκατοικίας,ω άνευ συμπράξεως όλν των κυρίων των διαμερισμάτων αυτής [πολυκατοικίας].
Ακριβώς αυτό λέω....Όταν γίνεται το εργολαβικό και η σύσταση γίνονται και οι συμβολαιογραφικές δεσμέυσεις αυτών των θέσων που συμφωνούν οι ιδιοκτήτες (οικοπεδούχοι και κατασκευαστές)...!!!
Άρα δεν αποτελούν ιδιοκτήσία αλλα οι ιδιοκτήτες των διαμερισμέτων έχουν την αποκλειστική χρήση..!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Βόλο Αναγράφονται ΟΛΕΣ..!!Πολεοδομία Μαγνησίας. Πολεοδομία Δ. Βόλου, Πολεοδομία Ν. Ιωνίας, Πολεοδομία Αλμυρού, Πολεοδομία Σκιάθου..!!Και απαιτούνται οι συμβολαιογραφικές δεσμεύσεις που υποχρεωτικά αναγράφονται στην Άδεια..!! Ανοικτές κλειστές!
Επίσης δεν μεταβιβάζονται οι χώροι του parking αλλα η αποκλειστική χρήση ως parking, παραμένοντας νομικά κοινόχρηστοι χώροι!!
Και πώς μεταβιβάζεται δηλαδή η 'αποκλειστική' χρήση ενός κοινόχρηστου χώρου; Για εξηγήστε μου το αυτό λίγο, γιατί σε όσες συστάσεις οριζόντιας έχω διαβάσει, τίποτα τέτοιο δεν έχω δει.
Δεν μπαίνει στην σύσταση, όταν αναγράφεται στην σύσταση νομικά δεν υφίσταται!!...Μόνο όταν υπάρχουν ξεχωριστά συμβόλαια δέσμευσης του parking με κάποιο διαμέρισμα...
-
Στο σκεπτικο της αποφασης ειναι προφανες το λαθος του συμβολαιογραφου το οποιο στηριχτηκε το δικαστηριο και εβγαλε ακυρη την αποκλειστικη χρηση με την εννοια οτι με βαση το συμβολαιο λειτουργει ως διαιριμενη ιδιοκτησια..
Διαβαστε......
' Μετά από αυτά, ο πωλητής των προαναφερομένων ιδιοκτησιών των διαδίκων, στο οικείο για καθέναν αγοραπωλητήριο Συμβ/λαιο, αναφέρει ότι: Στο διαμέρισμα αυτό ανήκει κατ' αποκλειστική χρήση ο υπό στοιχείο Ρ κεφαλαίο αριθμός δυο [Ρ-2] και [Ρ4], αντίστοιχα ανοικτός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου στον ισόγειο όροφο - PILOTIS, ο οποίος φαίνεται σε κάτοψη με τα στοιχεία αυτά στο από Ιουνίου 1997 σχεδιάγραμμα του ίδιου ως άνω Αρχιτέκτονα.
Στη συνέχεια το ανωτέρω δικαίωμα οι εναγόμενοι απέκτησαν κατ' επίκληση, της 1516/98 πράξεως Συστάσεως Οριζοντίων Ιδιοκτησιών κατ' ορόφους, της ιδίας Συμβ/φου όπου αναγράφεται αυτολεξεί: Οι παραπάνω αναφερόμενοι και περιγραφόμενοι υπό στοιχεία Ρ2 και Ρ4 χώροι στάθμευσης αυτοκινήτου ανήκουν στον εμφανισθέντα ιδιοκτήτη [τον Τ.] ο οποίος θα μπορεί οποτεδήποτε να μεταβιβάσει το δικαίωμα χρήσης σε μελλοντικό ιδιοκτήτη διαμερίσματος της πολυκατοικίας'.Το μεγαλο λαθος που οδηγεισε στην αποφαση...
Ετσι, αναφέρεται στα αγοραπωλητήρια συμβόλαια και στην πράξη σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας, που αποδέχονται οι ιδιοκτήτες-συμβαλλόμενοι ότι οι παραπάνω θέσεις θα εξυπηρετούν μόνο τα διαμερίσματα στα οποία ανήκουν με σχέση αποκλειστικής χρήσεως. Από την υπαγωγή των ανωτέρω συμβατικών ρυθμίσεων, στις ερμηνευθείσες στη μείζονα σκέψη διατάξεις, ευθέως συνάγεται ότι οι ρυθμίσεις αυτές που περιέχονται στις συμβ/κες πράξεις, κατά το μέρος που αφορούν τις θέσεις στάθμευσης Ρ2 και Ρ4, που βρίσκονται στην πυλωτή της πολυκατοικίας είναι απολύτως άκυρες και τούτο διότι με τις πιο πάνω ρυθμίσεις δεν κανονίζεται απλώς η χρήση των θέσεων αυτών σταθμεύσεως, αλλά δημιουργούνται στο χώρο της πυλωτής ισάριθμες διηρημένες ιδιοκτησίες. Επομένως η πράξη της πιο πάνω Συμβ/φου, [1516/98] που αφορά τις θέσεις στάθμευσης Ρ2 και Ρ4 στην πυλωτή της ένδικης πολυκατοικίας, άνευ συμπράξεως όλων των κυρίων των διαμερισμάτων αυτής [πολυκατοικίας], είναι άκυρη, αφού συνάγεται ότι με την ρύθμιση αυτή δεν κανονίζεται απλώς η χρήση των θέσεων αυτών σταθμεύσεως, αλλά δημιουργούνται στο χώρο της πυλωτής ισάριθμες διηρημένες ιδιοκτησίες. Με τον τρόπο αυτό έχουν παραβιασθεί και δεν έχουν εφαρμοσθεί οι κανόνες των άρθρων 173 και 200 του ΑΚ. Συνεπώς, πρέπει να γίνει δεκτή η αγωγή κατά το μέρος που κρίθηκε και νόμιμη κατά την ουσιαστική της βασιμότητα, να αναγνωρισθεί ως άκυρη η 1516/98 πράξη σύστασης χωριστών ιδιοκτησιών ως προς τους πιο πάνω χώρους στάθμευσης, να αναγνωρισθεί ως κοινόχρηστος ανοιχτός, ελεύθερος χώρος στάθμευσης ο Ρ2 και Ρ4 χώρος, και ο ενάγων ως συννομέας και συγκάτοχος αυτού. Να κηρυχθή δε η παρούσα προσωρινά εκτελεστή σύμφωνα με τα στο διατακτικό οριζόμενα.'
-
Παντως το ζητημα ειναι οτι δεν μπορουν οι κατασκευαστες ουτε οι τυχον αγοραστες να μεταβιβαζουν χωρους της πυλωτης σαν ιδιοκτητους χωρους σταθμευσης και βεβαια εαν αυτο το κανουν σε ενα αγοραστη που δεν γνωριζει προκειται για απατη. Ο αγοραστης που δεν γνωριζει το γραμμα του νομου εχει την πεποιθηση οτι εγινε κυριος ενω ποτε δεν απεκτησε κανενα ιδιοκτησιακο δικαιωμα στην πραγματικοτητα. Οι συννενοησεις μεταξυ των ενοικων που συζηταμε παραπανω δεν προσδιδουν και ιδιοκτησιακο δικαιωμα σε κανενα και αυτο ειναι το ζητημα που πρεπει να μας απασχολει. Συνεπως μην πιανομαστε κοροιδα και αγοραζουμε χωρους σταθμευσης σε πυλωτες. Αποκταμε ετσι αερα κοπανιστο....
-
Επειδή πρόσφατα πήρα σπίτι θα συμφωνήσω σ΄αυτά που λέτε μόνο αν θέλετε να συμπληρώσω ότι:
Δεν υφίσταται σίγουρα θέμα ιδιοκτησίας αλλά αποκλειστικής χρήσης όπου με ξεχωριστά συμβόλαια υπογράφουν όλοι για όλους όπως έγραψε και ο face.
Δεν μεταβιβάζεται η αποκλειστική χρήση παρά μόνο με την πώληση του ακινήτου το οποίο πάντα θα ακολουθεί.
Στην αγορά δεν μου ζητήθηκαν επιπλέον χρήματα (θα μου πείτε ότι ο Εργολάβος τα είχε συνυπολογίσει στο συνολικό ποσό!! Ίσως.) αλλά ότι τόσο κάνει μαζί με πάρκινγκ και αποθήκη(για την αποθήκη είπε συγκεκριμένο ποσό).
-
Αν κατάλαβα καλά λέτε ότι άν εγώ αγοράσω ένα σπίτι και μαζί πάρω και μια θέση πάρκιν στην πιλοτή, μπορώ να βάζω εγώ το αμάξι εκεί χωρίς να μου κουνηθεί κανένας, ενω αν το νοικιάσω, ίσως ο ενοικιαστής έχει πρόβλημα?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά λέτε ότι άν εγώ αγοράσω ένα σπίτι και μαζί πάρω και μια θέση πάρκιν στην πιλοτή, μπορώ να βάζω εγώ το αμάξι εκεί χωρίς να μου κουνηθεί κανένας, ενω αν το νοικιάσω, ίσως ο ενοικιαστής έχει πρόβλημα?Oχι αν νοικιασεις το σπιτι, αλλα μονο τη θεση σταθμευσης ξεχωριστα διοτι τοτε μπορει να θεωρηθει ως διαιρημενη ιδιοκτησια,το οποιο ειναι παρανομο.
-
Α οκ, σε έπιασα, αν λοιπόν εγώ δεν έχω αμάξι και παραχωρώ την θέση της πιλοτής σε ένα φίλο, μια γκόμενα κάποιον τελος πάντων που μένει 2 στενά πιο κάτω για να μην μαμιέτε να βρει να παρκάρει. Εκεί υπάρχει πρόβλημα? Δικό μου δεν είναι?Δεν μπορώ να το παραχωρήσω σε κάποιον?
Απο την άλλη δεν μπορώ να κρατήσω μόνο τις θέσεις στάθμευσης -σε περίπτωση που έχω 2 διαμερίσματα στην πολυκατοικία- και το ένα διαμέρισμα να το παραχωρήσω χωρίς ενοίκιο σε κάποπιον να μένει? Θα μου πάρουν και την μία θέση στάθμευσης?
-
Στην δικιά μου πολυκατοικία (του '80) στα συμβόλαια κάναμε ξεχωριστά συμβόλαια για τα γκαράζ είτε αυτά ήταν κλειστά ή ανοιχτά.
Πριν 3 χρόνια κάποιος ιδιοκτήτης πούλησε το διαμερισμά του αλλά επειδή μουτοχε τάξει... πούλησε ξεχωριστά το γκαράζ σε εμένα.Μαζί με το γκαράζ απέκτησα και επιπλέον χιλιοστά στην πολυκατοικία.
Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά.
Όταν αγοράζετε γκαράζ θα κοιτάτε πρώτα απόλλα στα σχέδια της πολυκατοικίας ΑΝ αναφέρετε και ΠΩΣ αναφέρετε ο χώρος που σας πουλάνε.
Επίσης αντιστοίχως στα συμβόλαια τους πίνακες με τα χιλιοστά του επί της ιδιοκτησίας.Θέση στάθμευσης? Κοινόχρηστος χώρος αποκλειστικής χρήσης?
Επίσης ΠΟΛΥ σημαντικό είναι να διαβάσετε και την αντίστοιχη παράγραφο στον κανονισμό της πολυκατοικίας για την χρήση του χώρου που σας ενδιαφέρει.
Τέλος αντί να καθόμαστε και να γράφουμε τις κάλτσες μας, δίνετε ένα μεροκάμματο σε έναν αρχιτέκτωνα-μηχανικό και τα ελέγχει όλα αυτός για εσάς.
Τα προβλήματα σε τέτοια θέματα προκείπτουν από παγαποντιές των κατασκευαστών που περνάνε σε ψηλά γράμματα των συμβολαίων ή του κανονισμού....
Και κάτι ακόμα, ο νόμιμος κάτοχος γκαράζ ακόμα και αν μην έχει διαμέρισμα στην πολυκατοικία υφίστατε ως ιδιοκτήτης πρέπει πληρώνει κοινόχρηστα σύμφωνα με τα χιλιοστά που του αντιστοιχούν και έχει και τις αντιστοιχές ψήφους με τα χιλιοστά του και πάλι στα συμβούλια.
Αν δεν υπάρχουν αυτά στον κανονισμό της πολυκατοικίας και στα συμβόλαια, στο μέλλον σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα...
οπότε προσοχή στα πινακάκια των χιλιοστών
-
Α οκ, σε έπιασα, αν λοιπόν εγώ δεν έχω αμάξι και παραχωρώ την θέση της πιλοτής σε ένα φίλο, μια γκόμενα κάποιον τελος πάντων που μένει 2 στενά πιο κάτω για να μην μαμιέτε να βρει να παρκάρει. Εκεί υπάρχει πρόβλημα? Δικό μου δεν είναι?Δεν μπορώ να το παραχωρήσω σε κάποιον?Απο την άλλη δεν μπορώ να κρατήσω μόνο τις θέσεις στάθμευσης -σε περίπτωση που έχω 2 διαμερίσματα στην πολυκατοικία- και το ένα διαμέρισμα να το παραχωρήσω χωρίς ενοίκιο σε κάποπιον να μένει? Θα μου πάρουν και την μία θέση στάθμευσης?
Εχε παντα στο μυαλο σου οτι η οποια αμφισβητησει θα καταληξη στο δικαστηριο, επομενως το εδωσα στο φιλο μου με λογο ή παρκαρει η γκομενα μου χωρις κανενα χαρτι δεν λεει τιποτα ουτε σου δημιουργει προβλημα.
Αν ομως σαν πονηρουλης πεις, 'δεν νοικιαζω την θεση στην πυλωτη στον Μητσο το γειτονα που πειζει να βρει θεση να παρκαρει γιατι καλοβλεπω και την Ποπη την κορη του, αλλα να κανουμε και ενα ενοικιαστηριο χαρτακι μην μου την φερει ο Μητσος'...σε αυτη την περιπτωση αν αλλος γειτονας προσφυγει σε δικαστηριο θα μεινεις οχι μονο με το πουλι στο χερι αλλα και χωρις παρκιγκ στην πυλωτη.
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Στην δικιά μου πολυκατοικία (του '80) στα συμβόλαια κάναμε ξεχωριστά συμβόλαια για τα γκαράζ είτε αυτά ήταν κλειστά ή ανοιχτά.
Πριν 3 χρόνια κάποιος ιδιοκτήτης πούλησε το διαμερισμά του αλλά επειδή μουτοχε τάξει... πούλησε ξεχωριστά το γκαράζ σε εμένα.Μαζί με το γκαράζ απέκτησα και επιπλέον χιλιοστά στην πολυκατοικία.
Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά.
Όταν αγοράζετε γκαράζ θα κοιτάτε πρώτα απόλλα στα σχέδια της πολυκατοικίας ΑΝ αναφέρετε και ΠΩΣ αναφέρετε ο χώρος που σας πουλάνε.
Επίσης αντιστοίχως στα συμβόλαια τους πίνακες με τα χιλιοστά του επί της ιδιοκτησίας.Θέση στάθμευσης? Κοινόχρηστος χώρος αποκλειστικής χρήσης?
Επίσης ΠΟΛΥ σημαντικό είναι να διαβάσετε και την αντίστοιχη παράγραφο στον κανονισμό της πολυκατοικίας για την χρήση του χώρου που σας ενδιαφέρει.
Τέλος αντί να καθόμαστε και να γράφουμε τις κάλτσες μας, δίνετε ένα μεροκάμματο σε έναν αρχιτέκτωνα-μηχανικό και τα ελέγχει όλα αυτός για εσάς.
Τα προβλήματα σε τέτοια θέματα προκείπτουν από παγαποντιές των κατασκευαστών που περνάνε σε ψηλά γράμματα των συμβολαίων ή του κανονισμού....
Και κάτι ακόμα, ο νόμιμος κάτοχος γκαράζ ακόμα και αν μην έχει διαμέρισμα στην πολυκατοικία υφίστατε ως ιδιοκτήτης πρέπει πληρώνει κοινόχρηστα σύμφωνα με τα χιλιοστά που του αντιστοιχούν και έχει και τις αντιστοιχές ψήφους με τα χιλιοστά του και πάλι στα συμβούλια.
Αν δεν υπάρχουν αυτά στον κανονισμό της πολυκατοικίας και στα συμβόλαια, στο μέλλον σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα...
οπότε προσοχή στα πινακάκια των χιλιοστών
Οσοι ειχαν αγορασει πριν απο το 96 εαν δεν κανω λαθος θεση σταθμευσης σε πυλωτη αυτοι ειχαν αποκτησει κυριοτητα επι της θεσης αυτης. Απο το 96 και μετα υπαρχει προβλημα.... Υπαρχει αποφαση δικαστηριου σχετικα και την ειχα διαβασει παλαιοτερα. Θα ψαξω να τη βρω για να σας πω περισσοτερα.
-
GFON Ποιος ο λόγος να κάνεις χαρτί ενοικίασης της θέσης? Αν δεν σε πληρώσει ένα μήνα πας κα ιπαρκάρεις το ποδήλατο σου εκεί, και έτσι και πάει να βάλει το αμάξι του φωνάζεις την τροχαίο και το σηκώνει...απλό δεν είναι?
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το πάρκιν με το σπίτι είναι ας πούμε.....αδιέρετο, όποιος νοικιάσει το σπίτι παίρνει πακέτο και τη θέση ή αν εγώ μένω στο σπίτι και δεν έχω αμάξι δεν μπορώ να νοικιάσω την θέση.......αυτό δεν είναι παράλογο?
-
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το πάρκιν με το σπίτι είναι ας πούμε.....αδιέρετο, όποιος νοικιάσει το σπίτι παίρνει πακέτο και τη θέση ή αν εγώ μένω στο σπίτι και δεν έχω αμάξι δεν μπορώ να νοικιάσω την θέση.......αυτό δεν είναι παράλογο?Αυτό που έχουν γράψει οι άλλοι είναι ότι βασικά εσύ έχεις το δικαίωμα χρήσης αυτού του χώρου στην πυλωτή πχ για να παρκάρεις το αμάξι σου.Αυτό το δικαίωμα δεν μπορείς να το νοικιάσεις.
Η θέση στάθμευσης πρακτικά δεν σου ανήκει.Άρα πώς θα την νοικιάσεις όταν δεν είσαι ο ιδιοκτήτης του?Απλά τα πράγματα έτσι?Πάντως στο θέμα με τις πυλωτές έχουν πέσει τρελές κομπίνες και πολλοί κατασκευαστές, ακόμα και τώρα, έχουν βρει την απίστευτη παντέντα να πουλάνε τις θέσεις όσο έχουν την ολική κυριότητα όλης της πολυκατοικίας (δηλαδή όταν τους ανήκει ολόκληρη η πολυκατοικία) και μετά πουλάνε χώρια τα διαμερίσματα τα οποία στην αρχή μπορεί να ήταν ισάριθμα με τις θέσεις στάθμευσεης, αλλά μετά τα χώρισε και τα έκανε περισσότερα σε αριθμό.Βέβαια αυτή η πώληση των διαμερισμάτων στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες δεν ξέρω κατά πόσο βασικά αναιρεί τα συμβόλαια αγοράς των θέσεων στάθμευσης καθώς όπως αναφέρθηκε και πριν οι θέσεις πάνε πακέτο με τα διαμερίσματα και αν ο αριθμός των διαμερισμάτων είναι μεγαλύτερος από τις θέσεις, τότε παρκάρουμε με το σύστημα #1->όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.
-
Αν θελετε ακουστε τι προβλημα αντιμετωπιζω, πιστευω οτι δεν ειμαι ο μονος... Πριν 4 χρονια αγορασα ενα διαμερισμα το οποιο περιελαμβανε και μια θεση παρκινγ σε πυλωτη πολυκατοικια. Από περσυ που εχω αγορασει και αυτοκινητο αρχισανε τα προβληματα... Γιατι εκει μεσα στην πυλωτη ο καθενας βαζει οτι αυτοκινητο η μοτοσυκλετα εχει, ανεξαρτητα απο το αν εχει θεση παρκινγ ή οχι, με το προσχημα οτι ειναι κοινοχρηστος χωρος και οτι μπορει ο καθενας να τον χρησιμοποιει! εχω και εγω 2ο αυτοκινητο ενος συγγενη δηλ, αλλα δεν το βαζω, αφου η θεση παρκινγ ανηκει σε μενα αποκλειστικα... Ηθελα να ξερω τι ισχυει και τι οχι...αν εχουνε δικιο οι αλλοι, να πηγαινω και εγω και να το βαζω σε οποια πυλωτη βρισκω ελευθερο χωρο, αλλα οχι εκει που εχω θεση παρκινγ μιας και πλεον εχει καταντησει αηδια το να μπορω ευκολα να το βαζω και να το βγαζω...τι γνωμη εχετε πανω σε αυτο ρε παιδια...;
-
Ο χρήστης lionor έγραψε:
Αν θελετε ακουστε τι προβλημα αντιμετωπιζω, πιστευω οτι δεν ειμαι ο μονος... Πριν 4 χρονια αγορασα ενα διαμερισμα το οποιο περιελαμβανε και μια θεση παρκινγ σε πυλωτη πολυκατοικια. Από περσυ που εχω αγορασει και αυτοκινητο αρχισανε τα προβληματα... Γιατι εκει μεσα στην πυλωτη ο καθενας βαζει οτι αυτοκινητο η μοτοσυκλετα εχει, ανεξαρτητα απο το αν εχει θεση παρκινγ ή οχι, με το προσχημα οτι ειναι κοινοχρηστος χωρος και οτι μπορει ο καθενας να τον χρησιμοποιει! εχω και εγω 2ο αυτοκινητο ενος συγγενη δηλ, αλλα δεν το βαζω, αφου η θεση παρκινγ ανηκει σε μενα αποκλειστικα... Ηθελα να ξερω τι ισχυει και τι οχι...αν εχουνε δικιο οι αλλοι, να πηγαινω και εγω και να το βαζω σε οποια πυλωτη βρισκω ελευθερο χωρο, αλλα οχι εκει που εχω θεση παρκινγ μιας και πλεον εχει καταντησει αηδια το να μπορω ευκολα να το βαζω και να το βγαζω...τι γνωμη εχετε πανω σε αυτο ρε παιδια...;Διαβασε τα προηγουμενα και θα καταλαβεις.
-
Κάπως άσχετο αυτό που γράφω αλλά δεν ήξερα που αλλού θα μπορούσα να το ρωτήσω!!! Μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορούμε να βγάζουμε τα κοινόχρηστα χωρίς να υπάρχουν παράπονα ή αμφιβολίες;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Κάπως άσχετο αυτό που γράφω αλλά δεν ήξερα που αλλού θα μπορούσα να το ρωτήσω!!! Μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορούμε να βγάζουμε τα κοινόχρηστα χωρίς να υπάρχουν παράπονα ή αμφιβολίες;Εχω φτιαξει ενα excel που παιρνας τα εξοδα σου και σου υπολογιζει τα κοινοχρηστα και την δαπανη θερμανσης αναλογα τι εχετε..........
Αν θελεις σου το στελνω.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Κάπως άσχετο αυτό που γράφω αλλά δεν ήξερα που αλλού θα μπορούσα να το ρωτήσω!!! Μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορούμε να βγάζουμε τα κοινόχρηστα χωρίς να υπάρχουν παράπονα ή αμφιβολίες;
Εχω φτιαξει ενα excel που παιρνας τα εξοδα σου και σου υπολογιζει τα κοινοχρηστα και την δαπανη θερμανσης αναλογα τι εχετε..........
Αν θελεις σου το στελνω.
Και το ρωτάς; Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
-
Καλησπερα κι απο εμενα και συγχαρητηρια για το forum..
Η δικια μου απορια ειναι η εξης. Στο διαμερισμα που κατοικω και ειναι αγορασμενο, στο συμβολαιο αναγραφει συγκεκριμενη θεση σταθμευσης στην πυλωτη της πολυκατοικιας. Επειδη τυχαινει και ο χωρος σταθμευσης που εχω να ειναι αρκετα μεγαλος (χωραει 2 μικρα αυτοκινητα, το δικο μου και της γυναικας μου), βαζαμε και οι 2 το αυτοκινητο μας μεσα. Μετα απο διαμαρτυριες και καυγαδες μας ειπαν οτι δεν επιτρεπεται να μπαινουν και τα 2 αυτοκινητα (προφανως εχουν κομπλεξ επειδη οι δικες τους θεσεις ειναι μικροτερες). Θα εχω καποιο νομικο πρπβλημα αν καποιος αποφασισει να κινηθει νομικα για να μη βαζουμε και τα 2 αυτοκινητα μεσα?Ευχαριστω
ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΥΛΩΤΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ - ΠΡΟΣΟΧΗ