-
Στις παλιές εποχές ίσχυαν άλλα πράγματα . Δεν ήταν ακριβώς παρακολουθήματα . Προφανώς οι γονείς σου δεν ήθελαν να την πληρώσουν , οπότε του έμεινε του κατασκευαστή . Είναι νομικό θέμα σε σχέση με την σύσταση της πολυκατοικίας .
-
Ομολογώ ότι είναι το αγαπημένο μου θέμα. Ίσως επειδή έχω φάει τα σκ@τά με τις πυλωτές και τις πολυκατοικίες.
Για πες, η ιδιοκτήτρια τι εννοεί με την λέξη 'παραχώρηση';
Εννοεί μήπως :
-
Πάρκαρε γιατί δεν εμείς δεν το χρησιμοποιούμε
-
Μπορώ να στο παραχωρήσω με κάποιο τρόπο και να φαίνεται ότι είσαι μόνιμος χρήστης
Αν εννοεί την πρώτη περίπτωση τότε θεωρεί ότι είναι ιδιοκτησία της και απλά σε αφήνει να παρκάρεις στα πλαίσια της καλής γειτονίας.
Αν εννοεί την δεύτερη περίπτωση τότε πας σε δικηγόρο και σε συμβουλεύει για την διαδικασία π.χ. ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ εσένα και της ιδιοκτήτριας. Σε κάθε περίπτωση όλα θα γίνουν παρουσία του δικηγόρου. Εννοείται ότι το συμφωνητικό θα το συντάξει ο δικηγόρος. Επίσης ίσως χρειαστεί και γενική συνέλευση ώστε να ενημερωθεί ο διαχειριστής και οι υπόλοιποι και φωτοτυπία του συμφωνητικού να μπει στα πρακτικά της συνέλευσης.
-
-
Τα πάρκινγκ πυλωτής δεν θεωρούνται ιδιοκτησία αλλά έχεις αποκλειστική χρήση.
Αν αυτό που κληρονόμησε δεν συνοδεύεται από τα αντίστοιχα χαρτιά, απλά δεν έχεις.
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι εξειδικευμένο δικηγόρο και λογικά συμβολαιογράφο;
-
Κάποτε ήταν ιδιοκτησίες . Μόνο η σύσταση θα μας πει τι συμβαίνει .
-
Διάβασε τι γράφει η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας.
Εκεί αναγράφεται ποιες και πόσες θέσεις πάρκινγκ χρησιμοποιούνται από ποια διαμερίσματα.
Στις πυλωτές πάντως, οι θέσεις πάρκινγκ έχουν μόνο την αποκλειστική χρήση και τίποτα παραπάνω και δεν μπορούν νομικά ούτε να παραχωρηθούν ούτε να πωληθούν σε κανέναν διότι δεν είναι οριζόντιες ιδιοκτησίες, οπότε δεν έχουν χιλιοστά και δεν ανήκουν στο διαμέρισμα.
Μου κάνει εντύπωση πως γίνεται ένα διαμέρισμα να έχει δύο θέσεις πάρκινγκ.
Επίσης ο κατασκευαστής δεν μπορεί να διατηρεί θέση πάρκινγκ στη πυλωτή εφόσον δεν είναι ιδιοκτήτης.
Διάβασε οπωσδήποτε τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας.
-
Με αλλαγή σύστασης (πιάσε το αυγό και κούρευτο) μπορεί μια θέση στάθμευσης στην pilotis να αλλάξει από παρακολούθημα ενός διαμερίσματος σε παρακολούθημα άλλου.
-
Καλησπέρα σε όλους ελπίζω να είστε υγιείς!
Επανέρχομαι στο θέμα. Ένας απο τους ιδιοκτήτες είχε κινηθεί νομικά προς τους υπόλοιπους οι οποίοι είχαν πάρει πάρκινγκ πυλωτής. Τους τελευταίους τους δικαίωσε το δικαστήριο και διατήρησαν την αποκλειστική χρήση του πάρκινγκ ως παρακολούθημα πλέον του διαμερίσματος τους.
Έτσι μια εκ των ιδιοκτητών έχει στην κατοχή της 2 πάρκινγκ και προτίθεται να μας δώσει το ένα εξ αυτών με το....ανάλογο αντίτιμο.
Όπως καταλαβαίνω δεν γίνεται να αγορασθεί ή να μεταβιβαστεί.
Σε περίπτωση όμως που συμφωνούν οι συνιδιοκτήτες για αλλαγή της σύστασης (φαντάζομαι χρειάζεται ομοφωνία), και μου παραχωρηθεί η αποκλειστική χρήση του πάρκιγκ, πως μπορώ εγώ να εξασφαλιστώ ότι σε μια ενδεχόμενη πώληση του διαμερίσματος της ιδιοκτήτριας θα κρατήσω την χρήση της θέσης;
Ευχαριστώ.
-
Είναι καθαρά θέμα δικηγόρου και συμβολαιογράφου . Ρωτάς και σου λένε .
ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΥΛΩΤΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ - ΠΡΟΣΟΧΗ