-
Δεν αγοράζεις τη θέση στην πιλοτή. Αγοράζεις την αποκλειστική χρήση της θέσης.
Θέλει προσοχή γιατί είναι λεπτό νομικό θέμα χωρίς πλήρη κατοχύρωση.
-
Θέση στάθμευσης σε χώρο χαρακτηρισμένο σαν γκαράζ μπορεί και να πουλούνται και σαν ξεχωριστό ακίνητο ή να συνδέονται/ακολουθούν το διαμέρισμα.
Για τις πυλωτές όπως είπε ο προηγούμενος. -
εγω εχω θεση σταθμευσης αλλα πισω παρκαρουν παπακια οποτε με εμποδιζουν ωστε να εξελθω η να εισελθω ανεμποδιστα με αποτελεσμα να κανω μανουβρες να τα αποφυγω και να κλεινω καθρεπτες. εχω ενημερωσει αλλα συγκεκριμενα ενας μου απαντησε κανε μυνηση. εχουν δικαιωμα να παρκαρουν παπακια σε κοινοχρηστους χωρους και να παρεμποδιζουν την διελευση των οχηματων. τι μπορω να κανω? αν καταλαθος προξενησω ζημια σε ενα παπακι που ειναι παρανομα μεσα στην πυλωτη ο ιδιοκτητης του μπορει να αξιωσει αποζημιωση?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θέση στάθμευσης μπορεί και να πουλούνται και σαν ξεχωριστό ακίνητο ή να συνδέονται/ακολουθούν το διαμέρισμα.
Για τις πυλωτές όπως είπε ο προηγούμενος.Σωστο . Οταν το ετος 2000 αγορασα 2 θεσεις σταθμευσης σε χώρο πολυκατοικιας χαρακτηρισμένο σαν γκαράζ, χωρις να ειμαι ιδιοκτητης διαμερισματος, (κλειστος σε πολυκατοικια με χωριστη εισοδο-γκαραζοπορτα), εγινε ειδικη συμβολαιογραφικη πραξη, με αντιγραφο σχεδιου του χωρου, αριθμο θεσης, τετραγωνικα, χιλιοστα επι της οικοδομης κλπ.
Ενδεικτικα να αναφερω οτι σημερα, σε νεοκτιστη πολυκατοικια στο Παγκρατι (πισω απο το Καλιμαρμαρο), πωλουνται παρομοιες θεσεις σταθμευσης 11,5 τμ στην τιμη των 25.000 ευρω!!! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ενδεικτικα να αναφερω οτι σημερα, σε νεοκτιστη πολυκατοικια στο Παγκρατι (πισω απο το Καλιμαρμαρο), πωλουνται παρομοιες θεσεις σταθμευσης 11,5 τμ στην τιμη των 25.000 ευρωΣτην Κυψέλη 30000 + € και στο Κολωνάκι 60000 + € .
Δεν κατάλαβα γιατί σου φαίνεται περίεργο .Α και κάτι άλλο .
Στην Κυψέλη το παρκιν νοικιάζει μόνιμη θέση με 200-250 € το μήνα . -
Κέντρο Θεσσαλονίκης (Πλ. Αριστοτέλους) το αφεντικό μου πληρώνει 320€ τον μήνα.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Στην Κυψέλη 30000 + € και στο Κολωνάκι 60000 + € .
Δεν κατάλαβα γιατί σου φαίνεται περίεργο .Α και κάτι άλλο .
Στην Κυψέλη το παρκιν νοικιάζει μόνιμη θέση με 200-250 € το μήνα .Παντως στο κλειστο γκαραζ της πολυκατοικιας που παρκαρω, ενας ιδιοκτητης (γεροντακι που σταματησε να οδηγει) ενοικιαζει μια θεση εδω και 4 μηνες και δεν βρισκεται ενοικιαστης με ενοικιο 120 ευρω το μηνα, παροτι στην περιοχη καθε μερα μετα τις 5 το απογευμα γινεται σαφαρι για μια θεση σταθμευσης. Τυχαιο? Μπορει....
Τωρα ποιος θα δωσει 25-30.000 ευρω για μια θεση σταθμευσης, αν ο κατασκευαστης δεν την εχει 'ενσωματωσει' σε διαμερισμα που ειναι προς πωληση... -
Και εγώ πρόσφατα έμαθα ότι οι τιμές για κλειστό υπόγειο γκαράζ στην Κυψέλη είναι γύρω στα 25.000 ευρώ αγορά και περί τα 120 ευρώ ενοίκιο ανά μήνα.
Και όντως ΔΕΝ υπάρχει η τρελή ζήτηση που υπήρχε παλιότερα. Προφανώς η οικονομική κρίση έχει πολλά παρακλάδια. Προτιμά κάποιος να περπατήσει λίγο παραπάνω παρά να δίνει 1500 ευρώ το χρόνο για πάρκινγκ τα οποία μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι τόσο στριμωγμένα που μόνο σμαρτάκια χωράνε άνετα να παρκάρουν ΚΑΙ να κατέβει σαν άνθρωπος ο οδηγός. Και φυσικά τα χτυπήματα και οι γρατζουνιές από απρόσεκτους διπλανούς δεν είναι και σπάνιο φαινόμενο. Έχω δει να κρεμάνε και κάποιου είδους αφρολέξ στο πλάι για αυτά τα χτυπήματα...
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Θέση στάθμευσης μπορεί και να πουλούνται και σαν ξεχωριστό ακίνητο ή να συνδέονται/ακολουθούν το διαμέρισμα.
Για τις πυλωτές όπως είπε ο προηγούμενος.Σωστο . Οταν το ετος 2000 αγορασα 2 θεσεις σταθμευσης σε χώρο πολυκατοικιας χαρακτηρισμένο σαν γκαράζ, χωρις να ειμαι ιδιοκτητης διαμερισματος, (κλειστος σε πολυκατοικια με χωριστη εισοδο-γκαραζοπορτα), εγινε ειδικη συμβολαιογραφικη πραξη, με αντιγραφο σχεδιου του χωρου, αριθμο θεσης, τετραγωνικα, χιλιοστα επι της οικοδομης κλπ.
Ενδεικτικα να αναφερω οτι σημερα, σε νεοκτιστη πολυκατοικια στο Παγκρατι (πισω απο το Καλιμαρμαρο), πωλουνται παρομοιες θεσεις σταθμευσης 11,5 τμ στην τιμη των 25.000 ευρω!!!Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι (δηλ. ακριβώς εκεί που λες) πωλήθηκε υπόγεια θέση πάρκινγκ 50.000€..Το έγραφα πριν 1 χρόνο+ εδώ posting.php?mode=quote&f=13&p=1360336
Φρεσκότατο review χθεσινοβραδυνό :
Τιμές πώλησης νεόδμητων πάνω στην πλατεία Βαρνάβα (Παγκράτι πίσω από το Καλλιμάρμαρο) σε καλή πολυκατοικία, ο κατασκευαστής είναι τσεκαρισμένος.
-
Πουλήθηκε διαμέρισμα Α όροφος 70 τμ + Αποθήκη = 185.000 ευρώ (χωρίς κανένα parking, υπολογίστε +10.000 περίπου για αποκλειστική χρήση σε πυλωτή ή + κάνα 30ρι για υπόγεια)…Άρα με θέση parking στην πυλωτή (που είναι και το λογικό, ποιος αγοράζει σήμερα σε εκείνη την περιοχή χωρίς parking απορώ ) έρχεται 2800 το τμ…
-
Πουλήθηκε 4ος +5ος, ενωμένος σε μεζονέτα 180 τμ + υπαίθριος χώρος δώματος αποκλειστικής χρήσης 93 τμ + κλειστό τμήμα δώματος 20 τμ + 1.5 θέση parking σε πυλωτή (2 είναι αλλά το 0,5 το βάζω γιατί η 1 εκ των 2 είναι λίγο στενάχωρη και για να γίνει χρήση της πρέπει να έχεις και την 2η της πλαϊνή)+ αποθήκη = 680.000 ευρώ
Και τώρα το κουφό : γιατρός ερωτεύτηκε υπόγεια θέση parking στην πολυκατοικία και την ήθελε σώνει και καλά και κυνηγούσε τον κατασκευαστή…Ο τελευταίος για να «ησυχάσει», επειδή δεν πουλάει ακόμα τις υπόγειες θέσεις, πετάει το εξωφρενικό νούμερο 50.000 ευρώ και ο γιατρός δέχεται μετά χαράς και πληρώνει το 50ρικο αδιαμαρτύρητα για 1 υπόγεια θέση…Θα μοσχοπουληθούν αυτές…Όχι φυσικά 50 αλλά κάνα 30ρι και υπάρχουν άλλες 5…Καλή μπάζα αυτή που δεν είχα εκτιμήσει όσο έπρεπε στη διαπραγμάτευση...
Ο κατασκευαστής μου έλεγε ότι ζητάει 2800-2900 το τετραγωνικό αλλά καταλαβαίνω ότι δεν το θεωρεί σε καμία περίπτωση αδιαπραγμάτευτο και σίγουρα θα κατέβει αν δεν βρει αγοραστή (δεν έχει κανένα ζήτημα ρευστού αλλά δε βρίσκει και το λόγο να τα κρατάει απούλητα, όπως κάποιοι ξεροκέφαλοι βλάκες). Μπορεί να έχουμε το φαινόμενο πλέον να πωληθεί ο 4ος πχ φτηνότερα από τον 1ο …Πάντως μου είπε ότι για το μικρό του 4ου (το 70ρι ) έχει 3 που το θέλουν στην τιμή που έχει ζητήσει χωρίς να κάνουν παζάρι (προέκυψαν ξαφνικά την τελευταία βδομάδα).
Με τον ανωτέρω κατασκευαστή είχαμε έρθει σε συμφωνία μικτή αντιπαροχής + πώληση (πολλά μέρη αλλά εγώ βασικά έπαιρνα μόνο ρευστό, ακίνητο δε δεχόμουνα με ΤΙΠΟΤΑ ) το Μάρτιο του 2007 και τώρα μου έλεγε γελώντας ότι ούτε στο όνειρό μου δε θα πετύχαινα σήμερα τους όρους που είχα διαπραγματευτεί τότε. Ήμασταν κυριολεκτικά οι τελευταίοι των Μοϊκανών με καλούς όρους
-
-
Ο χρήστης moufas έγραψε:
εγω εχω θεση σταθμευσης αλλα πισω παρκαρουν παπακια οποτε με εμποδιζουν ωστε να εξελθω η να εισελθω ανεμποδιστα με αποτελεσμα να κανω μανουβρες να τα αποφυγω και να κλεινω καθρεπτες. εχω ενημερωσει αλλα συγκεκριμενα ενας μου απαντησε κανε μυνηση. εχουν δικαιωμα να παρκαρουν παπακια σε κοινοχρηστους χωρους και να παρεμποδιζουν την διελευση των οχηματων. τι μπορω να κανω? αν καταλαθος προξενησω ζημια σε ενα παπακι που ειναι παρανομα μεσα στην πυλωτη ο ιδιοκτητης του μπορει να αξιωσει αποζημιωση?Αν χτυπησεις κάποιο δεν καλύπτεσαι απο ασφάλεια γιατί δεν θεωρειται δρόμο (κατι ανάλογο με καραβια ΄ή πεζοδρόμια. Οπότε φαντάζομαι οποια αξίωση θα γίνει με εκατέρωθεν μυνησεις. Όσο αφορά τις θέσεις που ειναι τα μηχανάκια , αν ειναι κοινόχρηστος χώρος δεν μπορεις να κάνεις κάτι εκτός και αν αποφασιστεί σε Γενική συνελευση κάτι που το απαγορευει ώστε νε δικαιωθείς σε περίπτωση περιοριστικών μέτρων ή αλληλομυνήσεων.
Αν όμως ειναι σε κοινόχρηστο χώρο αλλα που εμποδίζει την εισοδο σε δικό σου τότε πάλι με μυνήσεις απαιτείς περιοριστικά μέτρα και αποζημείωση για τυχόν ζημιές στο όχημα απο μανουβρε για την αποφυγή το εμποδίου και πιθανότατα για οτι αλλη αιτία μπορεις να βρεις , πχ αποζημείωση για καθυστερηση προσευλευσης σε δουλεια , Στρες (απο το μπες βγες) κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Αν χτυπησεις κάποιο δεν καλύπτεσαι απο ασφάλεια γιατί δεν θεωρειται δρόμο (κατι ανάλογο με καραβια ΄ή πεζοδρόμια. Οπότε φαντάζομαι οποια αξίωση θα γίνει με εκατέρωθεν μυνησεις. Όσο αφορά τις θέσεις που ειναι τα μηχανάκια , αν ειναι κοινόχρηστος χώρος δεν μπορεις να κάνεις κάτι εκτός και αν αποφασιστεί σε Γενική συνελευση κάτι που το απαγορευει ώστε νε δικαιωθείς σε περίπτωση περιοριστικών μέτρων ή αλληλομυνήσεων.
Όχι βέβαια, δεν απαιτείται απόφαση της συνελευσης για το προφανές. Το παρκάρισμα σε κοινόχρηστο χώρο συνιστά κατάληψή του και τον στερεί μόνιμα από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες - άρα δεν επιτρέπεται. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να επιβάλεις την απαγόρευση, αφού η Αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία και δηλώνει αναρμόδια να επέμβει σε ιδιωτικής φύσης διαφορές, όπως αυτή. Ο φίλος moufas μπορεί είτε να ζητήσει περιοριστικά μέτρα από το δικαστήριο (οπότε η Αστυνομία επεμβαίνει ) είτε να πάρει ένα χρέπι παπάκι και να το παρκάρει εκεί που παρκάρει ο άλλος το δικό του...
-
prosfata agorasa diamerisma se mia polukatoikia me 1 (!!!!!!) thesi gia parkarisma....genika stin sugkekrimeni perioxi den vriskeis meros na parkareis meta to mesimeri (klasika..) kai to apotelesma einai opoios prolavei na parkarei mesa.sunithws einai oi geitones...na to kleisw me alusida h' tha me kraksoun ??? kai to epomeno thema..poios exei proteraiotita na parkarei ekei apo tin polukatoikia?px eimai i moni idioktitria pou menei mesa kai oloi oi alloi einai enoikoi...mporw na to paiksw treli kai pw oti exw protaireotita??
Καλως ηλθες στο φορουμ αλλα σε παρακαλω να γραφεις με ελληνικους πεζους χαρακτηρες και οχι με greeklish γιατι απαγορευονται.Επισης επειδη υπαρχει ηδη αναλογο θεμα θα μεταφερθει.[mod]
-
μια θεση δικια σου ή μια θεση για ΟΛΗ την πολυκατοικία?
-
To συμβόλαιο σου αναφέρει τπτ για την θέση στάθευσης? Η θέση στάθμευσης έχει ξεχωριστό ποσοστό συνιδιοκτησίας και την έχεις αγοράσει και αυτή ή αποτελεί παρακολούθημα του διαμερίσματος ή μήπως τπτ από τα δύο? Και επιπλέον κανονισμός πολυκατοικίας υπάρχει μεταγεγραμμένος και αν ναι αναφέρει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του διαμ/τός σου? (αν υπάρχει τέτοιο).
Αλλιώς είναι κοινόχρηστη και παρκάρει όποιος προλάβει.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μια θεση δικια σου ή μια θεση για ΟΛΗ την πολυκατοικία?για ολη την πολυκατοικια....μεγαλη πικρα...
-
Οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε!!!
-
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Αν χτυπησεις κάποιο δεν καλύπτεσαι απο ασφάλεια γιατί δεν θεωρειται δρόμο (κατι ανάλογο με καραβια ΄ή πεζοδρόμια. Οπότε φαντάζομαι οποια αξίωση θα γίνει με εκατέρωθεν μυνησεις. Όσο αφορά τις θέσεις που ειναι τα μηχανάκια , αν ειναι κοινόχρηστος χώρος δεν μπορεις να κάνεις κάτι εκτός και αν αποφασιστεί σε Γενική συνελευση κάτι που το απαγορευει ώστε νε δικαιωθείς σε περίπτωση περιοριστικών μέτρων ή αλληλομυνήσεων.
Όχι βέβαια, δεν απαιτείται απόφαση της συνελευσης για το προφανές. Το παρκάρισμα σε κοινόχρηστο χώρο συνιστά κατάληψή του και τον στερεί μόνιμα από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες - άρα δεν επιτρέπεται. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να επιβάλεις την απαγόρευση, αφού η Αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία και δηλώνει αναρμόδια να επέμβει σε ιδιωτικής φύσης διαφορές, όπως αυτή. Ο φίλος moufas μπορεί είτε να ζητήσει περιοριστικά μέτρα από το δικαστήριο (οπότε η Αστυνομία επεμβαίνει ) είτε να πάρει ένα χρέπι παπάκι και να το παρκάρει εκεί που παρκάρει ο άλλος το δικό του...
H Aστυνομία καταγράφει το γεγονός και είναι αποδεικτικό τι έχει γίνει.
Το ίδιο και σε ζημιές που αφορούν ασφάλειες.(επίσης αν καλύπτεται αστική ευθύνη του χώρου ή ό άλλος έχει σχετική ασφαλεια τα πραγματα είναι πιό εύκολα σε τυχόν ζημιές) -
Καλησπερα και χρονια πολλα
Θα ήθελα να ρωτήσω και εγω σχετικά με το θέμα. Αγόρασα διαμέρισμα σε συγκρότημα 3 πολυκατοικιών χωρίς κάποιο δικαίωμα χρήσης σταθμεσης στην πυλωτή. Ο χώρος του συγκροτήματος είναι κλειστός με τηλεχειριζόμενες γκαραζόπορτες και χειριστήρια έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες με παρκινγκ. Με το τρόπο αυτό εγώ δεν έχω τη δινατότητα να προσεγγίσω στην είσοδο της πολυκατοικίας μου ούτε για να ξεφορτώσω ,την ίδια στιγμη που υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στάθμεσης . Είναι νόμιμο αυτό και τι μπορώ να κάνω για να μπορώ να βάζω το αυτοκίνητό μου στον εσωτερικό χώρο του συγκροτήματος? ( όλλ αυτά γιατί αρνήθηκα να πληρώσω ένα υπερβολικό ποσό κατά τη γνώμη μου για αγοράσω αέρα οπως ειπώθηκε και πιο πάνω)
ευχαριστώ -
Κανονισμός πολυκατοικίας υπάρχει? Αν ναι διάβασε να δεις τί προβλέπει.
ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΥΛΩΤΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ - ΠΡΟΣΟΧΗ