-
Ο χρήστης dimmer81 έγραψε:
ευτυχως για αλφα 147 δεν εγραψε ακομα κανενας...Ας πω εγώ:
-Λάμπες
-Μεταβλητός χρονισμός στις 120αρες και δίλιτρες
-Λαδάκι
-γρατζουνίσματα στις αλλαγες ταχύτητας σε 2α και 3η(δεν υπάρχει 147 χωρίς αυτό το πρόβλημα ) -
Στις 147 τα πιο διαδεδομένα προβλήματα ειναι ο μεταβλητός (variator) και το συγχρονιζέ της 3ης χαλαρά!
-
golf III 93
100.000 φωτοκύτταρο ανάφλεξης
160.000 αντλια νερού!!! ανέβαζε θερμοκρασία όχι πολυ, ευτυχώς το προλάβα -
Για Ρενώ 21 του 1987 ας μη μιλήσω, δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν!
Εξαιρετικό αυτοκίνητο όταν λειτουργούσε (ίσως το Μοντέο της εποχής του), αλλά μας γάμησε (με συγχωρείτε) η ψύξη (κολλάρα, ψυγείο) και η τροφοδοσία-καρμπυρατέρ- του (στις απότομες αριστερές, ιδίως στις επί τόπου, στόλλαρε σαν Me-Bf109).Το Σκόντα Οκτάβια άψογο. Μόνον γρύλλος παραθύρου, εντός εγγύησης (ΟΚ, θεσμός για τα γκρουπ VAG). Το αυτοκίνητο αναδύει την αγωνιώδη κραυγή 'σκίσε με!'.
Α, ο Σκαραβαίος του Δεκεμβρίου ΄66, με σαδιστικά ανύπαρκτη συντήρηση από πλευράς μας, μας άφησε πρώτη φορά στο δρόμο τον Ιούνιο του '89 (εκλογές και ευρωεκλογές, το θυμάμαι) από ηλεκτρισμό - ανάφλεξη (ράουλο του ντιστρυμπυτέρ!) Λειτουργεί ακόμα το ρημάδι, 40 χρόνια μετά την έξοδό του από τη γραμμή παραγωγής.
-
τα προβληματα που αναφερετε στις 147 ειναι για προ fl μοντελα ετσι? ενταξει ο μεταβλητος θελει στανταρ αλλαγμα και στα fl στα 60.000 χλμ.
απλα αυτην τη διευκρινιση please -
Εφόσον είναι οι ίδοι Τwin spark, ούτε το λαδι γλυτώνεις. Το κιβώτιο είναι το ίδιο, οπότε συγχρονιζέ-γραναζι όλο και κάποιο πρόβλημα θα έχει. Για λάμπες δεν ξέρω, πάντως δεν είναι και κάποιο σημαντικό έξοδο, απλά εκνευριστικό.
-
Ένα thread για τα τυπικά προβλήματα όλων των μοντέλων δεν θα γίνει λίγο δύσχρηστο;
Δηλαδή αν μαζεφτούν αρκετές σελίδες, θα πρέπει κανείς να ψάχνει από την πρώτη σελίδα ως την τελευταία για να δεί αν αναφέρεται κάτι για το συγκεκριμένο που ψάχνει, αν έχει ξαναγραφτεί κάτι που θέλει να γράψει κ.ο.κ.Μήπως θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια νέα ενότητα π.χ. 'Προβλήματα' και εκεί να έχουμε threads ανά μοντέλο ή κατασκευαστή;
Το θέμα είναι όντως πολύ ενδιαφέρον (για έναν υποψήφιο αγοραστή) και πολύ χρήσιμο για έναν κάτοχο.
Προσωπική γνώμη είναι πως στην παρούσα μορφή one thread fits all θα γίνει πολύ δύσχρηστο και θα χαθεί...
-
mjacob
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μετά θα φτιάξω ένα ποστ με όλα όταν συγκεντρωθούν. Θα βοηθήσει πολλούς.
-
Από το **Renault clio 1.2 16V **του 2002 το μόνο πρόβλημα που μου εμφάνισε σε 22500 ήπιας χρήσης και 34 μήνες κατοχής ήταν ρωγμές (έντονο σκάσιμο) στη βαφή στα σημεία που ενώνει ο ουρανός του αυτοκινήτου με τις πίσω κολώνες. Το έχω παρατηρήσει σε όλα σχεδόν τα Clio της περιόδου από 99-2004, μετά από περίπου ένα χρόνο χρήσης των αυτοκινήτων.. Άλλα προβλήματα δεν έτυχε να μου βγάλει το εν λόγω όσο το είχα.
Από τη μέχρι τώρα χρήση του **Astra GTC 1.8 125PS **σε 18500 χλμ ή 15 μήνες χρήσης... 1) Θόρυβος από την τιμονιέρα (είναι γνωστό το πρόβλημα κι εμφανίζεται περίπου στο 80% των κατόχων Astra H). 2) Περιστασιακοί μικροτριγμοί από την πίσω ανάρτηση μετά τα 17000 χλμ (μάλλον σινεμπλόκ). Κι αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό κι εμφανίζεται σε πολλούς χρήστες Astra H από όσο γνωρίζω. 3) Μικροκλώτσημα κατά την αλλαγή από 1η σε 2η και γενικότερα δυσφορία του κιβωτίου για γρήγορες αλλαγές, ειδικά σε υψηλές στροφές. Περισσότερο ιδιαιτερότητα του σασμάν παρά οργανική βλάβη...
-
Ας πω για βλάβες σε Lancia Dedra 1.6 του 1992 έτσι για να καταλάβαιτε τι σημαίνουν βλάβες σε ιταλικό αυτοκίνητο εκείνης της χρονολογίας και γιατί όποιος έπαιρνε τότε ιταλικό αμάξι δεν ξαναπαίρνει ποτέ.
Μέσα σε 120,000 Kμ εώς τώρα έχουν παρουσιασει τις εξής απαράδεκτες βλάβες (αναφέρω και χιλιόμετρα κατά εκτίμηση):
- αλλαγή διακόπτη φλάς γιατί δεν δούλευαν μερικές φορές (~2.000Km)
- αλλαγή τσιμούχας κινητήρα γιατί έχανε λάδια (~5.000Km). Παρά την αλλαγή και εώς τώρα χάνει λάδια.
- αλλαγή δυναμό (~20.000Km)
- αλλαγή τρόμπας νερού (~24.000Km)
- αλλαγή δίσκου πλατώ (~28.000Km)
- αλλαγή τρόμπας φρένου (~40.000Km)
- αλλαγή κλειδαριάς συνοδηγού (~45.000Km)
- αλλαγή κρεμαγιέρας (~60.000Km)
- ξανά αλλαγή δυναμό (~80.000Km)
- αλλαγή καταλύτη (~90.000Km)
- αλλαγή 5-6 φορές καλωδίου ηλεκτρονικής
- αλλαγή μπαταρίας τουλάχιστον 4-5 φορές
Και διάφορες άλλες βλάβες μικρότερες (αλλά εξίσου απαράδεκτες) που με έκαναν σχεδόν σε κάθε 2ο-3ο service (20-30.000 Κm) να πληρώνω πάνω από 120,000 δραχμές (εκείνο τον καιρό!).
Δεν μιλάμε και για αδυναμία να κρατήσει το ρελαντί το χειμώνα πάμπολες φορές που ποτέ δεν κατάφεραν να το διορθώσουν. Επίσης δεν μιλάμε και για τριγμούς σε ταμπλώ και καθίσματα που είχε πάντα...
To τελευταίο πρόβλημα είναι το air condition που θα έφτυσε στα 110,000 και θέλουν 1000 ευρώ για αλλαγή. Ναι καλά, τόσα δεν κάνει όλο το αμάξι τώρα και να το χαρίσεις...
Βεβαίως ήταν αμάξι με πολύ καλό τιμόνι και οδική συμπεριφορά αλλά τι να το κάνεις όταν δεν μπορούσες να το εμπιστευτείς να κάνεις ένα ταξίδι πχ! Είχα φτάσει σε σημείο να μπαίνω στο δεύτερο (Corolla του 1988) και να ξαλαφρώνω γιατί ήξερα ότι πχ δεν θα πάω σε κάποιο μέρος και θα μου χαλάγε όλη η βραδιά επειδή μετά δεν θα έπαιρνε μπροστά.
Και παρακαλώ μήν μου πεί κανείς ότι 'έτυχε' μόνο σε εμένα, γιατί όλοι όσοι ξέρω (ή άκουγα) που είχαν dedra το πούλησαν αργά η γρήγορα λόγω υπερβολικών βλαβών. Μήπως έφταιγε ο τρόπος οδήγησης μου και η κακομεταχείριση. Ωραία, και το Corolla το οδηγούσα εξίσου και δεν έβγαλε ΤΙΠΟΤΑ. Σύντομα και εγώ θα το δώσω σε μάντρα όσο όσο και θα αλλαχθεί για ιάπωνα, φυσικά...
-
lancia dedra ειχε ο πατερας μου και μεχρι 50000 χλμ οπου και το πουλησε ουδεν προβλημα.
ο δε επομενος ιδιοκτητης μεχρι τα 80χιλιαδες χλμ,οταν και το στουκαρε,δεν αντιμετωπισε το παραμικρο.
Η συντηρηση του αυτοκινητου γινοταν κανονικα. -
Λοιπον:
α)Εταιρικά:
1-Astra 1.4 '96.Προβλήματα με την ψύξη του κινητήρα,και στο τέλος της
ζωής του (~380.000χλμ!!!!) επιτέλους καταφερα να το κάνω να
βαράνε οι βαλβίδες και να χαλάσει-μπουκώσει το injection.2-Astra 1.6 '05.Κρεμαγιέρα κοπανούσε,ηλεκτρολογικά(λαμπακι κινητηρα
και λαμπες) (~80.000χλμ).3-Βravo 1.6 Gt '96.Ιnjection(αισθητηρας βήματος).Συστημα
ψυξης(χαλασμενα κολάρα).Πολλαπλασιαστης αλλαγή.Απειροι
τριγμοί.Κάθισμα συνοδηγου (δεν κλειδωνε πάνω στις ράγιες).Σκουριές
σχετικά νωρίς σε σημεία του αμαξώματος.Παράθυρα(ανεβαίνουν με
ρυθμό χελώνας,μάλλον τα λαστιχα της πόρτας
εφταιγαν).Πολλα ποιοτικά και οχι μονο
προβληματα.(~100.000χλμ).4-Νissan Almera 1.5 '05.Ετριζαν τα παράθυρα(τα έσφιξαν και
σταμάτησαν).Λαμπάκι κινητηρα(απ το immobilizer).Λίγοι τριγμοί στο
πίσω μέρος ελέους καρόδρομων,παραλιών,βουνών
κτλ.(115.000χλμ!!!)5-Αlfa 157 1.8 '00.Αλλαγή αντλίας βενζίνης.Πολλά πολλα λαμπάκια στο
ταμπλώ(μάλλον εξαιτίας Χριστουγέννων).(~110.000χλμ)6-Επίσης έχω χρησιμοποιήσει και ένα Opel Combo 1.4D και ένα Opel
Astra 1.7TD εκ των οποίων μόνο το άστρα παρουσίαζε προβλήματα με
την φλάντζα και το ψυγείο του τα οποία ήταν το πιο πιθανό απο μια γερή
στούκα και μια φορα που έκαψε φλαντζα απο χτυπημα στο κάρτερ.Κατα
τα αλλα πολυ αξιοπιστα και φιλοτιμα τουτουνια και τα
δυο.Σκυλια(Ελέους Diesel μαλλον).(~280.000χλμ το καθενα).Προσωπικά:
7-ΒΜW M3 '04.Προς το παρόν τίποτα (~80.000χλμ).Χτύπα ξύλο!!!!8-Προσεχώς Civic 1.8 '04 (αδερφου)
Τελικα?Μετα από ~800.000χλμ που οδηγησα σε 10 χρονια εχω καταλαβει οτι πανω απ ολα η σχεση αυτοκινητου-οδηγου ειναι αμφιδρομη.Οπως του συμπεριφερεσαι ετσι θα σου συμπεριφερθει(σωστη συντηρηση) εκτος βεβαια των αναγνωρισμενων ελαττωματων απο το εργοστασιο του καθενος.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
:ysterical:Όσο για το δικό μου Opel A|stra G του 1998 έχουμε και λέμε:
- Στα 60000 δυναμό χωρίς καμία προειδοποίηση.
- Στα 70000 κολλημένος θερμοστάτης με αποτέλεσμα καμένη φλάντζα κεφαλής!!!!
- Στα 80000 περίπου χαλασμένη κλειδαριά πίσω αριστερής πόρτας.
- Στα 85000 περίπου χαλασμένη κλειδαριά πίσω δεξιάς πόρτας.
- Στα 90000 περίπου χαλασμένος πολλαπλασιαστής.
κλασικα προβληματα opel astra G χρονολογιας μεχρι 2001.
απο εκει και μετα η φλαντζα εγινε μεταλικη-αλουμινιενια...
το δυναμο καλυτερης ποιοτητας
η τρομπα νερου επισης,
και ο πολλαπλασιαστης το ιδιο. -
Βλέπω πάντως πως ο Γερμανός (Astra 1998) και ο Ιταλός (Lancia Dedra) είχαν παρόμοια προβλήματα... Τελικά και στις δυο χώρες βγαίνουν Monday Cars! Το φαινόμενο δεν εντοπίζεται στην Ιαπωνία, αλλά εντοπίζονται Ιαπωνικά εργοστάσια παντού στον κόσμο (βλ. Αγγλία, Γαλλία, Τουρκία πχ για την Toyota).
Εγώ πάντως αν και όταν πάρω ποτέ καινούριο αυτοκίνητο , από όποια χώρα και να είναι θα σταυρώνω τα δάκτυλά μου! Γνωστός έχει και το πολύ αξιόπιστο Yaris γενικά, αλλά αυτός ειδικά έχει γίνει κολλητός με τον συνεργειά... Εντελώς 'τυχαία' το τουτού είναι Fabrique en France... -
Α, μην ξεχάσω κι εμένα και τα...ξαδέλφια μου!
- Σε Lancia Y και Punto πρώτης γενιάς, απολύτως κλασσικό πρόβλημα το ψυγείο του καλοριφέρ! Είναι πάρα πολλοί αυτοί που το έχουν αλλάξει ακόμη και παραπάνω από μία φορά! Μάλλον δεν είναι και πρώτης ποιότητας το ανταλλακτικό, γιατί η ...τεχνολογία των ψυγείων δεν έχει αλλάξει και πολύ τα τελευταία...100 χρόνια! Η δεύτερη ιταλική χαζομάρα είναι πως για να αλλαχτεί πρέπει να βγει το ταμπλό! Αρα χρειάζεσαι 300-350
-
VW Polo 1.0 '99
a) Προβλήματα με το τιμονι γύρω στα 60.000 Km. Σε κάθε περιστροφή κάνει ένα 'κλικ' που το αισθάνεσαι με το χέρι αλλά το ακους κιόλας. Μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις στο συνεργείο, και αλλαγή 2-3 άσχετων πραγμάτων, υπάλληλος του εξουσιοδοτημένου VW Χαλκίδας, μου είπε 'εμπιστευτικά' ότι το 90% των Polo αυτής της περιόδου έχουν αυτό το πρόβλημα, αλλά από την στιγμή που δεν το έχει αποδεχθεί η μαμά (VW) δεν μπορεί να γίνει κάτι . . . . και πρέπει να αλλάξω όλη την κολώνα κλπ κλπ . . .γύρω στα 500 €!!!. Με διαβεβαίωσε βέβαια ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια μου οπότε και δεν το άλλαξα . . .μεχρι τώρα (140.000 km) όντως δεν έχει συμβεί κάτι. To ωραίο είναι ότι μετά από κάποια από αυτές τις απισκέψεις, και αφού προσπαθώ να παρκάρω, αισθάνομαι τον θόρυβο και το κούνημα στο τιμόνι να δυναμώνει . . .όπου μετα από 2-3 μανούβρες μου μένει το τιμόνι στο χέρι . . .
β) Τα πλαστικά στο λεβγιέ ταχυτήτων, και στο τιμόνι εδώ και κανά 2 χρόνια έχουν γίνει σαν να τα τριβεις με γιαλόχαρτο.
γ) Ο αεραγωγός του συνοδηγού . . .δεν έπαιξε ποτέ
δ) **Καμμένες λάμπες **. . πάρα πολλές. Για μια περίοδο . . .γινόταν χαμός . . .και μετά απο επισκέψεις σε διάφορα ηλεκτρολογία, απλά κάποιος διόρθωσε το πρόβλημα (χωρίς ωστόσο να κάνει κάτι διαφορετικό από όλους τους προηγούμενους !!!)
ε) Και τέλος το πιο περίεργο από όλα!!! Όταν κάνει πολύ κρύο (όχι παγετός ωστόσο) . . .και ίσως όταν έχει και υγρασία . . (δεν εχω βρει ακόμη όλο το pattern) ενώ κλειδώνουν - ξεκλειδώνουν κανονικά οι πόρτες, δεν ανοίγουν. Και επειδή δεν έχω κεντρικό κλείδωμα . . .Έχω μπει αρκετές φορές . . .από το port baggage . . . .!!! Στο συνεργείο δεν εχουν βρει τι φταίει, και απλά μου προτείνουν να αλλάξω τις κλειδαριές!!!. Το ίδιο πρόβλημα το έχω συναντήσει σε άλλα δύο αντίστοιχα Polo γνωστών μου . . και σε ένα ibiza της ίδιας εποχής. . . .
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
...Γκολφ 4 1.4 συγγενικού προσώπου με 110.000 μοντέλο 1999......Καιει κάθε μερα λάμπες .Μια μερα αλλάζεις την αριστερή και την άλλη καιει την δεξια...
Την προ-προηγούμενη Παρασκευή με το που τελειώνω την δουλειά στις 10:30 το βράδυ ξεκινάω για το χωριό. Στο πρώτο βενζινάδικο μετά τα διόδια Αφιδνών σταματάω για βενζίνη. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο συνειδητοποιώ ότι έχω καμένο το πίσω δεξιό φως διασταύρωσης. Μου το αλλάζουν και φεύγω αφού πρώτα τσεκάρω ότι δουλεύουν όλα τα φώτα, τα alarm, τα φρένα και το ομίχλης.
Την Παρασκευή που μας πέρασε, ίδια ώρα σταματάω στο ίδιο βενζινάδικο και βλέπω ότι έχω καμένο εμπρός δεξί φως πορείας και πίσω δεξί φρένο
Μέσα σε μια εβδομάδα 3 καμμένες λάμπες.
-
Σκέφτηκες ν'αλλάξεις βενζινάδικο;
-
Στο βενζινάδικο υπάρχει...σαμποτέρ για να πουλάνε λάμπες! Μακριάαααα!
-
Ναι, από αυτά ελπίζουν να πλουτίσουν. Την πρώτη φορά για δουλειά 10 λεπτών μέσα σε τρελό κρύο μου πήρε 1,5 Ευρώ.
Ομαδοποιημένα προβλήματα των οχημάτων μας - Γράψε κι εσύ!