-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
δεν την ήξερα την συγκεκριμένη εξέλιξη, και δεν είχε θέμα μέχρι τώρα με τις παλαιού τύπου πινακίδες μου. Αν είναι έτσι όπως τα λέει δε χρειάζεται να το σκέφτεσαι, βάζεις ένα πλαίσιο και τέλος.Θα τη γλυτώσω μόνο με το πλαίσιο, ή τελικά θα πρέπει να αλλάξω πινακίδες (που αν είναι δυνατόν θέλω να αποφύγω!)??? Το γνωρίζει κάποιος αυτό??
παρεμπιπτόντως
τσουχτερό πρόστιμο== Ήδη, σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο, η κυκλοφορία ενός οχήματος που έχει ταξινομηθεί σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν φέρει τις προβλεπόμενες ενιαίες ευρωπαϊκές πινακίδες, τιμωρείται με πρόστιμο ** 40 ευρώ**Είναι 40Ε για ΚΑΘΕ φορά που θα σε ελέγχουν!!!!!!! Σκέψου να σε σταματήσουν 10 φορές μέχρι να πας Γερμανία!!!
Επίσης σε πολλές χώρες αν παρκάρεις κάπου χωρίς τα προβλεπόμενα ενδεικτικά των νέων πινακίδων μπορεί και να σου σηκώσουν και κατάσχουν το αυτοκίνητο!! -
Ο χρήστης Ultra-One έγραψε:
δεν την ήξερα την συγκεκριμένη εξέλιξη, και δεν είχε θέμα μέχρι τώρα με τις παλαιού τύπου πινακίδες μου. Αν είναι έτσι όπως τα λέει δε χρειάζεται να το σκέφτεσαι, βάζεις ένα πλαίσιο και τέλος.
Θα τη γλυτώσω μόνο με το πλαίσιο, ή τελικά θα πρέπει να αλλάξω πινακίδες (που αν είναι δυνατόν θέλω να αποφύγω!)??? Το γνωρίζει κάποιος αυτό??
νομίζω ότι αγχώνεσαι χωρίς λόγο.
Καταστρέφεις την εμπρός πινακίδα (ή δηλώνεις απώλεια αυτής) και βγάζεις νέες πινακίδες με το ποσό των... 35€ (περίπου - άντε να είναι 40€ πλέον ).
Πινακίδες παίρνεις σε μία μέρα (τα παραδίδεις την Δευτέρα πχ και παίρνεις νέες την Τρίτη) ή αν είσαι τυχερός (πετύχεις εξυπηρετικό υπάλληλο και 'κλαφτείς' ότι θέλεις τις πινακίδες γιατί τις έχεις ανάγκη για να δουλέψεις) μπορεί να τις πάρεις και...'επιτόπου' (σε 2-3 ώρες).So simple.
Ούτε πλαίσια ούτε τίποτα.Ίσως το μόνο 'ζόρι' είναι ότι θα χρειαστεί να αλλάξεις και την ασφάλειά σου (μιας και έχει βγει για την παλιά πινακίδα σου), αλλά μπορεί να γίνει κι αυτό πολύ άμεσα μέσω του ασφαλιστή σου την ίδια μέρα που θα ξέρεις το νούμερο των νέων πινακίδων.
-
δεν την ήξερα την συγκεκριμένη εξέλιξη, και δεν είχε θέμα μέχρι τώρα με τις παλαιού τύπου πινακίδες μου. Αν είναι έτσι όπως τα λέει δε χρειάζεται να το σκέφτεσαι, βάζεις ένα πλαίσιο και τέλος.
Θα τη γλυτώσω μόνο με το πλαίσιο, ή τελικά θα πρέπει να αλλάξω πινακίδες (που αν είναι δυνατόν θέλω να αποφύγω!)??? Το γνωρίζει κάποιος αυτό??
παρεμπιπτόντως
τσουχτερό πρόστιμο== Ήδη, σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο, η κυκλοφορία ενός οχήματος που έχει ταξινομηθεί σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν φέρει τις προβλεπόμενες ενιαίες ευρωπαϊκές πινακίδες, τιμωρείται με πρόστιμο ** 40 ευρώ**Είναι 40Ε για ΚΑΘΕ φορά που θα σε ελέγχουν!!!!!!! Σκέψου να σε σταματήσουν 10 φορές μέχρι να πας Γερμανία!!!
Επίσης σε πολλές χώρες αν παρκάρεις κάπου χωρίς τα προβλεπόμενα ενδεικτικά των νέων πινακίδων μπορεί και να σου σηκώσουν και κατάσχουν το αυτοκίνητο!!αυτά τα έχεις διαβάσει κάπου?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Καταστρέφεις την εμπρός πινακίδα (ή δηλώνεις απώλεια αυτής) και βγάζεις νέες πινακίδες με το ποσό των... 35€ (περίπου - άντε να είναι 40€ πλέον ).
Πινακίδες παίρνεις σε μία μέρα (τα παραδίδεις την Δευτέρα πχ και παίρνεις νέες την Τρίτη) ή αν είσαι τυχερός (πετύχεις εξυπηρετικό υπάλληλο και 'κλαφτείς' ότι θέλεις τις πινακίδες γιατί τις έχεις ανάγκη για να δουλέψεις) μπορεί να τις πάρεις και...'επιτόπου' (σε 2-3 ώρες).So simple.
Ούτε πλαίσια ούτε τίποτα.Ίσως το μόνο 'ζόρι' είναι ότι θα χρειαστεί να αλλάξεις και την ασφάλειά σου (μιας και έχει βγει για την παλιά πινακίδα σου), αλλά μπορεί να γίνει κι αυτό πολύ άμεσα μέσω του ασφαλιστή σου την ίδια μέρα που θα ξέρεις το νούμερο των νέων πινακίδων.
Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν μπορείς να πάρεις ξανά τον ίδιο αριθμό πινακίδας με αυτόν που είχες σε περίπτωση αλλαγής πινακίδων εφόσον το αυτοκίνητο δεν έχει αποσυρθεί ενδιάμεσα από την κυκλοφορία.
Επίσης, όσο τρελό και να ακούγεται υπάρχει και η αριθμολογία..... Δεν θέλω ζυγή πινακίδα, πινακίδα που να περιέχει τους αριθμούς 0, 8 και 13, ή να έχει μονοψήφιο ζυγό άθροισμα (και ειδικά 8 ). Επίσης θέλω να τελειώνει οπωσδήποτε σε 7. Εν ολίγοις θέλω τα ίδια αριθμητικά ψηφία με αυτά που έχω τώρα! Γίνεται???
Είναι 40Ε για ΚΑΘΕ φορά που θα σε ελέγχουν!!!!!!! Σκέψου να σε σταματήσουν 10 φορές μέχρι να πας Γερμανία!!!
Επίσης σε πολλές χώρες αν παρκάρεις κάπου χωρίς τα προβλεπόμενα ενδεικτικά των νέων πινακίδων μπορεί και να σου σηκώσουν και κατάσχουν το αυτοκίνητο!!αυτά τα έχεις διαβάσει κάπου?
Ναι, τα είχα βρει όλα στο ίντερνετ από φόρουμς και μπλογκς
-
Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν μπορείς να πάρεις ξανά τον ίδιο αριθμό πινακίδας με αυτόν που είχες σε περίπτωση αλλαγής πινακίδων εφόσον το αυτοκίνητο δεν έχει αποσυρθεί ενδιάμεσα από την κυκλοφορία.
Επίσης, όσο τρελό και να ακούγεται υπάρχει και η αριθμολογία..... Δεν θέλω ζυγή πινακίδα, πινακίδα που να περιέχει τους αριθμούς 0, 8 και 13, ή να έχει μονοψήφιο ζυγό άθροισμα (και ειδικά 8 ). Επίσης θέλω να τελειώνει οπωσδήποτε σε 7. Εν ολίγοις θέλω τα ίδια αριθμητικά ψηφία με αυτά που έχω τώρα! Γίνεται???
αυτό είναι όντως ένα πρόβλημα...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Καταστρέφεις την εμπρός πινακίδα (ή δηλώνεις απώλεια αυτής) και βγάζεις νέες πινακίδες με το ποσό των... 35€ (περίπου - άντε να είναι 40€ πλέον ).Αυτό έκανα πριν το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό (άλλαξα πινακίδες). Είχα τη δυνατότητα να το κάνω ανέξοδα και χωρίς κόπο και το έκανα. Η μόνη στιγμή που σκέφτηκα ότι ίσως ήταν λάθος ήταν όταν κάποια στιγμή σκέφτηκα να το πουλήσω, που με ρωτούσαν γιατί έχω αλλάξει πινακίδα θεωρώντας πως έχει φάει στούκα.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Eπειδή σκέφτομαι σοβαρά να γιορτάσω την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Βελιγράδι έχω κάτι ερωτησούλες.1ον. Συμφέρει να πάει κάποιος Σκόπια από τα σύνορα στη Φλώρινα ; (βλ Από Μπίτολα; )
2ον Αν το αυτοκίνητο είναι στο όνομα άλλου (πατέρας) χρειάζεται κάποιο έξτρα χαρτί ;
3ον Μπορεί κάποιος να μου πει στο περίπου κόστος για βενζίνες ή απόσταση για να υπολογίσω μόνος μου ;
4ον Χωρίς gps παλεύεται η κατάσταση ή θα χαθώ και θα γυρίσω όλα τα Σκόπια ;Ευχαριστώ προκαταβολικά
-
Πέρσι μπήκα καμιά 15αριά φορές στην γείτονα χώρα (fyrom) και μία μόνο φορά ο έλληνας αστυνομικός μου σύστησε να έχω έγγραφη εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη του οχήματος ότι επιτρέπει την έξοδό του από την χώρα. Την έβγαλα, αλλά δεν μου ξαναζητήθηκε ποτέ. Οπότε βγάλε για να έχεις.
-
Παλεύεται άνετα χωρίς gps. Ειδικά αν μιλάμε για εθνικές οδούς, πάρε απλά έναν χάρτη για να έχεις να τσεκάρεις ότι βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο.
-
-
Χαιρεται,
επειδη διαβασα παρα πολλα ποστ σε αυτο το θεμα πριν κανω το Αθηνα-Μαλμε οδικως, νοιωθω την υποχρεωση να μοιραστω μαζι σας την εμπειρια μου.
Ας αφησουμε την διαδρομη Αθηνα-Ευζωνοι, δεν υπαρχει κατι να σχολιασω νομιζω.
Πριν ξεκινησετε καλο ειναι να εχετε πολλα ψιλα, κερματα (για τα διοδια σε σκοπια-σερβια) και πενταευρα για να ξεφορτωθειτε τον εκαστοτε μαλακα που μου ετυχε εμενα.Φτανω λοιπον 9 το πρωι στο τελωνειο των σκοπιων, καθολου κινηση, δινω διαβατηριο και πρασινη καρτα...μου λεει ο γυφτος στο γκισε 50 ευρω γιατι πρεπει να κανουμε νεα καρτα. Του λεω η καρτα ειναι μια χαρα...δε θα κανουμε νεα καρτα, μου λεει απο που εισαι, αθηνα του λεω. Αν δε δωσεις 50 ευρω θα σε στειλω πισω στην αθηνα.
Του λεω κοιταξε, θα σου δωσω 5 ευρω να πιεις ενα καφε, παραπανω δε σου δινω, κι αυτο επειδη βαριεμαι να τσακωνομαι μαζι σου, εχω μπροστα μου πολυ μεγαλο δρομο. Τα δεχτηκε και εφυγα, εφαγε πολυ καταρα παντως, μια απο τις τοσες που φαγε να τον πιασει , την εκατσε κανονικα.
Λοιπον εγω μπαινοντας στα σκοπια φουλαρα (με 1.28 παρακαλω) στο πρωτο βενζιναδικο που ειναι αμεσως μετα το τελωνειο στα 200 μετρα. Πραγματικα η βενζινη ηταν εξαιρετικης ποιοτητας.
Συνεχισα μεσα στα σκοπια 170 χλμ ειναι να τα διασχισεις προς βορεια , και δυστυχως ακολουθωντας τα ορια ταχυτητας μου πηρε περιπου 2 με 2μιση ωρες. Δεν θα αντεχα να πρεπει να λαδωσω και δευτερο γυφτο, κι ετσι πηγαινα σαν κοτα. Ο δρομος ουτως η αλλως δεν προσφερεται για ταχυτητα.Η διαδρομη ειναι τελειως αδιαφορη και οι δρομοι τελειως αδειοι, για την ακριβεια δεν θυμαμαι τον εαυτο μου να περασω απο καποιο μερος που να με αφησει πιο αδιαφορο.Επεισης υπαρχουν 3 σταθμοι διοδιων, 1 ευρω στον καθενα και καθαρισατε. Μη δωσετε διευρο η πενταευρο, υποθετω θα πρεπει να τσακωθειτε για να παρετε ρεστα.Μπαινοντας στη Σερβια ο δρομος δεν ειναι αυτοκινητοδρομος, αλλα ουτε και προσφερει καμμια ιδιαιτερη οδηγικη συγκινηση οπως διαβασα σε καποια ποστ...ενας απλος δρομος επαρχιακου στυλ ειναι, χωρις καποιο βαθμο δυσκολιας. Προχωρωντας προς βελιγραδι αρχιζει 300χλμ πριν περιπου αυτοκινητοδρομος και διοδια.
Μη παραλειψετε να παρετε (η να πεταξετε κατα λαθος) απο ενα συγκεκριμενο σταθμο πριν το βελιγραδι (χονδρικα 200-250χλμ) ενα χαρτακι που μετα φτανοντας εξω απο το βελιγραδι πρεπει να το εχετε μαζι σας για να πληρωσετε τα 7.5 ευρω που προβλεπεται. Αν δεν το εχετε η το χασετε νομιζω πως ειναι 50 ευρω το προστιμο. Better not find out
Να υπολογιζετε γυρω στα 15-20 ευρω συνολικα διοδια για να διασχισετε την Σερβια, αλλα οι δρομοι ειναι αρκετα καλοι και κατα διαστηματα εξαιρετικοι. Η βενζινη ειναι αρκετα ακριβη και στην αλλαγη απο δηναρια σε ευρω κλεβουν τρελλα. Εγω μετανοιωσα που εβαλα βενζινη στην Σερβια στο ΕΚΟ πριν το βελιγραδι.Παρολο που εβαλα την καλη, ηταν τελειως μαπα, με αποτελεσμα να εχω τεραστια καταναλωση για τη δεδομενη διαδρομη. Επεισης αν σας ειναι δυνατον αποφυγετε να περασετε πολυ κοντα απο το βελιγραδι αν ειναι μεσημερι η απογευμα...μιλαμε για πολυ κινηση. Καλλιτερα να βαλετε στο GPS μια πιο περιφερειακη διαδρομη, γιατι θα μπλεξετε, αλλα απο την αλλη θα δειτε εστω κι απ εξω το ομορφο βελιγραδι. Εσεις αποφασιζετε.
Ο δρομος μετα το βελιγραδι και μεχρι τα συνορα με ουγγαρια ειναι παρα πολυ καλος, και με μηδενικη κινηση μπορω να πω.
Στα συνορα με ουγγαρια γινεται τυπικος-συντομος ελεγχος και μπαινετε χωρις προβλημα, ο δρομος προς βουδαπεστη ειναι ΤΕΛΕΙΟΣ, μπορω να πω οτι δεν εχει να ζηλεψει σε τιποτα τους γερμανικους αυτοκινητοδρομους.
Εφτασα βουδαπεστη απογευματακι, εκανα και τη βολτα μου, που με επεισε να ξαναγυρισω καποια στιγμη για διαμονη 3-4 ημερων, μια και ειναι πολυ ομορφη πολη.Την επομενη ημερα το πρωι 8 η ωρα αναχωρηση...με στοχο μεχρι αργα το βραδυ να φτασω Αμβουργο (1360χλμ). Οι δρομοι ειναι τελειως απροβληματιστοι κινεισαι με 130-140 χωρις προβλημα και γενικα το μεγαλυτερο προβλημα, ειδικα πλεον οταν εχεις μπει στην Γερμανια ειναι η πολυ κινηση. Παρα πολυ κινηση σε ολο το κομματι της Γερμανιας. Και πολλα φορτηγα που δυσχεραινουν τα πραγματα ακομα περισσοτερο. Εγω προσωπικα μετα τη βιεννη κινηθηκα προς Linz, μετα Νυρεμβεργη, wurzburg,αννοβερο, και τελος αμβουργο.
Δεν εχω κανει ερευνα, πηγα απο εκει διοτι το GPS μου το εβγαζε σαν την γρηγοροτερη διαδρομη, οι γνωστες της Γερμανιας μπορειτε να μας διαφωτισετε αν υπαρχει καλλιτερος τροπος να κινηθει κανεις προς Βορεια.
Ευτυχως, οσο προχωραει η ωρα, οι νταλικερηδες σταματανε για υπνο στα παρκινγκ στο πλαι του δρομου, και το ταξιδι γινεται πολυ πιο ανετο. Μετα τις 19¨00 κινουνται σχεδον αποκλειστικα ΙΧ και η οδηγηση ειναι αρκετα πιο ευκολη και γρηγορη.
Με τα χιλια ζορια βεβαια εφτασα στο αμβουργο, διοτι 1350χλμ ειναι πολλα για μια ημερα, ποσο μαλλον οταν το κανεις μονος σου. Εγω δεν νομιζω να ξανατολμησω τοσο μεγαλη διαδρομη μονος μου, πραγματικα εφτασα εξουθενωμενος στο αμβουργο και ξεραθηκα στον υπνο.Την επομενη ημερα, η δουλεια μου ηταν ευκολη, 500 χιλιομετρακια μεχρι το μαλμε, μεσω δανιας, παιχνιδακι μπροστα στα χιλιομετρα της προηγουμενης ημερα.
Επελεξα να κανω το γυρο , δηλαδη απο αμβουργο κινηθηκα προς flensburg και κατοπιν προς Οντενσε (αν χρειαστειτε κατι στο κομματι της δανιας, δεχονται ευρω, αλλα μονο χαρτονομισματα, με την καμμια κερματα), περασα τη γεφυρα προς κοπεγχαγη (περιπου 38 ευρω διοδια και ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ) επειτα περασα και την γεφυρα μεταξυ κοπεγχαγη και Μαλμε (αλλα 40 ευρω διοδια) και βουαλα...μετα απο 68 ωρες συνολικα ολοκληρωθηκε η διαδρομη Αθηνα-Μαλμε. Συνολικα 3395 χιλιομετρα !!!Αυτη ηταν λοιπον η εμπειρια μου απο το ταξιδι, και οπως ειπα τη μοιραζομαι μαζι σας ως ανταποδωση για τις τοσες χρησιμες πληροφοριες που διαβασα εδω μεσα.
Να χουμε ολοι ασφαλη χιλιομετραΥΓ Εναλλακτικα μπορει κανεις να περασει στη Δανια και μεσω φερυ απο Γερμανια , με 65 ευρω απο ροστοκ σε 45 λεπτα και γυρω στα 100 απο Lubeck σε 2 ωρες. Λογικα πρεπει να ειναι και αρκετα πιο συντομο, αλλα επειδη ειχα χρονο επελεξα να παω απο επανω για να δω αυτες τις 2 τρομερες γεφυρες.
-
Εχθές πήγα Σκόπια για βόλτα... Επιβεβαιώνω τη μλκ του τελωνειακού να ζητήσει χαρτζηλίκι για 'καφέ'... Σε άπταιστα ελληνικά μάλιστα. Από όσο όμως μου έχουν πει Σκοπιανοί τουρίστες, τα ίδια κάνουν και οι δικοί μας μπάτσοι(αστυνομικός δεν είναι. σκατόμπατσος που λαδώνεται είναι) σε αυτούς.
Μέση κατανάλωση 26λτ/100χλμ -
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Επελεξα να κανω το γυρο , δηλαδη απο αμβουργο κινηθηκα προς flensburg και κατοπιν προς Οντενσε (αν χρειαστειτε κατι στο κομματι της δανιας, δεχονται ευρω, αλλα μονο χαρτονομισματα, με την καμμια κερματα), περασα τη γεφυρα προς κοπεγχαγη (περιπου 38 ευρω διοδια και ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ) επειτα περασα και την γεφυρα μεταξυ κοπεγχαγη και Μαλμε (αλλα 40 ευρω διοδια) και βουαλα...μετα απο 68 ωρες συνολικα ολοκληρωθηκε η διαδρομη Αθηνα-Μαλμε. Συνολικα 3395 χιλιομετρα !!!
Αυτη ηταν λοιπον η εμπειρια μου απο το ταξιδι, και οπως ειπα τη μοιραζομαι μαζι σας ως ανταποδωση για τις τοσες χρησιμες πληροφοριες που διαβασα εδω μεσα.
Να χουμε ολοι ασφαλη χιλιομετραΥΓ Εναλλακτικα μπορει κανεις να περασει στη Δανια και μεσω φερυ απο Γερμανια , με 65 ευρω απο ροστοκ σε 45 λεπτα και γυρω στα 100 απο Lubeck σε 2 ωρες. Λογικα πρεπει να ειναι και αρκετα πιο συντομο, αλλα επειδη ειχα χρονο επελεξα να παω απο επανω για να δω αυτες τις 2 τρομερες γεφυρες.
σε ευχαριστούμε για την μεταφορά της εμπειρίας.
επειδή έχω σκεφτεί πολλές φορές το κομμάτι που αναφέρεις αλλά οι περισσότεροι πέρνουν το πλοίο απο Αμβούργο δεν έχω βρει αρκετές αξιόπιστες κριτικές για τη διαδρομμή αυτή.
ρωτάω λοιπόν τι παίζει εκεί απο συνθήκες? δρόμος, κίνηση, υψόμετρο/καιρικές συνθήκες, συχνότητα βενζινάδικων?
το σκέφτομαι με μηχανή γιαυτό είναι σημαντικό -
Ωραίος!
Προσωπικά βρήκα τους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας μακράν πιο επικίνδυνους απ' όλους. Τουλάχιστον στους καρόδρομους των Βαλκανίων κυκλοφορούν ζασταβίγκοι όπως να ναι με 50, αλλά δεν κινδυνεύεις να σε πάρει σβάρνα ο κάθε τρελαμένος βανάκιας που πάει πίτα με το μερτσεντέ βαν γεμάτο τηλεοράσεις όταν φτάσετε στο πρώτο στάου.
-
υπάρχει κι άλλη εναλλακτική, κάνε υπομονή να δακτυλογραφήσω το τρίτο μέρος
η διαδρομή την Δανία είναι τελείως αδιάφορη, βενζινάδικα αυτοκινητόδρομος και φλαταδούρα, αυτό που έκανα φέτος είναι γέφυρα για κοπενχάγη και πλοίο για Σουηδία βόρεια της κοπενχάγης στο πήγαινε και στο γυρισμό Μάλμο και μετά καράβι απ τα νότια της κοπενχάγης για puttgarden που έχει και συνέχεια και δε χρειάζεται να κάνεις κράτηση σε high season.
Βοnus η παράκαμψη του Aμβούργου που γίνεται της καραπουτανάρας απο μποτιλιάρισμαεδιτ: μην τον ακούτε το σαρμάκ, κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου μετά το Βερολίνο, του πεσε βαρύ το κάρι βουρστ
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Επελεξα να κανω το γυρο , δηλαδη απο αμβουργο κινηθηκα προς flensburg και κατοπιν προς Οντενσε (αν χρειαστειτε κατι στο κομματι της δανιας, δεχονται ευρω, αλλα μονο χαρτονομισματα, με την καμμια κερματα), περασα τη γεφυρα προς κοπεγχαγη (περιπου 38 ευρω διοδια και ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ) επειτα περασα και την γεφυρα μεταξυ κοπεγχαγη και Μαλμε (αλλα 40 ευρω διοδια) και βουαλα...μετα απο 68 ωρες συνολικα ολοκληρωθηκε η διαδρομη Αθηνα-Μαλμε. Συνολικα 3395 χιλιομετρα !!!
Αυτη ηταν λοιπον η εμπειρια μου απο το ταξιδι, και οπως ειπα τη μοιραζομαι μαζι σας ως ανταποδωση για τις τοσες χρησιμες πληροφοριες που διαβασα εδω μεσα.
σε ευχαριστούμε για την μεταφορά της εμπειρίας.
επειδή έχω σκεφτεί πολλές φορές το κομμάτι που αναφέρεις αλλά οι περισσότεροι πέρνουν το πλοίο απο Αμβούργο δεν έχω βρει αρκετές αξιόπιστες κριτικές για τη διαδρομμή αυτή.
ρωτάω λοιπόν τι παίζει εκεί απο συνθήκες? δρόμος, κίνηση, υψόμετρο/καιρικές συνθήκες, συχνότητα βενζινάδικων?
το σκέφτομαι με μηχανή γιαυτό είναι σημαντικόΔρομος αεροδρομιο, σε μερικα σημεια δεν ειδα φραχτη βεβαια και ειχα το νου μου,κινηση λιγη, ολοι τηρουν το οριο ταχυτητας σχεδον ευλαβικα (+15 χλμ το πολυ), υψομετρο δεν υπαρχει, καιρικες συνθηκες σκοταδι ειχε ελαχιστη ομιχλη, αλλα εξαρταται και την εποχη, παντως απο εγκυρες πηγες ξερω οτι στη νοτια σκανδιναβια μονο στο βαθυ χειμωνα κανει κρυο , κι αυτο οχι πολλα πολλα, μεχρι -4 -5. Αυτη την εποχη παιζει μεταξυ 7 και 12 βαθμους, κρυο δεν το λες.
Συχνοτητα απο βενζιναδικα δεν θα εχεις πουθενα προβλημα -
ανεφοδιασμος υγραεριου ανα τας Ευρώπας?
-
@pittas έχουν επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα οι Δανοί ή δεν εφαρμόστηκε τελικά;
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
ανεφοδιασμος υγραεριου ανα τας Ευρώπας?Βάζεις στο gps σου point of interest πρατήρια με υγραεριο κ ξεμπερδευεις
Η Δανία μέχρι κ αρχές Ιούλη δεν είχε ελεγχους
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Η Δανία μέχρι κ αρχές Ιούλη δεν είχε ελεγχουςthanks. Ψάχνοντας λίγο είδα ότι επειδή άλλαξε η κυβέρνηση τελικά μάλλον δεν θα το εφαρμόσουν καθόλου
-
Δε νομίζω ότι σε απασχολεί ούτως η αλλως
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Η Δανία μέχρι κ αρχές Ιούλη δεν είχε ελεγχους
thanks. Ψάχνοντας λίγο είδα ότι επειδή άλλαξε η κυβέρνηση τελικά μάλλον δεν θα το εφαρμόσουν καθόλου
Κανενας ελεγχος,ουτε καν τυπικος του στυλ για ποιο λογο ερχεσαι...ειναι τελειως ελευθερη εισοδος
-
Πριν λίγο γύρισα από την Πόλη , δεν πέρασα στην απέναντι Ασιατική μεριά οπότε δεν είμαι εκτός θέματος ( Ταξίδι-Ευρώπη).
Έφυγα στις 10 το πρωϊ και στις 21:30 ήμουν πίσω Αλεξ/πολή , δεν είχα GPS ,πήγα μόνος μου , πρώτη φορά λέμε (χαρά στο κουράγιο μου) .
Η Πόλη πανέμορφη παραλιακά , με πολύ πράσινο και παλιά αρχοντικά ( παραλιακά πάντα). Μέσα κέντρο είναι μεγαλούπολη αλλά βλέπεις-νιώθεις ότι χτίστηκε με τάξη. Σήμανση άψογη , πήγα άνετα πλατεία τακσιμ και από ύψωμα κοντά στο στάδιο της Besiktas είδα και την Αγιά Σοφιά σχετικά κοντά (3-4 χιλιόμετρα). Δοκίμασα να πλησιάσω αλλά το άγνωστο και η κίνηση δε μου το επέτρεψαν , χαλάλι έκανα κάμποσα χιλιόμετρα παραλιακά στο Βόσπορο που άξιζαν χρυσάφι.
Η κίνηση της Πολής , χμμμ , έφαγα ένα μποντιλίαρισμα λόγω έργων στην είσοδο (παραλιακά , όχι από τον super περιφεριακό από τον οποίο επέστρεψα φεύγοντας άνετα). Κατά τα άλλα ΟΚ . δε μου φάνηκε ιδιαίτερα δύσκολο να κινηθώ στο άγνωστο . είπαμε η σήμανση άψογη ΑΛΛΑ στα Τουρκικά . Ονόματα που ξυπνούν θαμμένες ιστορίες που άκουσες-διάβασες κάποτε στο παρελθόν , dolma-bakche, topkapi , taksim .
Κόσμος όμορφος και πολύς , αυτοκίνητα μοντέρνα 5ετιάς max , ελάχιστα ιταλικά , λίγες BMW και Mercedes , πολλά Renault.
Ουφ, πάω να κάνω ενα ντουζ και επενέρχομαι.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες