-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Καλησπέρα
Έχει νοικιάσει κανείς από autoeurope στην ευρώπη;
Εντυπώσεις;;;
autoeurope; Avis, Eurocar, Budget αν τα γραφω καλα...
δε νομιζω οτι εχει σχεση η εταιρια, η δικη μου εμπειρια λεει οτι κυριως εξαρταται απο τη ΧΩΡΑ που θα νοικιασεις.
π.χ. ιδια εταιρια σε Γερμανια και Ιταλια, απλα καμια σχεσητελικά έκανα κράτηση... στο voucher λέει ότι θα παραλάβω το αυτοκίνητο από την europcar... τιμή πολύ φθηνότερη για την ίδια κατηγορία σε σχέση με το site της europcar... η μόνη διαφορά ήταν ότι το προπλήρωσα ενώ άλλες φορές πλήρωνα όταν έπερνα το αυτοκίνητο..
-
bebes, αντι για ναπολι θα σου ελεγα να εμενες sorento. ειναι περιπου στην μεση της αποστασης, παραλιακο, αρκετα φτηνο μερος και μπορεις το επομενο πρωι να πας πομπηια και στην συνεχεια ρωμη.
-
Για ποιό λόγο?
για να χάσει τη μισή μέρα μέχρι να μπει ρώμη?
Όταν θες να δεις μια πόλη και ο στόχος σου είναι αυτός, είναι προτιμότερο να δώσεις λίγα λεφτά παραπάνω και να μείνεις κοντά στο κέντρο. Γιατί έτσι το πρωί μέσα σε 30 λεπτά είσαι παντού και το βράδυ κάνεις την βόλτα σου και δεν σκέφτεσαι πως θα γυρίσεις. -
τελικα, ΑΝ παω, γιατι δεν βρισκω 'εθελοντες' να κρατησουν 5 μερες τα παιδια
σκεφτομαι να παω Πομπηία, Βαζουβιο και κατευθειαν για υπνο στη Ρωμη (κοντα στο κεντρο)
αποβιβαση στο Μπαρι πολυ πρωι, οποτε πιστευω οτι θα προλαβω να παω να ξεκουρασω το κορμακι μου στη Ρωμη το βραδυ...Σχετικα με Μονακο κι εγω Νικαια εμενα, στο Radisson και πιστευω ειναι καλη επιλογη (πας κεντρο ακομα και με τα ποδια) η επιστροφη ειναι ζορικη...
αυτοκινητο δεν ειχαμε, κινουμασταν με τραινο αριστερα δεξια, αν και θα επρεπε να παρω για μια τουλαχιστον μερα για να κανω καποιες διαδρομες
Απλα, οταν ημουν ηταν το γραν πρι και το φεστιβαλ των Καννων οποτε γινοταν παντου χαμος... -
Αν πιάνεις Μπάρι πρωί, νομίζω ότι το πρόγραμμα είναι σούπερ
ό,τι ώρα φτάσεις στην Ρώμη, θα έχεις κλείσει ξενοδοχείο και θα πάς να ξεραθείς -
Οριστικοποιησα (οσο μποτω να το πω αυτο για μενα ) το road trip
Μπαρι, Salerno, ακτη amalfi Positano (για καφε και χαζεμα), Sorrento, Πομπηία (αν προλαβω να ανεβω Βεζούβιο ) και το βραδυ Ρωμη
η διαδρομη ειναι περιπου 570 χιλ.
μονοκοματο Μπαρι Ρωμη ειναι 430.
νομιζω οτι αξιζει τον κοπο για 140 επιπλεον χιλ.
Το θεμα ειναι τι θα προλαβω να κανω, αν και θα ξεκινησω απο Μπαρι (κανονικα) πριν τις 7 το πρωι... -
Εnjoy
Aς φτάσεις αργά ρε παιδί μου στη Ρώμη
(τώρα βέβαια, δεν ξέρω αν είναι για γερόντια τέτοια ταξίδια )Πού εκλεισες ξενοδοχείο τελικά??
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
δεν ξέρω αν είναι για γερόντια τέτοια ταξίδια )
Πού εκλεισες ξενοδοχείο τελικά??
θα εχω και μεγαλυτερους στην παρεα, μηπως να παρω λιστα κι απο τα μοτελ στο δρομο;
ξενοδοχειο δεν εχω αποφασισει ακομα, μαλλον ενα απο τα 2 που εγραψα σε παραπανω ποστ
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Οριστικοποιησα (οσο μποτω να το πω αυτο για μενα ) το road tripΜπαρι, Salerno, ακτη amalfi Positano (για καφε και χαζεμα), Sorrento, Πομπηία (αν προλαβω να ανεβω Βεζούβιο ) και το βραδυ Ρωμη
η διαδρομη ειναι περιπου 570 χιλ.
μονοκοματο Μπαρι Ρωμη ειναι 430.
νομιζω οτι αξιζει τον κοπο για 140 επιπλεον χιλ.
Το θεμα ειναι τι θα προλαβω να κανω, αν και θα ξεκινησω απο Μπαρι (κανονικα) πριν τις 7 το πρωι...από μπαρι μέχρι σορεντο αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι περιπου δυο ωρες δρομο. γενικα σε αυτοστραντα 1 ωρα ειναι 100 χιλιομετρα στο χαλαρο.
η κοστιερα αμαλφιτανα, δηλαδη απο σαλερνο εως σορρεντο ειναι καμμια 60αρια χιλιομετρα οποτε να υπολογιζεις τουλαχιστον 1 ωρα μην σου πω και 1.30 γιατι ειναι ιδιαιτερα στενος ο δρομος.
προσοχη στα σκουτερ και στα λεωφορεια, αν ακους σε στροφη κορνα ερχεται πατημενος οποτε μαζευεσαι γιατι δεν σταματαει. λογικα τωρα πρεπει να εχει πεσει η κινηση οποτε θα ειναι καλυτερα σε σχεση με το καλοκαιρι.
για καφε μπορεις να κατσεις και αμαλφι και μαορι και ποζιτανο
στο ποζιτανο εχει δυο παρκινγ ιδιωτικα για να αφησεις το αμαξι και να πας ρομαντζαδα στα στενα.
το ιδιο και στο αμαλφι.
απο σορεντο μεχρι πομπηια ειναι μαξιμουμ 1 ωρα.
απο πομπηια μεχρι ρωμη περιπου 3 ωρες αυτοστραντα αρκετα ξεκουραστη διαδρομη.γενικα τα παρκινγ τους δουλευουν με μηχανηματα οποτε να εχει ψιλα μαζι σου. 1 ευρω την ωρα ειναι συνηθως
-
Καλησπέρα,
κάπου στα τέλη Οκτωβρίου θα ξεκινήσω με έναν συνοδηγό οδικώς από Αθήνα για Παρίσι. Μένει ένας φίλος εκεί και θα του πάμε το αυτοκίνητό του, το οποίο μένει αχρησιμοποίητο στην Ελλάδα...
Λογικά θα περάσουμε Ανκόνα από Πάτρα, αλλά μετά δεν ξέρω ποια είναι η πιο καλή διαδρομή. Θέλουμε να συνδυάσουμε σχετικά ταχύτητα (να μη κάνουμε πάνω από 3-4 μέρες από Αθήνα...) και μια όμορφη-ασφαλή διαδρομή.
Αξίζει λοιπόν καλύτερα να κινηθούμε
- παραλιακά από Ιταλία κατευθείαν Γαλλία και να ανεβούμε προς Παρίσι, ή
- να κινηθούμε εξαρχής βόρεια και να περάσουμε από Ελβετία κινούμενοι σε 'ευθεία' προς Παρίσι ?
Υπάρχει και ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να κοιτάξω, σχετικά με τα χαρτιά του αυτοκινήτου. Δεδομένου ότι η άδεια θα είναι στο όνομα του φίλου και όχι στα δικά μας, θα έχω πρόβλημα στα σύνορα? Τι διαδικασία απαιτείται? Ενδεχόμενο πέρασμα από Ελβετία έχει περισσότερες επιπλοκές?
Οποιαδήποτε πρόταση/συμβουλή ευπρόσδεκτη!
-
Υποθετω οτι θα χρειαστει μια θεωρημενη (απο προξενειο/πρεσβεια μας στο Παρισι) εξουσιοδοτηση του κατοχου προς εσενα εις την ελληνικη και Γαλλικη με ΟΛΑ τα στοιχεια του αυτοκινητου (αριθμους κυκλοφοριας ,σασι και μηχανης) για να μην θεωρηθεις στο τελωνειο της Πατρας κλεφτης του αυτοκινητου.
-
1)Ancona->Bologna->Piacenza->alessandria->Torino->Lyon->Paris
2)Ancona->Bologna->Piacenza->alessandria->Aosta->Monte Bianco->Α40-Ε25 προς Paris/Genève->Α6 Parisπανω κατω 1300 χιλιομετρα
Χαρτης Στα Suggested routes σου δειχνει τις 2 εναλακτικες μεσω Α6 η Α14edit γιατι το ειχα να ξεκιναει τη διαδρομη απο το κεντρο της πολης και οχι απο το λιμανι.Στην επιστροφη προσεξε πρεπει να παρεις πρωτα εισιτηριο και καρτα επιβιβασης γιατι δεν θα σε αφησουν να μπεις.Πλεον εισiτηρια δεν βγαζεις μεσα στο λιμανι αλλα Via Luigi Einaudi
-
Ευχαριστώ!
-
Το αλιευσα απο τη σημερινη 'Ναυτεμπορικη'.
Απο χθες Τριτη 6 Οκτωβριου ξεκινησαν τα δρομολογια του νεοτευκτου Superfast II στη γραμμη Πατρα-Ηγουμενιτσα - Μπαρι,.................... εχει δυνατοτητα μεταφορσς 950 επιβατων,170 φορτηγων διεθνων μεταφορων και 100 Ι.Χ. αυτοκινητων με ταχυτητα 24 κομβων....................
-
Και επαθε κιολας βλαβη...
Δε πειραζει συμβαινουν αυτα...
Ενδιαφερον πλοιο παντως...
-
Δεν ξέρω αν είναι το σωστό μέρος για να το ρωτήσω, αλλά ποιο είναι το μέγιστο διάστημα που μπορεί να παραμείνει ένα αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες σε άλλη χώρα της ΕΕ?
Νομίζω στις διατάξεις περί μετοικεσίας αναφέρεται ότι είναι 6 μήνες, αλλά από τη στιγμή που εντός ΕΕ δε γίνεται έλεγχος στα σύνορα, πώς πιστοποιείται το 6μηνο?
-
eva blijft in NL voor 2 jaar
-
eva blijft in NL voor 2 jaar -
combien d annes habite-zuzu en france?
-
combien d annes habite-zuzu en france?Un et un mois et demi
Από 15/10 στην γραμμή Πάτρα-Ανκόνα. Ενδιαφέρον πλοίο. 225 μετρα μήκος, 31 πλάτος, 54.310 τόννοι, 250 οχήματα και 3000 επιβάτες. Το πλοίο έχει πιστοποίηση Green Star για τον σεβασμό στο περιβάλλον τόσο κατά την κατασκευή του όσο και κατά την χρήση του
http://capri.fotopic.net/c1673454.html
Youtube Video
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες