-
Να μην το αγοράσεις και να ρισκάρεις πρόστιμο.
Απ το να κρατήσουν την πινακίδα σου σε καμια database και να σου ρθει κανα μπουγιουρντί από καμια κάμερα@scotch: ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που παρείχες
Από ουίσκια πήρα κανα 2 έτσι για το γαμώ το, μιας και τιμές τελικά ήταν ίδιες. Αλλά ήπιαμε ένα τελωνείο ουίσκια πάνω
Η πιο ωραία διαδρομή ήταν την μέρα που μείναμε απο φρένα, στο applecross, απέναντι απ το isle of skye.
Tετοιο τοπίο, και τετοιους δρόμους δεν έχω ξαναδεί -
Στην έκθεση της Φρανκφούρτης πιστεύω οτι το πρόστιμο το έχω σίγουρο
-
40€ δε σου περισσεύουν ρε τσίπη
ΙΜΟ, μην το βγάλεις και άστο λίγο έξω.
Αποκλείεται να μην έχει κάποιο παρκινγκ με μεταφορά στην έκθεση.
Ντριφτερ λάλησε. Ουγκ -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
40€ δε σου περισσεύουν ρε τσίπη
ΙΜΟ, μην το βγάλεις και άστο λίγο έξω.
Αποκλείεται να μην έχει κάποιο παρκινγκ με μεταφορά στην έκθεση.
Ντριφτερ λάλησε. ΟυγκΔεν βγάζω, δεν βγάζω. Θεωρητικά για το πάρκινγκ της έκθεσης δεν χρειάζεται και θα μένουμε εκτός οπότε καλή μας τύχη. Ουγκ
-
@scotch: ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που παρείχεςDe rien
-
Σκωτία είναι απλά must για όποιον γουστάρει απίστευτες διαδρομές.
Καλοκαίρι με κίνηση δεν ξέρω τί θα λέει, μιας και οι δρόμοι είναι στενοί και έχει πολύ τουρισμό απ ό,τι κατάλαβα.Πρόπερσι τον Αύγουστο ήταν πραγματικά μια χαρά.
Λίγη κίνηση είχε μόνο το σουκού στο μπες/βγες σε μεγάλες πόλεις αλλά γενικά η εξοχή ήταν μια χαρά, έως πολύ μοναχικά θα έλεγα.
Πυκνή ροή βρίσκαμε κάθε μέα στους αυτοκινητόδρομους αλλά χωρίς ιδιαίτερα κολλήματα.Καλοκαίρι και Σκωτία ΔΕΝ υπάρχει FYI, φαντάσου Ελλάδα τέλη Οκτώβρη αρχές Νοέβρη ένα πράμα με λίγη απ'όλα (ήλιο, βρόχα, ψιλόβροχο, καταιγίδα, πάλι ήλιο, ζέστη, κρύο, πάλι βρόχα και όλα αυτά μέσα στην ίδια μέρα)...
Υπέροχη χώρα πάντως...
-
Kαλοκαίρι εννοώ την χρονική περίοδο, στην οποία τυχαίνει όλοι οι αγγλάρες να κάνουν τις διακοπές τους, και υποψιάστηκα ότι όλοι αυτοί οι Β roads έστω και με ελάχιστη κίνηση απλά δεν παλεύονται, γι αυτό το ανέφερα
Οι καιρικές συνθήκες που βρήκα είχαν λίγο απ όλα και ήταν ό,τι έπρεπε για να πιάσεις και την ατμόσφαιρα
-
Έκανα μία αναζήτηση αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι οπότε θα ήθελα όποιον γνωρίζει να μου δώσει μερικές συμβουλές (έστω και αν είναι αρκετά νωρίς)...
Σκεφτόμαστε (μεταξύ άλλων), να κάνουμε ένα ταξίδι 4 ή 6 ατόμων στο Μονακό και τα πέριξ (Νίκαια, Cannes, St. Tropez) τον Ιούνιο του 2010 για 7 διανυκτερεύσεις... (τα 2 άτομα θα είναι honeymoon)
Ρίξαμε μια ματιά στα αεροπορικά δρομολόγια και καταλήξαμε ότι αντί της Genoa συμφέρει να πάμε στο Μιλάνο.
Εκεί σκεφτόμαστε να ενοικιάσουμε ένα μεγάλο αυτοκίνητο (π.χ. Ford S-Max ή κάποιο station wagon), και να κατευθυνθούμε προς Μονακό, Νίκαια κλπ...
Σύμφωνα με τα viamichelin.com & το maps.google.com η απόσταση μεταξύ Μιλάνου, Μονακό και Νίκαιας είναι περίπου 322 χλμ.
Θα ήθελα όποιον γνωρίζει να μας βοηθήσει σε κάποιες απορίες που έχουμε:
- Χρειαζόμαστε ειδικές άδειες οδήγησης ή οι Ελληνικές κάνουν; ( μήπως να αντικαταστήσουμε τις τωρινές άδειες με τις νέες άδειες που είναι σαν πιστωτική κάρτα; )
- Πόσο περίπου να υπολογίζουμε τα διόδια; Υπάρχει κάτι σαν κάρτα για τα διόδια;
- Ξενοδοχείο/α να κλείσουμε από εδώ ή να πάμε επιτόπου; Αν έχετε κάνει τη διαδρομή και έχετε υπόψιν σας κάτι καλό είτε ως περιοχή ή ως ξενοδοχείο θα μας βοηθούσατε πάρα πολύ αν μας ενημερώνατε. Σκεφτόμαστε να μην μείνουμε σε ένα μέρος αλλά δεν είναι απαραίτητο αυτό...
Κοιτάζω τα visitmonaco.com & booking.com αλλά δε μπορώ να πω ότι είναι εύκολο να αποφασίσω... - Κάποια συμβουλή για το θέμα της ενοικίασης; (π.χ. ένας συνεργάτης μου είπε ότι καλό είναι να τσεκάρω γύρω γύρω και μέσα το αυτοκίνητο για τυχόν ζημιές μήπως και μου τις χρεώσουν μετά).
- Η διαδρομή που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι αυτή που προτείνουν τα προαναφερθέντα site. Αν έχετε κάτι να προτείνετε θα είναι ευπρόσδεκτο.
- Υπάρχει κανένα πρόγραμμα navigation που έχετε χρησιμοποιήσει (για PPC) και προτείνετε;
Όποια συμβουλή θα είναι χρήσιμη...
_
-
Σε κάποια που γνωρίσω:
1)με τα ελληνικά διπλώματα είσαι οκ εξ όσων έχουν αναφερθεί και από προσωπική εμπειρία
2) στο viamichelin πρέπει να σου λέει ακριβώς το κόστος των διοδίων, είναι αρκετά
3)δεν ξέρω
4)>>
5)αναλόγως των ημερών σας, και εντός της διαδρομής (από la spezia, απίστευτη χάραξη αυτοκινητόδρομου, όλο κοιλαδογέφυρες και τούνελ) είναι αυτόhttp://maps.google.nl/maps?hl=nl&source=hp&q=cinque%20terre%20italy&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=il&start=0
6)igo σε καλύπτει
υπάρχουν αρκετοί που γνωρίζουν την συγκεκριμένη περιοχή ελπίζω να δουν το ποστ σου και να γράψουν, δεν ξέρω κάτι ιδιαίτερο να σου πω, απλά είχα πάει πριν αρκετά χρόνια (οδικώς)
-
υπάρχουν αρκετοί που γνωρίζουν την συγκεκριμένη περιοχή ελπίζω να δουν το ποστ σου και να γράψουν, δεν ξέρω κάτι ιδιαίτερο να σου πω, απλά είχα πάει πριν αρκετά χρόνια (οδικώς)
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες !
Και εγώ έτσι πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί που γνωρίζουν (π.χ. sv2)...
Αν δε δουν τις ερωτήσεις μου θα μπω στο θέμα με τις φωτό του Μονακό και θα παρακαλέσω..._
-
Εγω περυσι εκανα περιπου 1100 χμ στη περιοχη ,μεσα σε μια βδομαδα...Ειχα νοικιασει ενα Α4 2.0 TDI,απο την Avis χωρις κανενα προβλημα με το διπλωμα.Eixa παρει και Gps με πολυ μικρη επιβαρυνση.Προσοχη στα ορια ταχυτητας στην autoroute Nικαιας -St Tropez ,εχει καμερες ,αλλα σε ειδοποιεί το GPS.
Κατ'αρχην πιστευω οτι συμφερει αρκετα να πατε αεροπορικως στη Νικαια.Βρισκεται σχεδον στο κεντρο της περιοχης και το Μονακο ειναι σχεδον μιση ωρα μακρια ,με απιστευτο δρομο ολο στροφες!Μπορεις να πας και απο autoroute,αλλα και απο παραλιακο δρομο μεσω Eze ,ο οποιος επισης ειναι απιστευτος.Επισης οι Καννες και το St Tropez ειναι πολυ κοντα .Και τα δυο πανεμορφα!
Αναμεσα στη Νικαια και το Μονακο βρισκονται απιστευτης ομορφιας παραλιακα χωριουδακια και κωμοπολεις οπως το Eze και το ακρωτηριο του Αγιου Ιωαννη.Να πατε οπωσδηποτε ,ειναι πολυ ωρaια και για μπανιο.Σε ενα απο αυτα ηταν και το Garage του Veyron!
Επισης μην ξεχασετε να σταματησετε στο Eze village.Ειναι ενα χωριο ,πανω στον επαρχιακο δρομο που ενωνει Νικαια& Μονακο.Υπαρχει ενα απιστευτο εστιατοριο -θερμοκηπιο,δυστυχως δε θυμαμαι το ονομα του... (Ειναι πανω στο δρομο)
Επισης προτεινω για το Μονακο δειπνο στο 'Le Grill' στο τελευταιο οροφο του Hotel de Paris,ειδικα για τους νεονυμφους...Κρατηση μονο μεσω concierge...
Ειχαμε παει και βολτα απο San Remo αλλα δεν με ενθουσιασε.
Αυτα ,οτι αλλο θελεις μπορεις να με ρωτησεις.Θα γραψω και οτι αλλο θυμηθω! -
Θέλω να πάω οδικώς μέχρι Ολλανδία. Αν και το viamichelin προτείνει μέσω των ανατολικών κρατών, εγώ προτιμώ μέσω ιταλίας-γερμανίας. Σε ποιά μέρη στο περίπου προτείνετε να διανυκτερεύσω?
-
Θα σου απαντήσω λίγο αργότερα, να κάνουμε και καμιά δουλειά
εν τω μεταξύ θα πρέπει να απαντήσεις στην ακόλουθη ερώτηση.
1)Η ολλανδία είναι ο στόχος ή το road trip
για να ξέρω τί θα πω -
Ευχαριστώ
Η Ολλανδία είναι ο στόχος. Πάω για δουλειά οπότε δέν θα μείνω καθόλου σε κάποια χώρα περα απο τις διανυκτερευσεις για ύπνο. Και απο Ολλανδία θα φύγω ή αυθημερόν ή την επόμενη μέρα, ανάλογα πώς βολεύει καλύτερα.
Το ταξίδι θα το κάνω μέσα προς τέλη Νοέμβρη, να βάλω χειμερινά ελαστικά καλύτερα?
-
δλδ απλά για την κ@βλα ανεβαίνεις με το αμάξι
Ολλανδία πού ? amsterdam?
Με νορμάλ οδήγηση και αρχή την Ανκόνα, το βράδυ είσαι ελβετία, πες μας λίγες παραπάνω πληροφορίες
ΑΝ είσαι μέσα νοέμβρη, στη Γερμανία θέλεις χειμερινά ελαστικά, για να είσαι καλυμένος
-
αυτοquotαρομαι ενθυμούμενος παλιές φορουμικές ιστορίες για να ποστάρω κάτι που χρωστάω στο Θύμιο
όχι ρε, μια χαρά ήταν, το παπάτζα πήγαινε στις παπαριές που της έλεγα για τα ουίσκια. Θυμήθηκα την κουβέντα μας
[: GKOMENA MODE ON]
Α δηλαδή λέω παπαριές;;
Μπράααβο σου...ωραία εκτίμηση έχεις στις συζητήσεις μας!!!
Δε σου ξαναλέω τίποτα!
Και μην αρχίζεις τις δικαιολογίες!
Κατάλαβα πολύ καλά τι θες να πεις...
**[: GKOMENA MODE OFF]
**Και δε μου λες, δε μου λες...τσίμπησε, τσίμπησε;;;
Δεν αντέχω άλλη γκομενίστικη συμπεριφορά, λυπήσου με
Βασικά της έπιασα την κουβέντα για ταξίδια, της είπα ότι έχω ένα συνέδριο Σκωτία το Σεμπτέμβρη και το έφερα στα ουίσκια. Της περιέγραφα τις διαφορές μεταξύ Talisker και Clynelish (και καλά )
Ε, μετά επειδή καπνίζει της έπιασα την κουβέντα για πούρα και ουισκι, συνδυαστική επίθεσηΠαιδιά δοκίμασα να σκανάρω τον χάρτη που έχω σημειωμένη τη διαδρομή που ακολούθησα ( και το σημείο που έμεινα από φρένα ) αλλά πάπαλα, είναι ο κλασικός χάρτης-σεντόνι δεν μπορώ να κάνω καλή δουλειά
Αν έχει κανένας καμιά ιδέα ας την ρίξει -
δλδ απλά για την κ@βλα ανεβαίνεις με το αμάξιΟλλανδία πού ? amsterdam?
Με νορμάλ οδήγηση και αρχή την Ανκόνα, το βράδυ είσαι ελβετία, πες μας λίγες παραπάνω πληροφορίες
ΑΝ είσαι μέσα νοέμβρη, στη Γερμανία θέλεις χειμερινά ελαστικά, για να είσαι καλυμένος
Πάω στο Nijmegen, είναι κοντά στα γερμανικά σύνορα. Οπότε θα βρώ και μια τετράδα φτηνά χειμερινά να βάλω αλλά τότε δέν θα μπορέσω να μπώ στο ring.
Με ποιό καράβι να πάω Ανκόνα?
-
αυτοquotαρομαι ενθυμούμενος παλιές φορουμικές ιστορίες για να ποστάρω κάτι που χρωστάω στο ΘύμιοΠαιδιά δοκίμασα να σκανάρω τον χάρτη που έχω σημειωμένη τη διαδρομή που ακολούθησα ( και το σημείο που έμεινα από φρένα ) αλλά πάπαλα, είναι ο κλασικός χάρτης-σεντόνι δεν μπορώ να κάνω καλή δουλειά
Αν έχει κανένας καμιά ιδέα ας την ρίξειαυτά είναι!!!
Να φανταστείς ζήλεψα και έβαλα ένα ποτηράκι τώρα...
άντε γειά μας!
-
Αν μπορέσεις να βρεις μια τετράδα φτηνά λάστιχα καλό θα είναι ρε, μην το ρισκάρεις...
Τώρα για Nijmegen.
Από Ancona πρέπει να είναι κανα 1450-1500χλμ. Δυνητικά με μια στάση στο δρόμο, αν είσαι της οδήγησης (και μάλλον πρέπει να είσαι αν το κάνεις έτσι για τσακ μπαμ) βγαίνει , αλλά θα είανι χειμώνας και δεν ξέρω αν έχεις σκοπό να κάτσεις με υπνόσακο (είχα κατέβει πέρυσι τα χριστούγεννα και το είχα δαγκώσει και με υπνόσακο )Οπότε θα πρότεινα μια διανυκτέρευση λίγο μετά την ελβετία όπου βρεις.
Το καλύτερο θα ήταν να πέρναγες και την karlsruhe γιατί εκείνο το κομμάτι πήζει τα πρωινά, αλλά είναι αρκετά ψηλά...
Αncona επειδή θα είσαι εκτός εποχής μπορείς να πας και με ΑΝΕΚ που είναι πιο φτηνή, το θέμα είανι ότι όλοι οι ταξιδιώτες του φόρουμ φέτος, του υποφαινόμενου συμπεριλαμβανομένου, ανέφεραν καθυστερήσεις...
Πιστεύω ότι όλες οφείλονταν στην κακή φόρτωση του καραβιού, όποτε έχω ταξιδέψει χειμώνα ποτέ δεν είχα πρόβλημα με ανεκ
Αν έχεις τα γκαφρά, φύγε με superfast, αν θυμάμαι καλά πιάνουν λιμάνι νωρίτερα.
Τσέκαρε τα λίγο.δεν ξέρω αν θες να ρωτήσεις κάτι άλλο
@thymios : τελείωσα το talisker μόλις τώρα γειά μας
-
δεν πιστεύω να βαλες πάγο...
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες