-
θα το τιγκάρω λέμε
Αν και οι τιμές στα μαγαζιά είναι ακριβότερες απ της ολλανδίαςΡε scotch, παίζει κάτι καλύτερο αν τα τσιμπήσεις επι τόπου
-
Αν και δεν είμαι πολύ του σπορ και δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα, πολύ φοβάμαι πως το φτηνό ουίσκι στη Σκωτία είναι ένας μύθος (όπως το ότι είναι τσιγκούνηδες).
Εγώ φέτος πήρα το Tobermory απευθείας από το αποστακτήριο και το πλήρωσα 20 λίρες ενώ στο supermarket είχε 22 (...big deal). Είμαι περίεργος αν το βρω εδώ στην Αθήνα πόσο θα έχει.
Πιστεύω πως η καλύτερη περίπτωση για να βρεις καλό και φτηνό ουίσκι είναι τα μικρά και λιγότερο διαφημισμένα και τουριστικά αποστακτήρια. Εναλλακτικά, ρίξε μια ματιά σε oddbins (κάβα) και σε supermarket (Asda, Sainsburys, Morissons, Tesco, κλπ). Πιθανώς στο supermarket να βρεις κάποια προσφορά (buy 1/get 1 free ή half price).
Καλού κακού ρίξε μια ματιά πόσο τα πουλάνε στην Ολλανδία πριν αγοράσεις γιατί κατά πάσα πιθανότητα η διαφορά τιμής θα είναι πολύ μικρή.
-
για πειτε λιγο βρε παληκαρια...
για Ρωμη συμφερει απο Μπαρι, αντι Ανκόνα;
Σκεφτομαι να κανω ενα οδικο απο Ηγουμενιτσα.
Πρεπει να κερδιζω αρκετο χρονο...
Αναχωριση Παρασκευη 23 οκτ, και επιστροφη 28
φτανουν οι μερες φανταζομαι...
μαλλον θα ειμαστε μεγαλη παρεα, οποτε καλυτερα με αυτοκινητο, θα εχει πλακα πιστευω...καμια προσφορα στα καραβια γνωριζετε;
βρηκα μια εταιρια (αγνωστη σε μενα) Ηγουμενιτσα- Μπαρι ή Μπριντεζι 400€ 4 ατομα καμπινα + αυτοκινητο
- 100€ λιμενικα τελη λει
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
μαλλον θα ειμαστε μεγαλη παρεα, οποτε καλυτερα με αυτοκινητο, θα εχει πλακα πιστευω...καμια προσφορα στα καραβια γνωριζετε;
βρηκα μια εταιρια (αγνωστη σε μενα) Ηγουμενιτσα- Μπαρι ή Μπριντεζι 400€ 4 ατομα καμπινα + αυτοκινητο
- 100€ λιμενικα τελη λει
απο ανκονα δεν ξερω ποση ωρα ειναι η ρωμη, παντως απο μπαρι μεχρι ρωμη πρεπει να ειναι 400-450 χιλιομετρα autostrada που θα σου βγει σερι 4-4.5 ωρες.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
- 100€ λιμενικα τελη λει
To Google τα έχει όλα....
Ancona - Rome = 308KM (3h 20')
Bari - Rome = 456KM (4h 33')
Για προσφορές δεν ξέρω, πάτα εδώ κι εδώ και ψάξε για προσφορές.......καμπίνα πάρε 4κλινη εσωτερική, είναι πιο φθηνά και συνήθως δεν γεμίζει (έχει 2-3 επιβάτες). Σε τέτοια καμπίνα, Ancona - Ηγουμενίτσα σε High Season (καλοκαίρι) με αυτ/το & πηγαινε-έλα, πλήρωσα 330 ευρώ. Το ίδιο ταξίδι σε Low Season (Μάρτιος) πλήρωσα 200 ευρώ.
Εγώ από Ancona θα πήγαινα....
-
Επειδη δεν εχω εμπειρια απο ακτοπλοικά ταξιδια, αλλα και γενικως ταξιδια στην Ευρωπη, αλλα προετοιμαζομαι για κατι τετοιο, μπορειτε να με βοηθησετε?
Θελω να παω Πατρα-Βενετια, παιρνοντας μαζι του αυτοκινητο μου.
Αυτοκινητο ως 6μετρα, ταξιδι σε χαμηλη περιοδο, 1 ατομο, με καμπινα. Υπολογισμος κοστους για πηγαινε-ελα, δηλαδη με επιστροφη.
http://www.minoan.gr/index.asp?a_id=481Οριστε τι υπολογισα:
Εισητηριο επιβατη (καμπινα αβ4): 79x2=158
Εισητηριο οχηματος: 50*2=100
Συνολο: 258 ευρω, πηγαινε-ελα
Δεν ξερω ομως:
- οταν λεει στηλη επιστροφη, εννοει η τιμή που θα παρεις και τα 2 εισητηρια, πηγαινε-ελα, ή μονο αυτο της επιστροφης?
- επισης απο καμπινες εχω αγνοια, θελω την φτηνοτερη, αλλα δεν ξερω τι ακριβως περιεχει αυτη. αβ4 κατηγορια, ειναι τετρακλινη, εσωτερικη σημαινει διχως παραθυρο? DU τι σημαινει?
Εχω υπολογισει σωστά τα πιο πάνω κόστη?
-
ην Παρασκευή γύρισα απο ταξίδι αστραπή Βουλγαρία - Ρουμανία.
Αεροπλάνο μέχρι Βουκουρέστι, απο εκεί οδικώς μέχρι την Ρούσε στην Βουλγαρία, διανυκτέρευση εκεί και την επόμενη μέρα μέχρι την Σόφια και πάλι πίσω στο Βουκουρέστι για το αεροπλάνο. Συνολικά οδικώς 880χλμ.
Για τους δρόμους τι να πρώτο πω !! Μόνο ένα κομμάτι κοντά στην Σόφια είναι πολύ καλό αλλά και αυτό είχε 3 μπλόκα μέσα σε 20 χλμ. Όλο το υπόλοιπο δίκτυο είτε φτιάχνεται (EU MONEY), είτε θυμίζει επαρχιακό ελληνικό δρόμο με μια λωρίδα ανα κατεύθυνση, χωρίς βοηθητική, και πολλές φορές χωρίς διαγράμμιση.
Αντίθετα με ότι πίστευα, η Βουλγαρία είναι πολύ πιο οργανωμένη απο την Ρουμανία στο οδικό της δίκτυο (τουλάχιστον σε αυτό του Νότου).
Το GPS του αυτοκινήτου (ΜΙΟ) έβλεπε επιλεκτικά δρόμους, και ευτυχώς που καταλάβαμε νωρίς ότι θεωρούσε οτι υπάρχει μόνο μια γέφυρα πάνω απο τον Δούναβη.... Γενικά πάντως ακόμα και χωρίς χάρτη οι πινακίδες είναι σωστές και παντού και στις 2 χώρες. (Ακόμα και για τον έξυπνο Έλληνα που δεν βλέπει ότι ο δρόμος είναι κλειστός και υπάρχει παράκαμψη και αποφασίζει να δει που τερματίζει το κλειστό κομμάτι).
Μέσος όρος ταχύτητας με ένα νοικιάρικο Focus, 60-80χλμ σε διαδρομή 80% μέσα σε κάμπο, ακολουθώντας τα άπειρα φορτηγά που έκαναν τις πιο αψυχολόγητες προσπεράσεις που έχω δει !!!!!
Οι περισσότεροι έχουμε μόνο ακούσει για αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα πάνω σε στροφή..... ε λοιπόν εγώ το είδα μπροστά μου τουλάχιστον 3 φορές σε μια μέρα!!! και την μια αναγκάστηκα να βγω στα χωράφια για να κάνω χώρο στον χάρο !!!!
Και φυσικά υπάρχουν και τα κάρα! Με άλογα στην Ρουμανία και γαϊδούρια στην Βουλγαρία.... αστείο ακούγεται αλλά δεν είναι όταν τα βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου.Ακόμα όμως και αν είσαι προετοιμασμένος για όλα αυτά, την συμπεριφορά της αστυνομίας δεν μπορείς να την φανταστείς!
Στην Βουλγαρία σε ένα απο τα 10-12 μπλόκα (τα περισσότερα στα πιο απίθανα σημεία) μας σταμάτησαν για
προσπέραση σε δρόμο με 2 λωρίδες ανα κατεύθυνση, με διαγράμμιση και με δική μας ταχύτητα κάτω απο 40 χλμ..... Είδαν τα διαβατήρια, κατέβηκε ο συνάδελφος πέταξε (κυριολεκτικά) ένα 20ρικο στο περιπολικό και φύγαμε.
Στην Ρουμανία έξω απο το Βουκουρέστι σε δρόμο 'ταχείας' κυκλοφορίας με όριο 80, και ενώ πήγαινα με 60-70 στα δεξιά προσπαθώντας να αποφύγω τους τρελούς με τα Tuareg αριστερά και τα κάρα δεξιά, με σταμάτησαν γιατί 'επισήμως' το ραντάρ με έπιασε με 81. Φυσικά εκεί το 20ρικο δεν ήταν αποδεκτό και ο μπάτσος (γιατι περι μπάτσων πρόκειται) μου το πέταξε απο το δίπλωμα όταν το πήρε στα χέρια του..... Λέω και εγώ να ένας με λίγο φιλότιμο.... ναι καλά..... μετα απο 20 λεπτά και 3-4 πήγαινε έλα καταλήξαμε στα 'may be 90€', και στα 30 λεπτά πήρα την επίσημη προειδοποίησή μου (θα την κορνιζάρω) με 50€ και όλα καλά .....
Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε γίνει αν είχαμε και ελληνικές πινακίδες......Γενικά δεν με πείραξαν οι δρόμοι ή η συμπεριφορά των οδηγών και μέχρι εκείνη την στιγμή έλεγα 'καλύτερη είναι η Αυστρία?', 'διακοπές στην Βουλγαρία!' αλλά μετά απο αυτό...... ευρώπη και πάλι ευρώπη..... φαντάζεστε να είχε συμβεί κάτι σοβαρότερο.... ένα τρακάρισμα..... κάτι ....... άντε να έχεις εμπιστοσύνη σε τέτοια 'όργανα'..... ουστ!
-
Είναι 113 + 79 το άτομο
και 71 + 50 το αυτοκίνητοΣύνολο 313
Η Ανεκ για το ίδιο δρομολόγιο έχει 293 και κάνουνε ακριβώς τι ίδιες ώρες - 32!!!
Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις να πας Ανκόνα που ναι μεν είναι η ίδια τιμή αλλά είναι και 20 ώρες με πιο σύγχρονα πλοία.
-
COOL ALEXIS ευχαριστω για τη διευκρινηση.
Να πω την αληθεια δεν ηξερα οτι παει και η ανεκ βενετια, οποτε ειναι καλο να γνωριζω οτι υπαρχει εναλλακτικη επιλογη.Ομως, αυτο που δεν μπορω να καταλαβω απο τα site τους ειναι το εξης: μπορει καποιος να επιβιβαστει απο Ηγουμενιτσα, για να παει βενετια? Aν ναι, με τι κοστος και ποσες ωρες? Ή μονο Πατρα-Βενετια υπαρχει?
-
Eγώ θα προτιμούσα να βγώ Ανκόνα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Eγώ θα προτιμούσα να βγώ ΑνκόναΣυμφωνώ απολύτως 32+ ώρες στο καράβι είναι μαρτύριο μεγάλο...
-
Πόσο μάλλον οτι το οδικώς σημαίνει +5 ( 4 είναι κανονικά αλλά εγώ στην Ιταλία από εδώ και στο εξής θα βάζω στάνταρ μια ώρα καθυστέρηση ) ώρες και 60 ευρώ σε διόδια και βενζίνες. Εγώ το προτιμώ από το να μείνω άλλες 12 ώρες μέσα στο πλοιό
Υ.Γ Μετά τις τελευταίες ήττες που μου είπαν ( rx8drifter 3 ώρες καθυστέρηση αν θυμάμαι καλά )και έζησα ( 45 λεπτά καθυστέρηση και εμείς με το Minoan να την προσπερνάμε και τελικά να την αφήνουμε να μπεί πρώτη στο λιμάνι και παρόλα αυτά το δικό μας να έχει αδείασει ενώ το Anek ήταν τίγκα ακόμα από αυτοκίνητα )δεν νομίζω να προτιμήσω την Anek, ειδικά από την στιγμή που τα πλοία της έχουν μικρότερες καμπίνες. -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
COOL ALEXIS ευχαριστω για τη διευκρινηση.
Να πω την αληθεια δεν ηξερα οτι παει και η ανεκ βενετια, οποτε ειναι καλο να γνωριζω οτι υπαρχει εναλλακτικη επιλογη.Ομως, αυτο που δεν μπορω να καταλαβω απο τα site τους ειναι το εξης: μπορει καποιος να επιβιβαστει απο Ηγουμενιτσα, για να παει βενετια? Aν ναι, με τι κοστος και ποσες ωρες? Ή μονο Πατρα-Βενετια υπαρχει?
Ξερει κανεις?
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Ξερει κανεις?Όπως φαίνεται από το site της ΑΝΕΚ, δεν έχει διαφορά στην τιμή είτε επιβιβαστείς στην Ηγουμενίτσα είτε στην Πάτρα. Δεν τους κάνεις ένα τηλέφωνο όμως για σιγουριά;
-
i am back
scotch, δεν ξέρω τί λέει από ζωή το μέρος που μένεις, αλλά τέτοια τοπία δεν έχω ξαναδεί
εκεί που έμεινα από φρένα, στο applecross, απέναντι απ το isle of skye, έπαθα την πλάκα της ζωής μου με τη θέα...
Ίσως η καλύτερη drifterική εμπειρία από άποψη οδήγησης που είχα μέχρι τώρα
Πρέπει να έγραψα από Ολλανδία περίπου 4.000χλμ@mirage-> 1,5 ώρα, αλλά οι φορτηγατζίδες μέσα κατεβάζανε καντήλια γιατί προφανώς συμβαίνει συχνά...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
i am back
scotch, δεν ξέρω τί λέει από ζωή το μέρος που μένεις, αλλά τέτοια τοπία δεν έχω ξαναδεί
εκεί που έμεινα από φρένα, στο applecross, απέναντι απ το isle of skye, έπαθα την πλάκα της ζωής μου με τη θέα...
Ίσως η καλύτερη drifterική εμπειρία από άποψη οδήγησης που είχα μέχρι τώρα
Πρέπει να έγραψα από Ολλανδία περίπου 4.000χλμ@mirage-> 1,5 ώρα, αλλά οι φορτηγατζίδες μέσα κατεβάζανε καντήλια γιατί προφανώς συμβαίνει συχνά...
Εστώ 1.5...Μετά από την ήττα που είδα με τα μάτια μου στην Ανκόνα για μένα είναι no go οι Anek.
Τελικά κατάφερες και γύρισες με το χρέπι σου
Η Σκωτία μπαίνει στα to do για φέτος το καλοκαίρι -
Ούτε συζήτηση, σε βγάζει τελείως εκτός προγράμματος, γιατί τρως και την κίνηση στους περιφεριακούς μετά...
Σκωτία είναι απλά must για όποιον γουστάρει απίστευτες διαδρομές.
Καλοκαίρι με κίνηση δεν ξέρω τί θα λέει, μιας και οι δρόμοι είναι στενοί και έχει πολύ τουρισμό απ ό,τι κατάλαβα.
Τώρα που ήμουν πάνω και έτυχε να είμαι και καθημερινή ήταν απλά τέλειαΣε περίπτωση που τολμάς να αμισβητήσεις τις ικανότητες της εύας
viewtopic.php?f=5&t=13423&start=5970
-
Μπορεί και πάει με 80 ε?
Θα κρατήσω λοιπόν μια βδομάδα άδεια για το Φθινόπωρο
Η Ανέκ βγάζει το σύμπαν απο το πρόγραμμα. Επειδή φτάσαμε μαζί, η κίνηση μέχρι την Autostrada ήταν εξωφρενική 1 ώρα μέχρι την είσοδο
Υ.Γ. Έκανα ελληνική καγκουριά για να γλιτώσω την κίνήση στο πρώτο φανάρι
@puntolord
Ξέρεις αν μπορώ να αγοράσω το αυτοκόλλητο για είσοδο σε γερμανικές πόλεις από κάποιο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων σε Autobahn -
Welcome back
Από ζωή η Σκωτία ...καμία σχέση με Ελλάδα. Τώρα, αν είναι καλύτερα ή χειρότερα, αυτό είναι άλλο θέμα και σηκώνει συζήτηση Προσωπικά θα προτιμούσα να ζω εκεί μόνιμα (λίγο ο καιρός τα χαλάει αλλά και πάλι...) και να κατεβαίνω Ελλάδα για διακοπές.Τελικά τι έγινε, το τιγκάρισες με malt;
Αναμένουμε λεπτομερείς εντυπώσειςp.s. Εγώ όσες φορές έχω ταξιδέψει για Ιταλία με καράβι (4 φορές για Ανκόνα και 1 φορά για Τεργέστη) πάντα με την ΑΝΕΚ το έκανα και δεν είχα (σχεδόν) ποτέ πρόβλημα. Μόνο την τελευταία φορά είχαμε 1 ώρα καθυστέρηση στο πήγαινε επειδή το καράβι γύρισε από Κέρκυρα Ηγουμενίτσα λόγω έκτακτου ιατρικού περιστατικού και άλλη 1ώρα στο έλα... χωρίς προφανή λόγο .
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
....
@puntolord
Ξέρεις αν μπορώ να αγοράσω το αυτοκόλλητο για είσοδο σε γερμανικές πόλεις από κάποιο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων σε AutobahnΞέρω πως πιθανόν να μπορείς να το αποκτήσεις μετά από έλεγχο ΚΤΕΟ σε κατάστημα ATU (αλυσίδα καταστημάτων ειδών αυτ/του & συνεργείο, κάτι σαν την AutoPlus αλλά με συνεργείο & ΚΤΕΟ μαζί), για απλούς σταθμούς εξυπηρέτησης δεν ξέρω, θα ρωτήσω και θα σου πώ.....
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες