-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
To leiden είναι πανέμορφο, μικρογραφία του άμστερνταμ
Για προορισμούς, κοίτα κάτι σε ελβετία ή βόρεια Ιταλία
Βέρνη μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά 3 μέρες είναι πολύΜάλλον Περιοχή como στις λίμνες θα μέτραγε
(που δεν έχω αξιωθεί ακόμα να πάω )
Μήπως πέρασες καθόλου απο βέλγιο? Antwerpen τελείωσαν τα έργα? Σε όλη την περιοχή γινόταν κόλαση και θέλω να δω πως θα πάω για να πάρω το καράβι
Για να πας απ το calais ολλανδία πως πήγες?edit: και στρασβούργο μιας και είσαι δίπλα αν δεν έχεις πάει επιβάλλεται να πας
Να πας από Como η διαδρομή είναι καταπληκτική. Την είχα διασχίσει προς San Moritz πριν από 14 χρόνια και πραγματικά με είχε εντυπωσιάσει. Θα σου φάει βέβαια μισή ημέρα παραπάνω αλλά θα το ευχαριστηθεί και η Εύα....
-
Τελικά το πρόγραμμα λέει Cochem για σήμερα. Ίσως περάσω μια βόλτα από το ring να δω πως είναι μιας και είναι μόνο 40 χιλιόμετρα μακρυά από το Cochem (δεν ξέρω αν αξίζει βέβαια εφόσον δε σκοπεύω να βάλω το αυτοκίνητο μέσα). Αύριο Colmar (Στρασβούργο έχω πάει, πολύ πρόσφατα μάλιστα - πριν από 9 μήνες - και λέω να δω και την Colmar). Στη συνέχεια 2 νύχτες Bergamo (ίσως είναι πολλές βέβαια) και 1 νύχτα Ravenna (για να είμαι και κοντά στο καράβι). Lago di Como έχω πάει αλλά μάλλον από εκεί θα περάσω ξανά για Bergamo (αν θυμάμαι καλά). Βέρνη επίσης.
Από Dunkerque (δεν πήγα από calais) ανέβηκα Leiden μέσω Gent. Έργα είχε έξω από το Gent αλλά κίνηση ιδιαίτερη δε συνάντησα πουθενά μέχρι Leiden. -
Πριν λίγες μέρες επέστρεψα από ένα ταξίδι 4.700 χλμ σε Ιταλία-Γαλλία-Ελβετία. Υπέροχα...
Όμως στην Ελβετία τα φλας στην Εθνική άστραψαν 2-3 φορές. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με αυτές τις κλήσεις; Θα έρθουν; Τις πληρώνουμε; Πάνε στην Εφορία; Η Ελβετία είναι εκτός ΕΕ, μπορούν να με βρουν;
Ευχαριστώ.
-
Λοιπόν στο ταξίδι της επιστροφής λέμε να σταματήσουμε Φλώρεντία/Τοσκανη για 3 μέρες. Ακούω ιδέες και προτάσεις
-
Ο χρήστης manasta έγραψε:
Πριν λίγες μέρες επέστρεψα από ένα ταξίδι 4.700 χλμ σε Ιταλία-Γαλλία-Ελβετία. Υπέροχα...Όμως στην Ελβετία τα φλας στην Εθνική άστραψαν 2-3 φορές. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με αυτές τις κλήσεις; Θα έρθουν; Τις πληρώνουμε; Πάνε στην Εφορία; Η Ελβετία είναι εκτός ΕΕ, μπορούν να με βρουν;
Ευχαριστώ.
To αμάξι σου έχει Ελληνικές πινακίδες? Οι κλήσεις νομίζω θα έρθουν στην Ελλάδα, να μαζεύεις καλού καλού κανένα φράγκο εσύ....
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Λοιπόν στο ταξίδι της επιστροφής λέμε να σταματήσουμε Φλώρεντία/Τοσκανη για 3 μέρες. Ακούω ιδέες και προτάσειςΠρώτα απ' όλα να έχεις κατά νου ότι με το αυτοκίνητο στο κέντρο της Φλωρεντίας δεν μπορείς να μπεις (πόσο μάλλον να παρκάρεις) εκτός αν έχεις ειδική άδεια, η οποία δίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία και ισχύει ανάλογα με τη ζώνη του κέντρου που πρόκειται να πας. Ούτως ή άλλως τα λεωφορεία καλύπτουν όλη την πόλη και έχουν τακτικά δρομολόγια (και ακριβότερο εισητήριο σε σχέση με το Μιλάνο πχ). Αν μετακινηθήτε με λεωφορεία στην πόλη να προτιμάτε το biglietto da quattro corsi, το οποίο ισχύει για 4 διαδρομές (όπως λέει και η ονομασία του) αλλά αυτό σημαίνει ότι αν είστε τέσσερα άτομα πχ μπορείτε να χτυπήσετε το ίδιο εισητήριο όλοι για μία διαδρομή (αν είστε δύο το χτυπάτε και οι δύο για δύο διαδρομές κλπ). Η κίνηση είναι αυξημένη τόσο τα πρωινά όσο και το βραδάκι που επιστρέφει ο κόσμος από τις δουλειές του. Μεγάλη προσοχή στα άπειρα σκουτεράκια.
Να φάτε σαντουϊτσάκι με πεκορίνο, μελιτζάνα (melanzana) και λιαστή ντομάτα (pommodori secchi) από τους Fratellini (Via de' Cimatori, 38/r) στο ιστορικό κέντρο, κοντά στην Piazza Signoria. Είναι τσιμπημένη η τιμή σε σχέση με το μέγεθος αλλά πραγματικά αξίζει (δεν είναι τυχαίο που το μαγαζάκι το προτιμούν όλοι οι Φιορεντίνοι για σνακ στη μεσημεριανή ανάπαυλα).
Να πάρετε aperitivo στο ChiaroScuro στη Via del Corso, δίπλα από μία εκκλησία (πάντα στο ιστορικό κέντρο) και λίγο πιο μακριά, στην Piazza Beccaria στο Kitsch (Viale Gramsci, 1/r).
Φτηνό καφέ στο κέντρο δε θα βρείτε (εννοώ να καθήσετε, να είναι και κάπως όμορφα) αλλά να πιείτε στην ταράτσα του Rinascente και στο Gilli, αμφότερα στην Piazza Reppublica (ιστ. κέντρο, μην τα λέμε πάλι). Καλή περίπτωση είναι και το Colle Bereto λίγο πιο κάτω, απέναντι από το Palazzo Strozzi, στο οποίο υπάρχει μεγάλη περίπτωση να βρείτε Έλληνες φοιτητές.
Για φαγητό καλή περίπτωση είναι το Finisterrae, στην Piazza Santa Croce (απέναντι από την ομώνυμη εκκλησία), όπως και το Golden View (αμέσως μόλις περάσεις το Ponte Vecchio προς Oltrarno κάνεις αριστερά και είναι σε λίγα μέτρα στο αριστερό χέρι) και για pizza θα επέλεγα το RossoPommodoro στην Piazza del Mercato Centrale (γενικά από pizza δε μου έλεγε τίποτε η Φλωρεντία, ειδικά όταν έφαγα σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί στο Μιλάνο). Ακόμα προσπαθώ να θυμηθώ ένα άλλο πολύ ωραίο εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται κάπου σε ένα χώρο όπου ήταν παλιά κάτι φυλακές (τρέχα-γύρευε ρε γμτ, δεν κράτησα κάρτα, τα χάλασα και με την κοπέλα που τα είχα για να την πάρω να μου πει πού ακριβώς είναι, πάντως γύρω από το κέντρο βρίσκεται, προς την περιοχή της Santa Croce) και στο οποίο έφαγα καταπληκτικό γλυκό Semifreddo alla gianduja.
Για ποτάκι το Slowly είναι καλούλι (μαζεύει και αμερικάνες - αξίζει και για aperitivo - είναι στη Via Porta Rossa γωνία με Via de' Vecchietti αν δεν απατώμαι), όπως επίσης και το Noir (πρώην Capocaccia - είναι όπως βλέπεις το Ponte Vecchio μπροστά σου (πίσω έχεις το κέντρο), αν περπατήσεις τον κάθετο δρόμο προς τα δεξιά βρίσκεται αμέσως μετά την επόμενη γέφυρα (Ponte Santa Trinità). Προέκταση της γέφυρας αυτής είναι η Via Tornabuoni, στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα από τα «απλησίαστα» καταστήματα (υπάρχουν και καναδυό στη Via degli Strozzi).
Τέλος, για clubbing στο κέντρο μόνο η YAB αξίζει (Via de' Vecchietti) αλλά προσωπικά προτιμώ το κατά κλάσεις ανώτερο Otel Variete (εκτός κέντρου - πας μόνο με αυτοκίνητο - http://www.otelvariete.com).
Α, ξέχασα: παγωτάκι στο Vivoli (http://www.vivoli.it/) αλλιώς για κέντρο-κέντρο στην αρχή της Via del Corso στο δεξί χέρι (όχι στο γωνιακό με Via Calzaioli, λίγο πιο μέσα - δε θυμάμαι πώς το λένε και να πάρετε Zuppa Inglese).
Δε νομίζω να θέλετε να σας πω για αξιοθέατα και τέτοια, ε;
-
Φοβερός
Το αμάξι θα παρκάρει μόνιμα στο γκαράζ του ξενοδοχείου δεν μπορει να γίνει αλλιώς και το ξέρω. Σε κάποια φάση σκέφτηκα να μείνω Τοσκάνη κάπου γύρω και να κανω μια ημερήσια μόνο Φλωρεντία αλλά μάλλον για 2-3 μέρες δεν λέει να γίνει έτσι οπότε πάμε για φούλ Φλωρεντία. Μένει να βρούμε το κατάλληλο ξενοδοχείο για μας( )και το αμάξι μου( ). Από αύριο αρχίζει η έρευνα αγοράς -
Back
μας πέθανε η ανέκ και η Ιταλία, αλλά την παλέψαμε.
To καθάρισα σε 12μιση ώρες
Gottard καθαρό, σύνορα μια χαρά, αλλά καθυστέρηση στο καράβι (3 η ώρα μπήκα αουτοστράτα) και τρελό μποτιλιάρισμα μέχρι το ρίμινι... Μου πήρε 5 ώρες αν θυμάμαι καλά να φτάσω Ελβετία.
Γερμανία άδεια.
Την πέφτω γιατί πρέπει να ανέβω πανεπιστήμιο αύριο -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
To αμάξι σου έχει Ελληνικές πινακίδες? Οι κλήσεις νομίζω θα έρθουν στην Ελλάδα, να μαζεύεις καλού καλού κανένα φράγκο εσύ....Είχα ξαναποζάρει 2-3 φορές πριν από 3 χρόνια στην Αυστρία, αλλά οι κλήσεις δεν έφτασαν ποτέ. Μάλλον όμως αυτή τη φορά δεν την γλιτώνω, ψάχνοντας στο internet είδα ότι οι ελβετοί σε ξετρυπώνουν.
Δε βαριέσαι, μέσα σε τόσες ωραίες αναμνήσεις, ας μας μείνει και μια άσχημη.
-
Κάποιος με πολύ ελεύθερο χρόνο (μη κοιτάτε εμένα, σπάνια έχω internet ) πρέπει να κάτσει και να ξεχωρίσει πολύ χρήσιμα ποστ σαν του kotetsi (koutsan παλιότερα για παρίσι κλπ κλπ)
-
Back
μας πέθανε η ανέκ και η Ιταλία, αλλά την παλέψαμε.
To καθάρισα σε 12μιση ώρες
Gottard καθαρό, σύνορα μια χαρά, αλλά καθυστέρηση στο καράβι (3 η ώρα μπήκα αουτοστράτα) και τρελό μποτιλιάρισμα μέχρι το ρίμινι... Μου πήρε 5 ώρες αν θυμάμαι καλά να φτάσω Ελβετία.
Γερμανία άδεια.
Την πέφτω γιατί πρέπει να ανέβω πανεπιστήμιο αύριοΚαλως μας ήρθες Πάνο......έλα να μαζευόμαστε σιγά-σιγά.....
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Κάποιος με πολύ ελεύθερο χρόνο (μη κοιτάτε εμένα, σπάνια έχω internet ) πρέπει να κάτσει και να ξεχωρίσει πολύ χρήσιμα ποστ σαν του kotetsi (koutsan παλιότερα για παρίσι κλπ κλπ)Άντε βρε, υπερβολές απλά κάποια μέρη στάνταρντ έδωσα για να μην ψάχνονται όσοι πάνε. Μπορώ να κάνω πιο αναλυτικό οδηγό για το Μιλάνο (μαζί με γραμμές τραμ, μετρό και λεωφορείων, ανάλογα την περιοχή που θα μείνει κανείς) και με πολύ καλύτερα καταστήματα, σαφώς φτηνότερα κάποια από τα αντίστοιχα της Φλωρεντίας, η οποία ούτως ή άλλως είναι φαρμακείο. Αν κάποιος ετοιμάζεται να πάει μου το λέει να το επισπεύσω.
-
Ο χρήστης manasta έγραψε:
To αμάξι σου έχει Ελληνικές πινακίδες? Οι κλήσεις νομίζω θα έρθουν στην Ελλάδα, να μαζεύεις καλού καλού κανένα φράγκο εσύ....
Είχα ξαναποζάρει 2-3 φορές πριν από 3 χρόνια στην Αυστρία, αλλά οι κλήσεις δεν έφτασαν ποτέ. Μάλλον όμως αυτή τη φορά δεν την γλιτώνω, ψάχνοντας στο internet είδα ότι οι ελβετοί σε ξετρυπώνουν.
Δε βαριέσαι, μέσα σε τόσες ωραίες αναμνήσεις, ας μας μείνει και μια άσχημη.
Παθών, δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις...
Ελπίζω να μην τα έσφαξες πολύ και να ήταν μόνο σε αυτοκινητόδρομομόλις τελειώσω με το συνέδριο συναντηση
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Κάποιος με πολύ ελεύθερο χρόνο (μη κοιτάτε εμένα, σπάνια έχω internet ) πρέπει να κάτσει και να ξεχωρίσει πολύ χρήσιμα ποστ σαν του kotetsi (koutsan παλιότερα για παρίσι κλπ κλπ)
Άντε βρε, υπερβολές απλά κάποια μέρη στάνταρντ έδωσα για να μην ψάχνονται όσοι πάνε. Μπορώ να κάνω πιο αναλυτικό οδηγό για το Μιλάνο (μαζί με γραμμές τραμ, μετρό και λεωφορείων, ανάλογα την περιοχή που θα μείνει κανείς) και με πολύ καλύτερα καταστήματα, σαφώς φτηνότερα κάποια από τα αντίστοιχα της Φλωρεντίας, η οποία ούτως ή άλλως είναι φαρμακείο. Αν κάποιος ετοιμάζεται να πάει μου το λέει να το επισπεύσω.
Τέτοιες πληροφορίες μόνο από άτομα που χουν ζήσει εκεί βρίσκεις
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Άντε βρε, υπερβολές απλά κάποια μέρη στάνταρντ έδωσα για να μην ψάχνονται όσοι πάνε. Μπορώ να κάνω πιο αναλυτικό οδηγό για το Μιλάνο (μαζί με γραμμές τραμ, μετρό και λεωφορείων, ανάλογα την περιοχή που θα μείνει κανείς) και με πολύ καλύτερα καταστήματα, σαφώς φτηνότερα κάποια από τα αντίστοιχα της Φλωρεντίας, η οποία ούτως ή άλλως είναι φαρμακείο. Αν κάποιος ετοιμάζεται να πάει μου το λέει να το επισπεύσω.
Γι αυτό και περιμένουμε ποστ για Μιλάνο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γι αυτό και περιμένουμε ποστ για Μιλάνο
και για Στρασβούργο
-
Κάτι ξέρει από στρασβούργο ο ανθρακωρύχος
-
Κάτι ξέρει από στρασβούργο ο ανθρακωρύχοςΕφτασε η ευα ολλανδια?
-
όχι, με μάζεψε μια xm και με έφερε
Για το st gottard : ακριβώς πριν την bellinzona έχει πινακίδα που λέει πόσα χλμ ουρά έχει στο τούνελ. Όταν πέρασα εγώ είχε 1χλμ το οποίο μέχρι να φτάσω είχε χαθεί.
Έκανα μια στάση σε ένα rest area στην Ιταλία και με λαπτοπ τσέκαρα την κίνηση γενικώςψιτροβαγ, H Εύα ζωγράφισε χτες το βράδυ λέμε
με το που μπαίνω γερμανία λέω ας βάλουμε στόχο τα 160.
Ε, τελικά είχα στόχο τα 180 και μετά όσο πήγαινε
Θα περάσω τις καταναλώσεις το βράδυ -
όχι, με μάζεψε μια xm και με έφερεΓια το st gottard : ακριβώς πριν την bellinzona έχει πινακίδα που λέει πόσα χλμ ουρά έχει στο τούνελ. Όταν πέρασα εγώ είχε 1χλμ το οποίο μέχρι να φτάσω είχε χαθεί.
Έκανα μια στάση σε ένα rest area στην Ιταλία και με λαπτοπ τσέκαρα την κίνηση γενικώςψιτροβαγ, H Εύα ζωγράφισε χτες το βράδυ λέμε
Για πες καταναλωση?
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες