-
Για επαγγελματικους λογους, θα πρεπει να μεινω, και να πηγαινοερχομαι, απο ελλαδα, στην ελβετια.
Θελω να πηγαινω με αυτοκινητο, με πλοιο απο Πατρα-Βενετια, και μετα απο Βενετια για Ελβετια. Απο Βενετια ειναι κανα 6ωρο οδηγηση, προς τους βασικους προορισμους της Ελβετιας.Θελω τις συμβουλες σας, για ενα απροβληματιστο ταξιδι.
Τι να παρω απο Ελλαδα, τι να προσεξω Ιταλια-Ελβετια κλπ.Πχ. για διοδια μπορω να κανω κατι απο Ελλαδα? προπληρωμενη καρτα ελπα ας πουμε ή κατι παρομοιο?
Υπαρχει φοβος ...να μου κλεψουν το αμαξι αν μεινω κανενα βραδυ Ιταλια; Εχω ακουσει οτι πεφτει το απιστευτο κλεψιμο (επιστημη) στην Ιταλια.
Στην Ελβετια, αν βρω χιονια, πως θα τα καταφερω με τα δικα μας 'μεσογειακα' λαστιχα? Βαλε βγαλε αλυσιδες;
Με το σκεπτικο οτι δεν ξερω τα μερη στην Ελβετια, και οτι θελω απλα να παω μεχρι εκει με το αμαξι, και μετα θα το παρκαρω και θα χρησιμοποιω μεσα μεταφορας(τρενα, τραμ κλπ), που να το παρκαρω? Εννοω αν υπαρχει κατι να προσεξω, για πολυημερο παρκαρισμα κλπ
Επισης οτι ξερετε απο ορια ταχυτητας, αντιμετωπιση αστυνομικων ελεγχων αν τυχει, και λοιπα, πειτε μου.
Σκοπευω να παω με gps, με χαρτες ιταλιας-ελβετιας που του εχω φορτωσει, και θα στηριχθω σε αυτο. Θα με βγαλει ασπροπροσωπο ή θα βρεθω σε τιποτε λαγκαδια?
Στους αυτοκινητοδρομους εκει, εχει φαγαδικα ή ξενοδοχεια ή αλλα facilities?
Για τα εισητηρια/καραβι, υπαρχει κατι να προσεξω?
Περιμενω τα φωτα σας, για ενα απροβληματιστο ταξιδι, ει δυνατον χωρις απροοπτα.
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Με το σκεπτικο οτι δεν ξερω τα μερη στην Ελβετια, και οτι θελω απλα να παω μεχρι εκει με το αμαξι, και μετα θα το παρκαρω και θα χρησιμοποιω μεσα μεταφορας(τρενα, τραμ κλπ), που να το παρκαρω? Εννοω αν υπαρχει κατι να προσεξω, για πολυημερο παρκαρισμα κλπΓιατι να πας με το αυτοκινητο σου αφου δεν το χρειαζεσαι; Θα σου στοιχησει 5 φορες πιο ακριβα απο το να πας με το αεροπλανο, θα χασεις τον χρονο σου και θα εχεις το ρισκο να παθεις ζημια στο αυτοκινητο.
Αν θελεις να οδηγησεις στην κ. Ευρωπη απλα νοικιασε ενα αυτοκινητο ενα σ/κ και εισαι ετοιμος.
-
Ρίξε μια ματιά εδώ. Όλο και κάποια πληροφορία θα βρεις. Αλλά και να μη βρεις, ρώτα.
-
Συμφωνώ με τον προηγούμενο ότι έτσι όπως τα λες δεν σε συμφέρει να πηγαίνεις με το αυτοκίνητο. (εκτός αν έχεις τζάμπα τα ακριβά καραβοεισιτήρια οπότε τότε είναι αλλιώς)
Να σιγουρευτείς ότι η ασφάλειά σου σε καλύπτει στην ΕΕ αλλά και στην Ελβετία (ίσως χρειαστεί επιπλέον έξοδο).
Επίσης σημειώνω ότι έχω μερικά χρόνια να πάω...
Γενικά αν δεν πας τουριστικά και δεν σε νοιάζει να ρομαντζάρεις στο καράβι δεν σε συμφέρει να πας από Βενετία γιατί χάνεις πολλές παραπάνω ώρες στο καράβι. Πήγαινε από Ανκόνα, κάνεις λίγες ώρες παραπάνω αλλά γλυτώνεις μισή μέρα. Έχει βέβαια σημασία να ταιριάξεις τις ώρες των καραβιών ιδίως στην επιστροφή.
Βενζίνη βάλε στην Ελλάδα, έξω είναι σαφώς ακριβότερες.
Για τα διόδια στην Ιταλία δεν νομίζω ότι μπορείς να τα προπληρώσεις αλλά δεν είναι φτηνά. Στην autostrada βασικά πας εύκολα λίγο πάνω από τα όρια αλλά μην το παρακάνεις.
Προσοχή, αν χρειαστεί να περάσεις από το δρόμο Bologna-Milano και γενικά γύρω από το Milano στις ώρες αιχμής μπορεί να έχει τραγική κίνηση ενώ συχνά έχει και ομίχλες. Το τραγική σημαίνει μέχρι και πλήρη ακινητοποίηση για κάμποση ώρα...
Στην βόρεια Ιταλία ποτέ δεν είχες σημαντικό πρόβλημα με κλοπές. Καλό όμως είναι να προσέχεις ιδίως στα λιμάνια. (κλειδώνεις πόρτες, πορτπαγκάζ και δεν αφήνεις τσαντάκι με λεφτά, χαρτιά κλπ στο διπλανό κάθισμα...)
Μέρη να σταματήσεις με ασφάλεια μα φας, με καθαρή τουαλέτα, μέχρι και να ξεκουραστείς λίγες ώρες στο αυτοκίνητό σου υπάρχουν και συνήθως είναι και ειδυλλιακά!
Για να χαθείς δεν χάνεσαι ούτε στην Ιταλία ούτε στην Ελβετία... στην Γαλλία όμως μιά φορά με πολλή βροχή γνώρισα και τους δρόμους με τους κρατήρες και τα λαγκάδια...
Οι κυρίως δρόμοι, εθνικές οδοί και σε μεγάλες πόλεις καθαρίζονται οπότε εκτός ατυχίας και ειδικής κατάστασης δεν θα χρειαστείς αλυσίδες. Αν όμως πας παραπέρα ή το κάνεις συχνά ίσως να επενδύσεις σε χειμερινά λάστιχα.
Στην Ελβετία θα πηγαίνεις με τα όρια.... το 'ελβετός αστυνομικός' δεν είναι αστείο πράμα. Διόδια για την Ελβετία βγάζεις μια φορά το χρόνο στα σύνορα (αυτοκόλλητο σαν το δικό μας σήμα). Ίσως κάποιος να έχει πει ότι πλέον μπορείς να βγάλεις και για λιγότερο καιρό. -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Για επαγγελματικους λογους, θα πρεπει να μεινω, και να πηγαινοερχομαι, απο ελλαδα, στην ελβετια.
Θελω να πηγαινω με αυτοκινητο, με πλοιο απο Πατρα-Βενετια, και μετα απο Βενετια για Ελβετια. Απο Βενετια ειναι κανα 6ωρο οδηγηση, προς τους βασικους προορισμους της Ελβετιας.Θελω τις συμβουλες σας, για ενα απροβληματιστο ταξιδι.
Τι να παρω απο Ελλαδα, τι να προσεξω Ιταλια-Ελβετια κλπ.Kι εγώ θα πρότεινα αν ξεκινάς από Πάτρα με πλοίο, να προτιμήσεις την Ανκόνα παρά τη Βενετία για τελικό προορισμό. Θα έχεις περισσότερη οδήγηση μεν, αλλά θα κερδίζεις πολύ περισσότερο χρόνο. Τα διόδια στην Ιταλία μπορείς να τα πληρώνεις και με πιστωτική αν έχεις. Στην Ελβετία πληρώνεις ένα ειδικό σήμα στα σύνορα το οποίο διαρκεί αρκετό καιρό (νομίζω ένα χρόνο αλλά δεν είμαι και σίγουρος) και δεν είναι ακριβό. Δέχονται να τους πληρώνεις με ευρώ αλλά ρέστα σου δίνουν σε ελβετικά φράγκα παντού. Η σήμανση στους δρόμους είναι πολύ καλή και μόνο από πολύ μεγάλη αφηρημάδα θα χαθείς.
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Θελω να πηγαινω με αυτοκινητο, με πλοιο απο Πατρα-Βενετια, και μετα απο Βενετια για Ελβετια. Απο Βενετια ειναι κανα 6ωρο οδηγηση, προς τους βασικους προορισμους της Ελβετιας.
απο άποψη χρόνο συμφέρει Ανκόνα, πολλές οι ώρες στο καράβι για βενετία. γενικά σε ταχτική βάση δεν συμφέρει καθόλου το αμάξιΘελω τις συμβουλες σας, για ενα απροβληματιστο ταξιδι.
Τι να παρω απο Ελλαδα, τι να προσεξω Ιταλια-Ελβετια κλπ.Αν έχεις σκοπό να μείνεις πάνω απο 6 μήνες σητν ελβετία, επειδή είναι ψείρες, πιθανόν να έχεις πρόβλημα με τις ελληνικές πινακίδες, όπερ σημαίνει εκτελωνισμό του αμαξιού σου και ελβετικές πινακίδες. Δε συμφέρει στα σίγουρα. Είναι κάτι που δεν το ξέρω όμως. Δε θες διεθνές δίπλωμα, βγάλε πράσινη κάρτα, πάρε γιλέκο φωσφοριζέ, αν έχεις παλιές πινακίδες βάλε GR στο παρπριζ. Βενζίνα γέμισμα στην Πάτρα και ανάλογα με το αμάξι σε βγάζει μέχρι ελβετία που είναι και φτηνή. Αν διαβάσεις λίγο παραπίσω λέω και για φτηνά μέρη για γέμισμα
Πχ. για διοδια μπορω να κανω κατι απο Ελλαδα? προπληρωμενη καρτα ελπα ας πουμε ή κατι παρομοιο?
οχι. πιστωτική κάρτα και τελειώνειςΥπαρχει φοβος ...να μου κλεψουν το αμαξι αν μεινω κανενα βραδυ Ιταλια; Εχω ακουσει οτι πεφτει το απιστευτο κλεψιμο (επιστημη) στην Ιταλια.
Αν μείνεις σε ξενοδοχείο και το βάλεις στο πάρκινγκ τί κίνδυνο να έχειςΣτην Ελβετια, αν βρω χιονια, πως θα τα καταφερω με τα δικα μας 'μεσογειακα' λαστιχα? Βαλε βγαλε αλυσιδες;
θα έχεις πρόβλημα γενικά με τα λάστιχα ειδικά αν κυκλοφορείς. Παρ όλο που δεν είναι υποχρεωτικά σχεδόν όλοι βάζουν χειμερινά εκεί. Γενικά με αλυσίδες δεν μπορείς να την παλέψεις για μεγάλες αποστάσεις, άσε που δεν είναι μόνο τα χιόνια το πρόβλημα για τα λάστιχαΜε το σκεπτικο οτι δεν ξερω τα μερη στην Ελβετια, και οτι θελω απλα να παω μεχρι εκει με το αμαξι, και μετα θα το παρκαρω και θα χρησιμοποιω μεσα μεταφορας(τρενα, τραμ κλπ), που να το παρκαρω? Εννοω αν υπαρχει κατι να προσεξω, για πολυημερο παρκαρισμα κλπ
μεγάλη πικρα το παρκάρισμα ειδικά σε αστικά κέντρα. Στο δρόμο μόνο για περιορισμένο χρόνο, τα πάρκινγκ πανάκριβα και η αστυνόμευση δρακόντειαΕπισης οτι ξερετε απο ορια ταχυτητας, αντιμετωπιση αστυνομικων ελεγχων αν τυχει, και λοιπα, πειτε μου.
με τα όρια ταχύτητας στην ελβετία τυπικός μέχρις αηδίας. .&-Σκοπευω να παω με gps, με χαρτες ιταλιας-ελβετιας που του εχω φορτωσει, και θα στηριχθω σε αυτο. Θα με βγαλει ασπροπροσωπο ή θα βρεθω σε τιποτε λαγκαδια?
Είσαι οκ 100%Στους αυτοκινητοδρομους εκει, εχει φαγαδικα ή ξενοδοχεια ή αλλα facilities?
ναιΓια τα εισητηρια/καραβι, υπαρχει κατι να προσεξω?
κατα καιρούς βγαίνουν προσφορές, ψάξεΠεριμενω τα φωτα σας, για ενα απροβληματιστο ταξιδι, ει δυνατον χωρις απροοπτα.
καλό ταξίδι
-
Ευχαριστω για τη βοηθεια παιδια.
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Ευχαριστω για τη βοηθεια παιδια.φρόντισε στο ναβι σου να δηλώσεις την quickest option, και όχι την shortest...
Ενδεικτικά σχετικά με την Autostrada, από Ανκόνα μέχρι σύνορα με Αυστρία πλήρωσα κάτι λιγότερο από 30 ευρώ.
Βενζίνη είναι ακριβή στην Ιταλία, βάλε στην Πάτρα.
Να προσέχεις τα όρια και να αποφύγεις τον περιφερειακό της Bologna τόσο από τις 8-10 το πρωί όσο και κατά τις 12-14. Μιλάμε για απίστευτη κίνηση. Ουρές σαν να είχε γίνει στην Ελλάδα μεγάλο τρακάρισμα κάπου μπροστά.Επίσης στη Βόρειο Ιταλία είναι πολύ συχνά τα σταμάτα ξεκίνα σε Autostrada, αν τύχεις σε μέρη με έργα. Έχε το νου σου γιατι από εκεί που πας με 120 κάπου πρέπει να μηδενίσεις!!
Γ
-
Δεν ριχνεις και μια ματια στα δρομολογια των τρενων; Απο Ανκονα παντα μιλαμε....
-
Αν υποθεσουμε οτι δεν ξερω ποτε θα γυρισω Ελλαδα, και ξαφνικα μαθω οτι τελειωσε η δουλεια μου στην Ελβετια, και μπορω να γυρισω Ελλαδα, μπορω να παρω το αμαξι να φυγω κατευθειαν και να παω σε λιμανι Βενετιας/Αγκονας, διχως να εχω βγαλει πιο πριν εισητηριο;
Ξερετε αν υπαρχει ζητηση, αν πρεπει οπωσδηποτε να γινει κρατηση, αν γενικως υπαρχουν εισητηρια ακομη κι αν φτασεις στο λιμανι 2-3 ωρες πριν την αναχωρηση του πλοιου κλπ?
Επισης με προβληματιζει ποια ειναι η καλυτερη λυση, για μοιρασμα του χρονου σε πλοιο καραβι.
Υπαρχουν αρκετες επιλογες.
Πατρα/Ηγουμενιτσα - Αγκονα/Βενετια.
Να μπω Ηγουμενιτσα, να βγω Αγκονα? Μηπως αυξανω πολυ τις ωρες της οδηγησης;
Να μπω Πατρα να βγω Βενετια?Αν μπω Πατρα και βγω Αγκονα ποσες ωρες ειναι περιπου το ταξιδι? Το site της superfast αυτη τη στιγμη σερνεται/δεν αποκρινεται, δεν μπορω να βρω πληροφοριες/τιμες κλπ.
Αν το κανω ετσι, μπορω σερι να παω Ελβετια(θεωρητικα λοιπον μες σε μια μερα-εντος 24ωρου) ή θα τα παιξω στο δρομο απο την κουραση? Αν ειναι τα παιξω απο κουραση, μηπως οντως να επελεγα Πατρα-Βενετια και να κοιμηθω σε καμπινα στο πλοιο, ωστε να ειμαι ξεκουραστος μολις φτασω Βενετια και σε ενα 6ωρο να παω Ελβετια? Απο την αλλη μηπως το κοστος τοτε θα παει πολυ ψηλα?Πειτε οσοι εχετε εμπειρια απο αυτο το ταξιδι και τις επιλογες του.
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Αν υποθεσουμε οτι δεν ξερω ποτε θα γυρισω Ελλαδα, και ξαφνικα μαθω οτι τελειωσε η δουλεια μου στην Ελβετια, και μπορω να γυρισω Ελλαδα, μπορω να παρω το αμαξι να φυγω κατευθειαν και να παω σε λιμανι Βενετιας/Αγκονας, διχως να εχω βγαλει πιο πριν εισητηριο;
Ξερετε αν υπαρχει ζητηση, αν πρεπει οπωσδηποτε να γινει κρατηση, αν γενικως υπαρχουν εισητηρια ακομη κι αν φτασεις στο λιμανι 2-3 ωρες πριν την αναχωρηση του πλοιου κλπ?
έχεις εισητήριο ανοικτής επιστροφής και ανάλογα την περίοδο, αν δεν έχει κίνηση απλά παίρνεις τηλ μιά μέρα πριν (ή και καθόλου) και μπαίνεις στο καράβι. Αν έχει κίνηση μπορεί να μη βρείς καμπίνα. Το αμάξι γενικά βρίσκεις να το χώσεις
Επισης με προβληματιζει ποια ειναι η καλυτερη λυση, για μοιρασμα του χρονου σε πλοιο καραβι.
Υπαρχουν αρκετες επιλογες.
Πατρα/Ηγουμενιτσα - Αγκονα/Βενετια.
Να μπω Ηγουμενιτσα, να βγω Αγκονα? Μηπως αυξανω πολυ τις ωρες της οδηγησης;
Να μπω Πατρα να βγω Βενετια?Αν μπω Πατρα και βγω Αγκονα ποσες ωρες ειναι περιπου το ταξιδι? Το site της superfast αυτη τη στιγμη σερνεται/δεν αποκρινεται, δεν μπορω να βρω πληροφοριες/τιμες κλπ.
Αν το κανω ετσι, μπορω σερι να παω Ελβετια(θεωρητικα λοιπον μες σε μια μερα-εντος 24ωρου) ή θα τα παιξω στο δρομο απο την κουραση? Αν ειναι τα παιξω απο κουραση, μηπως οντως να επελεγα Πατρα-Βενετια και να κοιμηθω σε καμπινα στο πλοιο, ωστε να ειμαι ξεκουραστος μολις φτασω Βενετια και σε ενα 6ωρο να παω Ελβετια? Απο την αλλη μηπως το κοστος τοτε θα παει πολυ ψηλα?Πειτε οσοι εχετε εμπειρια απο αυτο το ταξιδι και τις επιλογες του.
Δεν χρειάζεται να το ζόρίζεις πολύ. Μπες μια στο www.viamichelin.com και βάλε τις δύο διαδρομές.
Ενδεικτικά, καλοκαίρι, με κίνηση αλλά χωρίς απρόοπτα βγαίνοντας Ανκόνα μεσημέρι γύρω στις 8 είμαι στα σύνορα με την Ελβετία. Τώρα, συζητάμε για οδήγηση 6-7 ωρών, αναλόγως και πού είναι ο προορισμός σου στην Ελβετία, αν δεν μπορείς να οδηγήσεις τόσο, δεν νομίζω ότι θα κουβέντιαζες να πάρεις αμάξι στην ευρώπη -
Συγχωρεστε μου την τυχον χαζη ερωτηση...
αφηνουν αν το θελει καποιος, να παει να παρει ενα υπνακο στο αυτοκινητο του; -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Συγχωρεστε μου την τυχον χαζη ερωτηση...
αφηνουν αν το θελει καποιος, να παει να παρει ενα υπνακο στο αυτοκινητο του;Αράζεις σε ένα βενζινάδικο με κόσμο, ή σε πάκρινγκ με νταλικέρηδες σε ρεμίζα, κλειδώνεις πορτες παράθυρα και τον μπαίρνεις Τόσα χρόνια ποτέ δεν έχω πληρώσει ξενοδοχείο σε δρόμο, το θεωρω χαζό.
Ούτε όταν πηγαίναμε με τους γονείς μου ταξίδια και είμασταν πέντε μες στο αμάξι δεν σταματάγαμε σε ξενοδοχείο. με ένα διάλλειμα 2 ωρών στο αμάξι, μπορείς να βγάλεις πολλά χλμ.
Έτσι είχαμε φτάσει Λισσαβώνα, με μια στάση -
Εννοουσα για υπνο στο αυτοκινητο, κατα το ταξιδι με το καραβι.
-
'έχεις εισητήριο ανοικτής επιστροφής και ανάλογα την περίοδο, αν δεν έχει κίνηση απλά παίρνεις τηλ μιά μέρα πριν (ή και καθόλου) και μπαίνεις στο καράβι. Αν έχει κίνηση μπορεί να μη βρείς καμπίνα. Το αμάξι γενικά βρίσκεις να το χώσεις'
Ναι, αλλα μεσω της ηλεκτρονικης κρατησης απο το site τους, ειναι δυνατο να γινει αυτο?
Γιατι παω να κανω δοκιμαστικα την κρατηση-αγορα, και αν δεν δηλωσω ημερομηνια επιστροφης, δεν με αφηνει να προχωρησω -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Εννοουσα για υπνο στο αυτοκινητο, κατα το ταξιδι με το καραβι.Aπαγορεύεται, μόνο σε τροχόσπιτα κι αυτό όχι σε όλες πλέον τις εταιρίες.
Και νομίζω μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
'έχεις εισητήριο ανοικτής επιστροφής και ανάλογα την περίοδο, αν δεν έχει κίνηση απλά παίρνεις τηλ μιά μέρα πριν (ή και καθόλου) και μπαίνεις στο καράβι. Αν έχει κίνηση μπορεί να μη βρείς καμπίνα. Το αμάξι γενικά βρίσκεις να το χώσεις'Ναι, αλλα μεσω της ηλεκτρονικης κρατησης απο το site τους, ειναι δυνατο να γινει αυτο?
Γιατι παω να κανω δοκιμαστικα την κρατηση-αγορα, και αν δεν δηλωσω ημερομηνια επιστροφης, δεν με αφηνει να προχωρησωΔηλώνεις μια ημερομηνία και μετά το κάνεις οπεν νομίζω. Αλλά δεν έχω ποτέ κλείσει απ το ίντερνετ, έχω ένα πράκτορα που μου τα κανονίζει, οπότε με βολευει γιατι είμαι της τελευταίας στιγμής και φροντίζει να με ταχτοποιησει.
Μια φορά είχα αλλάξει 3 φορές συνεχόμενες, σε ημερομηνίες γύρω απ τον 15γουστοΝα μη σε πάρω στο λαιμό μου όμως με το ηλεκτρονικό, δεν ξέρω
-
Δεν εχω καταλαβει, πρακτικα, τι διαφορα εχει η θεση 'deck' με τις θεσεις αεροπορικου τυπου.
Στην Ελλαδα οποτε εχω ταξιδεψει με καραβι, ο καθενας καθεται σε οποια καρεκλα/καναπε θελει. Σε σαλονια, στις αεροπορικου τυπου, στο καταστρωμα κλπ.Στα πλοια για Ιταλια δεν ειναι το ιδιο; ποια διαφορα υπαρχει?
-
Στα ξενοδοχεια, οταν λενε οτι εχουν παρκιγκ, οντως εχουν δωρεαν παρκιγκ?
Στην Ελλαδα οπου εχω γυρισει ειναι μια πολυ πονεμενη ιστορια.
Δεν θα σας πω μαλλον κατι πρωτοτυπο, αλλα εχω γυρισει πολλα ξενοδοχεια ανα την Ελλαδα και σχεδον ολοι λενε ψεματα στα φυλλαδια, τα sites, τους οδηγους κλπ!
Αλλος σου δειχνει μια αλανα παραδιπλα, αλλος σου λεει ξερει δεν εχουμε δικο μας αλλο συνεργαζομαστε με το ταδε ιδιωτικο και αλλα πρασινα αλογα.Πχ. εγω τωρα κοιταζω ξενοδοχεια σε Βενετια(ως ενδιαμεση σταση), και πχ. Γενευη(ως τελικο προορισμο). Βεβαια θα μου πεις στην τελικη παιρνεις τηλεφωνο ή στελνεις ενα mail και ρωτας, αλλα αναρωτιεμαι, κι εκει, παιζει τοση λαμογια οπως στην ελληνικη επικρατεια?
Πχ. στη στριμωγμενη και πυκνοκατοικημενη(και εντος θαλασσης) Βενετια, οταν βλεπω οτι το ξενοδοχειο διαθετει παρκιγκ, να το πιστεψω? -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Πχ. εγω τωρα κοιταζω ξενοδοχεια σε Βενετια(ως ενδιαμεση σταση), και πχ. Γενευη(ως τελικο προορισμο). Βεβαια θα μου πεις στην τελικη παιρνεις τηλεφωνο ή στελνεις ενα mail και ρωτας, αλλα αναρωτιεμαι, κι εκει, παιζει τοση λαμογια οπως στην ελληνικη επικρατεια?
Πχ. στη στριμωγμενη και πυκνοκατοικημενη(και εντος θαλασσης) Βενετια, οταν βλεπω οτι το ξενοδοχειο διαθετει παρκιγκ, να το πιστεψω?Mα (συνηθως) ξενοδοχειο για τη Βενετια βρισκεις στο Mestre και οχι μεσα στη πολη.Και εκει ,οταν λενε οτι εχουν ,μαλλον λενε την αληθεια!!!
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες