-
- 4-5 ώρες θες μέχρι να μπεις να βγείς να παρκάρεις να προσανατολιστείς και να πιείς τον καφέ?
Είσαι γρήγορος Ρε συ, στη Φλωρεντία, χωρίς να δεις μουσεία κλπ, θες ένα διήμερο να την περπατήσεις και να τη ζήσεις λίγο Επ αυτού πάντως δεν επεμβαίνω έτσι? Απλά λέω την προσωπική μου γνώμη
2)Σε κάποιες δεν επιτρέπεται η είσοδος του αυτοκινήτου στο ιστορικό κέντρο (πχ Ρώμη, Μιλάνο) δεν είναι θέμα διοδίων. Αν έχεις κλείσει ξενοδοχείο, δίνεις τον αριθμό σου και παίρνεις ειδική άδεια.
Διόδια μόνο στην Αουτοστράτα
εεπ, θυμήθηκα προορισμό στην Β Ιταλία.
Cinque terra. Σύμπλεγμα χωριών που είναι μνημείο της ουνέσκο.
Για πείτε οι ιταλόφιλοιεδιτ: θυμήθηκα ότι και στην Πάδοβα συγκεκριμένες ώρες της μέρας δεν μπορούσες να μπείς με αυτοκίνητο παρά μόνο με ειδική άδεια (μόνιμοι κάτοικοι προφανώς)
Επίσης σαν προορισμός ως αυτοκινητόφιλος επιβάλλεται το μαρανέλο - 4-5 ώρες θες μέχρι να μπεις να βγείς να παρκάρεις να προσανατολιστείς και να πιείς τον καφέ?
-
1)Δεκτή, σ' ευχαριστώ που απαντάς και προτείνεις πράγματα και την λαμβάνω υπόψιν μου
2)Όχι θα μείνουμε σε φίλο μας στη Φερράρα συνέχεια και θα κόβουμε βόλτες στην autostrada.Στη Βενετία το αμάξι που το αφήνεις; Έχουν ειδικά πάρκιν και μετά πας με πλοία;
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Επίσης σαν προορισμός ως αυτοκινητόφιλος επιβάλλεται το μαρανέλοΕπιβάλλεται! Λέμε να περάσουμε και από Μόνζα μία βόλτα.
Αντε ρε παιδιά που είναι οι ιταλόφιλοι του φόρουμ;
-
Έχει ένα μεγάλο πάρκινγκ στο μέστε και μετά με καραβάκια.
Για κάποιες πόλεις, σκεφτείτε και το ενδεχόμενο τρένου.
Φτηνά, γρήγορα και γλιτώνεις τα μποτιλιαρίσματα -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
1)Αντε ρε παιδιά που είναι οι ιταλόφιλοι του φόρουμ;Έχω γράψει λίγους μήνες πριν
http://glenn077.blogspot.com/2008/08/blog-post_27.html -
Για κάποιες πόλεις, σκεφτείτε και το ενδεχόμενο τρένου.
Φτηνά, γρήγορα και γλιτώνεις τα μποτιλιαρίσματαΝαι το έχουμε σκεφτεί. Ευχαριστώ
gienn077, ενδοιαφέρουσα περιγραφή, μπράβο.
Καλά ρε, πώς τους κερδίσαμε εμείς αυτούς στο δεύτερο παγκόσμιο; Ή οι Έλληνες ήταν τρομεροί πολεμιστές, ή αυτοί πολύ χέστες ή και τα δύο ή κάτι άλλο συνέβη. Δεν εξηγείται αλλιώς. Οι Ιταλοί είναι τρομερός λαός.
Άρα η κλοπή αυτοκινήτων δεν είναι και τόσο μύθος. Προσοχή λοιπόν. Ξενοδοχείο πάντα με κλειστό πάρκιγκ.
Με κάνεις και ανησυχώ. Θα πάρω μία κουκούλα τότε για τα βράδια. Έβαλα στην ασφάλεια κλοπή ή όχι δεν θυμάμαι...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Στη Βενετία το αμάξι που το αφήνεις; Έχουν ειδικά πάρκιν και μετά πας με πλοία;
εχει και 2 τεραστια παρκινκ στην βενετια. Περνας τη γεφυρα με το αυτοκινητο σου. 20κατι ευρω τη μερα στοιχιζει.
Νομιζω δεν μπορεις να πληρωσεις κατωα απο 24ωρο.
Μπες στο γουγλ και θα τα δεις
φαινονται και στο google eathbebaia na eisai proetoimasmenow, kratane ta kleidia και αφηνεις το αυτοκινητο ανοιχτο
-
Στο ένα που ειχα παρκάρει ακριβώς πριν το λιμάνι (πολυόροφο, με τον τελευταίο όροφο ανοιχτό) δεν άφησα κλειδιά ρε
Αυτό πρέπει να έιναι και το παλιότερο, είχε παρκάρει κι ο πατέρας μου καμιά 15 χρόνια πιο παλιά -
δεν ξερω, εγω περισυ που πηγα, το αφησαν στο διαδρομο με τα κλειδια πανω και οταν γυρισα ειχε αδειασει μια θεση και το βρηκα εκει.
στο ιδιο λεμε, απο την ταρατσα βγαζεις ωραιες φωτο
μετα το σοκ που επαθα σε Πραγα και ειδικα Βελιγραδι που αφησα το καινουριο με ενα σωρο πραγματα μεσα ανοιχτο, εχω παθει ανοσια -
Σίγουρα το ίδιο λέμε. Αλλά εγώ είχα το είχα οδηγήσει εγώ μέσα, και μάλιστα είχα παρκάρει και πάνω πάνω .
Τεσπά, λίγο σημασία έχει.
Ανοιχτό παράθυρο στην Πολωνία δεν είχες αφήσει όμως -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
φαινονται και στο google eathΚαλή φάση.
Πλάκα έχει η βενετία από πάνω Ελπίζω να μην έχει βουλιάξει μέχρι να πάμε
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εμενα μου το ζητησαν μονο στα δικα μας συνορα. Αρα ελληνικα φτανουν. Παρ'ολα αυτα εκανα και μια ιδιοχειρη μεταφραση στα αγγλικα ετσι για να βρισκεταιΣου κανει κοπος να μου στειλεις το κειμενο σε πμ? Ετοιμαζομαι και γω για ταξιδι με αυτοκινητο του πατερα μου. Ευχαριστω.
υγ
ονοματα κλπ ευαισθητα στοιχεια βγαλτα αν θελεις
-
Παιδιά καλησπέρα!
Σκέφτομαι να ταξιδέψω οδικώς Αθήνα-Πράγα προς το τέλος 7/2009. Είναι η πρώτα φορά που κάνω ταξίδι εκτός Ελλάδας με αυτοκίνητο. Ξέρεις κανείς ποια διαδρομή πρέπει να διασχίσω? Λογικά Ευζώνοι, μετά Σερβία (Νις?)....μετά δεν έχω ιδέα. Θα έχω μαζί μου ένα GPS, αλλά γενικότερα θα ήθελα την άποψη σας αν έχει κάνει κάποιος ένα τέτοιο ταξίδι. Ποιες χώρες-πόλεις να περάσω, που να διανυκτερεύσω, δυσκολίες διαδρομής κλπ. Χρειάζομαι passport visa (έχω ληγμένο greek passport)? Μπορώ να ταξιδεύψω με την ταυτότητα μου η οποία είναι με λατινικούς χαρακτήρες? Aν ναι, σε ποιες χώρες την δέχονται? Πόσες είναι οι ώρες του ταξιδιού? Βασικά κάνω αυτό το ταξίδι για να δω κάποιες χώρες οδικώς αλλά και να τεστάρω-στρώσω το νέο μου Civic!! Όποιος μπορεί να μου δώσει πληροφορίες....καλοδεχούμενες!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων παίδες.... -
διαβασε μερικες σελιδες παραπίσω. Εκανα το ταξιδι Πασχα και πιστευω εδωσα αρκετες πληροφορίες.
Αν θελεις κατι συγκεκριμενο τα λεμε -
Για αρχή θα ήθελα να μάθω ποια είναι η πιο σύντομη διαδρομή, ώρες ταξιδιού, και σε ποιά χώρα/πόλη να διανυκτερεύσω! Χρειάζομαι λογικά passport σε κάποιες χώρες, αλλά ποιες? Το ελληνικό είναι ληγμένο. Θα δεχτούν το αμερικάνικο που έχω? Την ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) την δέχονται, αν ναι, σε ποιες χώρες?
Thanks -
Ο χρήστης Awesome71 έγραψε:
Για αρχή θα ήθελα να μάθω ποια είναι η πιο σύντομη διαδρομή, ώρες ταξιδιού, και σε ποιά χώρα/πόλη να διανυκτερεύσω! Χρειάζομαι λογικά passport σε κάποιες χώρες, αλλά ποιες? Το ελληνικό είναι ληγμένο. Θα δεχτούν το αμερικάνικο που έχω? Την ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) την δέχονται, αν ναι, σε ποιες χώρες?
Thanksme to aμερικανικο δεν εχεις κανενα προβλημα.
Διαβατηριο θελεις παντως.
η διαδρομη ειναι Αθήνα, Ευζωνοι, Βελιγραδι, Βουδαπέστη, Πραγα.
Για αποστασεις δες στο www.viamichelin.com
εγω απο θεσσαλονικη διανυχτερευσα Βουδαπεστη (1000 χιλ και 12 ωρες περιπου) -
Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη λύση προγράμματος πλοήγησης για το HTC HD (κυρίως από άποψη αξιοπιστίας χαρτών); Για Ευρώπη πάντα...
-
12 ώρες από Σαλόνικα-Βουδαπέστη?? Το www.viamichelin.com μου έβγαλε από Αθήνα-Πράγα περίπου 19 ώρες με αρκετές στάσεις ενδιάμεσα!!! Να υποθέσω ότι σου πήρε τόσο με στάσεις, τελωνεία κλπ? Λογικά, μιας και θα έρχομαι από Αθήνα καλύτερα να διανυκτερεύσω Νις ή Βελιγράδι.
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές!!! -
10 ωρες ταξιδι και 2 ωρες σταση.
ψαξε, γραψαμε πολλα... -
Pros tous dio eurwpaious pou tha katevoun ellada prosexws, Germania xtes itan arketa kala ta pragmata. Sinantisa 2 mpotiliarismata, to ena itan poli megalo konta sto Koblenz opou imoun tixeros giati imoun konta se eksodo opote afisa ton A61 gia kamia 10aria km, kai to allo stin Karlsruhe.
Auto den kserw katholou ti ginotan, fainotan o dromos teleiws frakarismenos kai telika efiga mesw strasbourg gia Bassel. Ipopsin oti itna kathimerini kai o dromos den eixe katholou kinisi.Benzini stin elveteia konta sto 1euro ektos autobahn.
Kalo taxidi kai sorry gia ta greeklish
-
Pros tous dio eurwpaious pou tha katevoun ellada prosexws, Germania xtes itan arketa kala ta pragmata. Sinantisa 2 mpotiliarismata, to ena itan poli megalo konta sto Koblenz opou imoun tixeros giati imoun konta se eksodo opote afisa ton A61 gia kamia 10aria km, kai to allo stin Karlsruhe.
Auto den kserw katholou ti ginotan, fainotan o dromos teleiws frakarismenos kai telika efiga mesw strasbourg gia Bassel. Ipopsin oti itna kathimerini kai o dromos den eixe katholou kinisi.Benzini stin elveteia konta sto 1euro ektos autobahn.
Kalo taxidi kai sorry gia ta greeklish
Thanks Πάνο, αύριο ξεκινάω κι εγώ για Ιταλία, για πες για τη Μπολώνια όπου μου είπαν πως θα βρω κίνηση.....είχε??
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες