-
Θέλω να ταξιδέψω οδικώς από Βόλο στην Μολδαβία.
Τα διάφορα GPS και χάρτες Google που έχω συμβουλευτεί δίνουν 2 κυρίως διαδρομές, η μία είναι μέσω Σιδηρόκαστρου - Σόφια - Βουκουρέστι (1.322 χλμ - 18 ώρες & 10 λεπτά) και η άλλη είσοδο από Κομοτηνή - Καρτζάλι - Χάσκοβο - Βουκουρέστι - Μολδαβία (1.370 χλμ - 17 ώρες).Όσο ψάχνω τους χάρτες και το ιντερνετ τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι για το πια διαδρομή πρέπει να ακολουθήσω.
Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει παρόμοιο ταξίδι; -
Για τη δευτερη διαδρομη μπορω να σου πω, μεχρι το Χασκοβο. Ο δρομος απο Κομοτηνη μεχρι και Καρτζαλι ειναι καινουργιος και σχετικα ασφαλης. Σχετικα, γιατι καραδοκουν διαφορα ζωα που μπορει να σε αναγκασουν σε αποτομο φρενο. Μεχρι το Καρτζαλι υπαρχει καλη σημανση... Μετα.... θα χρειαστεις μια βοηθεια χαρτη για στο Χασκοβο ειχα μπερδευτει κι αντι να βγω στην Εθνικη Οδο, κατεληξα σε γειτονιες Ρομά!! Απο την ανατολικη εξοδο της Εγνατιας, της Κομοτηνης υπαρχει επαρκης σημανση για τα συνορα. Αυτα!! Αν θυμηθω κατι αλλο θα γραψω!!
-
ενα παληκαρι απο την δουλεια μου ειναι απο την Μολδαβια και ετσι εχω 'ταξιδεψει' με τις κουβεντες που εχουμε κανει κατα καιρους
πηγαινει παντα απο Προμαχώνα, Σόφια, Βουκουρέστι και μετα ανηφοριζει και κοβει δεξια για να περασει απο το Rasesti. (ο ιδιος μενει σε ενα χωριο μιση ωρα πριν το Chisinau)
προσοχη ομως.
Σόφια και Βουκουρέστι θα πιασεις περιφερειακους δρομους για να τις περασεις οπου και παλι θα πρεπει να εχεις το νου σου -ειδικα στο Βουκουρέστι- επειδη ευκολα σε βαζουν μεσα στην πολη και μετα αντε να βγεις!
εκτος κι αν θες να μπεις ετσι κι αλλιως χαριν περιηγησης ή και διαμονης.
για την οποία διαμονη θα πρεπει να υπολογισεις μια βραδια ή εστω μια σταση λιγων ωρων για νάνι εκτος κι αν οδηγει και αλλος. (ο φιλος μου παντως κανει το δευτερο, δεν τον νοιαζει).
οι δρομοι -οπως μου αναφερει- ειναι καθε χρονο και λιιιγο καλυτεροι αλλα και παλι πολλα κομματια ειναι μπουρδελο και θελουν ιδιαιτερη προσοχη (μια λωριδα ανα κυκλοφορια με χαλια ποιοτητα, λακουβες-κρατηρες, κάρα κλπ.) -
Μήπως γνωρίζεις
πόσες ώρες κάνει;Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
παντα ξεκινα αργα το απογευμα και στον Προμαχωνα κανει σταση λιγες ωρες για υπνο. υπολογιζει δηλαδη να ξημερωνει εκει και να ξεκινα χωρις αλλες βαριες στασεις -μονο τσισακια και καφε, τα κλασικα δηλαδη. το παει δηλαδη σερι μετα και μεχρι το βραδυ εχει φτασει στον προορισμο του. για ωρες δεν θυμαμαι τωρα να σου πω, αν θες μπορω αυριο.
σου μιλαω για υπολογισμους και ταξιδι απο Αθηνα ετσι? εσυ προφανως χρειαζεσαι κανα 4ωρο λιγοτερο. -
Τι χρειάζεται από χαρτιά (διαβατήρια, πράσινη κάρτα ασφάλισης, σηματάκι GR, κλπ) για ταξίδι με αυτοκίνητο μέχρι Κροατία και γύρω περιοχές;
-
Κάπως έτσι το έχω σκεφτεί και εγώ να το κάνω, για αυτό έγραψα αναχώρηση από Βόλο και όχι από Αθήνα που μένω μόνιμα.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, ότι άλλη πληροφορία υπάρχει είναι καλοδεχούμενη.Για το φίλο που ρώτα για Κροατία, θα χρειαστείς ακριβώς αυτά τα έγγραφα που γράφεις. Το σηματάκι GR χρειάζεται μόνο στη περίπτωση που έχεις παλιές πινακίδες κυκλοφορίας.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα
Κ εγώ που θέλω να πάω Βουλγαρία Ρουμανία ίσως κ Σερβία με το αυτοκόλλητο GR θα πάω και ελπίζω να μην έχω κάποιο πρόβλημα.
Στο υπουργείο μεταφορών στα καμίνια που είχα ρωτήσει δεν ήξεραν να μου πουν.
Ελπίζω να είναι καλύτερα τα πράματα στην μεσογείων να μπορέσω να πάρω κ κανονική άδεια {αν τους έχουν φέρει χαρτί} -
Ο χρήστης NIKOLAOS68 έγραψε:
Για το φίλο που ρώτα για Κροατία, θα χρειαστείς ακριβώς αυτά τα έγγραφα που γράφεις. Το σηματάκι GR χρειάζεται μόνο στη περίπτωση που έχεις παλιές πινακίδες κυκλοφορίας.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Χωρίς διαβατήριο δεν μπορούμε να κινηθούμε δηλαδή στα Βαλκάνια... Πόσο καιρό θέλει για να βγει διαβατήριο;
-
3 εργάσιμες.
Να διορθώσω ότι αν πρόκειται να κινηθείς σε χώρες που είναι στην ευρωπαϊκή ένωση, το διαβατήριο δεν είναι απαραίτητο.Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν σχεση το διαβατηριο με το αν η χωρα ειναι στηνν ΕΕ, σημασια εχει να ειναι στην Σεγκεν ή να υπαρχει διμερης συμφωνια
-
Axel12p δες τις προηγούμενες σελίδες,αναφέρθηκε που χρειάζεται διαβατήριο και που όχι,αν κατάλαβα καλά εσύ μάλλον δεν θέλεις...gr αυτοκόλλητο για το φόβο των Ιουδαίων
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
Είμαστε στο στάδιο του αρχικού προγραμματισμού για ταξιδάκι στο εξωτερικό με αυτοκίνητο (αν προλάβουμε!). Λόγω απέχθειας στα πλοία, λέμε να αποφύγουμε το Ηγουμενίτσα-Ιταλία και να πάμε είτε Δαλματικές ακτές κλπ, είτε να κάνουμε την υπέρβαση και να πάμε Βουδαπέστη, Βιέννη και ίσως Πράγα. Το θέμα είναι πως δεν έχει κανείς μας διαβατήριο στην παρούσα φάση, οπότε για αυτό και οι προηγούμενες ερωτήσεις. Αν θέλουν μόνο 3 εργάσιμες είμαστε ΟΚ.
Πράσινη κάρτα ξέρω πως βγαίνει άμεσα, ενώ αν χρειάζεται και GR αυτοκόλλητο (μιας και οι πινακίδες δεν είναι οι καινούργιες), εννοείται ότι θα μπει.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αν θέλουν μόνο 3 εργάσιμες είμαστε ΟΚ.Εμείς σε 3 εργάσιμες τα είχαμε, αλλά είναι λίγο οριακό. Καλύτερα ρώτα στο αστυνομικό τμήμα, θα σου πουν ακριβώς τι χρόνος απαιτείται.
Sent from my SM-N9005
-
αν ακολουθήσεις άξονα σκόπια-σερβία-κροατία δεν υπάρχει λόγος για έξοδο διαβατηριου...αν θες πλήρη αίσθηση βαλκανιζατερ τότε βγάλε διαβατήριο
υγ. εννοείται ότι έχεις καινούρια ταυτότητα -
Ισχύει ότι στην Βουλγαρία σταματάει το βράδυ η κυκλοφορία των φορτηγών και έτσι είναι πιο γρήγορη η διέλευση ;
-
Να είσαστε καλά, ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
Μιας και δεν χρειάζονται πολλές ημέρες για την έκδοση διαβατηρίου, μπορεί να πεταχτούμε να βγάλουμε για να είμαστε 100% καλυμένοι.
-
Ο χρήστης NIKOLAOS68 έγραψε:
Ισχύει ότι στην Βουλγαρία σταματάει το βράδυ η κυκλοφορία των φορτηγών και έτσι είναι πιο γρήγορη η διέλευση ;Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πόσες ώρες είναι να διασχίσεις την Βουλγαρία;4 ;Δεν νομίζω παραπάνω.
-
Δεν ξέρω, θα το κάνω φέτος το ταξίδι για 1η φορά.
-
Για πες άμα πας πως σου φάνηκε οδικώς το Ελλάδα Βιέννη
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες