-
Eki δεν τους στέλνεις μια επιστολή/e-mail καλύτερα να τους εξηγείς τους λόγους που θεωρείς άδικο το πρόστιμο αντί να προσπαθείς να το αποφύγεις με πλάγιο τρόπο;
-
την ακυρωση της καρτας την εκανα για να μην πληρωσω κερατιατικα στην sixt (40Ε ανα κληση για να με ρουφιανεψει)
εξυπναδες για το ιταλικο ιντερνετ. ιταλικο tax code θελει, και αναφερομαι στο τροπο να πληρωσεις την κληση κατευθειαν. για να μην στην στειλουν μεσω ταχυδρομιου κλπ.Αυτο ειναι μεγαλο ψεμα:Note that it won't help for you to cancel your credit card when you return home. The date on which you signed your rental agreement and gave your credit card details to the rental company will predate your cancellation and the car contract will still be honoured by the credit card company who, one way or another, will extract this money from you.
Μιλησα με την τραπεζα. Το συμβολαιο που υπεγραψα λεει 'τα προστιμα κλπ θα πληρωθουν απο την παραπανω καρτα'. Κι οχι για καρτα στο ονομα μου.Απο την στιγμη που η καρτα ακυρωθηκε, δεν μπορουν να χρεωσουν αλλη: 1. γιατι δεν την εχουν και 2. δεν μπορουν να την παρουν απο την τραπεζα. Η μονη περιπτωση για να δωθει απο την τραπεζα νεα καρτα ειναι να υπαρχει παγεια εντολη. Που δεν υπαρχει για την περιπτωση μας.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Eki δεν τους στέλνεις μια επιστολή/e-mail καλύτερα να τους εξηγείς τους λόγους που θεωρείς άδικο το πρόστιμο αντί να προσπαθείς να το αποφύγεις με πλάγιο τρόπο;εχει νοημα να στειλω τωρα πριν λαβω κατι στο σπιτι?
-
Ο χρήστης Eki_13 έγραψε:
Αυτο ειναι μεγαλο ψεμα:Note that it won't help for you to cancel your credit card when you return home. The date on which you signed your rental agreement and gave your credit card details to the rental company will predate your cancellation and the car contract will still be honoured by the credit card company who, one way or another, will extract this money from you.
Μιλησα με την τραπεζα. Το συμβολαιο που υπεγραψα λεει 'τα προστιμα κλπ θα πληρωθουν απο την παραπανω καρτα'. Κι οχι για καρτα στο ονομα μου.Απο την στιγμη που η καρτα ακυρωθηκε, δεν μπορουν να χρεωσουν αλλη: 1. γιατι δεν την εχουν και 2. δεν μπορουν να την παρουν απο την τραπεζα. Η μονη περιπτωση για να δωθει απο την τραπεζα νεα καρτα ειναι να υπαρχει παγεια εντολη. Που δεν υπαρχει για την περιπτωση μας.
Απο την στιγμη που το γραφει ισως και να εχει βαση δηλ, εκανες μια παραβαση μερες πριν την ακυρωσεις.
Οταν η εταιρια ενοικιασης ζητησει να πληρωθει η κληση θα βαλει ημερομηνια την ημερομηνια της κλησης που η καρτα ηταν ενεργη. -
η μονη συναλλαγη που μπορει να γινει στην παλια καρτα μετα την ακυρωση, ειναι η επιστροφη χρηματων.
το θεμα ειναι πως μπορω να πληρωσω αυτα τα 29Ε πριν παει στην sixt. για να τελειωνω. κι αν σκασει καμια αλλη βλεπω τι κανω
-
Πάντως κάποιος ξενιτεμένος παλιότερα κατέληξε να πουλήσει 911 και να πάρει κάτι λιγότερο ζωηρό ώστε να μην παρασύρεται γιατί είχε κάνει συλλογή από κλήσεις που του ερχόντουσαν από άλλη χώρα. Το κακό είναι ότι του έρχονταν και οι πόντοι και κόντεψε να χάσει το δίπλωμα...
Οι κλήσεις για πάρκινγκ μάλλον δεν έχουν πόντους. Και δεν θα περίμενα το ελληνικό σύστημα να είναι αποτελεσματικό σε μεταφορά και χρέωση πόντων..... -
Για το νέο λιμάνι της Πάτρας, από κόμβο Οβρυάς καλύτερα (ερχόμενος από Αθήνα);
Α, έχουμε να προτείνουμε κάποιο αξιόπιστο βενζινάδικο στην Πάτρα;
-
Καλησπέρα σε όλους
Έπρεπε να φτάσω στα 30 μου και να προκύψει μετανάστευση στην Αγγλία για MSc Automotive Electronics αρχικά, και (ελπίζω) δουλειά μετά ώστε να γίνει πιθανότητα ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρα: να γυρίσω την Ευρώπη με το αυτοκίνητό μου.
Είμαστε ακόμα σε φάση σχεδιασμού, αλλά τα πρώτα πλάνα λένε να καταλήξουμε στο Brighton εγώ με τη γυναίκα μου όπου θα κάνουμε και οι 2 μας MSc στο εκεί πανεπιστήμιο, οδικώς με το αυτοκίνητο που δεν κατάφερα να πουλήσω εδώ στην Ελλάδα (Corsa OPC).
Αφού λοιπόν απέτυχα να το δώσω σε μια αξιοπρεπή τιμή (είναι κυριολεκτικά σαν καινούριο και μου κάνανε παζάρια ακόμα και όταν το έδινα 10.000) αποφάσισα να το κρατήσω τουλάχιστο για τον πρώτο χρόνο στην Αγγλία που έχω δικαίωμα να το κυκλοφορώ με ελληνικές πινακίδες. Μετά τον πρώτο χρόνο μάλλον θα επιστρέψει οριστικά Ελλάδα.
Τα σχέδιά μου λοιπόν μέχρι τώρα έχουν αποκλείσει τα Βαλκάνια, και σκέφτομαι να περάσω Ιταλία μέσω Ραβέννας ώστε να δω (επιτέλους) και τη Βενετία. Μετά από 2 μέρες εκεί ανηφορίζουμε για Ελβετία και κάπου εκεί χάνεται η μπάλα γιατί δεν ξέρω τι αξίζει να δω από κει και πέρα.
Όποιες συμβουλές από τους έμπειρους στην Ευρώπη καλοδεχούμενες. Πχ δεν ξέρω πώς να υπολογίσω το κόστος των διοδίων στην Autostrada και γενικά να βγάλω ένα ασφαλές budget για τα διόδια και τις βινιέτες πέραν του ViaMichelin. Επίσης διόδια στην Ιταλία μπορώ να πληρώσω cash; Τελευταία φορά που είχα περάσει από Autostrada πριν 13+ χρόνια θυμάμαι ήθελαν κάρτα τα μηχανήματα...
Σκέφτομαι να φτιάξω ένα topic σαν blog όπου θα ξεκινήσω με την προετοιμασία του αυτοκινήτου και του ταξιδιού και θα το ενημερώνω καθώς προχωράμε. -
Εξαρτάται από πόσες μέρες θέλεις να διαθέσεις και πόσα μέρη θέλεις να δεις.
Μπορείς να πάρεις φέρρυ κατευθείαν για Βενετία αλλά χάνεις πολλές ώρες εν πλώ. Θα πρότεινα φέρυ από Πάτρα για Ανκόνα. Διανυκτέρευση στο Σαν Μαρίνο. Μετά μπορείς να πας Τοσκάνη (Φλωρεντία Πίζα) και μετά ανηφορίζεις.
Μιλάνο καλύτερα να το αποφύγεις αν δεν είναι απαραίτητο λόγω κίνησης. Και η Βενετία όμως είναι κάπως εκτός δρόμου.
Ίσως μπορείς να δεις τις ωραίες ιταλικές λίμνες είτε να πας προς Γαλλία για ολίγον από Κυανή Ακτή (Μονακό, Κάννες, Νίκαια).Το ViaMichenlin γενικά είναι πολύ καλό σε όσα λέει, χλμ, διόδια κλπ.
Κατανάλωση υπολόγιζε κάπως χαμηλότερη της συνήθους σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο.
Διόδια καλό είναι να έχεις πιστωτική για να μην ψάχνεσαι. Γενικά εκτός Ελλάδας η πιστωτική είναι απαραίτητη.
Μέρος να μείνεις στον τελικό προορισμό έχετε ή θα ψάχνεις -
Χρεωστικη Mastercard eurobank δουλευει καλα στα διοδια;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εξαρτάται από πόσες μέρες θέλεις να διαθέσεις και πόσα μέρη θέλεις να δεις.
Μπορείς να πάρεις φέρρυ κατευθείαν για Βενετία αλλά χάνεις πολλές ώρες εν πλώ. Θα πρότεινα φέρυ από Πάτρα για Ανκόνα. Διανυκτέρευση στο Σαν Μαρίνο. Μετά μπορείς να πας Τοσκάνη (Φλωρεντία Πίζα) και μετά ανηφορίζεις.
Μιλάνο καλύτερα να το αποφύγεις αν δεν είναι απαραίτητο λόγω κίνησης. Και η Βενετία όμως είναι κάπως εκτός δρόμου.
Ίσως μπορείς να δεις τις ωραίες ιταλικές λίμνες είτε να πας προς Γαλλία για ολίγον από Κυανή Ακτή (Μονακό, Κάννες, Νίκαια).Το ViaMichenlin γενικά είναι πολύ καλό σε όσα λέει, χλμ, διόδια κλπ.
Κατανάλωση υπολόγιζε κάπως χαμηλότερη της συνήθους σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο.
Διόδια καλό είναι να έχεις πιστωτική για να μην ψάχνεσαι. Γενικά εκτός Ελλάδας η πιστωτική είναι απαραίτητη.
Μέρος να μείνεις στον τελικό προορισμό έχετε ή θα ψάχνειςΚάρτα έχω μόνο virtual prepaid, δεν έχω πιστωτική κανονική, ποτέ δεν είχα, και δε θέλω να βγάλω. Άλλο τρόπο από το να μπλέξω με πιστωτικές δεν έχω για να πληρώνω στα διόδια;
Οι μέρες είναι από 7 έως 10, και η Βενετία είναι προϋπόθεση απαραίτητη, θέλουμε να τη δούμε οπωσδήποτε, γι'αυτό και σκέφτηκα το λιμάνι της Ravenna. Επίσης την περίοδο που ψάχνω (αρχές Σεπτέμβρη) όλα τα πλοία για Ancona ήταν φουλ και είχαν είτε μόνο καθίσματα στο σαλόνι είτε πανάκριβες lux καμπίνες που δε μας παίρνει οικονομικά. Η Minoan για Ravenna ήταν η μόνη που είχε καμπίνες δίκλινες για 1 Σεπτεμβρίου.
Σκέφτηκα να μείνουμε το βράδυ στο Treviso που είναι μεν κοντά στη Βενετία, αλλά έχει λογικές τιμές και μπορούμε να ξαναπάμε την επόμενη το πρωί. Επίσης σκέφτηκα να πεταχτώ 30 κμ δυτικά στην Ίμολα να επισκεφτώ το μνημείο του Ayrton Senna με το που κατέβω από το πλοίο, αξίζει τον κόπο ή θα τα βρω όλα κλειστά και μη προσβάσιμα;
Όσο για το μέρος που θα μείνουμε στο Brighton είμαστε ακόμα στο ψάξιμο στο rightmove.co.uk και σημειώνουμε σπίτια για να τα δούμε από κοντά. Θα μείνουμε σε ξενοδοχείο μερικές μέρες μέχρι να βρούμε σπίτι. -
Φυσικα και υπαρχει με μετρητά ειτε σε αυτόματο μηχάνημα ειτε σε υπάλληλο. Διάλεξε σωστή θέση και τέλος.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Κάρτα έχω μόνο virtual prepaid, δεν έχω πιστωτική κανονική, ποτέ δεν είχα, και δε θέλω να βγάλω. Άλλο τρόπο από το να μπλέξω με πιστωτικές δεν έχω για να πληρώνω στα διόδια;
Οι μέρες είναι από 7 έως 10, και η Βενετία είναι προϋπόθεση απαραίτητη, θέλουμε να τη δούμε οπωσδήποτετης πειραιως έχεις virtual? δε χρειάζεσαι πιστωτική, αν θες πανε βγάλε μια prepaid από την ιδια τράπεζα, βάζεις το ποσό που υπολόγισες και λίγο παρπάνω για ασφάλεια και είσαι οκ!
βενετία rules! -
Ποτε θα με πας;
-
Πάντως η διαδρομή οδικά είναι εύκολη και ξεκούραστη κι εκείνη την εποχή δεν πρέπει να έχεις θέμα με τουριστική κίνηση. Τα χλμ φεύγουν εύκολα, είναι περί τα 1200 από Βενετία αν θυμάμαι καλά.
-
ΑΝΕΚ και Βενετία . Οι ώρες είναι παραπάνω αλλά το κόστος πολύ μικρότερο αφού οι βενζίνη και τα διόδια είναι ακριβά.
Ακόμη Βενετία φτάνεις πρωί που σημαίνει ότι μπορείς να κάτσεις κάποιες ώρες και να φύγεις απόγευμα γιά όπου θες .
Ανκόνα πλέον τα πλοία φτάνουν αργά και αν δεν είσαι νυχτερινός ταξιδιώτης έχεις χάσει ώρες και λεφτά αφού θα πρέπει να μείνεις κάπου κοντά .
Οι επιλογές γιά το ταξίδι πρέπει να σκεφτείς τα διόδια που δεν υπάρχουν στην Γερμανία και έτσι σε συμφέρει να ανέβεις μέσω Ελβετίας Βασίλείας δίπλα στον Ρήνο , νομίζω ότι και ο Γαλλικός παραρήνιος αυτοκινητόδρομος δεν έχει διόδια και να μπείς Γαλλία σχετικά ψηλά η ακόμα και μέσω Βελγίου .
Γενικά θέλει ψάξιμο γιά τον συνδυασμό βενζίνης - διοδίων .
-
Για Βενετία το ψαξα αλλά δεν υπάρχουν εισητήρια δυστυχώς, παρά μόνο κατάστρωμα και είναι πολλές οι ώρες για να τη βγάλουμε εκεί. Οπότε μάλλον κλείνω Minoan για Ravenna, το δεύτερο καλύτερο για να περάσω κι από Imola και να προσκυνήσω
Όλα τα υπόλοιπα που μου γράφετε τα λαμβάνω υπόψιν και προσαρμόζομαι αναλόγως. Ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα βοήθεια, η αλήθεια είναι ότι πελαγώνω κάπως αλλά νιώθω και τόση λαχτάρα να το κάνω
Υ.Γ. Επειδή καίω μόνο σούπερ αμόλυβδη, με την τιμή της στην Ευρώπη τι γίνεται; Τα ίδια με εδώ να υπολογίζω (1,8 περίπου το λίτρο) ; -
Υπάρχουν sites που λένε τις τιμές καυσίμων σε διάφορες χώρες.... που το έχω που το έχω....
Για δοκίμασε αυτό: http://www.brandstofprijzen.info/brands ... europa.php -
Και στα Αγγλικά: http://www.fuel-prices-europe.info
-
Από τις πιο ακριβές η Ιταλία!
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες