-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και παρακαλω οποιος ξερει λινξ θα του ημουν υποχρεος να μαθω εγκυρες πληροφοριεςΡίξε μια ματιά: http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11844
4Τ 435, ΔΕΚ 2006.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πολύ αναλυτικό το λινκ. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και παρακαλω οποιος ξερει λινξ θα του ημουν υποχρεος να μαθω εγκυρες πληροφοριες
Ρίξε μια ματιά: http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11844
4Τ 435, ΔΕΚ 2006.
Δεν μπορω να πω οτι δινει πολλες πληροφοριες (πλην της επιβεβαιωσης οτι Κοτορ - Ντουμπροβνικ που κυριως θελω να παω οντως αξιζουν τον κοπο), αν καταλαβα καλά δεν υπαρχει προβλημα θεωρητικως να διασχισω το Κόσοβο.
Τεσπα οτι αλλο ευπροσδεκτο περι ασφαλειας και καταστασης δρομου
-
Η ασφάλειά σου σε καλύπτει για κλοπή σ' αυτές τις χώρες; Η Εθνική για παράδειγμα δεν...
-
Η Εθνική έχω ακούσει ότι είναι η μόνη που μπορεί να σου επεκτείνει τη κλοπή (πληρώνοντας παραπάνω).
-
Όταν έβγαζα πράσινη κάρτα για ευρωπαϊκό ταξίδι με ρώτησαν αν θέλω να πάω σε χώρες εκτός ΕΕ για να μου επεκτείνουν τις καλύψεις επί πληρωμή. Οπότε μια ερώτηση σε ασφαλιστή για το πως και με πόσα θα είναι χρήσιμη.
-
Για FYROM παντως η πρασινη καρτα ειναι δωρεαν. Το μεγαλο προβλημα ειναι η διελευση (ή οχι) απο το Κοσοβο
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και παρακαλω οποιος ξερει λινξ θα του ημουν υποχρεος να μαθω εγκυρες πληροφοριες
Ρίξε μια ματιά: http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11844
4Τ 435, ΔΕΚ 2006.
Δεν μπορω να πω οτι δινει πολλες πληροφοριες....
Γι' αυτό είπα 'ρίξε μια ματιά' και δεν ειπα 'βάλτο κάτω από το μαξιλάρι σου'
-
Ασε... Το εβαλα και ξυπνησα με πονοκεφαλο
Διαβασα τα περι 40-50 μωτ στους δρομους και σε ξενες αναφορες και με επιασε απελπισια. Περιμενα τα 700χλμ να τα κανω σε καμια 10ρια ωρες αλλα με βλεπω να βραδιαζω στο δρομο
-
Η πράσινη κάρτα βγαίνει δωρεάν.
Δυστυχώς όμως για κλοπή δεν καλύπτεσαι από καμία ασφάλεια σε καμία χώρα. Έτσι τουλάχιστον μου είχαν πει 2-3 ασφάλειες που είχα ρωτήσει.Καλή επιτυχία και καλούς δρόμους.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
με σταμάτησαν πριν δυο δβομάδες στο Σαρόνο, έξω απο το Μιλάνο (μπήκα σε πεζόδρομο, η σε δρόμο μονο για μόνιμους κατοίκους ) είχαν αρκετή τσατίλα, ζήτησαν μέχρι και άδεια παραμονής , αλλά το δίπλωμα (ρόζ παλιό) ΟΚ. Επειδή η φωτό είναι πολύ πρώιμη, κάνουν αντιπαραβολή το ονομα απο το διαβατήριοΤυχερος ησουν ! μαλλον σε σταματησε η Policia.
Αν ηταν οι καραμπινιερι δεν θα την γλυτωνες ουτε με σφαιρες ! -
ποιος θελει να παει που και απο που.
ισως μπορεσω να τον βοηθησω μιας και γυριζω
ολη την ευρωπη. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το μενου για το καλοκαιρι λεει Δαλματικες ακτές. Με το κάρο. Απο κατω μεχρι οπου φτασω. Αν ειναι ομορφα λεω να παω μεχρι Σπλιτ το πολυ, αν οχι μπορει και να την κανω ολη τη διαδρομηΟποτε τα ερωτηματα ειναι:
Ξερει κανεις τι κατασταση επικρατει στους δρομους (κυριως απο αποψη ασφαλειας) σε Σερβια, Μαυροβουνιο, Βοσνια, Κροατια;
Να γλιτωσω 200 χλμ πηγαινοντας απο Κοσοβο ή να παω γυρω-γυρω;
Η Βοσνια περπατιεται ή να την αποφυγω κι αυτην;
Το Μαυροβουνιο σε τι κατασταση βρισκεται;
Περνάνε τα ευρά ή θα πρεπει να κανω 100 λογιων συναλαγματα;
Το Σεραγιεβο πως ειναι τωρα;Και παρακαλω οποιος ξερει λινξ θα του ημουν υποχρεος να μαθω εγκυρες πληροφοριες
απο κοσοβο δεν θα περασεις. θα μπεις Σκοπια με διαβατηριο και βγαινεις γιουγκοσλαβια. Απο εκει πας στον Νις/Βελιγραδι/Νοβισαντ/zagreb.
Ολος ο δρομος ειναι πολυ καλος και δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις.
Μονο στα σκοπια εχει ενα κολοδρομο καμμια 30/40 κμ οτνα μπαινεις, απο εκει και περα ολο Autobahn και ευθεια. Δεν χανεσε με τιποτε !
Θα κοιταξεις να βαλεις βενζινη αν θελεις να πας κροατια στους Ευζωνους θα φουλαρεις εκει και μετα ξαναφουλαρεις στο Νις.
ουτε βοσνια περνας ουτε κοσοβο.
ευζωνοι/σκοπια/Νις/βελιγραδι/Νοβισαντ/ζαγκρεπ.
Αν θες να πας Αυστρια η γερμανια απο εκει περνας το ζαγκρεπ /λουμπλιανα/Βιλαχ /ινσπουργκ /μοναχο
θα κοιταξεις ομως να περασεις την Γιουγκοσλαβια ημερα.
Αν θελεις να σου πω απο ιταλια πες μου. Αλλα δεν συμφερει απο εκει να πας κροατια. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Η πράσινη κάρτα βγαίνει δωρεάν.
Δυστυχώς όμως για κλοπή δεν καλύπτεσαι από καμία ασφάλεια σε καμία χώρα. Έτσι τουλάχιστον μου είχαν πει 2-3 ασφάλειες που είχα ρωτήσει.Καλή επιτυχία και καλούς δρόμους.
Η πρασινη καρτα ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ οταν ταξιδευεις εξωτερικο.
Διπλωμα,αδεια και πρασινη καρτα σου ζητανε .
Ειναι αναλογα τι ασφαλεια εχεις και τι αυτοκινητο εχεις (παλιο ή καινουργιο)για να σ καλυψει την κλοπη. -
To Κόσοβο ούτε για αστείο.
Η Βοσνία 'περπατιέται'. Προς ώρας.Επέκταση ασφάλειας κατά κλοπής, καθώς και μικτή κλπ απαραίτητη.
Χειμερινά λάστιχα απαραίτητα αν μιλάμε για χειμώνα. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το μενου για το καλοκαιρι λεει Δαλματικες ακτές.Εγώ στη θέση θα πήγαινα μόνο με κάτι τέτοιο αν ήθελα να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια.
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... el#1103170 -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το μενου για το καλοκαιρι λεει Δαλματικες ακτές .....Ρίξε μια ματιά και στο http://www.bloka.com/phpBB2/viewforum.php?f=41, ίσως βρείς κάποιες πληροφορίες για την περίπτωσή σου.
Φιλικά
Μάξιμος
-
moincat αν ειναι να παω οπως λες, δεν παω καθολου. Η αληθεια ειναι οτι δεν ημουν σαφης. Θελω κατ'αρχην να παω στο Ντουμπροβνικ, αντε και Σπλιτ. Αν εχω μερες ισως κανω μια αυτοκινηταδα μεχρι τη Ριεκα αλλα δεν ειναι τιποτε σιγουρο (θελω και μισο χρονο ακομα ) Το Ντουμπροβνικ απεχει απο το σπιτι μου 700 χλμ και ετσι θα κανω 2.000. Τη διαδρομη που λες (προς Αυστρια) θα την κανω νωριτερα (το Πασχα), αλλα για εκει εχω πολυ λιγοτερες αποριες. Το Κοσοβο αν το παρακαμψω ειναι 450 χλμ αντι για 170 απο Νις - Κρουσεβατς (ουτε τα ξερω τα μερη στο χαρτη τα διαβαζω)
Coyot για το Κοσοβο ξερεις κατι συγκεκριμενο; Γιατι ετυχε να παρω προχθες πληροφοριες αρκετα καθησυχαστικες. Του στυλ ειναι 3-4 ωρες, αν τις κανεις χωρις σταση μερα μεσημερι θα περασεις, χωρις προβλημα.
mousatos και στην Οχριδα οταν πηγαμε μας ειχαν ψιλοτρομοκρατησει, αλλα ηταν οσο ασφαλης θα ηταν μια οποιαδηποτε ελληνικη τουριστικη πολη
-
521 κμ οπως θες να πας/ Μολις βγεις
απο φλωρινα ευθεια για μπιτολα ,κοβεις για Τιρανα και απο εκει ανηφοριζεις.
Η διαδρομη ειναι περιπου 8 ωρες.
Δεν ξερω αν εχεις GPS kai αν εχει χαρτογραφηθει ο δρομος, αλλα το κοβω να χανεσαι και να το κανεις 17 ωρες .
http://img99.imageshack.us/my.php?image=skopiawf0.jpgκαλα το ειπες πριν. οπως πηγες για Οχριδα μπαινεις στα συνορα της Στρουγκας και μετα Τιρανα
-
moincat μολις πριν απο λιγο πηρα πληροφοριες απο συναδελφους που εκαναν τη διαδρομη για να πανε σε ενα συνεδριο.
Το συμπερασμα ηταν: 1000 φορες Κοσοβο παρά Αλβανια. Το Κοσοβο εχει τοσο ξενο στρατο που ειναι πιο ασφαλης η διελευση και απο Ελλαδα
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες