-
Χαχαχαχαχαχαχαχα
Όχι ρε συ. Απλά αγοράσαμε ένα σκυλί boxer από Τσεχία. Τα boxer δε γίνεται να ταξιδέψουν cargo σε αεροπλάνο γιατί υπάρχει κίνδυνος να πεθάνουν. Οπότε έπρεπε να το πάρουμε οδικώς. Μας το φέρνει ο εκτροφέας στη μισή διαδρομή για να το μοιράσουμε κάπως, αλλά μας είπε πως δε γίνεται να περάσει από Σερβία, Σκόπια επειδή είναι κάτω των 3 μηνών το κουτάβι.
Ε μπλέξιμο τέλοσπαντων. Σημασία έχει, ότι αύριο πρωί επιστρέφει, αλλά δεν παλεύεται αυτό μου είπε. Ούτε σε χωριά στην Ελλάδα τόσο χάλια δρόμοι όπως μου μετέφερε. -
Υπομονή.
-
Δεν υπαρχει τιποτα εναλλακτικό για τιμοσοαρα, απλα το κομμάτι Βιντιν Σοφια οι ντόπιοι το κανουν μεσω Μοντανα-Βρατσα κ μετα βγαίνεις καποια στιγμή στο αυτοκινητοδρομο που ερχετε απο Μαύρη Θαλλασα μεχρι Σοφια crewskas!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Δεν υπαρχει τιποτα εναλλακτικό για τιμοσοαρα, απλα το κομμάτι Βιντιν Σοφια οι ντόπιοι το κανουν μεσω Μοντανα-Βρατσα κ μετα βγαίνεις καποια στιγμή στο αυτοκινητοδρομο που ερχετε απο Μαύρη Θαλλασα μεχρι Σοφια crewskas!Mέχρι Μοντάνα έχω πάει πολλές φορές.Μια χαρά ήταν ο δρόμος.
https://maps.google.gr/maps?saddr=�%A ... ls&t=m&z=8 -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν υπαρχει τιποτα εναλλακτικό για τιμοσοαρα, απλα το κομμάτι Βιντιν Σοφια οι ντόπιοι το κανουν μεσω Μοντανα-Βρατσα κ μετα βγαίνεις καποια στιγμή στο αυτοκινητοδρομο που ερχετε απο Μαύρη Θαλλασα μεχρι Σοφια crewskas!
Mέχρι Μοντάνα έχω πάει πολλές φορές.Μια χαρά ήταν ο δρόμος.
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Mέχρι Μοντάνα έχω πάει πολλές φορές.Μια χαρά ήταν ο δρόμος.
Ο χρήστης crewskas έγραψε:
ΧαχαχαχαχαχαχαχαΌχι ρε συ. Απλά αγοράσαμε ένα σκυλί boxer από Τσεχία. Τα boxer δε γίνεται να ταξιδέψουν cargo σε αεροπλάνο γιατί υπάρχει κίνδυνος να πεθάνουν. Οπότε έπρεπε να το πάρουμε οδικώς. Μας το φέρνει ο εκτροφέας στη μισή διαδρομή για να το μοιράσουμε κάπως, αλλά μας είπε πως δε γίνεται να περάσει από Σερβία, Σκόπια επειδή είναι κάτω των 3 μηνών το κουτάβι.
Ε μπλέξιμο τέλοσπαντων. Σημασία έχει, ότι αύριο πρωί επιστρέφει, αλλά δεν παλεύεται αυτό μου είπε. Ούτε σε χωριά στην Ελλάδα τόσο χάλια δρόμοι όπως μου μετέφερε.Οι χειρότεροι δρόμοι ever. Οι ίδιοι οι Ρουμάνοι που έρχονται το καλοκαίρι από Τιμισοάρα, μπαίνουν μέσω Σερβίας....
Έκανα την πατάτα πέρυσι να κάνω τη διαδρομή μέσω Βουκουρεστίου.
Εδώ μέσα κάποιοι το έλεγαν ότι ο δρόμος είναι άθλιος. Αναρωτιόμουν, πόσο χάλια μπορεί να είναι ένας δρόμος που συνδέει μια ολόκληρη χώρα. Είναι πολύ χειρότερος από όσο φαντάζεται κάποιος που δεν πήγε. -
Mε όλα αυτά που γράφετε με ιντριγκάρετε, μπορεί να είναι χειρότερος απο επαρχιακό της Ουκρανίας?
-
Oι δρόμοι στη Ρουμανία είναι γτπ... Δεν έχουν καν εγνατία. Στην Βουλγαρία πάλι, άστα να παν...
-
Το 83 ειχα κανει τη διαδρομη Θεσσαλονικη, σοφια, Βουκουρεστι,, τιμισοαρα, δελτα δουναβη, κωνσταντζα, Βαρνα,Φιλιπουπολη Ελλαδα κ.λ.π. Στη ρουμανια ηταν τραγικωτεροι ολων οι δρομοι...οποτε η διαφορα ακομα παραμενει...
-
Κι εγώ κάπου το 87-88 είχα πάει μερικές φορές Βουλγαρία Ρουμανία. Τότε (ακριβώς πριν φάνε τον Τσαουσέσκου) η Ρουμανία ήταν τόσο χάλια σε όλα που γυρίζοντας στην τότε Βουλγαρία αισθάνθηκα ότι μπήκα στην Ευρώπη...! Μάλλον η υστέρηση παραμένει...
-
Την Κυριακή ξεκινάω ταξίδι στην Ευρώπη. Θα εκτιμούσα πάρα πολύ αν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει. Έχω φτάσει μέχρι Γερμανία, οπότε οι απορροίες ξεκινάνε μέτά...
α)Από Βερολίνο για Κοπεγχάγη ποιος είναι ο συντομότερος-οικονομικότερος δρόμος; Απευθείας μέσω Rostock, ή να πάω μέσω Αμβούργου;
β) Από Κοπεγχάγη για Στοκχόλμη και μετά για Όσλο ο δρόμος είναι σαφής. Έπειτα για Άμστερνταμ τί είναι ευκολότερο; Καράβι και Άαλμποργκ ή μέσω Γκέτεμποργκ και Κοπεγχάγης πάλι;Η διαδρομή είναι η ακόλουθη. Υπάρχει κάτι που πραγματικά δεν πρέπει να χάσουμε; Εκτός από βινιέτες, πράσινη κάρτα, υπάρχει κάποιο άλλο απαραίτητο έγγραφο;
https://maps.google.gr/maps?saddr=�%9 ... =2&t=m&z=4 -
Κυριάκο, με καθυστέρηση
Εγώ θα πρότεινα να περάσεις Σουηδία απο Τρελεμποργκ, να πας στοκχόλμη μετά όσλο και να γυρίσεις Δανία απο Σουηδία πάλι με καράβι πίσω για Δανία, κοπενχάγη και οδικώς για ολλανδία.
Βελγιο θα έβλεπα οπωσδήποτε Gent-Brugge, οι Βρυξέλλες δεν λεν τπτ ιδιαίτερο.
Επίσης Νορβηγία, μήπως να κάτσεις παραπάνω? -
Οι τιμές στην Σκανδιναβία είναι γενικά σαμουράι.... Οπότε το παραπάνω θέλει συζήτηση....
Ξέρουμε κοστος καραβιών; Δεν βγάζω άκρη από εδώ μέσω internet. Σκεφτόμουνα Κοπεγχάγη-Μάλμο, αλλά την δική σου εκδοχή δεν την είχα σκεφτεί... -
Aκου να δεις, εφόσον έχεις και γερμανίδα γυναίκα, η λύση στη Νορβηγία είναι απλή.
Μένεις σε κάμπινγκ τα οποία έχουν σπιτάκια, παίρνεις μαζι σου σεντόνια ή sleeping bag και την βγάζεις με 50€ την βραδυά.
Και της κόβεις τις μπύρες (12€ το ποτήρι )
Να κάνεις τόσα χιλιόμετρα, να φτάσεις μέχρι εκει πάνω απλά για να κάτσεις 2 βραδυές είναι εντελώς άκυρο, σκέψου μόνο τις βενζίνες που θα φας και πότε θα ξαναβρεθείς.1000 φορές δλδ να κόψεις κάποιο άλλο κομμάτι του ταξιδιου.
Ξανασκέψου το θέμα Νορβηγίας (αν και τότε που θα πας ο καιρός δεν είναι κι ο καλύτερος ) και πε μ.
Ρίξε μια ματιά εδώ, αν και δε θυμάμαι με τί είχαμε πάει
http://www.ttline.com/en-GB/United-Kingdom/
Βασικά επειδή είσαι off season σίγουρα θα σε συμφέρει
edit:
όταν είχα κατέβει απο Νορβηγία-Ελλάδα, είχαμε περάσει με τον σαρμαδάκο απο Rodbyhaven απέναντι, τσέκαρε κι αυτό σαν option -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Την Κυριακή ξεκινάω ταξίδι στην Ευρώπη. Θα εκτιμούσα πάρα πολύ αν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει. Έχω φτάσει μέχρι Γερμανία, οπότε οι απορροίες ξεκινάνε μέτά...
α)Από Βερολίνο για Κοπεγχάγη ποιος είναι ο συντομότερος-οικονομικότερος δρόμος; Απευθείας μέσω Rostock, ή να πάω μέσω Αμβούργου;
β) Από Κοπεγχάγη για Στοκχόλμη και μετά για Όσλο ο δρόμος είναι σαφής. Έπειτα για Άμστερνταμ τί είναι ευκολότερο; Καράβι και Άαλμποργκ ή μέσω Γκέτεμποργκ και Κοπεγχάγης πάλι;Η διαδρομή είναι η ακόλουθη. Υπάρχει κάτι που πραγματικά δεν πρέπει να χάσουμε; Εκτός από βινιέτες, πράσινη κάρτα, υπάρχει κάποιο άλλο απαραίτητο έγγραφο;
https://maps.google.gr/maps?saddr=�%9 ... =2&t=m&z=4Απο Βερολινο για Κοπενχαγη πιο συντομα ειναι μεσω Ροστοκ.
Αν πας μεσω Αμβουργου ειναι αρκετα χιλιομετρα παραπανω και τα λ7 του καραβιου θα τα δωσεις στη (μεγαλη) γεφυρα που ενωνει το νησακι της Κοπενχαγης με την υπολοιπη Δανια.
Επειδη τα καραβια ειναι περιεργα εκει πανω και τα ναυλα τσουχτερα, θα προτεινα να γυρισεις απο Σουηδια (Helsingborg).Οποτε: Απο Βερολινο πας Κοπενχαγη μεσω Ροστοκ (καραβακι στυλ Ριο Αντιριο στο πιο μεγαλο), απο Κοπενχαγη Μαλμε μεσω της γεφυρας που η μιση ειναι τουνελ, και επιστροφη (αφου κανεις τιςβολτες σου στη Σκανδιναβία) απο Helsingborg στο νησακι της Κοπενχαγης και μετα θα περασεις στη mainland της Δανιας μεσω της αλλης μεγαλης κρεμαστης γεφυρας.
εγω σε μια εκδρομη Γερμανια-Αμστερνταμ ταξιδευσα μεχρι Μαλμε μονο και μονο για να περασω τη 'γεφυρα' που το ενωνει με Κοπενχαγη.
Την ειχα δει σε φωτο καιΟπως και να εχει, ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ
...ζηλευουμε...
edit: πιθανων να περασα μεσω Fehmarn απο τη Δανια στη Γερμανια (δεν θυμαμαι σιγουρα), εγω πηγαινα Δυτικα, οποτε σνέφερε. Για σενα ειναι 145 χιλιομετρα περισσοτερα, αλλα πολυ πιο συντομο το καραβι
-
για βουλγαρια μαλλον φιλιππουπολη η σοφια , πρεπει να προσεξουμε κατι ιδιαιτερο; δηλ σε σταματανε οι μπατσοι να σε ψαρωσουν και να τους σκασεις μπουκαλι η τσιγαρα οπως παλια η εχουν εκσυχρονιστει;
αν εχεις λεφτα μαζι σου για αγορα κινδυνευεις; τι γινεται με τα λεφτα σε αυτες τις χωρες κυκλοφορατε με μετρητα στις τσεπες;
τα κινητα δουλευουν ρομινγκ ενταξει στη βουλγαρια; αν μετακινηθεις σε αλλη πολη απρογραματιστα μπορεις να βρεις να κοιμηθεις καπου φτηνα;
μιλαει κανενας τους αγγλικα;
ευχαριστω -
Ο χρήστης otso έγραψε:
για βουλγαρια μαλλον φιλιππουπολη η σοφια , πρεπει να προσεξουμε κατι ιδιαιτερο; δηλ σε σταματανε οι μπατσοι να σε ψαρωσουν και να τους σκασεις μπουκαλι η τσιγαρα οπως παλια η εχουν εκσυχρονιστει;
αν εχεις λεφτα μαζι σου για αγορα κινδυνευεις; τι γινεται με τα λεφτα σε αυτες τις χωρες κυκλοφορατε με μετρητα στις τσεπες;
τα κινητα δουλευουν ρομινγκ ενταξει στη βουλγαρια; αν μετακινηθεις σε αλλη πολη απρογραματιστα μπορεις να βρεις να κοιμηθεις καπου φτηνα;
μιλαει κανενας τους αγγλικα;
ευχαριστωΛενε οτι σε σταματανε.... αλλα εμενα δεν με εχουν σταματησει ποτε! Καλο ειναι να κρατας τα ορια ταχυτητας αν και ειναι πολυ σπαστικα! Και να μην καθεσε στην αριστερη λωριδα...
Προσοχη και στο αλκοολ.... μπορει το αμαξι σου να κανει μονιμα διακοπες στην Βουλγαρια (σου κατασχουν το αμαξι για εναν μηνα το λιγοτερο....)
Με το που περασεις τα συνορα κοιτα να παρεις μια βιενετα (καπως ετσι την λενε, 5€ για μια εβδομαδα και να την κολησεις στο τζαμι του οδηγου), θα δεις καποια παραρτηματα που γραφουν διοδια.... και κανε καποια Λεβα γιατι με τα € μππρει να σου κρατανε παραπανω...
Τωρα για τα λεφτα.... παντου ειναι προβλημα αν εχεις πολλα μαζι σου!
Προσεχε που παρκαρεις το αμαξι.... εγω στην Σοφια το βαζω στο Mall of sofia και της βολτες-δουλειες μου της κανω με τα ποδια ή το μετρο.
Τωρα για υπνο.... βρισκεις, δεν υπαρχει προβλημα... απλα ξανα λεω κοιτα να εχει παρκιν το ξενοδοχειο. Οι τιμες χωρις πολυ ψαξιμο στα 30 γιουρια για καλο ξενοδοχειο με πρωινο.... αν εχεις τον χρονο να ψαχτεις βρισκεις και πιο κατω.... (15€)
Αγγλικα μιλανε ευκολα.... αλλα θα πετυχεις πολλους που μιλανε Ελληνικα! Εγω οπου και να μπω τους λεω καλημερα στα Ελληνικα και αν ξερουν μου μιλανε Ελληνικα.
Για τηλεφωνα.... τα καρτοκινητα πιανουν.... αρκει να εχεις μοναδες μεσα, για τα συμβολαια περνα μια βολτα απο τον παροχο σου....
Για βολτα πας ή για δουλειες?
....οπως και να εχει καλα να περασεις!!!
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II -
Δεν έχω βγει με αμάξι από τα σύνορα της χώρας, οπότε εντελώς νούμπικη ερώτηση:
Ξέρει κανείς ένα (μοναχικό) ταξίδι Αθήνα - Κρακοβία με αυτοκίνητο από ποια διαδρομή -χοντρικά- συμφέρει να γίνει και πόσο χρόνο μπορεί να πάρει για να ολοκληρωθεί με ασφάλεια (φυσιολογική ξεκούραση - ύπνος ενδιάμεσα κλπ);
-
Αν περασεις ιταλια, πας μεσω σλοβακιας-ζιλινα και σε αυτη την περιπτωση πρεπει να ψαξω τα κοιταπια μου να βρω ενα τρομερο εστιατοριο κοντα στο zywiec με την ομωνυμη μπυρα πανω στα βουνα.
Για ποια περιοδο μιλας?
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες