-
Ο χρήστης ritsios έγραψε:
Γεια σας!Στις 20 Φλεβάρη κατεβαίνω από Νυρεμβέργη Ελλάδα και έχω στο μυαλό μου το εξής πρόγραμμα:
• 1η ημέρα: σκι στην Αυστρία κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία (Kufstein) και διανυκτέρευση εκεί,
• 2η ημέρα: τη παρακάτω διαδρομή:http://maps.google.de/maps?saddr=Lofere ... ia=1,2&z=8
όχι όμως κατευθείαν στη Βενετία, αλλά μια διανυκτέρευση ακόμη κάπου στην Ιταλία, δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
• 3η ημέρα: το υπόλοιπο της διαδρομής στην Ιταλία μέχρι την Βενετία και το μεσημέρι πλοίο για Ελλάδα.
Αν κάποιος έχει περάσει, είτε ξέρει κάτι για τα μέρη από τα οποία θα περάσω, θα ήθελα να μου δώσει πληροφορίες/προτάσεις για αξιοθέατα, χωριά, πόλεις, φαγητό, μνημεία και ό,τι άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο!! (ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς στη διαδρομή αλλά σε λογική απόσταση τριγύρω)
Επίσης για τη διαδρομή που θα ακολουθήσω στην Αυστρία, χρειάζεται βινιέτα; Μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα νομίζω ότι χρειάζεται, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Τσεκαρε τη λιμνη Γκαρντα (Riva Del Garda) για διαμονη 15 χλμ παρακαμψη ειναι. Μετα εισαι 200χλμ περιπου απο Βενετια. Βινιετα παιρνεις απο το τελευταιο βενζιναδικο πριν μπεις Αυστρια. Να εχεις και γιλεκο μαζι αλλιως παρε απο το βενζιναδικο.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Επειδή δυσκολεύομαι να βρω ζάντες και επειδή το όλο κόστος θα φτάσει το 400ρι, σκέφτομαι να νοικιάσω αυτοκίνητο, για το ταξίδι στας Ευρώπας.
Ερωτήσεις:
α) υπάρχουν νοικιάρικα με χειμερινά ελαστικά;
β) diesel υπάρχουν;
γ) υπάρχει δυνατότητα να βγει εξωτερικό;
δ) αν ναι, με τι χρέωση;Νοικιαρικο leon με χειμερινα (και αρκουντως χρησιμα) πηρα απο Μοναχο 1.9 tdi 130Hp.
Στο Γκισε σου δειχνουν σε ποιες χωρες επιτρεπεται-απαγορευεται να επισκεφθεις χωρις χρεωση.
Θυμαμαι επισης ξεκινησα απο Βουδαπεστη 6 το πρωι και 9 το βραδυ (με χαλαρο ρυθμο) ημουν στο σπιτι μου μεσω Szeged-Βελιγραδι. -
Αύριο πάω σε νοικιάρικες να ρωτήσω. Αν φάω άκυρο(είτε δεν προβλέπεται είτε πολύ ακριβά), θα βάλω στο πούντο της πεθεράς τα χειμερινά, και θα κάνω τράμπα ολόκληρες τις ρόδες με του δικού μου. Όταν γυρίσω θα τα ξαναλλάξω, και θα μείνουν τα χειμερινά στο παλιό πούντο. 120+φπα για σιδερένιες ΔΕΝ δίνω.
-
Γνωρίζει κανείς τίποτα από Ρουμανία;
Αύριο φεύγω από Μπρατισλάβα και πάω Βουκουρέστι. Το google maps μου βγάζει άλλη επιλογή και το gps μου διαφορετική.
Ακόμα για ο γκούγκλης όμως με έβαλε σε δίλλημα. Καθώς δίνει 2 διαδρομές΄με μικρές διαφορές σε χλμ. Αλλά επειδή στο ανέβασμα από Σερβία πέρασα από Szeged, σκεφτόμουν να περάσω από Debrecen. Και μετά Ρουμανία είτε από Craiova, είτε από Cluj-Napoca.
Και μια τελευταία ερώτηση. Η βινιέτα της Ουγγαρίας τελειώνει Σάββατο στις 12 το βράδυ, και υπολογίζω να έχω βγει από τη χώρα 5-6 το πρωί της Κυριακής. Αν με σταματήσουν θα έχω πρόβλημα για αυτές τις 5 ώρες, και να βγάλω και άλλη κάρτα;
Thanks -
@kyr80
Εγώ μπορώ να σου πω για το κομμάτι από την craiova μέχρι βουκουρέστι γιατί έκανα την διαδρόμη ερχόμενος από Βουλγαρία.
Λοιπόν από craiova μέχρι Pitesti ο δρόμος δεν είναι αυτοκινητόδρομος αλλά είναι υποφέρτος.Μετά από pitesti μέχρι craiova είναι αυτοκινητόδρομος με όριο 130χλμ/ω.
Πρόσεχε τις λακόυβες και την επιθετική οδηγική συμπεριφόρα των ρουμάνων (κάτι σαν έλληνες!). -
Οι χειρότεροι δρόμοι που έχω βρεθεί στη ζωή μου. ΜΑΚΡΥΑ.
Διέσχισα σε λιγότερο από 4 ώρες την Ουγγαρία και μόλις μπήκα Ρουμανία ξεκίνησε το μαρτύριο. Συνολικά 12 ωρες για 650 χλμ μέχρι την Βουδαπέστη. Τραγικοί στην οδήγηση. Θέλουν και 3 € βινιέτα τα ζώα... -
Εμ, Ρουμανία μου θελες
-
Λογικά όλα αυτά, εφόσον η Ρουμανία δε φημίζεται για τους δρόμους της...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Οι χειρότεροι δρόμοι που έχω βρεθεί στη ζωή μου. ΜΑΚΡΥΑ.
Συνολικά 12 ωρες για 650 χλμ μέχρι την Βουδαπέστη.Και εγώ όταν είδα το gps να βγάζει 11 ώρες για 500 χλμ νόμιζα οτι έκανε λάθος!
Τελικά όμως έχει απόλυτα δίκιο σε κάποια σημεία πήγαινες με 50 -
Μα σκεφτόμουν, ότι δεν μπορεί να υπάρξει χειρότερος από της Βουλγαρίας... Σήμερα που γύρισα από Βουλγαρία νόμισα ότι ήμουνα σε autobahn....
Το όλο ταξίδι ήταν περίπου 3300χλμ. Αρκετή κούραση αλλά άξιζε και με το παραπάνω. Προφανώς και του χρόνου(που σχεδιάζω κάτι αντίστοιχο), θα γυρίσω από Σερβία...
Εντυπώσεις δικτύου. Σκόπια μέτριος προς κακός αλλά προσπελάσιμος. Τα διόδια λιγότερα από 5€(γύρω στα 3,5). Σερβία ο δρόμος ήταν καλός εκτός από την αρχή. Τα 14€ περίπου που κοστίζει όμως είναι απαράδεκτα. Ουγγαρία ο δρόμος είναι πολύ καλός και οικονομικός. Αν και πλήρωσα 2 φορές βινιέτα (για 5 ώρες τη δεύτερη φορά). Συμβουλή να έχετε τοπικό νόμισμα για να γλιτώσετε την 'ληστεία'. Άλλο 10 και άλλο 14... Σλοβακία οι δρόμοι καλοί, εκτός από το σχεδόν διαλυμένο αστικό δίκτυο (λόγο χιονιού όπως έμαθα). Αυστρία οι δρόμοι μια χαρά. Ρουμανία να μην ξαναλέμε, οι δρόμοι κάνουν μόνο για τα κάρα τους. Και έχουν αρκετά. Όποιος θελήσει να ταξιδέψει μπορεί να ρωτήσει άφοβα. -
Κακώς δεν χρησιμοποιείς πιστωτική παντού, δεν έχεις λόγο να κάνεις συνάλλαγμα
-
Δεν ήρθες Γενέυη Κυριάκο . Το κρατάω
-
Εγώ πάντως το 2010 είχα βρεί τους βουλγαρικούς δρόμους πολύ αθλιότερους από τους ρουμάνικους. Νότο-βορρά, που έχω οδηγήσει άπειρες φορές και είναι μάλλον η πιο φορτωμένη κατεύθυνση στη Ρουμανία, είναι σχεδόν παντού σαν την Πατρών-Κορίνθου στο πολύ καλύτερο, με καλή ασφαλτο και τρελή σήμανση, βεβαια περνάει από χωριά, σε κάθε μα καθε χωριό υπάρχει ραντάρ στην είσοδο με μπατσικό στην έξοδο, όλοι τηρουν το 50χλμ/ω.
Μόλις τέλειωνε το όριο όλοι ξεχύνονταν σαν μανιασμένοι, μέχρι το επόμενο,10αδες φορές έτσι. Επίσης δεν νοείται να μη σταματήσεις σε διάβαση πεζών. Άλλο που κάνει εντύπωση είναι ότι όλοι φοράνε φωσφοριζέ γιλέκο,πχ η 70χρονη με το ποδήλατο, οι μπαρμπάδες με τα κάρα. Μέσα σε πολλές πόλεις οι δρόμοι είναι άθλιοι, με αθλιότερο μάλλον τον νότιο περιφερειακό Βουκουρεστίου, μιά ζωή μποτιλίαρισμα. Σε μερικές όμως, είναι σαν να βρίσκεσαι σε άλλη χώρα, καλή άσφαλτος, διαγράμμιση, φανάρια με χρονόμετρα
Στη Βουλγαρία ήταν σε χειρότερη κατάσταση ο δρόμος, θυμάμαι ότι κάνανε έργα σε ένα σημείο στην εθνική, και η παράκαμψη ήταν επί 10χλμ με το μισό χωματόδρομο κυριολεκτικά και το υπόλοιπο άθλιος κροκαλόδρομος. Στον περιφερειακό της Σόφιας υπήρχαν κομμένες ΤΡΥΠΕΣ βάθους 5cm τετραγωνες(για μπαλώματα) τυχαία σε όλες τις λωρίδες, χωρίς καμία σήμανση ή κώνους. Αν έσκαγες σε κάποια, έπαιρνες άνετα ζαντες. Επίσης η σήμανση είναι ελλειπέστατη.
Αλλά όλα αυτά είναι τίποτα μόλις μπεις Ουκρανία, η φράση ''κακός δρόμος'' αποκτά άλλο νόημα. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κακώς δεν χρησιμοποιείς πιστωτική παντού, δεν έχεις λόγο να κάνεις συνάλλαγμαΠροφανώς χρησιμοποίησα πιστωτική, Η ισοτιμία της visa όμως ήταν άθλια σε Ουγγαρία-Ρουμανία, σε σχέση με τα τοπικά συναλλακτήρια. Με την όύγγρικη βινιέτα την πάτησα στη Σερβία, απο τους απατεωνίσκους Σέρβους και βιάστηκα να τη βγάλω...
Τον Νοέμβρη...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Προφανώς χρησιμοποίησα πιστωτική, Η ισοτιμία της visa όμως ήταν άθλια σε Ουγγαρία-Ρουμανία, σε σχέση με τα τοπικά συναλλακτήρια. Με την όύγγρικη βινιέτα την πάτησα στη Σερβία, απο τους απατεωνίσκους Σέρβους και βιάστηκα να τη βγάλω...
Τον Νοέμβρη...
Αργεί
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Προφανώς χρησιμοποίησα πιστωτική, Η ισοτιμία της visa όμως ήταν άθλια σε Ουγγαρία-Ρουμανία, σε σχέση με τα τοπικά συναλλακτήρια.
Αυτο πρωτη φορα το ακουω!
-
Δεν ειναι ακριβως Ευρωπη (Ελλαδα-Βουλγαρια και πισω), αλλα τεσπα:
Θα παμε Παμποροβο (πρωτη φορα) το Σ/Κ με δικό μας αυτοκίνητο. Φευγω απο Θεσσαλονικη Παρασκευή απόγευμα, οπότε θα φτάνω εκεί βραδάκι. Βλέπω ότι ο καιρός θα είναι ψιλοδύσκολος, αν και τα πολλά φαινόμενα μάλλον θα έχουν σταματήσει.
Η ερωτήση μου είναι αν μπορεί κάποιος να δώσει οδηγίες για το ποιο δρόμο να προτιμήσω.
Βλεπω οτι στο google maps εχει 3 περιπου ισοδυναμες χρονικα διαδρομες:
Απο Σιδηροκαστρο, απο Νευροκοπι και απο Εχινο.
Η τελευταια εχει πιο πολλα χλμ συνολικα, αλλα τα περισσοτερα ειναι εντος Ελλαδος με πολλα στην Εγνατια.
Το δρομο και του Νευροκοπιου και του Εχινου (στο ελληνικο κομματι) τον ξερω.Τα τελωνεια λειτουργουν παντου;
Βασικα με ενδιαφερει η ασφαλεια του δρομου, γιατι θα ειμαστε ολη η οικογενεια και κλινω στην τριτη επιλογη.
Καμια γνωμη, ειδικα για τα κομματια στη Βουλγαρια;;;
Ευχαριστω.
-
Mε δεδομένο ότι στη Βουλγαρία θα πηγαίνεις το πολύ με τα όρια, κάνε όσο περισσότερα χλμ μπορείς στην Ελλάδα. Το τελωνείο της Εξοχής το εχω περάσει με το πρώτο φως, άρα προφανώς λειτουργεί πάντα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Προφανώς χρησιμοποίησα πιστωτική, Η ισοτιμία της visa όμως ήταν άθλια σε Ουγγαρία-Ρουμανία, σε σχέση με τα τοπικά συναλλακτήρια.
Αυτο πρωτη φορα το ακουω!
Και εμένα μου έκανε εντύπωση.
Δεν ειναι ακριβως Ευρωπη (Ελλαδα-Βουλγαρια και πισω), αλλα τεσπα:...
Τί είναι Ασία;
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Δεν ειναι ακριβως Ευρωπη (Ελλαδα-Βουλγαρια και πισω), αλλα τεσπα:Διαβατηριο να παρεις
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες