-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
OK γιατί τα αμάξια των Αμερικανών ( τα οποιά διαφέρουν από τα άλλα είτε γιατί είναι Αμερικάνικα είτε γιατί τα οδηγούν Αμερικανόφατσες ) έχουν μεν Γερμανικές πινακίδες αλλά πάνω τους είναι τυπωμένο και το σήμα του ΝΑΤΟ.Mάλλον επειδή ξέρουν πως είναι εύκολα αναγνωρίσιμα ώς αμερικανικά αυτά τα αμάξια και θέλουν να 'προστατευθούν' κατά κάποιο τρόπο υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα από Γερμανία πλέον!Σήμερα έβαλα Ιντερνετ στο σπίτι και δεν έχασα καιρό, είπα να απαντήσω στο αρχικό μου post μιας κι εγώ άνοιξα αυτό το θέμα.
Λοιπόν, η διαδρομή καλύφθηκε σε 11 ώρες και 22 λεπτά, ήταν 1325χλμ και δεν έκανα καμιά στάση για ξεκούραση ...........
αρα ετς λελεβω σε γουρπανι
-
Ο χρήστης ktselios έγραψε:
Παιδιά θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι.Σκέφτομαι να ταξιδέψω στην Ιταλία και τη Γαλλία τον επόμενο με το ΙΧ μου για ένα διάστημα 10 ημερών, για τουρισμό. Θα πάω από Πάτρα στην Ανκώνα. Μήπως θα μπορούσατε να με βοήθησετε σε κάποια ερωτήματα:
- Χρειάζομαι κάποιο ειδικό δίπλωμα ή κάνει το ροζ δίπλωμα που έχω;
- Η ασφάλεια του αυτοκινήτου που έχω με καλύπτει στο εξωτερικό ή χρειάζομαι τίποτα ιδιαίτερο; Ξέρετε αν ισχύει η ολική κλοπή και για το εξωτερικό; (το φαντάζομαι ότι ισχύει από την ασφαλιστική, αλλά ρωτάω αν ξέρετε...)
- Πρέπει να κολλήσω κανένα αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο (πχ GR). Οι πινακίδες μου είναι καινούριες.
Αν έχετε να προτείνετε κάτι, πείτε το ελεύθερα μιας και μπορεί να μην το έχω σκεφτεί καν.
Ευχαριστώ,
ΚώσταςΑπαντώ στην ερώτηση που τέθηκε στο άλλο (και τώρα κλειδωμένο) θέμα.
- Το ροζ δίπλωμα είναι μια χαρά
- Θα πρέπει να πάρεις από την ασφαλιστική μια 'πράσινη κάρτα'. Είναι ένα χαρτί που δίνεται δωρεάν (μόνο για ΕΕ, Ελβετία και 2-3 άλλες χώρες είναι δωρεάν, για βαλκάνια κτλ. έχει επιπλέον χρέωση) και ενεργοποιεί την κάλυψη για τις άλλες αυτές χώρες. Θα ισχύει ότι και στην Ελλάδα: αν το συμβόλαιό σου περιλαμβάνει ολική κλοπή, θα ισχύει και για έξω. Στην Εθνική που είμαι εγώ, βγαίνει επι τόπου, μέσα σε 5 λεπτά.
- Με καινούριες πινακίδες (μπλε λωρίδα, αστέρια της ΕΕ και GR) δεν χρειάζεται αυτοκόλλητο.
Αν δεν έχεις navigation, σου προτείνω να 'περάσεις' τις διαδρομές σου στο viamichelin.com και να δεις βέλτιστες διαδρομές και κόστη. Είναι πολύ ρεαλιστικό. Εμένα με είχε βοηθήσει να τυπώσω κάποιες δύσκολες διαδρομές ή να σημειώσω κάποια περίεργα κομμάτια, πχ. την σωστή έξοδο από τον περιφερειακό του Μιλάνου. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν έχεις ξαναβρεθεί στην Ευρώπη οδικώς, θα σου φανεί πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη η οδήγηση από ότι υπολογίζεις!
Καλό ταξίδι!
-
Για το σημείο -2- (περί επέκτασης στο εξωτερικό των λοιπών ασφαλιστικών καλύψεων, πλην της αστικής ευθύνης που επεκτείνεται με την πράσινη κάρτα) ας το ψάξει λίγο ο φίλος με την ασφαλιστική του.
Οι περισσότερες νομίζω αρνούνται (παρανόμως) να επεκτείνουν την κάλυψή τους στο εξωτερικό.
Σε τέτοια περίπτωση, κατευθείαν δικηγόρο, Ινστιτούτο Καταναλωτών, Υπουργείο Ανάπτυξης κλπ -
Σωστό...
Εγώ έφυγα από το Φοίνικα και πήγα στην ΕΘνικη για αυτό ακριβώς το λόγο, ο Φοίνικας δεν κάλυπτε κλοπή στο εξωτερικό. Από το να τρέχεις ΙΝΚΑ και τα λοιπά, τους 'φτύνεις' κατάμουτρα ('αιτία διακοπής σύμβασης' έλεγε το χαρτί που υπόγραψα 'ανεπάρκεια ασφαλιστικής εταιρίας λόγω μη κάλυψης κλοπής στο εξωτερικό' έγραψα, 'τους έκανες τη μούρη κρέας' θα πει κάποιος, ναι, αλλά αυτό είναι το καλύτερο όπλο που έχω ως καταναλωτής, και μαζί με την αντίστοιχη 'δυσφήμιση' όπως τώρα) και πας αλλού.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σωστό...Εγώ έφυγα από το Φοίνικα και πήγα στην ΕΘνικη για αυτό ακριβώς το λόγο, ο Φοίνικας δεν κάλυπτε κλοπή στο εξωτερικό. Από το να τρέχεις ΙΝΚΑ και τα λοιπά, τους 'φτύνεις' κατάμουτρα ('αιτία διακοπής σύμβασης' έλεγε το χαρτί που υπόγραψα 'ανεπάρκεια ασφαλιστικής εταιρίας λόγω μη κάλυψης κλοπής στο εξωτερικό' έγραψα, 'τους έκανες τη μούρη κρέας' θα πει κάποιος, ναι, αλλά αυτό είναι το καλύτερο όπλο που έχω ως καταναλωτής, και μαζί με την αντίστοιχη 'δυσφήμιση' όπως τώρα) και πας αλλού.
απόλυτα σωστός!
αυτό είχα κάνει κι εγώ στο παρελθόν όταν επισκέφτηκα Ιταλία-Γαλλία-Ισπανία.
απλά έχασαν 3 αυτοκίνητα το ένα με μικτή.με παρακάλαγε μετά ο ασφαλιστής...αλλά...
-
Πολυ ενδιαφερον θεμα!
Ειμαι λατρης των ταξιδιων οδικος στην Ευρωπη το εχω κανει 2-3 φορες και φετος θα το κανω παλι στο Dustball 4000.
Ειμαι ομως απο αυτους τους 'γκαντεμηδες' που μου εχουν δημιουργησει καποια προβληματακια με το διπλωμα οδηγησης που δεν εχει λατινικους χαρακτηρες παρα του οτι ειναι το γνωστο ροζ νεου τυπου διπλωμα.
Σκεφτηκα λοιπον το εξης:
Αν βγαλω το διπλωμα μου μια επικυρωμενη φωτοτυπια απο την αστυνομια, και το παω στο υπουργειο εξωτερικων στο τμημα των μεταφρασεων, και μου κανουν μια επισημη μεταφραση σε ολα τα στοιχεια που εχει το διπλωμα επανω στα αγγλικα, λογικα δεν θα μπορει κανενας αστυνομικος η αλλος που θα θελησει να δει το διπλωμα να πει το παραμικρο!
Η μεταφραση αυτη βεβαια εχει ενα κοστος αρκετα σημαντικο, αλλα το κανεις μια φορα και το εχεις για παντα, η εστο μεχρι να μας βγαλουν νεα διπλωματα με λατινικους χαρακτηρες.
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
.Ειναι φανταστικος δρομος και τα σημεια που εχει οριο ειναι λιγα.Κινηση λιγη..Απολαυση ...
Φανταστικη φωτο! Σε ευχαριστουμε πολυ!
-
Kαλησπέρα.
Σήμερα έφτασε επιτέλους η μεγάλη μέρα.....απέκτησα Γερμανικές Πινακίδες, τέλος οι Ελληνικές(οι οποίες μπαίνουν στο ντουλάπι για την επιστροφή στην πατρίδα).
Το παραπάνω γεγονός συνοδεύεται και με χορήγηση κουπονιών βενζίνης ανά μήνα (160L) κι εδώ είναι το 'πάρτυ' & η 'χαρά' για την αλλαγή των πινακίδων......
ΥΓ: Τιμή λίτρου κανονική εδώ = 1,22
-
Επανέρχομαι με πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις.
Όπως έγραψα και παραπάνω, σκεφτόμαστε να ακολουθήσουμε τη διαδρομή Marseille - Cannes - Lille - Monte Carlo - Sanremo. Θα θέλαμε μερικές πληροφορίες, από όποιον γνωρίζει, για το αν θα αξίζει η διέλευση (για 2-3 ώρες) από το Monte Carlo με δεδομένο πως εκείνη την ημέρα (Σάββατο 26 Μαΐου) θα διεξάγονται τα προκριματικά του GP και οι δρόμοι δίνονται στην κυκλοφορία μετά τις 6μ.μ.
- Έχει κάποιος προηγούμενη προσωπική εμπειρία της κατάστασης που επικρατεί τις ημέρες του GP;
- Πόσο δύσκολη / χρονοβόρα μπορεί να είναι η διαδικασία εισόδου / εξόδου στο Πριγκιπάτο την εν λόγω ημέρα;
- Θα είναι δυνατό να βρει κανείς θέση παρκαρίσματος σε μικρή απόσταση από το κέντρο;
- Θα είναι δυνατή η περιήγηση στην πόλη (πεζοί) πριν τις 6μ.μ;
- Η κίνηση στις περιφερειακές οδούς, γύρω από την πόλη, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη;
Εναλλακτικά σκεφτόμαστε την χρήση τρένου (π.χ. από Lille) για μετάβαση στο Monte Carlo. Γνωρίζει κανείς κατά πόσο αυτή η λύση είναι καλή;
-
Ξέχνα το...
-
Ο χρήστης Something έγραψε:
1) Calais - Reims - Strasbourg - Basel - Lucern - Lugano - Milano - AnconaΣε σχέση με τις υπόλοιπες διαδρομές απαιτεί επιπλέον διέλευση μέσω Ελβετίας.
[...]
Για τις δύο πρώτες διαδρομές έχετε να προτείνετε κάποιο επιπλέον μέρος που θα άξιζε να επισκεφτούμε;
Επίσης, γιατί να προτιμήσει κανείς την 1η διαδρομή αντί για τη 2η;Lugano είναι πάρα πολύ όμορφο μέρος, για επίσκεψη και διανυκτέρευση. Θα πήγαινα από την 1η διαδρομή μόνο και μόνο για αυτό.
Διέλευση μέσω ελβετίας χρειάζεται επιπλέον περίπου 25 ευρώ για το σήμα (vignette) των αυτοκινητοδρόμων. -
Ξεχνα τη 3η διαδρομη
Οι Αλπεις , Γαλλικες, Ελβετικές , Αυστρακές , ειναι από τα πιο όμορφα μερη στην Ευρωπη και κυρίως για ταξίδι με αμάξι, πολυ όμορφες διαδρομές. Πηγαινε ή από Ελβετία ,η απο chamonix και θα με θυμηθεις
Οσο για το Μonte carlo κατά την γνωμη μου η ολη περιοχή είναι καλή , αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, cannes πάλι θα σε απογοητεύσουν , μόνο πανάκριβα αμάξια θα δεις και θα ενθουσιαστείς εκεί.
Απλεις και πάλι αλπεις και ξέχνα την διαδρομή την παραλιακή. ( καλή είναι , αλλα υπάρχουν πολυ πιο καλές)
να ρωτησω κι εγω τωρα με την σειρα μου
φευγω 17 ιουνιου για ancona (για βενετια ξεχαστε το , δεν υπαρχουν καμπινες, μονο εσωτερικές) για βουδαπεστη- πραγα κλπ.
ξερει κανεις τιποτα για την Λουμπλιάνα και γενικα για την Σλοβενία?
Αξίζει σαν φυσική ομορφια΄? η πρωτεύουσα έχει κάτι το ιδιαιτερο? -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
[b]1) Calais - Reims - .
Διέλευση μέσω ελβετίας χρειάζεται επιπλέον περίπου 25 ευρώ για το σήμα (vignette) των αυτοκινητοδρόμων.με εχει προβληματισει αυτο που γραφεις
τι ειναι αυτο το vignette. τα τελευταια χρονια εκει έιμαι καθε καλοκαιρι και δεν το εχω παρει χαμπαρι ( τοσο για τα μπαζα ειμαι επιτελους!!!!!!!)
πανω κατω τους δρομους κάνω και vignette ουτε που ειδα πουθενα, ουτε μου ζητησε κανεις, ουτε το διαβασα πουθενα (ειμαι τελειως τρελος δηλαδη?)
ρωτησα και τον πατερα ου ( που και αυτος με την μανα μου ακομη πανε ταξιδια στο εξωτερικο, στα 70 τους με ιχ, το λεει η ψηχη τους) και μου λεει
οτι πρωτη φορα το ακουει για αυτο ( ολη η οικογενεια μου , ασχετη ειναι?!!!) -
Για να κινείσαι σε ελβετικούς αυτοκινητόδρομους πρέπει να πάρεις ένα σηματάκι (vignette) που έχει ετήσια ισχύ και κοστίζει 42 φράγκα. Το αγοράζεις από συνοριακούς σταθμούς, βενζινάδικα κλπ.
http://driving.drive-alive.co.uk/driving-in-switzerland.htm
edit: και wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Vignette_(road_tax)#In_Switzerland -
Ο χρήστης amiklon έγραψε:
[b]1) Calais - Reims - .
Διέλευση μέσω ελβετίας χρειάζεται επιπλέον περίπου 25 ευρώ για το σήμα (vignette) των αυτοκινητοδρόμων.με εχει προβληματισει αυτο που γραφεις
τι ειναι αυτο το vignette. τα τελευταια χρονια εκει έιμαι καθε καλοκαιρι και δεν το εχω παρει χαμπαρι ( τοσο για τα μπαζα ειμαι επιτελους!!!!!!!)
πανω κατω τους δρομους κάνω και vignette ουτε που ειδα πουθενα, ουτε μου ζητησε κανεις, ουτε το διαβασα πουθενα (ειμαι τελειως τρελος δηλαδη?)
ρωτησα και τον πατερα ου ( που και αυτος με την μανα μου ακομη πανε ταξιδια στο εξωτερικο, στα 70 τους με ιχ, το λεει η ψηχη τους) και μου λεει
οτι πρωτη φορα το ακουει για αυτο ( ολη η οικογενεια μου , ασχετη ειναι?!!!)vignette ειναι σαν καρτα διελευσης απο τους αυτοκινητοδρομους.το εχει επισης και η ουγγαρια και η αυστρια.αν και ουγγαρια δεν βγαζω τελευταια μιας και παω απο τον παλιο δρομο,οπου δεν χρειαζεται,και περναω μεσα απο ενα σωρο χωριουδακια με δεκαδες αιθεριες υπαρξεις για οφθαλμολουτρο πανω στο δρομο.
εχω περασει πολλες φορες και παντα εβγαζα.αυστρια και ουγγαρια στοιχιζει καπου 10 ευρω.
ποτε δεν με σταματησαν.
μπορει να περασεις 100 φορες,και να μην σε κανουν κοντρολ.
αλλα 1 φορα να σε σταματησουν και να δουν οτι δεν εχεις,τοτε το προστιμο ειναι αρκετα υψηλο.για ελβετια δεν ξερω,παντως για αυστρια ειναι κοντα στα 500 ευρω.
αφου ειναι να περασεις,βγαλτο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.με το που περνας τα συνορα,σταματα στο πρωτο βενζιναδικο και παρτο.
η διαδρομη παντως μεσα σε αυστρια και ελβετια ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ. -
να σαι καλα. δεν το ηξερα και παραξενευομαι πως και δεν το ειχα ακοθσει ,διαβασει. και τα 500 ευρω προστιμο ειναι ικανα να σου χαλασουν την διαθεση και το ταξιδι. οποτε θα βγαλω .
τωρα για το θεμα της ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ που ρωτησα πιο πανω, γνωριζει κανεις τιποτα?
-
η σλοβενια εχει διοδια.2 συνολικα αν θυμαμαι καλα.καπου 10 ευρω συνολικα.
οι δρομοι ειναι καλοι.μονο στην αρχη,οταν μπεις απο το vilach της αυστριας ειναι στενουρες,μεχρι τη λιουμπλανα.οπως και τα τελευταια χλμ της αυστρια μιας και εισαι πανω στα βουνα.απο τη λιουμπλιανα μεχρι το βελιγραδι ειναι 400 χλμ,το 400αρι που λενε και οι νταλικερηδες,οπου ο δρομος ειναι σχετικα καλος με πολλα κομματια autobahn
απο σλοβενια 1 φορα πηγα και δεν ξαναπαω,δεν αξιζει.καλυτερα αυστρια,ουγγαρια και μετα σερβια για novisad και βελιγραδι.και απο εκει ευθεια κατω,nis,skopja,gevgele(ευζωνοι). -
Tην πρωτη να προτιμησεις την εχω κανει πολλες φορες ειναι η πιο ενδιαφερουσα .
Το Στρασβουργο ειναι πανεμορφη πολη , να πιεις καφε στην φανταστικη πλατεια πετι φρανς στο κεντρο της παλιας πολης ,διπλα ειναι ο ρηνος , μελας δρυμος μπαντεν -μπαντεν- καζινο .
Το λουγκανο σιγουρα θα σε εντυπωσιασει ,καθως και οι αλπεις. -
Ο χρήστης amiklon έγραψε:
Ξεχνα τη 3η διαδρομηΟι Αλπεις , Γαλλικες, Ελβετικές , Αυστρακές , ειναι από τα πιο όμορφα μερη στην Ευρωπη και κυρίως για ταξίδι με αμάξι, πολυ όμορφες διαδρομές. Πηγαινε ή από Ελβετία ,η απο chamonix και θα με θυμηθεις
Μεταξύ των δύο 'αλπικών' διαδρομών υπάρχει κάποια διαφορά στην ποιότητα των δρόμων; Π.χ. καλύτερο οδόστρωμα στη Γαλλία ή στην Ελβετία;
-
Ο χρήστης Palio_Acropolis έγραψε:
Σκεφτηκα λοιπον το εξης:
Αν βγαλω το διπλωμα μου μια επικυρωμενη φωτοτυπια απο την αστυνομια, και το παω στο υπουργειο εξωτερικων στο τμημα των μεταφρασεων, και μου κανουν μια επισημη μεταφραση σε ολα τα στοιχεια που εχει το διπλωμα επανω στα αγγλικα, λογικα δεν θα μπορει κανενας αστυνομικος η αλλος που θα θελησει να δει το διπλωμα να πει το παραμικρο!
Η μεταφραση αυτη βεβαια εχει ενα κοστος αρκετα σημαντικο, αλλα το κανεις μια φορα και το εχεις για παντα, η εστο μεχρι να μας βγαλουν νεα διπλωματα με λατινικους χαρακτηρες.
Μηπως τους κακομαθαινουμε. Ειναι η δεν ειναι το ροζ διπλωμα επισημο και με ισχυ εγγραφο της ΕΕ; Ειναι η δεν ειναι η Ελληνικη γλωσσα επισημη γλωσσα της ΕΕ; Θα το εκανε αυτο σε εναν Δανο , Σουηδο η δεν ξερω σε τι αλλη επισημη γλωσσα της ΕΕ που εχει αλλους χαρακτηρες εκτος απο τους Λατινικους που ξερουν. Με την ιδια λογικη δεν επρεπε να γινεται δεκτο και στην Ελλαδα οτιδηποτε επισημο στοιχειο (διπλωμα , ταυτοτητα κλπ) που δεν εχει ελληνικους χαρακτηρες. Μηπως φταιμε και εμεις που μας αντιμετωπιζουν ετσι;
Πριν απο πολλα χρονια (97 η 98 ηταν) πηγαν να μας δημιουργησουν προβλημα στο αεροδρομιο των Βρυξελλων γαι την ταυτοτητα και ηθελαν διαβατηριο (εστω και ληγμενο ελεγε ο υπαλληλος ) με την δικαιολογια οτι δεν μπορουσε να διαβασει τους Ελληνικους χαρακτηρες . Μετα απο 20 λεπτα και αρκετη επιμονη οτι το οτι δεν μπορει να διαβασει δεν μας αφορα αφου σαν πολιτες της ΕΕ ταξιδευουμε νομιμα με την ταυτοτητα βρηκε και τον τροπο να τους διαβασει ζητησε και συγνωμη.
.Συγνώμη που κάνω quote ένα αρκετά παλιό ποστ όμως θέλω να σου πω τα εξής.
Με σταμάτησαν στην Γερμανία 2 φορές για έλεγχο στοιχείων (το αμάξι μας είχε ελβετικές πινακίδες και έκαναν μπαμ από 1000μέτρα->πρόκληση).Επίσης με έγραψαν στην Γερμανία στην Autobahn.Το μόνο πράμα που έχει γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες το όνομά μου είναι το διαβατήριό μου.
Δίπλωμα->ελληνικοί χαρακτήρες
Ταυτότητα->μόνο ελληνικοί χαρακτήρεςΔεν μου είπαν πραγματικά τίποτα.το μόνο που σχολίασαν ήταν ότι δεν είχα υπόγράψει το διαβατήριό μου στην πρώτη σελίδα (αν θυμάμαι καλά), το οποίο και έκανα αμέσως μετά την πρώτη παρατήρηση.
Προσωπικά πιστεύω ότι τσάμπα θα πληρώσεις μετάφραση.Από την άλλη εσύ έχεις το μαχαίρι έχεις και το καρπούζι.ΥΓ:Πληροφοριακά, αυτά περί μπατσολογικής συμπεριφοράς ισχύει και έξω πληροφοριακά.Δεν ξέρω αν εγώ έπεσα σε μαλάκες μπάτσους έξω, αλλα οι 2 από τους 3 που με σταμάτησαν μου μιλούσαν λες και μιλούσαν στην υπηρέτριά τους. Παρόλα αυτά βέβαια ήταν τυπικότητοι...Ειδικά ο μπάτσος που μας έγραψε είχε ακόμα και μετάφραση της κλήσης στα Ελληνικά!!!!!Τρελά μεγαλεία...
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες