-
Να δούμε τι αυτοκίνητο θα μας δώσει αυτή τη φορά η 'Budget'. Aπο αύριο Τετάρτη 11:30 μέχρι και Τρίτη (31/1) 10:00, η χρέωση για ενοικίαση οικονομικού οχήματος ανήλθε στα 165€ (οικονομικό πακέτο) .
Την προηγούμενη φόρά, στο ίδιο πακέτο μου έδωσε το ASTRA 1.7 cdti ...@ Scotch - mirage ===>
-
Δημήτρη καλό ταξίδι, ελπίζω να περάσεις καλά με τις γυναίκες σου. Περιμένουμε νέα σου next week
-
@ Dodger : Αν τις πάω και στο Roermond, θα ... περάσουν σίγουρα καλά !
-
Bρέθηκε χρόνος και σε 1 ώρα φεύγω -εκτός προγράμματος- για Παρίσι, για 'ψυχολογικούς' λόγους , αφού είναι 2 ωρες δρόμος απο εδώ (Mons, BE).
Κλείστηκε και ξενοδοχείο 15 χλμ εκτός κέντρου, με 55€/3 άτομα (προφανώς χωρίς πρωινό) και ....Αυτοκίνητο μου έδωσε η Budget ενα OPEL Corsa 1,2 βενζίνη, με 17 χλμ στο κοντέρ.
Το πήρα στις 11:30 και το είχαν παραλάβει το προηγούμενο απόγευμα απο την αντιπροσωπεία !!!
Πρώτες εντυπώσεις : Αργόοοοοοοοοοο, αλλά οικονομικό και αθόρυβο.
Εκανα ήδη 150 χλμ (τα 50χλμ. εντός πόλης) και δεν ξεπέρασε τα 10 λίτρα.
Υπολογίζω να κάνω περί τα 1300χλμ σύνολο, οπότε θα το πάρουν 'στρωμένο' (κυριολεκτώ , το σέβομαι σαν να ήταν δικό μου και έτσι ολοκαίνουριο που είναι, το πάω 'μαλακωσιά' )Επεται συνέχεια ενημερώσεων ...
-
τί γίνεται? θα υπάρχξει αύριο συνάντηση σε κάποιο μέρος? αν είναι κοντά να το συζητήσουμε! Που είναι ο drifter? καιρό έχω να τον ακούσω...
-
Πολυ γκρίνια πάντως στην Γερμανία για το θέμα των δανείων.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν ξέρω τί περίμενες, αλλά οι τιμές είναι πολύ καλές αν σκεφτείς τί αγοράζεις. Ε μην περιμένεις να βρεις κουστουμι Hugo boss με 100 , μιλάμε για ρούχα που είναι αρκετά ακριβά και με τις εκπτώσεις φτάνουν σε κόστος που μπορείς να τα αγοράσεις.Ναι ρε, συμφωνω. Απλα το συγκρινα τοτε μεσα μου με το 2008, που ειχαμε παει στις ΗΠΑ, σε ενα τεραστιο factory outlet με επωνυμες εταιριες και οι τιμες ηταν απιστευτες (ηταν και το ευρω στο 1,5 δολλαριο και αισθανομασταν σαν κροισοι πριν την κριση).
Nautica, Ralph Lauren, Levi's, Kalvin Klein Mein, Hugo Boss, Columbia, North Face, Salomon κτλ. Τιμες για t-shirts απο 5 $ για τα περσινα μοντελα...
Παπουτσια, μπουφαν, μπλουζες και οτιδηποτε (ειδικα στα σπορ ρουχα) ηταν σε τρελες τιμες. Να σημειωσω οτι εγω για να παω σε μαγαζι πρεπει να με συρεις και να μην εχω ουτε κουρελι πλεον να φορεσω, απλα πηγα επειδη ο bro, που εμενε εκει (και ειναι ιδιων προδιαγραφων ) επεμενε να παμε να το δω. Οι γυναικες βεβαια επαθαν παρακρουση και φαγαμε ολη την ημερα, ενω πηγαμε και δευτερη φορα για να σηκωσουν κατι υπολειμματα...
Επειδη ειχα ακουσει πολλα για το Roermond περιμενα κατι παρομοιο, αλλα ηταν καθαρα δικο μου λαθος, δεν ειχα ακομα συνειδητοποιησει τι σημαινει τιμες ΗΠΑ. -
Διαδρομη Θεσσαλονικη-Ζολντεν/Soelden (Τιρολο, κοντα στο Ινσμπρουκ) τον Απριλιο.
- Αεροπορικως μεσω Μοναχου με Ετζιαν (προς στιγμην πανακριβα). Αεροπορικως με low cost αποκλειεται, λογω πολλων αποσκευων.
- Με καραβι Ηγουμενιτσα-Ανκονα (προς στιγμην πανακριβα), το ωραριο της Βενετιας δεν βολευει.
- (η ερωτηση μου). Μεσω πρωην Γιουγκοσλαβιας. Το google maps το βγαζει καμια 16 ωρες. Το σκεφτομαι με διανυκτερευση Βελιγραδι (φευγουμε Παρασκευη μεσημερι). To εχει κανει κανεις; Πως ειναι ο δρομος; Ειναι ασφαλες; Κατι να προσεξουμε, καποια tips;
Θα ειμαστε 2 ή 3 αυτοκινητα. Νυχτα θα ταξιδεψουμε μεχρι το Βελιγραδι, μετα μερα μεχρι την Αυστρια.
-
Δεν παίζουν στην Ευρώπη τέτοιες προσφορές.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Διαδρομη Θεσσαλονικη-Ζολντεν/Soelden (Τιρολο, κοντα στο Ινσμπρουκ) τον Απριλιο.- Αεροπορικως μεσω Μοναχου με Ετζιαν (προς στιγμην πανακριβα). Αεροπορικως με low cost αποκλειεται, λογω πολλων αποσκευων.
- Με καραβι Ηγουμενιτσα-Ανκονα (προς στιγμην πανακριβα), το ωραριο της Βενετιας δεν βολευει.
- (η ερωτηση μου). Μεσω πρωην Γιουγκοσλαβιας. Το google maps το βγαζει καμια 16 ωρες. Το σκεφτομαι με διανυκτερευση Βελιγραδι (φευγουμε Παρασκευη μεσημερι). To εχει κανει κανεις; Πως ειναι ο δρομος; Ειναι ασφαλες; Κατι να προσεξουμε, καποια tips;
Θα ειμαστε 2 ή 3 αυτοκινητα. Νυχτα θα ταξιδεψουμε μεχρι το Βελιγραδι, μετα μερα μεχρι την Αυστρια.
τι ωρα θα ξεκινησεις απο Θεσσαλονικη;
αν θελεις μονο για διανυχτερευση (οχι βολτα) το Βελιγραδι ειναι πολυ κοντα.
Mπορεις να διανυχτερευσεις εξω απο το Ζαγκρεμπ ή και πιο περα προς Λουμπλιανα.
μετα φτανεις ανετα εκει που θελεις την επομενη μερα
1600 χιλιομετρα ειναι, αν δεν βρεις κινηση στα τελωνεια μπορεις να πας κι αυθημερων (ενταξει θα ειναι 'σκοτωμα')
http://www.viamichelin.com/web/Itinerai ... eConso=5.6 -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
1600 χιλιομετρα ειναι, αν δεν βρεις κινηση στα τελωνεια μπορεις να πας κι αυθημερων (ενταξει θα ειναι 'σκοτωμα')
Κατα τις 4 μμ. Ποσες ωρες θα κανω για Ζαγκρεμπ; Προσπαθω να μειωσω τις ωρες νυχτερινης οδηγησης, για αυτο ειπα Βελιγραδι.
Αυθημερον δεν παιζει, θα εχουμε και παιδια. -
αυθημερόν είναι λίγο καφρίλα, με σύνορα είναι πάνω από 18 ώρες οδήγηση.
Το μόνο που θα με εβαζε σε σκέψεις είναι ο καιρός, αλλιως δεν έχει νόημα να πας με το καράβι -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
τί γίνεται? θα υπάρχξει αύριο συνάντηση σε κάποιο μέρος? αν είναι κοντά να το συζητήσουμε! Που είναι ο drifter? καιρό έχω να τον ακούσω...Κρίμα doctor, γιατί σήμερα -Δευτέρα- είδα το πόστ σου. Θα ήταν χαρά μου να γνωριστούμε.
O drifter δήλωσε έγκαιρα 'κωλυόμενος', αλλα κάτι θα κανονίζαμε, γιατί τελικά........ πήγα στο Roermond !Λοιπόν, οι τιμές ήταν 50% κάτω των Ελληνικών, σε όλες τις επώνυμες μάρκες, με κομμάτια που φτάναν και το 70%.
Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές ήταν 15-20%, ακόμα και έναντι των περιόδων εκπτώσεων στην Ελλάδα.
Εντυπωσιακές οι τιμές σε ρολόγια (DNKY, Armani, Marc Jacobs, κλπ), που έφταναν επίσης στο - 30-50% .Και προφανώς, σιγά μην γλύτωνα απο τις γυναίκες, που σημαίνει ότι μετά προσοχής, ... ξοδεύτηκαν 650€ .
Αξιζε τον κόπο η παράκαμψη των 115 χλμ, έναντι της σύντομης διαδρομής επιστρέφοντας απο Amsterdam για Mons !
Αν ανακάμψω οικονομικά , αξίζει να επανέλθω και για την πάρτη μου, αφού είχε και εξαιρετικά ανδρικά είδη.Για εντυπώσεις απο το ταξίδι Παρίσι-Lille-Amsrtedam, θα επανέλθω αργότερα, γιατί όλο το πρωί σήμερα έχω αποστολή 'ταξιτζή', για τις τελευταίες λεπτομέρειες αναχώρησης της κόρης.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Κατα τις 4 μμ. Ποσες ωρες θα κανω για Ζαγκρεμπ; Προσπαθω να μειωσω τις ωρες νυχτερινης οδηγησης, για αυτο ειπα Βελιγραδι.
Αυθημερον δεν παιζει, θα εχουμε και παιδια.ποσοι οδηγοι? αργουτσικα ξεκινας, στο Βελιγραδι θα ηταν οκ να σταματησεις εκτος αμα εχει τοσες αντοχες και μπορεις να πας ζαγκρεμπ αλλα υπολογισε απο βελιγραδι αλλες 4 ωρες στο περιπου...χλωμο σε βλεπω
εντιτ! θα χεις και τα παιδια μαζι? ακυρος εισαι, σταματας βελιγραδι, η νυχτερινη οδηγηση δε θα σου κανει φοβερο προβλημα γιατι θα μπεις στη σερβια κατα τις 8, εχεις ενα δυσκολο μερος που διαρκει καμια ωρα αλλα μετα εισαι με κρουζ κοντρολ ως το βελιγραδι! καλα θα ταν να ξεκιναγες νωρις το πρωι και να φτανες πχ κροατια η σλοβενια αλλα παλι δυσκολο με αμαχο πληθυσμο
-
Το θεμα ειναι ποσο προπονημενα ειναι τα παιδια.
Επειδη ξεκινας σχετικα αργα, πρεπει να παρεις τα πραματα αναποδα.
Αποφάσισε τι ωρα θελεις να σταματησεις και υπολογισε τι αποσταση θα διανύσεις για να κανονισεις τη διανυκτερευση.Αν η μερα δεν ειναι καμια αργια, στα τελωνεία δεν θα εχει πολυ κινηση.
Απότι θυμαμαι κανενα τελωνειο δεν ειχε καθυστερηση εκτος απο τα συνορα Σερβιας Ουγγαριας που δεν θα τα περασεις.Μετρα τα χιλιομετρα, δες που φτανεις και ψαξε καποιο ξενοδοχειο σε πολη πανω στον δρομο.
Αν εισαι περιπετειωδης τυπος πας σε μοτελ χωρις κρατησηΚαποια μοτελ εχουν σελιδες και σ'αυτο το τοπικο εχουν αναφερθει πριν 2-3 χρονια...
οπως και να εχει, αν φυγεις 4 το απογευμα, οταν νυχτωσει θα εισαι σε αυτοινητοδρομο
-
Επιστροφή σήμερα στα πάτρια εδάφη, οπότε λίγα λόγια για:
Γαλλία-Παρίσι : Απορώ πώς δεν τρακάρουν οδηγώντας τόσο γρήγορα . Καμμιά αίσθηση φόβου για το απρόβλεπτο.
Τα δε μηχανάκια έδιναν και έπαιρναν στους δρόμους και τα στενά, με θράσος μάλλον μεγαλύτερο των
Ελλήνων συναδέλφων τους, ενώ ένας απο αυτούς , επειδή ο ΙΧής δεν είχε αφήσει κενό 'διήθησης' , έριξε μιά με το χέρι εσκεμμένα στον καθρέφτη του και ....χαιρετίσματα .
Τιμή πάρκιν στην Place Concorde, 10€/3 ώρες.
Δεν έχω να πώ κάτι 'τουριστικό', το Παρίσι θέλει μέρες, εγώ είχα ξαναπάει και έτσι το μόνο που έκανα ήταν να βγώ το βράδυ μέχρι τις 23:30 στο πιάνο μπαρ 'Aux Trois Mailletz', με ζωντανή μουσική τζάζ και ποτό στα 10€.Γαλία- Lille. Νορμάλ κίνηση, άνετο σχετικά πάρκιν με 1,90 στα παρκόμετρα και 1,60 στούς κλειστούς χώρους.
Όμορφη πόλη και γραφική, με κόσμο ευγενικό, αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος , ειδικά αν αποφασίσει να πάει και στη Brugge, αφού απέχουν μόλις 80 χλμ μεταξύ τους.Οδήγηση στην Ολλανδία-Amstredam : Σεβασμός στο όριο τχύτητας, αλλά καμμία 'ευγενή παραχώρηση' εντός πόλης.
Απίστευτο να βλέπεις δρόμο κατάλληλο για αεροδιάδρομο (5 λωρίδες) και να έχει όριο 100χλμ.
Ελάχιστοι τολμηροί κινούνταν στην 3η λωρίδα με πχ 120-130χλμ, ενώ 4η-5η λωρίδα παρέμεναν άδειες.
Τιμή πάρκιν, 8€/ ώρα !!!
Να πώ και δυό λόγια τουριστικού περιεχομένου για το Αmsterdam : Αν 'κάτι ψάχνεις' στη ζωή σου , πρέπει να πάς.
Αν αισθάνεσαι ότι είσαι ΟΚ, πάλι υπάρχει λόγος να πάς υποχρεωτικά, για να δείς την 'άλλη ζωή' που κάποιοι ψάχνουν και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Οσο για τα 'κόκκινα φανάρια', είδαμε 25-30 'γυναίκες' στις βιτρίνες, ίσως άξιζαν οι 2-3, οι υπόλοιπες ήταν χάλια μαύρα.
Αλλά και ο κόσμος της νύχτας ήταν επιθετικός. Σταμάτησα για μετρημένα 2 λεπτά και με αναμμένη τη μηχανή για να ρυθμίσω το GPS, σε δρόμο χωρίς κίνηση και πίσω απο άλλο σταθμευμένο ΙΧ. Ένοικος που έμπαινε στο σπίτι του 5 μέτρα μακρυά απ΄το αυτοκίνητό μου, ενώ είδε ότι μέσα ήταν 3 ενήλικες, ήρθε στο παράθυρο και μας είπε με έντονο ύφος να φύγουμε αμέσως γιατί απογορεύεται η στάθμευση. Μετά απο λίγο, άλλος που κρατούσε μπουκάλι μπύρας και ήταν εμφανώς 'πύραυλος' απο το ποτό και τα....λοιπά, βλέποντας ότι το αυτοκίνητο είχε πινακίδες Βελγίου, έκανε πως θα μας πετάξει το μπουκάλι στο αυτοκίνητο.
Τέσπα. Αυτά στο Αmsterdam, γιατί πηγαίνοντας στο εμπορικό κέντρο του Roermond, ζευγάρι ηλικίας 40 ετών, βλέποντας ότι περιμέναμε να παρκάρουμε στη θέση που θα άδειαζαν, κατέβηκε η κυρία απο το ΙΧ και μας έδωσε το πληρωμένο απο αυτούς εισιτήριο πάρκιν, με χαμόγελο και ευγένεια (3€ για όλη την ημέρα).Διόδια φαρμάκι στη Γαλλία. Για 430 χλμ στην ΕΟ πληρώσαμε 31€. Σε Βέλγιο - Ολλανδία δεν πληρώσαμε πουθενά .
Μ.Ο. τιμών αμόλυβδης : 1,63 στη Γαλλία - 1,66 στο Βέλγιο -1,71 στην Ολλανδία.
Με νορμάλ οδήγηση, το ολοκαίνουριο και απελπιστικά αργό Corsa 1,2 - για 1.550χλμ (τα 350χλμ σε πόλεις) που έκανα σε 7 ημέρες - χρειάστηκε 170€ με γεμίσματα στις παραπάνω τιμές και . -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Τέσπα. Αυτά στο Αmsterdam, γιατί πηγαίνοντας στο εμπορικό κέντρο του Roermond, ζευγάρι ηλικίας 40 ετών, βλέποντας ότι περιμέναμε να παρκάρουμε στη θέση που θα άδειαζαν, κατέβηκε η κυρία απο το ΙΧ και μας έδωσε το πληρωμένο απο αυτούς εισιτήριο πάρκιν, με χαμόγελο και ευγένεια (3€ για όλη την ημέρα).
Διόδια φαρμάκι στη Γαλλία. Για 430 χλμ στην ΕΟ πληρώσαμε 31€. Σε Βέλγιο - Ολλανδία δεν πληρώσαμε πουθενά .
Μ.Ο. τιμών αμόλυβδης : 1,63 στη Γαλλία - 1,66 στο Βέλγιο -1,71 στην Ολλανδία.
Με νορμάλ οδήγηση, το ολοκαίνουριο και απελπιστικά αργό Corsa 1,2 - για 1.550χλμ (τα 350χλμ σε πόλεις) που έκανα σε 7 ημέρες - χρειάστηκε 170€ με γεμίσματα στις παραπάνω τιμές και .-
χοντρο αυτο με το εισητηριο του παρκινγκ...το ξερει αυτη η κυρια τι ζημια προκαλει με αυτη τη συμπεριφορα? μερικοι χρηστες του φορουμ ευχαριστως θα τη φτυνανε στη μαπα και θα σπαζανε τον καρπο της...τ@ναπου ξεκ@λιαρα! ελα μωρη στον οασθ να το κανεις αυτο αν σου βαστα!
-
σε Βελγιο και Ολλανδια δε πληρωσες και πουθενα διοδια! δε κανουν συντηρηση το δρομο εκει οι εταιρειες?
-
κορσα 1.2?????? θα μπορουσες να αυτοκτονησεις με το να πετας στο κεφαλι σου ωριμα δαμασκηνα που ελεγαν και οι κορσικανοι στο αστεριξ...αλλα θυμαμαι και εναν αλλον που ειχε νοικιασει κορσα 1.2, ονομα και μη μοντ...
-
οι υπολοιπες εντυπωσεις για τα μπαζα, βυζια δε παιξανε, κατι για αεροκλωτσιες γραφεις, κρατητηριο με μαροκινους μαχαιροβγαλτες γιοκ, φωτο απο φωκιες που μυριζουν λουλουδια δε βλεπω...τζαμπα πηγες!
ευχομαι συντομα και αλλες περιηγησεις ανα τας ευρωπας!
-
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
-
χοντρο αυτο με το εισητηριο του παρκινγκ...το ξερει αυτη η κυρια τι ζημια προκαλει με αυτη τη συμπεριφορα? μερικοι χρηστες του φορουμ ευχαριστως θα τη φτυνανε στη μαπα και θα σπαζανε τον καρπο της...τ@ναπου ξεκ@λιαρα! ελα μωρη στον οασθ να το κανεις αυτο αν σου βαστα!
-
σε Βελγιο και Ολλανδια δε πληρωσες και πουθενα διοδια! δε κανουν συντηρηση το δρομο εκει οι εταιρειες?
-
κορσα 1.2?????? θα μπορουσες να αυτοκτονησεις με το να πετας στο κεφαλι σου ωριμα δαμασκηνα που ελεγαν και οι κορσικανοι στο αστεριξ...αλλα θυμαμαι και εναν αλλον που ειχε νοικιασει κορσα 1.2, ονομα και μη μοντ...
-
οι υπολοιπες εντυπωσεις για τα μπαζα, βυζια δε παιξανε, κατι για αεροκλωτσιες γραφεις, κρατητηριο με μαροκινους μαχαιροβγαλτες γιοκ, φωτο απο φωκιες που μυριζουν λουλουδια δε βλεπω...τζαμπα πηγες!
ευχομαι συντομα και αλλες περιηγησεις ανα τας ευρωπας!
Ευρωπαιοι κατα τα άλλα... σα δε ντρεπονται οι χωριάτες... δεν ειναι σαν και μας εδω τους Rich & Famous & ζωη να χουν οι κατασκευαστικές και τα λαμογια...
-
-
Δε θες να μαθεις τι πληρωνουν σε τελη κυκλοφοριας.
Αμστερνταμ το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρκαρεις στο transferum με 5€ και με μετρο να μπεις με μετρο τσαμπα στο κεντρο
Υ.γ. Αυτα μονο στην ελλαδα
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
- σε Βελγιο και Ολλανδια δε πληρωσες και πουθενα διοδια! δε κανουν συντηρηση το δρομο εκει οι εταιρειες?
Στο Βέλγιο η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ. Χειρότερα και απο Ελλάδα σε πολλά σημεία. Και για να μην συγχίζεσαι το σκέφτονται σοβαρά να βάλουν διόδια
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες