-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Καλησπερα στην παρεα παιδες...
Εφτασε η ωρα να δοκιμασω το πρωτο μου ταξιδι οδικως στην Ευρωπη, στη διαδρομη Αθηνα-Μοναχο...
Μηπως ειναι προτιμοτερο να πας αεροπορικως και να νοικιασεις απο Μοναχο;
Το ρωταω γιατι βλεπω οτι δεν σε ενδιαφερει τιποτα στη διαδρομη, μονο στον προορισμο σου. Πολλη κουραση, κινδυνος για βλαβες-απροοπτα, φθορα του αυτοκινητου και το κοστος δεν πρεπει να εχει πολυ μεγαλη διαφορα.
Ξενοδοχεια με παρκινγκ στο Βελιγραδι απο booking.com θα βρεις ευκολα και φτηνα.+1
Ή έστω μέσω Μιλάνο.
Φτάνεις Μιλάνο και νοικιάζεις από εκεί.
Περισσότερα νομίζω θα σου βγει σε βενζίνες με το αυτοκίνητό σου, συν φθορές σε λάστιχα, αυτοκίνητο κλπ. Βάλε ότι υπάρχει και ο κίνδυνος κλοπής ή ατυχήματος.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις , θα επανέλθω με τις εμπειρίες μου!
-
διευκρινιστε καποιος αν βουλγαρια-ρουμανια βαζουν σφραγιδες σεγκεν στους εκτος ΕΕ ή ακομα ειναι εκτος...στο γουικι βλεπω οτι δεν ειναι
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
διευκρινιστε καποιος αν βουλγαρια-ρουμανια βαζουν σφραγιδες σεγκεν στους εκτος ΕΕ ή ακομα ειναι εκτος...στο γουικι βλεπω οτι δεν ειναιΑν εννοεις για καποιον που ταξιδευει μεσα απο Βουλγαρια-Ρουμανια. Ναι, σφραγιζουν διαβατηρια.
-
το θεμα ειναι τι σφραγιδα βαζουν! με ενδιαφερει η σενγκεν, πχ βλεπω οτι η ουγγαρια ειναι απο το 2008 ετσι ενω η βουλγαρια και η ρουμανια δεν εχουν εγκριθει ακομα...
-
Ο χρήστης kouvanos έγραψε:
Και για επιστροφη σκεφτομαι το αναποδο, Μοναχο-Ζαγκρεμπ 1η μερα, διανυκτερευση και απο εκει Ζαγκρεμπ-Αθηνα, θα ναι βεβαια κανα 13ωρο, αλλα τελευταια μερα δεν με ενοχλει...
Βασικες ερωτησεις: Στα βενζιναδικα Σερβιας-Κροατιας δεχονται ευρω ??? στα διοδια αντιστοιχα ??? Επισης, τι κοστος εχει και αν υπαρχει βινιετα για Κροατια, Σλοβενια ??? (για Αυστρια ξερω, 7,9 ευρω η 10ημερη)
Αυτα, ελπιζω να μη σας κουρασα, ευχαριστω εκ των προτερων !!!!!!!!!!
Απαντησεις: Ναι και ναι συμπεριλαβανομενων και των 3 διοδιων στα Σκόπια. Η Κροατία εχει διόδια δεν εχει βινιετα. Τιμες δε θυμαμαι, ΑΛΛΑ εξετασες τη διαδρομη απο Ουγγαρία; Αν θυμαμαι καλά η Ουγγαρέζικη βινιετα ειναι πολυ φτηνότερη απο τη σλοβενικη (ΑΝ μπεις στον κοπο να την παρεις ) και της Αυστριας θα την πληρωσεις ουτως ή αλλως, ασε που απο τη διαδρομη που θα κανεις νομιζω οτι θα πληρωσεις ΚΑΙ διοδια στην Αυστρια.
Για την επιστροφη εχω κανει Γκρατς - Θεσσαλονικη μονορουφι και μαλιστα εφυγα μετα τις 12.30 το μεσημερι και ημουν 1 στο σπιτι μου. Αναχωρηση 9 τοπικη απο Ζαγκρεμπ εισαι στις 7 δικια μας στην Ελλαδα (το πολυ) και απο κει ξερεις φανταζομαι
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Καλησπερα στην παρεα παιδες...
Εφτασε η ωρα να δοκιμασω το πρωτο μου ταξιδι οδικως στην Ευρωπη, στη διαδρομη Αθηνα-Μοναχο...Μηπως ειναι προτιμοτερο να πας αεροπορικως και να νοικιασεις απο Μοναχο;
+1 (εκτός κι αν σκοπεύεις να κατέβεις/ανέβεις φορτωμένος και δεν επαρκούν τα κιλά του αεροπλάνου)
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το θεμα ειναι τι σφραγιδα βαζουν! με ενδιαφερει η σενγκεν, πχ βλεπω οτι η ουγγαρια ειναι απο το 2008 ετσι ενω η βουλγαρια και η ρουμανια δεν εχουν εγκριθει ακομα...Σενγκεν σφραγιδες εισοδου και εξοδου ειναι αυτες οι τετραγωνες που εχουν τα αστερακια της ευρωπαικης ενωσης, σωστα? Αν ειναι αυτες, τοτε βαζουν (και μου εξαφανιζουν τις σελιδες στο διαβατηριο )
-
Παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις...
Βασικα οι 2 πρωτοι φιλοι το καταλαβαν...Πηγα το καλοκαιρι αεροπορικως στο Μοναχο, και με βαση αυτο και νοικιαρικο αμαξι εκανα τις προαναφερθεισες διαδρομες...ναι οντως, στη διαδρομη για Βαλκανια δεν με ενδιαφερει κατι, απλα εκανα μια απλη πραξη υπολογισμου: για 2 ατομα τα εισητηρια πηγαινε-ελα Αθηνα-Μοναχο κατω απο 500 ευρω δεν βρισκω ποτε και για κανενα λογο....
Αντιθετα με 500 ευρω σε βενζινες κανω 4000-4500 χλμ....Ναι, ΟΚ, χανω 1 μερα πηγαινε-ελα, αλλα στην πολυημερη διαδρομη που εχω σχεδιασει, δεν με νοιαζει και τοσο....
-
Ο χρήστης kouvanos έγραψε:
... μια απλη πραξη υπολογισμου: για 2 ατομα τα εισητηρια πηγαινε-ελα Αθηνα-Μοναχο κατω απο 500 ευρω δεν βρισκω ποτε και για κανενα λογο....
Αντιθετα με 500 ευρω σε βενζινες κανω 4000-4500 χλμ....Ναι, ΟΚ, χανω 1 μερα πηγαινε-ελα, αλλα στην πολυημερη διαδρομη που εχω σχεδιασει, δεν με νοιαζει και τοσο....Ξαναμέτρα τα πιο καλά, πολύ απλή η πράξη ποιυ έκανες! Και για τα εισιτήρια και για τα έξοδα αυτοκινήτου.
Εκτός από βενζίνη βάλε διόδια, βινιέτες και ποσοστό λαδιών/σέρβις. Προσθέτεις και τυχόν ρίσκα, άλλο είναι να οδηγάς Γερμανία και άλλο πρώην Γιουγκοσλαβία. Προσθέτεις και το ξενοδοχείο στη διαδρομή που δεν θα το πλήρωνες με το αεροπλάνο, είναι αναγκαστική διαμονή και όχι διακοπές όπως το ξενοδοχείο στο Μόναχο. Και με το αεροπλάνο είσαι ξεκούραστος ενώ μετά από ώρες οδήγησης όχι και μπορεί να είσαι κακόκεφος.
Καλή τύχη. -
Οι βενζίνες είναι πρακτικά περί το 50% του κόστους κίνησης και χρήσης ενός ΙΧ σε ανάλυση life cost. Είναι πολύ απλουστευτικό, και φυσικά χοντροειδές λάθος, να θεωρήσει κανείς ότι τα έξοδα σταματούν εκεί.
-
επισης, αν θελεις να πας πχ στο Μοναχο και οι τιμες των εισητηριων ειναι υψηλες, μπορεις να βρεις καποιον προορισμο στα 200 χιλιομετρα με πολυ φτηνοτερα εισητηρια με καποια φτηνη εταιρια (easyjet, ryanair, germanwings).
Τα 200+ χιλιομετρα ειναι 'τιποτα' στη Γερμανια και τα αυτοκινητα τα νοικιαζουν πολυ φτηνα
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Προσθέτεις και τυχόν ρίσκα, άλλο είναι να οδηγάς Γερμανία και άλλο πρώην Γιουγκοσλαβία.Αυτο που το στηριζεις;
-
Γιατί σου φαίνεται περίεργο, συγκρίνεις δρομους καισυμπεριφορα οδηγωνσρη Γερμανία και στη Γιουγκοσλαβία?
-
Αν μιλαμε για καποιον διερχομενο που θα παρει τον Ε75 δε βλεπω διαφορες, αν εξαιρεσεις την Κλισουρα (η πρωτη ώρα στη Σερβια). Στην πρωην Γιουγκοσλαβία εχει και πολυ λιγότερη κινηση
-
Και το κομμάτι πριν την Ουγγαρία και το πέρασμα μέσα απ το Βελιγράδι
In any case αυτο που είπε ο ονυχας το βρίσκω σωστό, προφανως δεν είναι αποτρεπτικος παράγοντας για κάποιον που οδηγαει, σίγουρα άλλος το λογαριάζει περισσότερο κι άλλος λιγότερο.
Εμένα πχ περισσότερο με απασχολεί ο κίνδυνος γραψιματος για ταχύτητα σε σκοπια και Σερβία
-
Επιστροφή στην έδρα.
Πουθενά δεν αντιμετώπισα οποιοδήποτε πρόβλημα, τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο απ' ότι φανταζόμουν. Αλλά το νερό που έφαγα σήμερα καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής από το Dover στο σπίτι, νομίζω πως δεν το έχω ξαναφάει ποτέ.
-
Δευτέρα και Τρίτη που έχουν απεργία τα τελωνεία δλδ δεν θα μπορεί να ταξιδέψει κάποιος με το αυτοκίνητο του σε γειτονική χώρα? Θα μπορεί να περάσει τα σύνορα ομως πεζός?
-
γειά σας.
Σκέφτομαι απο βδομάδα να πάρω το αμάξι και να πάω Βελιγράδι.
Με απασχολεί όμως η διαδρομή ή μάλλον αυτά που διαβάζω online για διάφορα μπλόκα μέχρι να φτάσει κανείς Βελιγράδι (πχ στα Σκόπια) και λειτουργούν ανασταλτικά.
Είναι ασφαλής η διαδρομή ή θα καταλήξω πίσω απο κανένα κάγκελο ή στα θυμαράκια;
Σαν οδηγός σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω ή να λάβω υπ'όψην;
Συμβουλές απο όσους την έχουν κάνει πρόσφατα την διαδρομή θα τις εκτιμούσα πολύ! -
αν τηρείς τα ορια θα είσαι ΟΚ
Δεν ειναι επικυνδυνα τα πραματα, αυτα ειναι αστικός μυθος που διαδιδεται απο στομα σε στομα, και κυριως απο ατομα που ΔΕΝ εχουν κανει τη διαδρομη, αλλα 'ακουσαν', 'τους είπαν', 'διάβασαν'
αν διαβασεις και λιγες σελιδες πιο πισω στο θεμα αυτο θα μαθεις περισσότερα...
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες