-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Siggnomi gia ta greeklish alla grafo apo monaxo.. Pragmatika exo ginei i po898tana tou ka8e europaiou skatompatsou.. kai mono pou vlepoun ellinikes pinakides me stamatane.. eimai 5 meres edw kai mou exoun kanei idi 4 psaxtikes kai enan elegho Osoi einai mikris ilikias kai de fainontai gia sovaroi oikogeneiarxes kai theloun na taxidepsoun me elliniko autokinito europi as to xanaskeftoun
Αν δεν έχεις κάνει καμία παρανομία γιατί να φοβάσαι;
Μεταξύ μας, εγώ δεν θα άφηνα αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες να μπει καν στην χώρα αλλά τέσπα..
metaxi mas, metaxas
come again?
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Μέσα στο Μόναχο σε σταμάτησαν; Περίεργα πράγματα.Oxi mesa, stin autobahn pigainontas gia monaxo.. Otan leo eimai 5 meres edo den ennoo mono germania, alla episis elvetia kai ollandia..
-
γκαντέμης είσαι
έχεις κανα καγκουράμαξο ρε?
τα τελευταία 4 χρόνια κυκλοφορώ οδικώς σε όλη την ευρώπη, με παλιές πινακίδες, και γενικά με σταματάνε λόγο του περίεργου (δεν έχει το διακριτικό GR πάνω και κολάνε), αλλά όχι τραγικα πράγματα (εκτός από ελβετία)
τεσπα, δεν είναι θέμα να σε αποκαρδιώνει, για όνομα δλδ
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Siggnomi gia ta greeklish alla grafo apo monaxo.. Pragmatika exo ginei i po898tana tou ka8e europaiou skatompatsou.. kai mono pou vlepoun ellinikes pinakides me stamatane.. eimai 5 meres edw kai mou exoun kanei idi 4 psaxtikes kai enan elegho Osoi einai mikris ilikias kai de fainontai gia sovaroi oikogeneiarxes kai theloun na taxidepsoun me elliniko autokinito europi as to xanaskeftounΠρεπει να παρεις Μερκ για τα ταξιδια , δεν θα σε σταματαει κανεις
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Siggnomi gia ta greeklish alla grafo apo monaxo.. Pragmatika exo ginei i po898tana tou ka8e europaiou skatompatsou.. kai mono pou vlepoun ellinikes pinakides me stamatane.. eimai 5 meres edw kai mou exoun kanei idi 4 psaxtikes kai enan elegho Osoi einai mikris ilikias kai de fainontai gia sovaroi oikogeneiarxes kai theloun na taxidepsoun me elliniko autokinito europi as to xanaskeftoun
Πρεπει να παρεις Μερκ για τα ταξιδια , δεν θα σε σταματαει κανεις
xaxa, αναλογα που πας.
στην Αλβανια πχ, ΜΟΝΟ μερκ σταματανε
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Πρεπει να παρεις Μερκ για τα ταξιδια , δεν θα σε σταματαει κανεις
xaxa, αναλογα που πας.
στην Αλβανια πχ, ΜΟΝΟ μερκ σταματανε
Τι δουλεια να εχει κανεις εκει πανω???
-
Me ena scenic eimai, me palies pinakides.. Edo me stamatisane kai asfalites me bmw touring ti na leme tora Aurio pou 8a kateu8in8o pros italia pantos tha eimai mes sto aghos.. Kai mou trone toulaxiston ena 40alepto ka8e fora.. Xerei kapoios an exei sinoriako elegho stin autobahn apo monaxo insbruck, kai apo austria-italia?
-
Αν θυμαμαι καλα, μονο απο τα ΜΝΜ στο κινητο καταλαβαίνεις οτι αλλάζεις χωρα
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Me ena scenic eimai, me palies pinakides.. Edo me stamatisane kai asfalites me bmw touring ti na leme tora Aurio pou 8a kateu8in8o pros italia pantos tha eimai mes sto aghos.. Kai mou trone toulaxiston ena 40alepto ka8e fora.. Xerei kapoios an exei sinoriako elegho stin autobahn apo monaxo insbruck, kai apo austria-italia?καλα για αυτο με ασφαλιτικα μην τρελαίνεσαι γιατι μιας κ εχουν καταργηθεί οι συνοριακοί σταθμοί π.χ με την Αυστρια εχουν σταθερά κάποια ασφαλιτικα που ειναι σε εκείνο το σημειο κ σταματάνε ολοι την ωρα κάποιον για έλεγχο!
Προσφατα θυμάμαι στο τελευταίο πρατήριο πριν την Αυστρία να ειναι σταματημένοι καμια 2-3 λεπτα κ τσουπ βγήκαν στη Autobahn για να ελέγξουν κάποιον!
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Xerei kapoios an exei sinoriako elegho stin autobahn apo monaxo insbruck, kai apo austria-italia?Συνοριακό έλεγχο δεν έχει , αλλά στην Αυστρία με την είσοδο πληρώνεις 8 ευρώ.
Για να μπείς Ιταλία επίσης δεν έχει έλεγχο, ενώ για να πάς απο Brennero στην Ανκόνα, θέλεις περίπου 38 ευρώ διόδια. -
Έχει δοκιμάσει κανείς το Αθήνα-Γενεύη οδικώς; Οποιαδήποτε tips, οδηγίες, διαμονή (πόσες στάσεις χρειάζονται;), γενικώς δρομολόγηση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα..
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Me ena scenic eimai, me palies pinakides.. Edo me stamatisane kai asfalites me bmw touring ti na leme tora Aurio pou 8a kateu8in8o pros italia pantos tha eimai mes sto aghos.. Kai mou trone toulaxiston ena 40alepto ka8e fora.. Xerei kapoios an exei sinoriako elegho stin autobahn apo monaxo insbruck, kai apo austria-italia?δυνητικά σε κάθε σύνορα μπορείς να πετύχεις έλεγχο απλά δεν είναι ο κανόνας. Το ότι καταργήθηκαν τα σύνορα δε σημαίνει ότι σταμάτησαν οι έλεγχοι, μην τρελαθούμε.
Με έχουν σταματήσει μεταξύ Ολλανδίας Βελγίου αρκετές φορες, και αυτές οι χώρες δεν ποτε σύνορα. Μη χαλάς τι ζαχαρένια σου
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς το Αθήνα-Γενεύη οδικώς; Οποιαδήποτε tips, οδηγίες, διαμονή (πόσες στάσεις χρειάζονται;), γενικώς δρομολόγηση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα..Για μια γενική ιδέα ==> viewtopic.php?f=5&t=21081&start=1290#p2024607.
Ειδικότερα για Ancona -Geneva:
Σε 3 ώρες το πολύ, απο Ancona είσαι στη Bologna και μένεις εδώ
Προσοχή, είναι σημαντικές οι διαφορές τιμής στα ξενοδοχεία, ανάλογα την ημερομηνία. Ψάξε έγκαιρα, αλλά και αλλού.Tην άλλη ημέρα σε 3 ώρες είσαι Milano για μια 3ωρη στάση (12:00-15:00) και το απόγευμα μετά τις 18:00 είσαι Γενεύη.
Απο Αncona κατευθείαν Milano κάνεις 5 ώρες και κάτι, άρα στις 19:00 είσαι εκεί και μένεις εδώ , οπότε το άλλο πρωί χαζεύεις την πόλη και το μεσημέρι (14:00) φεύγεις και 18:00 είσαι Γενεύη.
Η Ζυρίχη όμως, έχουμε ξαναγράψει , είναι καλύτερη.Αυτή είναι η δρομολόγηση , οπότε πράττεις ανάλογα.
Βενζίνη πήγαινε -έλα υπολόγισε 230€ και διόδια 90€ (χωρίς την μετακίνηση εντός Ελλάδος προς Πάτρα).
Επίσης, στην Ελβετία υπάρχει βινιέτα, περίπου 35 €. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς το Αθήνα-Γενεύη οδικώς; Οποιαδήποτε tips, οδηγίες, διαμονή (πόσες στάσεις χρειάζονται;), γενικώς δρομολόγηση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα..
Για μια γενική ιδέα ==> viewtopic.php?f=5&t=21081&start=1290#p2024607.
Ειδικότερα για Ancona -Geneva:
Σε 3 ώρες το πολύ, απο Ancona είσαι στη Bologna και μένεις εδώ
Προσοχή, είναι σημαντικές οι διαφορές τιμής στα ξενοδοχεία, ανάλογα την ημερομηνία. Ψάξε έγκαιρα, αλλά και αλλού.Tην άλλη ημέρα σε 3 ώρες είσαι Milano για μια 3ωρη στάση (12:00-15:00) και το απόγευμα μετά τις 18:00 είσαι Γενεύη.
Απο Αncona κατευθείαν Milano κάνεις 5 ώρες και κάτι, άρα στις 19:00 είσαι εκεί και μένεις εδώ , οπότε το άλλο πρωί χαζεύεις την πόλη και το μεσημέρι (14:00) φεύγεις και 18:00 είσαι Γενεύη.
Η Ζυρίχη όμως, έχουμε ξαναγράψει , είναι καλύτερη.Αυτή είναι η δρομολόγηση , οπότε πράττεις ανάλογα.
Βενζίνη πήγαινε -έλα υπολόγισε 230€ και διόδια 90€ (χωρίς την μετακίνηση εντός Ελλάδος προς Πάτρα).
Επίσης, στην Ελβετία υπάρχει βινιέτα, περίπου 35 €.Πω ευχαριστώ, έγινες ο ήρωάς μου
Το ξέρω ότι η Ζυρίχη είναι κλάσεις ανώτερη, και ότι στη Γενεύη γενικώς δεν υπάρχει αξιόλογη 'ζωή'. Έλα όμως που δεν είναι επιλογή μου η πόλη καθώς δεν πάω για παραθερισμό αλλά για δουλειά. Περιμένω να δω αν θα με ικανοποιήσει το τελικό contract για να αποφασίσω αν θα πάω τελικά, και σκέφτομαι η διαδρομή να γίνει οδικώς γιατί πηγαίνοντας με το αυτοκίνητο θα γλιτώσω την αποστολή της πραμάτειας μου με μεταφορική (αν και το αεροπλάνο βγάζει ουσιαστικά μέσα στην πόλη κ είναι μεγάλο το δίλημμα...)
Έχω ήδη αρχίσει πάντως να το μελετάω με λεπτομέρεια το θέμα, οπότε με βοήθησες τρομερά.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς το Αθήνα-Γενεύη οδικώς; Οποιαδήποτε tips, οδηγίες, διαμονή (πόσες στάσεις χρειάζονται;), γενικώς δρομολόγηση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα..Εχω κανει Γενευη - Ανκονα χωρις σταση (εκτος βενζινης) με παιδια και επιστροφη μονος χωρις προβλημα (μπορει να φταει οτι εχω και αμαξαρα , ναι, ακομα το ιδιο εχω).
Αμα ερθεις με αεροπλανο και ξερεις που θες να πας με τραινο/τραμ εκει που παιρνεις βαλιτσες στο αεροδρομιο εχει δωρεαν εισιτηριο, ολα τα τραινα σταματανε στον σταθμο τηε γενευης που ειναι 6.5 λεπτα με το τραινο, το οπιο φευγει καθε 10-15 λεπτα
προτιμω την Γενευη απο τη Ζυριχη
-
Τι αμαξι αν επιτρεπεται?
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Εχω κανει Γενευη - Ανκονα χωρις σταση (εκτος βενζινης) με παιδια και επιστροφη μονος χωρις προβλημα (μπορει να φταει οτι εχω και αμαξαρα , ναι, ακομα το ιδιο εχω).
Αμα ερθεις με αεροπλανο και ξερεις που θες να πας με τραινο/τραμ εκει που παιρνεις βαλιτσες στο αεροδρομιο εχει δωρεαν εισιτηριο, ολα τα τραινα σταματανε στον σταθμο τηε γενευης που ειναι 6.5 λεπτα με το τραινο, το οπιο φευγει καθε 10-15 λεπτα
προτιμω την Γενευη απο τη Ζυριχη
+1 σε όλα
-
Έχω μείνει ζυρίχη γύρω στο 10ημερο συνολικά σε 3 επισκέψεις. Απλά έχω περάσει απο γενεύη αλλά θα θελα να ακούσω γιατί σας αρέσει περισσότερο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έχω μείνει ζυρίχη γύρω στο 10ημερο συνολικά σε 3 επισκέψεις. Απλά έχω περάσει απο γενεύη αλλά θα θελα να ακούσω γιατί σας αρέσει περισσότεροH Zυριχη ειναι πιο αυστηρη στην καθημερινοτητα (ολα τα γερμανοφωνα καντονια), η γενευη ειναι πιο ελαστικη, συμφωνα με τα ελβετικα δεδομενα παντα
Επισης αμα δεν ξερεις γερμανικα πρεπεις να τα μαθεις πριν μαθεις ελβετογερμανικα, αμα μενεις Ζυριχη.
Edit: Γι αυτο προτιμω τη γενευη, ειναι λιγο πιο relaxed χωρις να ειναι Μασσαλια, δεν ειναι και Μονακο ομως
-
Μου απαντάς στο γιατί σου αρέσει η Γενεύη περισσότερο γιατί δεν σε κατάλαβα
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες