-
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον επαγγελματία οδηγό ή όποιον έχει γνώση του θέματος, αν είναι ασφαλές να ταξιδέψεις στην Ευρώπη μέσω της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Σκέφτομαι να κάνω τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη με αυτοκίνητο και με απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα.
Ευχαριστώ. -
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον επαγγελματία οδηγό ή όποιον έχει γνώση του θέματος, αν είναι ασφαλές να ταξιδέψεις στην Ευρώπη μέσω της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Σκέφτομαι να κάνω τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη με αυτοκίνητο και με απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα.
Ευχαριστώ. -
Ευχαριστώ. -
Αυτές τις μέρες το σκεφτόμουν κι εγώ.
Δυστυχώς δεν έχω κάποια πληροφορία να σου δώσω, καθώς είμαι στο ψάξιμο.Α, μια ερώτηση ακόμα: Στους χρόνους του ταξιδιού, πόσες ώρες είναι οι καθυστερήσεις στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, Σκοπίων-Σερβίας, Σερβίας-Ουγγαρίας;
-
Πολύ σωστή και η ερώτηση για τις καθυστερήσεις.
Μάλλον οι μόνοι που μπορούν να μας βοηθήσουν είναι οι επαγγελματίες οδηγοί που ταξιδεύουν συχνά προς Ευρώπη. Που να τους βρούμε όμως? -
Γειά σας,
Στο πολύ παρελθόν, 1985, όταν η Γιουγκοσλαβία ήταν ενιαία, την διέσχισα ...κατά μήκος και στο πήγαινε και στο έλα.
Δεν έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και νομίζω ότι τότε τα πράγματα, ίσως, ήταν καλύτερα από τώρα στο θέμα ασφάλεια.
Όλες τις άλλες φορές χρησιμοποίησα ...την Αδριατική!!
Μπορεί να κοστίζει περισσότερο σε χρόνο και σε χρήμα, είναι όμως ασύγκριτα καλύτερο σε άνεση και προ πάντων ποιότητα.
Θα πρότεινα να εξετάσετε και αυτή την εκδοχή.Φιλικά
Μάξιμος
-
Ευχαρίστως να την εξετάσουμε, αλλά όταν μια εσωτερική τρίκλινη καμπίνα έχει 350 ευρώ το άτομο, ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται κατά περισσότερα από 1000 ευρώ για τα 3 άτομα που θα ταξιδέψουμε. Υπάρχουν και οι θέσεις αεροπορικού τύπου ή το κατάστρωμα, αλλά μιλάμε για 24ωρο ταξίδι.
Φυσικά υπάρχει και η εκδοχή του αεροπλάνου μέχρι κάπου στην Ευρώπη (γιατί όχι Βιέννη!) και ενοικίαση αυτοκινήτου ή διαδρομές με το τρένο.
Πολλές εναλλακτικές και πολλή σκέψη...
-
350 ευρω το ατομο η καμπινα?????????
-
Ήθελα πολύ να κάνω τη διαδρομή οδικώς αλλά είναι περισσότερα τα λεφτά και κινδυνεύεις να σου κλέψουν το αυτοκίνητο. Μου έχουν πει ότι είναι πολύ πιο ήσυχα τώρα (από πριν μερικά χρόνια) αλλά ακόμη δεν είναι καλά. Επίσης ο δρόμος έχει φτιαχτεί μέχρι το Βελιγράδι και δεν είναι πλέον βομβαρδισμένος - σκεπασμένος αλλά δεν είναι στρωτός αυτοκινητόδρομος. Από Ιταλία είναι πανάκριβα.
Το φθηνότερο:
Θεσσαλονίκη - Μόναχο €180 αεροπορικώς (εκεί βολεύει εμένα) και μετά νοικιάζεις αυτοκίνητο με €300/βδομάδα από το αεροδρόμιο ή φθηνότερα μέσα από το Μόναχο http://www.e-sixt.de -
Ρε παιδιά δεν λέμε να διανυκτερεύσεις μέσα στα εδάφη αυτά. Λέμε να τα περάσεις 'σερί'. Κι' αυτό επικίνδυνο είναι?
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Ευχαρίστως να την εξετάσουμε, αλλά όταν μια εσωτερική τρίκλινη καμπίνα έχει 350 ευρώ το άτομο, ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται κατά περισσότερα από 1000 ευρώ για τα 3 άτομα που θα ταξιδέψουμε.Κάπου πρέπει να κάνεις λάθος. Μήπως είναι 350 ευρώ και για τους τρεις; Πάτρα - Ανκόνα είναι κάπου 100 ευρώ το άτομο με καμπίνα.
-
Γειά σας,
Το 1985 που την πέρασα οδικά κατά μήκος και μάλιστα με τροχόσπιτο, από Βελιγράδι-Σουμπότιτσα-Ζέγκεντ και μετά Βουδαπέστη - Βιέννη και επιστροφή από Λουμπλιάνα-Ζάγκρεμπ, σε ένα parking που σταμάτησα ...έχασα το τάσι του τροχόσπιτου από την μεριά που δεν ελέγχαμε...!! (είχε το σήμα της Tabbert!!).
Επίσης, είχε φοβερή αστυνόμευση από τροχαίους που έγραφαν τους ξένους για το παραμικρό, και πλήρωνες επιτόπου (ή έδινες κονιάκ Metaxa !!, είχα δύο μαζί μου, αλλά δεν χρειάστηκε, όπως ο φίλος από την παρέα μας, που έδωσε και καφέ...!!!).
Βέβαια δεν ξέρω και ούτε θέλησα να μάθω, αν ισχύουν ακόμη.
Από τότε, ενισχύω σταθερά την ...κρητική ακτοπλοϊα της Αδριατικής, με το ανάλογο κόστος και ...ησύχασα!Φιλικά
Μάξιμος
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Κάπου πρέπει να κάνεις λάθος. Μήπως είναι 350 ευρώ και για τους τρεις; Πάτρα - Ανκόνα είναι κάπου 100 ευρώ το άτομο με καμπίνα.Δυστυχώς στην υψηλή περίοδο είναι τόσο πολύ. Υπάρχουν διάφορες προσφορές, αν κλείσεις το εισιτήριο νωρίτερα, αν κλείσεις οικογενειακό κτλ, αλλά το πολύ πολύ να κατεβάσουν το κόστος περίπου 20-30%.
-
Minoan kai anek με κλειστα τα ματια!!Εγω το βλεπω σα κρουαζιερα...Εχει και πλακα ,ειδικα το βραδυ στο club τρελο γελιο.Οι τιμες των εισητηριων ειναι παντως ακριβες.Για τη Γιουγκοσλαβια δε ξερω ,δε το εχω τολμησει ποτε και ουτε προκειται.Βεβαια υπαρχουν και πολλοι μυθοι που εχουν δημιουργηθει και τους εχω ακουσει κατα καιρους.Οπως αυτος που λεει οτι ο ενας γνωστος του κουμπαρου του περιπτερα,βρηκε το αμαξι πανω σε ξυλα με τα ζαντολαστιχα να λειπουν...
-
Εαν δεν απαγορεύεται να βάζουμε link από άλλα φορα ...
http://www.bloka.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1491
εδω ίσως βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για διαδρομές μέσω βαλκανίων.εαν δεν επιτρέπεται...
-
γεια χαρα.πριν 4 μερες ταξιδεψα μεσω της πρωην γιουγκοσλαβιας για γερμανια,οπου και βρισκομαι τωρα λογω ειδικοτητας.στις διακοπες του πανεπιστημιου ειχα κανει αρκετες φορες τη διαδρομη με νταλικα επικαθημενη σαν οδηγος.επειδη εχουμε εταιρεια μεταφορων εκανα τα τελευταια χρονια καμποσα δρομολογια.
δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα να.ο δρομος στο μεγαλυτερο μερος ειναι καλος,με εξαιρεση τη περιοχη της κλεισουρας οπου ειναι λιγο στενα.μεγαλη προσοχη στα ορια ταχυτητας και στα σκοπια και στη σερβια.το 60 σημαινει 60 και οχι 65.αλλιως σε σταματανε.οπως και το 70 και το 80.
επισης λιγο προσοχη θελει στο βελιγραδι για να μην παρεις λαθος δρομο,εφοσων πας για βουδαπεστη.
με τη κουρσα εφευγα πρωι απο κατερινη,γυρω στις 9 και κατα τις 8 το βραδυ ημουν βουδαπεστη.11 ωρες δηλαδη με νορμαλ ταχυτητα.
στα συνορα δεν υπαρχει καμια καθυστερηση για τα κουρσακια,σε αντιθεση με τα φορτηγα οπου μου εχει τυχει να περιμενω και 6 ωρες.διαβατηριο δειχνεις και φευγεις.
αν εχεις καποια συγκεκριμενη ερωτηση ρωτα. -
αυτο που ξεχασα.στα συνορα με τα σκοπια κανε 10 ευρω συναλλαγμα για τα σκοπιανικα διοδια και μετα στα σερβικα συνορα χαλασε 20 ευρω σε δηναρια για τα σερβικα διοδια.και βεβαια αλλα 30 με 40 ευρω σε δηναρια για βενζινη.τα βενζιναδικα ειναι υπερσυγρονα,αλλα αν πας να πληρωσεις με ευρω θα σε γδαρουν.
-
Σας ευχαριστώ όλους σας για τις πληροφορίες!
Οι προσωπικές γνώμες είναι πολύτιμες, καθώς με τις φήμες ακούς το ένα και το άλλο και δεν ξέρεις τι ισχύει... -
Δηλαδή κι επί ενωμένης Γιουγκοσλαβίας τα πράγματα δεν ήταν και πολύ καλύτερα. Εκπλήσσομαι που το διαβάζω...
-
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
Δηλαδή κι επί ενωμένης Γιουγκοσλαβίας τα πράγματα δεν ήταν και πολύ καλύτερα. Εκπλήσσομαι που το διαβάζω...ατομο που το ειχε κανει 2-3 φορες παλια ειχε πει οτι ηταν καλυτερα να μη σταματησεις πουθενα μεσα στη γιουγκοσλαβια...
δε ξερω πως ειναι τωρα...
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες