-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λοιπόν για τις διακοπές των Χριστουγέννων προορίζω σούπερ ταξιδάκι σε Ιταλία και Γαλλία, στα πρότυπα του τρίφτη...
Το βασικό πλάνο είναι καράβι από Πάτρα-Ανκόνα, νοικιασμένη C6 και τελικός προορισμός a Paris. Επιστροφή αεροπορικώς. Ενδιάμεσοι σταθμοί Μαρανέλλο, Φλωρεντία, Βενετία, Μιλάνο, λίμνες Κόμο-Λουγκάνο και για Γαλλία βλέπουμε. Διανυκτερεύσεις όπου χρειαστεί, περίπου 350 με 400 χλμ την ημέρα, κυρίως από δευτερεύον οδικό δίκτυο κι όχι από αυτοκινητοδρόμους.
Ακούω προτάσεις-παρατηρήσεις κτλ. ψπαχνω να δω τοπικό χρώμα, πχ χωριά στην Ιταλία, ίσως Τοσκάνη κτλ.
Εγω θα πω μονο να περασεις καλα!!
δε παει τριπολη το παιδι
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Λοιπόν για τις διακοπές των Χριστουγέννων προορίζω σούπερ ταξιδάκι σε Ιταλία και Γαλλία, στα πρότυπα του τρίφτη...
Το βασικό πλάνο είναι καράβι από Πάτρα-Ανκόνα, νοικιασμένη C6 και τελικός προορισμός a Paris. Επιστροφή αεροπορικώς. Ενδιάμεσοι σταθμοί Μαρανέλλο, Φλωρεντία, Βενετία, Μιλάνο, λίμνες Κόμο-Λουγκάνο και για Γαλλία βλέπουμε. Διανυκτερεύσεις όπου χρειαστεί, περίπου 350 με 400 χλμ την ημέρα, κυρίως από δευτερεύον οδικό δίκτυο κι όχι από αυτοκινητοδρόμους.
Ακούω προτάσεις-παρατηρήσεις κτλ. ψπαχνω να δω τοπικό χρώμα, πχ χωριά στην Ιταλία, ίσως Τοσκάνη κτλ.
δε παει τριπολη το παιδι
Ζηλευεις;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
δε παει τριπολη το παιδι
Ζηλευεις;
μη το κανεις chat
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Μια παρατήρηση: το αυτοκίνητο θα το νοικιάσεις στην Ιταλία και θα το επιστρέψεις στη Γαλλία; Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, θα σου κοστίσει πολύ ακριβά, καθώς η rent a car πρέπει να γυρίσει το ιταλικό αυτοκίνητο στην Ιταλία. Πήγαινε όπου θέλεις, αλλά να επιστρέψεις σε ιταλικό έδαφος το αυτοκίνητο για λόγους κόστους. Ψάξε το λίγο
To ψάχνω αυτό που λες. Αν οι μέρες βγαίνουν, θα επιστρέψουμε από Μονπελιέ, Νίκαια και πάλι Ιταλία.
Μέρες υπάρχουν (15), επομένως πρέπει να τσεκάρω το οικονομικό...Όσο να ναι απαιτεί μεγάλο μπάτζετ.... όσον αφορά τις διαδρομές, έχω αρχίσει και χαράσσω ημερήσιες διαδρομές στο google maps. Επιλέγω επαρχιακές διαδρομές, οι οποίες όμως να χουν συχνή επικοινωνία με αυτοκινητόδρομους, ώστε σε περίπτωση που δε βγαίνω χρονικά, να επιλέξω αυτοκινητόδρομο. Κατά μέσο όρο συνδυάζω διαδρομές ~ 300 ως 400 χλμ. Θέλει ψάξιμο!
-
Έτσι, πολύ ωραία. Βλέπω με πολλή χαρά ότι οι συμφορουμίτες σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό δοκιμάζουν ταξιδάκια στα πέριξ του εξωτερικού. Όσοι δεν το κάνατε, αρχίστε! Δεν είναι τίποτε, μη φοβάστε, οι άνθρωποι είναι ίδιοι παντού, δεν δαγκώνουν.
Κοινές οι διαπιστώσεις για τους 'φονιάδες' των Βαλκανίων. Ο Θεός να σε φυλάει μπρρρ!
Εγώ φέτος ξεχάστηκα (πόσες μέρες να πέρασαν άραγε;) σε βόρειο Γερμανία, Δανία και Σουηδία. Έχω να γράψω από τότε και η γραφή μου μου φαίνεται λίγο περίεργη ακόμη και σε μένα.
Φέτος μια νοίκιασα diesel Α6, αυτή είχε απομείνει. Αλλά είχε όλα τα κομφόρ. Γεμάτη ροπή το πετρέλαιο! Έκανα κι εγώ δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα το μυαλό μου έγινε σαν ζελές.
Είναι πολύ ωραία μέρη εκεί πάνω. Το Σλέβιγκ - Χόλστάϊν δεν παίζεται, όπως και το Μεκλεμβούργο. Αυτή η Γερμανία η άτιμη ωραία χώρα. Αλλά πάλι πίτα γμτ οι αούτομπαν, Κηφισός σκέτος ιδίως τα ΠΣΚ. Ωστόσο τα 240 τα είχα άνετα ιδίως στην Προπομερανία μεσοβδόμαδα --δεν πάει τόσο καλά η Α6 μετά τα 190, κάπου δεν πατάει τόσο σταθερά όσο π.χ. η X6 ψιλοαπογοητεύτηκα.
Ερωτήσεις κλπ εδώ είμαστε!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω χάσατε που δεν πήγατε σε 2 από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, του Βατικανού και το Ufizzi στη Φλωρεντία.Δυστυχώς την πατήσαμε με τον τρούλο, και μετά θέλαμε κρεβάτι και ξεκούραση, οπότε στο μουσείο δεν τα καταφέραμε να πάμε. Στη Φλωρεντία μάλλον αυτό το μουσείο είναι λίγο πριν το μουσείο του Γαλιλαίου, όπου πηγαίνοντας είδαμε πως γινόταν της ανωμαλίας! Ισως να υπήρχε κι εκεί κάποιο παραθυράκι μέσω internet για να βγάζαμε από πριν εισιτήρια, δεν ξέρω... Η αλήθεια πάντως είναι πως δεν είχαμε πάει αρκετά 'διαβασμένοι' και το κανονίσαμε το ταξίδι τελευταία στιγμή, χωρίς να έχουμε προλάβει να μελετήσουμε τα μέρη που θα πηγαίναμε.
Την επόμενη φορά.
-
Τσεκάρω το πρόγραμμα και μάλλον δεν βγαίνει με τίποτα... Μέρες διαθέσιμες υπάρχουν, ωστόσο θα είναι όλα στο πόδι. Συνεπώς μάλλον πάω προς σχέδιο Β΄, μένοντας στην Ιταλία, αφήνοντας Ελβετικές Άλπεις και Παρίσι για άλλη εξόρμηση.
Περιοχές που σκέφτομαι να επισκεφτώ εντός Ιταλίας
Φλωρεντία
Μόντενα - Μαρανέλλο
Βενετία
Μιλάνο
Λίμνες Κόμο-Λουγκάνο-Γκάρντα
Πίζα
Σιένα
ΡώμηΩστόσο όλα αυτά είναι πολύ τουριστικά και γνωστά. Θέλω να δω και τοπικό χρώμα, επομένως διαδρομές σε επαρχιακό δίκτυο και αν προλάβουμε βόλτες στην επαρχία της Τοσκάνης...
-
Να προσθέσει και την Λάγκο Ματζίορε αν σου βγαίνει. Ξεφεύγει απο το άκρως τουριστικό Κόμο και είναι πραγματικά πανέμορφη. Επίσης επειδή θα είσαι πάρα πολλές μέρες εκεί εξέτασε το ενδεχόμενο να πας με το δικό σου αμάξι μπορεί να βγεί φτηνότερο. Άλλωστε η βενζίνη έχει την ίδια τιμή στην Ιταλία με την Ελλάδα μη σου πώ είναι και φτηνότερη. Εγώ γέμισα με 98αρα ( γιατί δεν είμαι συμβατός με τιν Ε10 95αρα που έχει το 99% των πρατηρίων στο Παρίσι) με 1,30 την τελευταία φορά. Σε αυτή την περίπτωση ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις για χειμερινά ελαστικά παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικά στην Ιταλία
Και είπαμε για ενοικίαση αυτοκινήτου
http://www.autoeurope.com
Υ.Γ. Προτίμησε κάτι σε ντιζελάκι εφόσον σκοπεύειες να κάνεις πολλά χιλιόμετρα -
Απο οσους εχουν παει Πατρα-Ανκονα-Πατρα, ποια εταιρια προτιματε καλυτερα?
Ανεκ / Μiνοαν / Superfast?
-
cinque terra τί λέει άραγε το χειμώνα
ντίζελ εννοείται
-
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
Απο οσους εχουν παει Πατρα-Ανκονα-Πατρα, ποια εταιρια προτιματε καλυτερα?Ανεκ / Μiνοαν / Superfast?
Προσωπικά προτιμώ Μινόαν
-
αν δεν έχεις θέμα χρημάτων μινόαν, πιο άνετα καράβια, και σε περιοδους αιχμής πιο συνεπή στα δρομολόγια.
-
Συμφωνώ με προλαλήσαντες Μινόαν και πάλι Μινόαν. Όταν στα νιάτα έπαιρνα καράβι φρόντιζα αυτό. Μια φορά που είχα πάρει Ανεκ δεινοπάθησα απ' τους νταλίκερμαν να φουμάρουν δέκα πακέτα στην καθισιά. Όντας καπνιστής έκανα να ξανακαπνίσω δυο μέρες, το είχα σιχαθεί.
Δυστυχώς αυτή τη φορά με πείραξε το αεροπλάνο στα ιγμόρια. Απίστευτος πόνος σαν να μου ξέσκιζαν το μέτωπο. -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Τσεκάρω το πρόγραμμα και μάλλον δεν βγαίνει με τίποτα... Μέρες διαθέσιμες υπάρχουν, ωστόσο θα είναι όλα στο πόδι. Συνεπώς μάλλον πάω προς σχέδιο Β΄, μένοντας στην Ιταλία, αφήνοντας Ελβετικές Άλπεις και Παρίσι για άλλη εξόρμηση.Περιοχές που σκέφτομαι να επισκεφτώ εντός Ιταλίας
Φλωρεντία
Μόντενα - Μαρανέλλο
Βενετία
Μιλάνο
Λίμνες Κόμο-Λουγκάνο-Γκάρντα
Πίζα
Σιένα
ΡώμηΩστόσο όλα αυτά είναι πολύ τουριστικά και γνωστά. Θέλω να δω και τοπικό χρώμα, επομένως διαδρομές σε επαρχιακό δίκτυο και αν προλάβουμε βόλτες στην επαρχία της Τοσκάνης...
10-11 σεπ εχει στην μοντενα κατι καλα events χορου με τσαμπα φαι(και οταν λεω φαι λεω ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ! με τα τυρια και τα λουκανικα να εχουν τον πρωτο λογο)
-
Με τη σειρά προτίμησης, με βάση υπηρεσίες-ποιότητα: ΜΙΝΟΑΝ-ΑΝΕΚ-SUPERFAST .
Απο τιμές , η ΜΙΝΟΑΝ ειναι ακριβότερη, ενω η ΑΝΕΚ και η SUPERFAST έχουν και προσφορές για κάποιες ημερομηνίες εκτός περιόδου αιχμής.
Πάντως η ποιότητα σε κάθε περίπτωση ειναι πολύ καλή , ακόμα και για τη SUPERFAST που ειναι η τελευταία στη σειρά, με μικρή όμως διαφορά απο την ΑΝΕΚ.
Και αν η διαφορά απο εταιρεία σε εταιρεία ειναι πχ 200 € στο ταξίδι, ....
Το πλοίο δεν το παντρεύεσαι, και σε όλες τις εταιρείες οι καμπίνες ειναι αξιοπρεπέστατες και άνω
Αν όμως περάσεις (τη βραδυά κυρίως) στο σαλόνι ή στα καθίσματα αεροπορικού τύπου (το έχω κάνει 4 φορές... ) τότε επιλέγεις το πολυτελέστερο για να 'σκοτώσεις' πιό ανώδυνα την ώρα σου... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
cinque terra τί λέει άραγε το χειμώναντίζελ εννοείται
cinque terre
πληθυντικόςΚαλά αυτό το μέρος είναι απίστευτο λόγω του φυσικού τοπίου, συνεπώς μάλλον και το χειμώνα θα είναι...
10-11 σεπ εχει στην μοντενα κατι καλα events χορου με τσαμπα φαι(και οταν λεω φαι λεω ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ! με τα τυρια και τα λουκανικα να εχουν τον πρωτο λογο)
Καλή φάση, αλλά το σκέφτομαι για Χριστούγεννα!
Να προσθέσει και την Λάγκο Ματζίορε αν σου βγαίνει. Ξεφεύγει απο το άκρως τουριστικό Κόμο και είναι πραγματικά πανέμορφη. Επίσης επειδή θα είσαι πάρα πολλές μέρες εκεί εξέτασε το ενδεχόμενο να πας με το δικό σου αμάξι μπορεί να βγεί φτηνότερο. Άλλωστε η βενζίνη έχει την ίδια τιμή στην Ιταλία με την Ελλάδα μη σου πώ είναι και φτηνότερη. Εγώ γέμισα με 98αρα ( γιατί δεν είμαι συμβατός με τιν Ε10 95αρα που έχει το 99% των πρατηρίων στο Παρίσι) με 1,30 την τελευταία φορά. Σε αυτή την περίπτωση ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις για χειμερινά ελαστικά παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικά στην Ιταλία
Και είπαμε για ενοικίαση αυτοκινήτου
http://www.autoeurope.com
Υ.Γ. Προτίμησε κάτι σε ντιζελάκι εφόσον σκοπεύειες να κάνεις πολλά χιλιόμετραΝα πάρω λες τον πεζαίο Ιταλία;; Μπααα...σίγουρα θα μου ρθει φθηνότερα, αλλά τα χει τα χρονάκια του...τα καθίσματα πεσμένα, τρίζει...καλύτερα κάτι πιο...σύγχρονο!
Το έψαξα για Λαγκο Ματζιόρε και ήδη μπήκε στη διαδρομή...
-
1)πέτα το μπουρδ@λο σου
2)πέτα άμστερνταμ, σου παραχωρώ την εύα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
1)πέτα το μπουρδ@λο σου
2)πέτα άμστερνταμ, σου παραχωρώ την εύαΟλλανδία δλδ κάτι σαν κι αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=wBocef6iQps
Άσε μας ρε τρίφτη και μάλιστα την Έυα...Να θέλει να παρκάρει σε καμιά ανηφόρα στο Enschede και να μην μπορεί:shifty:
Lago Maggiore
http://ovestlagomaggiore.blogspot.com/ -
To ταξίδι στην Κροατία τελείωσε και θα παραθέσω λίγο τα έξοδα (πριν τα ξεχάσω )
Καύσιμο;
2800 χιλιόμετρα, 183,24 λίτρα πετρέλαιο κόστος 205,00€
εβαλα και 8 λίτρα αμόλυβδη , αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορία.Διόδια:
FYROM 2,5 € στο πήγαινε + 3€ στο έλα ---> 5,5 €
Κροατία: σύνορα Βοσνια -Σπλιτ (120 χιλ απο τα οποια περιπου 80 μονοκοματα) 4,16€
Σπλίτ μεχρι την εξοδο για λιμνες (180 χιλ) 9,90€
Ζαγκρεμπ συνορα με Σερβια (275 χιλ)14,48€
Παρατηρήσεις: Τα διόδια ειναι πληρως κλειστα. Παιρνεις χαρτακι στην εισοδο και πληρωνεις οταν βγεις.
Μπορείς να πληρωσεις με τοπικό ή με € στην επίσημη ισοτιμία
Μαχρι το Ζαγκρεμπ βρηκα στον αυτοκινητόδρομο μια (!) μονο νταλίκα, αντιθετα ο επαρχιακός ηταν γεματος.
Στον 'κατηφορο' για Σερβία ειχε πολλές.
Οι δρόμοι της Κροατίας είναι τρομεροί, πολύ καλη ασφαλτος ανυπαρκτες λακούβες.
Στην αρχή του αυτοκινητόδρμου (μετα τα συνορα με Βοσνια) εχει μερικα τουνελ και κομάτια καλου δρόμου.
Ενδιάμεσα υπαρχουν παρακάμψεις που ενωνουν παλια και νεα κομάτια (υπήρχε και χωματόδρομος 500 με 600 μετρα !!!) Σε μια τετοια το οριο ήταν 40 και μετα τουνελ. Στο τουνελ περασα με το οριο και μολις βγηκα με σταματησε περιπολικο.
Μου ειπε οτι πηγαινα με 74 στο οριο 40 ---> προστιμο 400 κουνες. (1€ = 7,25 κουνες)
Οι κυριες πισω ειχαν βγαλει τις ζωνες και ξεχασαν να τις ξαναφορεσουν ---> 2Χ500= 1000 κουνες.
Μετα απο κανα 10λεπτο μπουρου μπουρου με ρωτησε αν εχω τοπικα χρηματα και μου εκοψε το ελαχιστο προστιμο (αποτι μου είπε) 300 κούνες, περιπου 42€Σερβία: Απο σύνορα Κροατίας μεχρι Βελιγράδι, 7,50€
Βελιγράδι, Νις 3,50€
μετα το Νις αλλα 2€Αλλα έξοδα: 40€ πράσινη κάρτα για Κόσοβο
10€ περιβαλλοντολογικό τέλος στο Μαυροβούνιο.Υ.Γ. Απ'οτι καταλαβα για την ταλαιπωρια που φαγαμε στο Κόσοβο (που δεν μας αφησαν οι Σερβοι να μπουμε και μας έστειλαν πίσω), φταίνε οι Κοσοβάροι.
Δεν έπρεπε να μας σφραγίσουν τα διαβατήρια, έπρεπε να βάλουν χαρτάκι οπως βαζουν οι Σκοπιανοι, και κατι τέτοιο κανουμε κι εμεις στους Τούρκους (αν καταλαβα καλα αυτα που μου ειπαν στο τελωνείο μας) -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Lago Maggiore
http://ovestlagomaggiore.blogspot.com/τι μου θύμισες.... 5 χρόνια την έβλεπα τη θέα αυτή....
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες