-
Εχω προβληματιστει τελευταια με την τεραστια εξαπλωση των blogs στο διαδικτυο. Μηπως ειναι ο νεος τροπος εξαπλωσης ιδεων χωρις τον βουρδουλα των χορηγων και των εκδοτων απο πανω, ή μηπως ειναι μοδα του καιρου μας?
Διαβαζω ολο και πιο συχνα στην εφημεριδα αρθρα που σχολιαζουν αποψεις απο blogs του ιντερνετ και ομολογω οτι μου αρεσει που 'αγνωστοι' ανθρωποι εχουν τη δυνατοτητα να εκφραστουν σε μεγαλη μαζα ατομων και να ερεθισουν με τα λεγομενα τους και τα ''μεγαλα κεφαλια''.
Απο την αλλη, βλεπω πως αυτος ο ρομαντικος τροπος γραφης απο ανθρωπους που γραφουν τις αποψεις τους γιατι τους ευχαριστει και οχι για να ειναι αρεστοι σε εργοδοτες, εχει πολλες πιθανοτητες να εκφυλιστει (χαρακτηριστικο παραδειγμα ο pitsirikos που αναφερθηκε σε αλλο θεμα του φορουμ και πλεον γραφει θεματα κυριως για εφημεριδες-περιοδικα και βγαινει στο ραδιοφωνο).
Εμενα παντως με γοητευει αυτος ο τροπος εξωτερικευσης των ιδεων και πιστευω οτι αν καταφερει να κρατηθει μακρια απο ''χορηγους'' και συμφεροντα, θα γινει διαχρονικος και ο καθενας μας (αναλογα με τις προτιμησεις) θα επιλεγει για παραδειγμα 10 bloggers (απλους χρηστες και καθημερινους ανθρωπους οπως εμεις και οχι μεγαλοδημοσιογραφους) και θα εχει την κριτικη ματια ολων των γεγονοτων της επικαιροτητας.
Εσεις τι αποψη εχετε για το θεμα? Πιστευετε οτι το blogspot θα ειναι η μεγαλη εφημεριδα του μελλοντος ή θα το βαρεθει και αυτο ο κοσμος σε λιγο καιρο? -
Εχω προβληματιστει τελευταια με την τεραστια εξαπλωση των blogs στο διαδικτυο. Μηπως ειναι ο νεος τροπος εξαπλωσης ιδεων χωρις τον βουρδουλα των χορηγων και των εκδοτων απο πανω, ή μηπως ειναι μοδα του καιρου μας?
Διαβαζω ολο και πιο συχνα στην εφημεριδα αρθρα που σχολιαζουν αποψεις απο blogs του ιντερνετ και ομολογω οτι μου αρεσει που 'αγνωστοι' ανθρωποι εχουν τη δυνατοτητα να εκφραστουν σε μεγαλη μαζα ατομων και να ερεθισουν με τα λεγομενα τους και τα ''μεγαλα κεφαλια''.
Απο την αλλη, βλεπω πως αυτος ο ρομαντικος τροπος γραφης απο ανθρωπους που γραφουν τις αποψεις τους γιατι τους ευχαριστει και οχι για να ειναι αρεστοι σε εργοδοτες, εχει πολλες πιθανοτητες να εκφυλιστει (χαρακτηριστικο παραδειγμα ο pitsirikos που αναφερθηκε σε αλλο θεμα του φορουμ και πλεον γραφει θεματα κυριως για εφημεριδες-περιοδικα και βγαινει στο ραδιοφωνο).
Εμενα παντως με γοητευει αυτος ο τροπος εξωτερικευσης των ιδεων και πιστευω οτι αν καταφερει να κρατηθει μακρια απο ''χορηγους'' και συμφεροντα, θα γινει διαχρονικος και ο καθενας μας (αναλογα με τις προτιμησεις) θα επιλεγει για παραδειγμα 10 bloggers (απλους χρηστες και καθημερινους ανθρωπους οπως εμεις και οχι μεγαλοδημοσιογραφους) και θα εχει την κριτικη ματια ολων των γεγονοτων της επικαιροτητας.
Εσεις τι αποψη εχετε για το θεμα? Πιστευετε οτι το blogspot θα ειναι η μεγαλη εφημεριδα του μελλοντος ή θα το βαρεθει και αυτο ο κοσμος σε λιγο καιρο? -
Θα το βαρεθει ο κόσμος και αυτό σε λίγο καιρό
-
Πρέπει να υπάρχουν περισσότερα blogs παρά αναγνώστες...
Κι αυτό θα ακολουθήσει τη διαδικασία της φυσικής επιλογής και θα συνεχίσουν να υπάρχουν αυτοί που έχουν κάτι να πουν και βρίσκουν αναγνώστες
Αν πάλι ΔΕΝ κρατηθεί μακριά από χορηγούς ή 'χορηγούς' ισως όντως να πάρει ένα κομμάτι από τη δημοσιογραφία του (κοντινού) μέλλοντος.
Κάποιος δημοσιογράφος που δε γουστάρει να παίρνει γραμμή ή (ακόμα περισσότερο) ασχέτως υπαρξης γραμμής ή όχι θέλει να παντελονιάζει ο ίδιος τα διαφημιστικά έσοδα που αντιστοιχούν στη δουλειά του μπορεί να επιλέξει τη λύση (και) του blog
-
§
To internet δίνει βήμα στον απλό πολίτη να εκφραστεί και να κρίνει αυτά που επιλέγει χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και χωρίς -- ως επί των πλείστων -- συμφέρον...
Ενισχύει τον πλουραλισμό των απόψεων και αυτό και μόνο αρκεί...
Όλα τα στάδια είναι μεταβατικά, προς τη σωστή κατεύθυνση όμως...
§
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Θα το βαρεθει ο κόσμος και αυτό σε λίγο καιρόΌπως θα βαρεθεί και το ιντερνέτ?
Τα blog δεν είναι κάτι εξωγήινο, ειναι μια ιστοσελίδα με έτοιμο CMS για έναν απλό χρήστη.
Είναι καλή ή μπαρούφα ανάλογα το περιεχόμενο της.
-
-
μετρανε
αρκει να γραφεις αυτα που σκεφτεσαι και να μην γραφεις ενα σωρο σαλτσες και μαλακιες για να το παιξεις φιλοσοφος
εχω διαβασει αρκετα που λενε λενε λενε και στην τελικη δε λενε τιποτα
λιγη αμεσοτητα ρε φλωροι.. σιγα, ποιος εισαι;
ο προεδρος της δημοκρατιας να φερω και το ζιπο μου;
wannabe αλχημιστες να ουμεγω δεν εχω παντως.. προτιμω να γραφω στο forum των 4Τ ο,τι ειναι
τι να το κανω; να πιασω ενα θεμα της επικαιροτητας και ν'αρχισω να γραφω;
θα νομιζω πως μιλαω με τον εαυτο μουγιατι ετσι αρχιζει το κακο..
πρωτα γραφεις στο ιντερνετ μονος σου
μετα μιλας μονος σου
μετα περπατας στο συνταγμα και μιλας μονος σου
.. -
Έχω διαβάσει κατά καιρούς blogs (ελληνικά κυρίως) και απογοητεύομαι όλο και περισσότερο.
Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι κάκιστα γραμμένα, δεν λένε απολύτως τίποτα και πραγματική λυπάμαι την άμοιρη ελληνική γλώσσα που κακοποιείται ασύστολα.
Πλέον ούτε τα διαβάζω ούτε καν ασχολούμαι.
Πριν γίνει κάποιος επίδοξος λογοτέχνης / κριτικός κ.λπ κ.λπ. ας μάθει πρώτα μερικά στοιχειώδη πράγματα.
Βέβαια σε κάποια άλλα μέσα (βλέπε τηλεόραση) η κατάσταση είναι περισσότερο άθλια οπότε .. τι περιμένεις -
Απο τοτε που βγηκαν τα bluetooth ολοι μιλανε μονοι τους ηδη
-
check this...
-
check this:
-
Το καλύτερο blog ever:
http://diatheseis.blogspot.com/2005/11/part-i.htmlΜη παρασυρθείτε από τα λίγα σοβαρά που έχει. Βγάζει τρελό γέλιο.
Μ' αρέσει η ιδέα του blog. Μπορείς να βρεις πολύ αξιόλογα πράγματα, ανθρώπους με συγγραφική φλέβα, ενδιαφέρουσες απόψεις. Εννοείται πως ένα μεγάλο ποσοστό είναι απλά σαβούρα-wannabe φιλοσοφική, κιόλας.
-
-
Ελπιζω να συνεχιστουν τα blogs, ισως σε λιγα χρονια μιλαμε για οτι πλησιεστερο στην απολυτη δημοκρατια.
Προς το παρον ενα πολυ μεγαλο μερος του πληθυσμου δεν εχει προσβαση σε αυτα. -
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Έχω διαβάσει κατά καιρούς blogs (ελληνικά κυρίως) και απογοητεύομαι όλο και περισσότερο.
Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι κάκιστα γραμμένα, δεν λένε απολύτως τίποτα και πραγματική λυπάμαι την άμοιρη ελληνική γλώσσα που κακοποιείται ασύστολα.
Πλέον ούτε τα διαβάζω ούτε καν ασχολούμαι.
Πριν γίνει κάποιος επίδοξος λογοτέχνης / κριτικός κ.λπ κ.λπ. ας μάθει πρώτα μερικά στοιχειώδη πράγματα.
Βέβαια σε κάποια άλλα μέσα (βλέπε τηλεόραση) η κατάσταση είναι περισσότερο άθλια οπότε .. τι περιμένειςόλοι έχουν δικαίωμα να γράφουν ακόμα και οι ημιμαθείς.
αυτό σημαίνει ελευθερία στο ίντερνετ.
-
Για τ'ονομα του θεου, οσοι σκεφτεστε να αρχισετε ενα blog, μην το κανετε.
http://www.wikihow.com/Dissuade-Yoursel ... -a-Blogger
BLOGS - Νέα μόδα ή το μέλλον της "δημοσιογραφίας''?