-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
ΥΓ: (Προς 4Τ) Απ΄τους Τροχούς περιμένω να μάθω ό,τι δεν ξέρουν οι φλωροπωλητές και δεν γράφουν τα προσπέκτους. Τι θα πει 'αεριζόμενα δισκόφρενα'; (φοβερή είδηση!) Διάμετρο και πλάτος θέλουμε, βάρος δίσκου, ει δυνατόν βάρος και αριθμό εμβόλων δαγκάνας, εμβαδόν τακακίου!!
Άλλο: Η έκφραση 'απίστευτη ωριμότητα και ομοιογένεια' είναι όντως συγκινητική για τους πιο ευαίσθητους και όντως παρέχει πληροφορία στους ευφυέστερους εξ ημών, αλλά θα θέλαμε να ξέρουμε σε τι γεωμετρία αντιστοιχεί. Τι κάμπερ, κάστερ, σύγκλιση/απόκλιση έχει η Cayman S, γαμώτο;Ετσι Νικόλα !!!
Αυτά θέλουμεΒέβαια έχει δίκιο ο Αγγελος, τα περισσότερα απ΄αυτά δεν τα ανακοινώνουν οι εταιρείες. Θα μπορούσε όμως με λίγο ψάξιμο και αρκετή δουλειά να βρεθούν, τουλάχιστον στα πιο 'ψαγμένα' αυτοκίνητα.
Ευχαριστώ Βασίλη και Άγγελο που ένωσαν τη φωνή τους με τη δική μου, και για να συνεχίσω το off topic (κανονικά αυτό πάει στις Προτάσεις Φορουμάδων προς 4Τ), θα προσθέσω το εξής:
Αντί για ποιητικές εκφράσεις (που και χρήσιμες είναι, σε δεύτερο επίπεδο, και πιθανόν υπέροχες, αν ο συντάκτης έχει διδαχθεί ποτέ ελληνικά, πράγμα που όμως έχει να συμβεί από τότε που ήταν ο ΚΚ μαθητής Γυμνασίου) δεν θα ήταν καλύτερα -;- να καταγράφεται ει δυνατόν για κάθε κονσερβοκούτι, από Kia Picanto έως F430:
-ο χρόνος που κάνει σε συγκεκριμένη διαδρομή αναφοράς
-οι ταχύτητες εισόδου και εξόδου καθώς και η μέγιστη πλευρική επιτάχυνση σε συγκεκριμένη στροφή(ές) αναφοράς, στεγνές και βρεγμένες
-χρόνος τυποποιημένου σλάλομ
πάντα με ίδια λάστιχα και εργοστασιακές πιέσεις και εν γένει ρυθμίσεις.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να πρόκειται πάντα για τον ίδιο οδηγό, ας δημοσιεύονται όχι οι βέλτιστες τιμές, αλλά η εκάστοτε μέση.Τα παραπάνω θα τα ήθελα σε συγκεντρωτικούς συγκριτικούς πίνακες (και όχι πίνακες για το πόσους παπαρόσακους και τι μαγνητόφωνο έχει το κάθε κάρο - αυτά στο 4auto).
ΥΓ: Μια και είπαμε για πίνακες, δεν αναφέρεται πουθενά που ο κινητήρ, ποιοι οι κινητήριοι τροχοί, πόσοι και πώς διατεταγμένοι οι κύλινδροι, ποια η μορφή του αμαξώματος - τουλάχιστον πόρτες/θέσεις.
ΥΥΓ: Ωραιότατα -και εύγε- τα γραφήματα των σχέσεων μετάδοσης στα τεστ, αλλά δεν θα έβλαπτε να ξέραμε ρητώς και τις ίδιες tις σχέσεις, όχι μόνον το αποτέλεσμά τους.
Εύγε και για την τυποποίηση του 'προσπεράσματος νταλίκας'. Ίσως, 'the only thing you ever need to know -σε μέτρα!- about a car's performance' -
Κάποια εποχή τους έπαιρνα ανελλιπώς, έως το 2000 και κάτι ψιλά. Εκτοτε μόνο περιστασιακά (όπως επίσης και κάθε άλλο περιοδικό, αυτοκινητιστικό και μη, καθώς πλέον δεν υπάρχει χρόνος για ενημέρωση από τον ειδικό τύπο). Αν με ενδιαφέρει κάτι συγκεκριμένο τότε θα το ψάξω στο περίπτερο.
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Επί εποχής ΝΔ, ΠΦ, ΚΤ ήταν ΚΟΡΥΦΑΙΟ
I’ ll second that
Ι'll third that. Ακόμα περιμένω την επάνοδο του Ημερολογίου.
ΥΓ: (Προς 4Τ) Απ΄τους Τροχούς περιμένω να μάθω ό,τι δεν ξέρουν οι φλωροπωλητές και δεν γράφουν τα προσπέκτους. Τι θα πει 'αεριζόμενα δισκόφρενα'; (φοβερή είδηση!) Διάμετρο και πλάτος θέλουμε, βάρος δίσκου, ει δυνατόν βάρος και αριθμό εμβόλων δαγκάνας, εμβαδόν τακακίου!!
Άλλο: Η έκφραση 'απίστευτη ωριμότητα και ομοιογένεια' είναι όντως συγκινητική για τους πιο ευαίσθητους και όντως παρέχει πληροφορία στους ευφυέστερους εξ ημών, αλλά θα θέλαμε να ξέρουμε σε τι γεωμετρία αντιστοιχεί. Τι κάμπερ, κάστερ, σύγκλιση/απόκλιση έχει η Cayman S, γαμώτο;Ετσι Νικόλα !!!
Αυτά θέλουμεΟ Νικόλας, εσύ, εγώ κι ο Κούκος. Αντε και ο Αγγελος. Να βάλω και το Μαέστρο γιατί είναι του επαγγέλματος?
Πόσοι όμως πέραν από εμάς θα δώσουν σημασία*? Ξέρετε πόσο εύκολο είναι για αρκετούς να πάρουν την Cayman S για 2ο αυτοκίνητο (ενίοτε και τρίτο)? Οι εταιρείες leasing έχουν θησαυρίσει. Κι ας την κυκλοφορούν για 1 χρόνο μόνο. Αυτό που θα τους μείνει στο τέλος είναι το 'πόσο έκαιγε στην Πανεπιστημίου το ρημάδι'. Αρκούμε λοιπόν εμείς για να 'κρατηθεί' το περιοδικό, αν πάρουν τέτοια τροπή τα κείμενά του?
- από τους 6 αναφερθέντες, μόνο οι 3 είναι συστηματικοί αγοραστές.
Νομίζω οτι είναι καλό για τους 4Τ έχουν μια αρκετά μεγάλη δεξαμενή αναγνωστών και μη σε αυτό το φόρουμ...
Η δεξαμενή όμως είναι απύθμενη, και πέραν της πλάκας, ο καθένας εδώ μέσα λέω το μακρύ μου και το κοντό σας. Πώς να οργανώσεις μια τέτοια μάζα από άσχετες μεταξύ τους γνώμες, απόψεις, προτιμήσεις, συμβουλές και κουταμάρες, σε κάτι σωστό, ενημερωμένο, εύπεπτο και ευφυές για να εμφανιστεί στο περιοδικό?
ΥΓ: Ετσι κι αλλιώς, όπως έχουμε ξαναγράψει, το περιοδικό είναι σε φάση αλλαγής, θέλω να ελπίζω πως μόνο προς το καλύτερο θα πάει. Μένει να δούμε την κατεύθυνση που θα δώσει ο νέος συνιδιοκτήτης (αν και από αυτά που έχω ακούσει, μάλλον θετικό είναι το κλίμα και το πνεύμα).
-
Νίκο Ολύμπιε
Ξέρω ότι το περιοδικό, για να επιβιώσει πρέπει να δείχνει /γράφει και σαχλά πράγματα, αλλά δεν θα έβλαπτε να γράφει και όσα προτείνουμε.Ισα-ίσα, αν ΔΕΝ τα γράψει το συγκεκριμένο περιοδικό, το μέλλον του κινδυνεύει, διότι:
-οι άσχετοι θα βολευτούν με το Auto Πεντηκοστή ή τη σελίδα αυτοκινήτου του Νίτρο και του Marie Claire.
-οι μερακλήδες και διψασμένοι για γνώση, με πίκρα στην καρδιά, θα χαλάσουν τα μάτια τους στις οθόνες του Διαδικτύου, για να βρουν την επιστημονική συγκριτική δοκιμή / ανάλυση λιπαντικών (π.χ.).
ΔΕΝ θα δώσουν 5,3 Ευρώ για φωτορομάντζα.
Άσε που ένα ιλουστρασιόν τεύχος ισοδυναμεί, ως πρώτη ύλη, με ένα δεντράκι. -
Coyot επειδεί είπες για αερόσακους και R/CD, ξέρεις τι είναι το πρώτο πράγμα που σε ρωτάει η πλειονότητα τον υποψήφιων αγοραστών -και ας λες εσύ για ABS AirBag κλπ- R/CD έχει? αφού του πεις ότι έχει λοιπόν έρχεται η δεύετερη ερώτηση.....και τι δώρο θα μου κάνεις?
Ε για ποιο λόγο να γράφουν τα παιδιά όλα αυτά που λές? Για 1.000 μαλάκες που μας ενδιαφέρουν? Οι υπόλοιποι δεν ξέρουν τι είναι κα ιδεν θέλουν να μάθουν +της άλλης!
-
σπανια, οταν εχω ταξιδι και εχω ηδη διαβασει το Jazz&Tzaz
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Νίκο Ολύμπιε
Ξέρω ότι το περιοδικό, για να επιβιώσει πρέπει να δείχνει /γράφει και σαχλά πράγματα, αλλά δεν θα έβλαπτε να γράφει και όσα προτείνουμε.Ισα-ίσα, αν ΔΕΝ τα γράψει το συγκεκριμένο περιοδικό, το μέλλον του κινδυνεύει, διότι:
-οι άσχετοι θα βολευτούν με το Auto Πεντηκοστή ή τη σελίδα αυτοκινήτου του Νίτρο και του Marie Claire.
-οι μερακλήδες και διψασμένοι για γνώση, με πίκρα στην καρδιά, θα χαλάσουν τα μάτια τους στις οθόνες του Διαδικτύου, για να βρουν την επιστημονική συγκριτική δοκιμή / ανάλυση λιπαντικών (π.χ.).
ΔΕΝ θα δώσουν 5,3 Ευρώ για φωτορομάντζα.
Άσε που ένα ιλουστρασιόν τεύχος ισοδυναμεί, ως πρώτη ύλη, με ένα δεντράκι.Μπράβο ρε Νίκο, συμφωνώ 1000% σε όλα όσα έγραψες.
Και να προσθέσω, απαντώντας και σε ένα από τα πράγματα που έθιξε ο άλλος Νίκος (Ολύμπιος), ότι εικάζω(διαίσθηση; έκτη αίσθηση; επικοινωνία με ψυχές; κάτι άλλο; )ότι το ποσοστό εκείνων που αποζητούν πληρέστερη ενημέρωση είναι σεβαστό.
Κάντε μια μικρή και άτυπη δημοσκόπηση, στα πλαίσια του φόρουμ και παραέξω.
Ποιός θα πει όχι, ή μάλλον ποιός δεν θα συμφωνήσει με το να υπάρχουν καλογραμμένα (όχι παραλογοτεχνία ) άρθρα, στα οποία θα δεσπόζει η πληροφόρηση και θα υπάρχει αρκετό βάθος ανάλυσης (έστω και χωρίς βάρος δισκόπλακας );
Νομίζω οι περισσότεροι θα καλοδέχονταν μια τέτοια αλλαγή.Όλα τα άλλα που περιέγραψες Νίκο, για διαδρομές με όργανα μετρήσεων, στεγνό, βρεγμένο κ.λπ. απλώς περιγράφουν πώς θα ήταν για μένα το περιοδικό των ονείρων μου (ανεξαρτήτως τίτλου).
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Κάντε μια μικρή και άτυπη δημοσκόπηση, στα πλαίσια του φόρουμ και παραέξω.Ενα βασικό λάθος που κάνουμε είναι που νομίζουμε πως το Forum είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των αναγνωστών του περιοδικού. Που ΔΕΝ είναι. Διότι πρόσβαση στο Internet έχει το 20% του Ελληνικού πληθυσμού και πόσοι απ΄ αυτούς γουστάρουν και τα αυτοκίνητα ώστε να μπαίνουν στο 4Τ Forum ? Θέλω να πω πως εδώ μέσα είμαστε πιθανότατα πολύ περισσότερο 'petrolheads' παρά ο μέσος Ελληνας που τον ενδιαφέρουν για τον ένα ή τον άλλο λόγο τα αυτοκίνητα.
Μπορεί λοιπόν όντως οι περισσότεροι που έγραψαν εδώ μέσα να μην είναι ευχαριστημένοι με το περιοδικό όπως είναι τώρα αλλά μήπως οι περισσότεροι πραγματικοί και δυνητικοί αγοραστές του είναι ?
Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα χάσει εμάς σαν αγοραστές -που και αυτό δε συμβαίνει, διότι για πολλούς, πχ. εμένα, είναι 'το μη χείρον βέλτιστον', διότι τα υπόλοιπα Ελληνικά περιοδικά είναι ακόμα χειρότερα: ή είναι τελείως και απροκάλυπτα 'πουλημένα' (τουλάχιστον οι 4Τ κρατάνε τα προσχήματα), ή είναι μεταφράσεις ξένων και μας λένε τι καλά κρατάει το Banzai στους Αγγλικούς δρόμους-γυαλόχαρτα ή απευθύνονται σε δεκαπεντάχρονα...
-
Εγω που διαβαζα ανελλιπως μεχρι το 2003 τους 4Τ, θα πω την αμαρτια μου για τον λογο που τους εκοψα.
Ηταν η τιμη. Οταν εισαι φοιτητης, σου αρεσει μεν η ποιοτητα που μπορει να βγαζει ενα εντυπο αλλα απο τη στιγμη που ειχα τη δυνατοτητα να εχω με 30κατι ευρω συνδρομη ενος χρονου σε αλλο περιοδικο του χωρου (νομιζω καταλαβαινουμε ποιο εννοω), το προτιμησα, ακομα και αν δεν ηταν το ιδιο καλο.
Ομολογουμενως μου εχουν λειψει τα (πολλα) εμπνευσμενα αρθρα στον Αντιλογο και αλλου, αλλα οσον αφορα τα αυτοκινητιστικα, ισως και λογω του οτι δεν εχω πολυ εξειδικευμενες γνωσεις, μενω ικανοποιημενος και απο τις αλλες παρουσιασεις αφου λιγο-πολυ εχουν παψει πια τα φοβερα αποκλειστικα και με διαφορα +-1 μηνα ολα τα μοντελα περνουν απο ολα τα περιοδικα.
Ισως να ειμαι λαθος και η αναλογια τιμης-ποιοτητας να ειναι πολυ καλυτερη απο ολα τα αλλα περιοδικα στους 4Τ, αλλα εγω βολευτηκα με την ευκολη λυση... -
Διάβασα τις προτάσεις του Νίκου (Coyot) και στη συνέχεια την κουβέντα η οποία εξελίχθηκε και γουστάρω πάρα πολύ και βάλτε με κι εμένα μέσα, όχι απλά για αγοραστή αλλά για συνδρομητή! Το θέμα είναι όμως πως κάπου έκανε μια παρατήρηση ο rantanplan. Την οποία θα πρέπει να τη δούμε λίγο πιο σφαιρικά, βάζοντας στο μυαλό μας την ευρύτερη εικόνα του αγοραστικού κοινού (όχι των 4Τ, του αυτοκινήτου γενικότερα). Εμείς εδώ, τα μέλη του φόρουμ, ως επί το πλείστον είμαστε και ολίγον 'πυροβολημένοι', με την έννοια πως το έχουμε ψάξει το θέμα 'αυτοκίνητο/αυτοκίνηση' άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Και σίγουρα είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και μας απασχολεί και μας ευχαριστεί. Αν πάρουμε τώρα όλους όσους γουστάρουμε αυτοκίνηση και αρχίσουμε να ρωτάμε 'τι είναι κάστερ' 'τι είναι κάμπερ' 'τι είναι σύγκλιση' 'με φαρδιά ή με στενά λάστιχα ίδιου τύπου και μάρκας θα χρονομετρηθεί το τάδε αυτοκίνητο γρηγορότερα σε σλάλομ', είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι θα μπορούν να απαντήσουν σε όλα. Οπότε με αυτή την έννοια δικαιολογώ τους 4Τ που δεν έχουν ασχοληθεί (ή σκεφτεί, καν) να βάλουν αυτά τα δεδομένα που ζήτησε ο Coyot.
Από την άλλη όμως, ΜΙΣΗ ΣΕΛΙΔΑ με πίνακες που θα περιέχουν αυτά τα δεδομένα σε ορισμένα - έστω - αυτοκίνητα, πιο 'ειδικά' όπως είπε και ο Βασίλης, θα ήταν
Υπάρχει χρόνος; Υπάρχει χρήμα; Υπάρχει διάθεση; Αν ναι, ρίχτε το και the check will be in the mail. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
. Αν πάρουμε τώρα όλους όσους γουστάρουμε αυτοκίνηση και αρχίσουμε να ρωτάμε 'τι είναι κάστερ' 'τι είναι κάμπερ' 'τι είναι σύγκλιση' 'με φαρδιά ή με στενά λάστιχα ίδιου τύπου και μάρκας θα χρονομετρηθεί το τάδε αυτοκίνητο γρηγορότερα σε σλάλομ', είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι θα μπορούν να απαντήσουν σε όλα.Α μπράβο.Εγώ στα παραπάνω δεν μπορώ να απαντήσω παρόλο που μου αρέσει να ασχολούμαι με τα αυτοκίνητα. Από τεχνικά δεν σκαμπάζω μία. Οπότε, πριν μπούνε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που - δικαίως - ζητάτε, μήπως θα ήταν καλύτερα να υπάρξει μία τεχνική και ουσιαστική ανάλυση αυτών των όρων? Επειδή έχω την εντύπωση ότι δεν είμαι ο μόνος τεχνικά αναλφάβητος από τους πραγματικούς και δυνητικούς αναγνώστες του περιοδικού..
-
To 4TF σίγουρα δεν είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό της αγοράς.
Ούτε έχω διαθέσιμα στοιχεία για να στηρίξω μία τέτοια υπόθεση, ότι υπάρχει δηλαδή σεβαστό ποσοστό αναγνωστών που θα επιδοκίμαζε ένα περιοδικό, σύμφωνο με τις προσδοκίες ορισμένων εξ ημών. Μιλάω εκ πείρας και μόνο, βάσει εμπειρικών στοιχείων, από συζητήσεις με φίλους, διαδικτυακά και στην πραγματική ζωή.Οι petrolheads είναι αυτή τη στιγμή το μόνο ποσοστό δυνητικών αγοραστών περιοδικών αυτοκινήτου που είναι ουσιαστικά ακάλυπτοι από τον ελληνικό ειδικό τύπο. Και μένουν ακάλυπτοι, διότι δεν επιθυμούν να συμβιβαστούν με 'μη χείρον, βέλτιστον' λύσεις, όπως, κατ' εσέ είναι οι 4Τ.
Οι 4Τ κρατάνε τα προσχήματα;
Κατά το δοκούν θα έλεγα, 'ανάλογα με το συμφέρον μας'...Τα μεταφρασμένα κομμάτια από το αγγλικό Top Gear λίγα χρόνια πριν τίνος ελληνικού περιοδικού αποτελούσαν την ύλη; Των 4Τ μήπως;
Ας μην είμαστε αφελείς, επιχείρηση είναι και οι 4Τ, δεν είναι η αγία τράπεζα των ιπποτών της αυτοκίνησης, και αν κρίνουν, ότι τους συμφέρει και ότι έχει πιθανότητες να είναι κερδοφόρο, και βελτιωτικά ένθετα θα βάλουν ( ), και μεταφράσεις από ξένα περιοδικά θα βάλουν ( ), και οτιδήποτε νομίζουν ότι θα αυξήσει τις πωλήσεις τους. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κάντε μια μικρή και άτυπη δημοσκόπηση, στα πλαίσια του φόρουμ και παραέξω.
Ενα βασικό λάθος που κάνουμε είναι που νομίζουμε πως το Forum είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των αναγνωστών του περιοδικού. Που ΔΕΝ είναι.
Νάσο, διαβάζοντας τα της προηγούμενης σελίδας ήθελα να γράψω ακριβώς αυτά.
Είμαστε εκ του προοιμίου παράγοντας στατιστικού λάθους, εμείς που γράφουμε στο 4TForum. Μπορεί να συμφωνώ με τον Αγγελο ότι είναι 'σεβαστή' η μερίδα όσων θέλουμε τέτοιες τεχνικές αναλύσεις, αλλά σε σχέση με το σύνολο των αγοραστών (η αναγνωσιμότητα μετράει μόνο αν θέλεις να κάνεις διαφήμιση, ενώ για να επιζήσει το περιοδικό χρειάζεται πωλήσεις) και πάλι είμαστε μικρό ποσοστό (και αυτό εννοούσα με την προηγούμενή μου δημοσίευση).
Το κακό είναι πως και στο δρόμο να γινόταν η έρευνα για τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού (άρα με τυχαίο δείγμα), αμφιβάλλω αν θα μπορούσαμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Ο Ελληνας έχει αποδείξει πως ούτε τις έρευνες παίρνει στα σοβαρά, και απαντά ό,τι του κατεβεί εκείνη την ώρα. Το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό, αν η αυθόρμητη απάντηση είναι και η πιο αληθινή για τον καθένα, αλλά φευ!
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Ας μην είμαστε αφελείς, επιχείρηση είναι και οι 4Τ, δεν είναι η αγία τράπεζα των ιπποτών της αυτοκίνησης, και αν κρίνουν, ότι τους συμφέρει και ότι έχει πιθανότητες να είναι κερδοφόρο, και βελτιωτικά ένθετα θα βάλουν ( ), και μεταφράσεις από ξένα περιοδικά θα βάλουν ( ), και οτιδήποτε νομίζουν ότι θα αυξήσει τις πωλήσεις τους.
Αν δε βάλουν κουπόνι έκπτωσης για τον Πετρέλη και την Παπαρίζου είναι χαμένοι...
-
με την κοκκίνου είναι ο πετρέλης
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
ΥΓ: Μια και είπαμε για πίνακες, δεν αναφέρεται πουθενά που ο κινητήρ, ποιοι οι κινητήριοι τροχοί, πόσοι και πώς διατεταγμένοι οι κύλινδροι, ποια η μορφή του αμαξώματος - τουλάχιστον πόρτες/θέσεις.
Υπάρχουν είτε με γραφική απεικόνιση είτε σε πίνακα σε όλα τα συγκριτικά.
Άσχετο/σχετικό στο τελευταίο τεύχος απίστευτο μπλέξιμο με τις γνωριμίες και τα συγκριτικά. Εκεί που διαβάζεις ένα συγκριτικό μετά τσουπ μια γνωριμία. Το βρίσκω μάλλον άσχημο και καθόλου πρακτικό στην ανάγνωση.@ olympios
Καμία έρευνα δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα σωστά. Οι περισσότεροι δεν λένε τι θέλουν η τι πραγματικά πιστεύουν αλλά τι πιστεύουν οτι θα αρέσει σε αυτόν που τους ρωτά, τι είναι πολιτικώς ορθό κτλ. -
Α) Ευχαριστώ για τη διόρθωση και
Β) ποσώς με ενδιαφέρει. -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
είναι 'σεβαστή' η μερίδα όσων θέλουμε τέτοιες τεχνικές αναλύσειςΑναγνωρίζω Νικόλα, ότι ίσως είναι υπερβολικός ο όγκος αυτών των τεχνικών πληροφοριών, που ανέφερε πριν ο Κογιότ, και παρότι για μένα είναι ευπρόσδεκτες, μπορώ να ζήσω, ως αναγνώστης, και χωρίς αυτές.
Θα ήμουν υπερευχαριστημένος αν υπήρχε κάτι περισσότερο (πολύ περισσότερο), πιο αναλυτικό, πιο τεκμηριωμένο από τις δύο τηλεγραφικές γραμμές πληροφόρησης για τη δυναμική συμπεριφορά κατά τις οποίες 'είναι αυστηρά ουδέτερο, στοπ, στο όριο υποστρέφει, στοπ, φρένα άγκυρες, στοπ, αποσβαίνει εγκάρσιες 'ανωμαλίες' (ήμαρτον με αυτές τις ανωμαλίες ), στοπ.'
Κι ας μην αναφέρεται εμβαδό τακακίου!
-
Τους αγοράζω κάθε μήνα τα τελευταία...21 χρόνια! Αλλά πρώτη φορά σκέφτομαι να κάνω...απιστία!Αν και τα τελευταία 2 τεύχη ήταν χορταστικά, οι 4Τ περνούν κατ' εμέ κρίση. Σα το γαύρο μας ένα πράγμα!!
Αλλά όπως και όπως με αυτόν, όσο κι αν σε απογοητεύει, εσύ τον βλέπεις.. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Α μπράβο.Εγώ στα παραπάνω δεν μπορώ να απαντήσω παρόλο που μου αρέσει να ασχολούμαι με τα αυτοκίνητα. Από τεχνικά δεν σκαμπάζω μία. Οπότε, πριν μπούνε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που - δικαίως - ζητάτε, μήπως θα ήταν καλύτερα να υπάρξει μία τεχνική και ουσιαστική ανάλυση αυτών των όρων? Επειδή έχω την εντύπωση ότι δεν είμαι ο μόνος τεχνικά αναλφάβητος από τους πραγματικούς και δυνητικούς αναγνώστες του περιοδικού..Ναι, αυτο είναι
Προσωπικα απο 'τεχνικα θεματα' ειμαι ασχετος. Ξερω τα πολυ βασικα - και σ' αυτα μαλλον η ημιμαθεια μου ειναι χειροτερη απο την αμαθεια μου
Διαβαζοντας το φορουμ καταλαβαινω οτι δεν ειμαι μονος μου σ' αυτο το τριπακι
Ειμαι σιγουρος οτι μια εμβαθυνση στο ζητημα απο μερους του περιοδικου, μονο καλο θα εκανε στην προσελκυση νεων αναγνωστων με διαθεση να ενημερωθουν/επιμορφωθουν, αναγνωστων υψηλου επιπεδου - γιατι κακα τα ψεμματα, αυτη η διαθεση κυριως εκει βρισκεται.... -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
(η αναγνωσιμότητα μετράει μόνο αν θέλεις να κάνεις διαφήμιση, ενώ για να επιζήσει το περιοδικό χρειάζεται πωλήσεις)Μην είσαι τόσο σίγουρος, νομίζω πως στα περισσότερα σύγχρονα περιοδικά τα έσοδα από τις πωλήσεις είναι μικρό μόνο ποσοστό των συνολικών εσόδων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται απο διαφημίσεις.
Πόσα αντίτυπα νομίζεις πουλάει το Marie Claire και έχει 500 σελίδες ?
@Pai Mei
Αν πρόσεξες το 'κρατάνε τα προσχήματα' το έγραψα στην ίδια πρόταση με το 'άλλοι είναι εξώφθαλμα πουλημένοι'. Και απόδειξη γιαυτό είναι πως οι 4Τ κατηγορούνται κατά καιρούς για Ιταλόφιλοι, Γαλλόφιλοι, Γερμανόφιλοι, Ιαπωνεζόφιλοι. Ε τότε, ή 'τα παίρνουν' απ΄ όλους ή κρατάνε τις ισορροπίες.
Αυτό δε σημαίνει πως έχω πρόβλημα να κάνουν πράγματα που θα αυξήσουν την κυκλοφορία τους, αρκεί να μην γίνει αυτό σε βάρος της ποιότητας και του χαρακτήρα τους.
Δεν με πειράζουν οι μεταφράσεις -αρκεί να μην είναι ΜΟΝΟ μεταφράσεις, αντί να δοκιμάσουν πχ. το Clio 197 στην Ελλάδα, μεταφράζουν τη δοκιμή του στην Αγγλία και έτοιμοι... Ή να είναι το κύριο θέμα του περιοδικού μετάφραση (όπως ένα που διάβασα πρόσφατα σε άλλο περιοδικό σχετικά με το 'καλύτερο προσθιοκίνητο όλων των εποχών'. Καλό άρθρο αλλά όχι ρε παιδιά και το 'εξώφυλλο' μετάφραση...)
Δε με πειράζουν οι βελτιώσεις, αρκεί να είναι σύμφωνες με όσα πρεσβεύει το περιοδικό για 'ισορροπημένες' βελτιώσεις. Και το 0-100-0 είναι (ήταν ? ) μια χαρά ως προς αυτό, ίσα-ίσα που ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια των 4Τ λόγω του τεχνικότερου χαρακτήρα τους.
Αγοράζετε 4Τροχούς?