-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Την Παρασκευή πάντως, φόρτωσα δύο καρεκλίτσες στο αυτοκίνητο μούρλια.
Είχα παρκάρει μπροστά από μία μονοκατοικία όπου ο ιδιοκτήτης θεωρεί το δρόμο μπροστά από το πεζοδρόμιό κι αυτόν ιδιοκτησία του και την περιφρουρήσει με πλαστικές καρέκλες. Τώρα πια πάντως οι καρέκλες του βρίσκονται στη δική μου ιδιοκτησία...εμένα είναι πιο μπανάλ...έβαλαν έναν άδειο τενεκέ και ένα καδρόνι απέναντι από την δουλειά μου...αν ήμουν οικοδόμος θα τα φόρτωνα
-
Πολλά ζώα κυκλοφορούν ανάμεσά μας και στις 3.30 το μεσημέρι βρίσκονται μαζεμένα στην Πανεπιστημιούπολη. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η πλατεία που βρίσκεται λίγο πιο μέσα από την πύλη της Καισαριανής. Η έξοδος προς το Νότο (πύλη Καισαριανής) πήζει πάντα γύρω στο μεσημέρι. Και εφόσον πήζει η νότια έξοδος (Ν), τα ζώα που έρχονται από την (Βόρεια) προς την (Ν) κλείνουν αυτούς που πάνε απο τη (Δυτική) και την (Ανατολική) προς όλες τις άλλες. Σήμερα πήγαινα από την (Δ) προς την (Β) και έπρεπε να περιμένω:
- Όσους έρχονταν από (Β) προς (Ν) και έκλειναν τη (Δ)
- Όσους έρχονταν από (Ν) προς (Δ), έπεφταν πάνω στους παραπάνω και έκλειναν τη διάβαση από (Ν) προς (Β)
- Όσους έρχονταν από (Α) προς όλες τις κατευθύνσεις και έπεφταν πάνω στους 2 παραπάνω και αποτέλειωναν την κατάσταση.
- Τα μηχανάκια που πήγαιναν ανάποδα την πλατεία ανάμεσα στα σταματημένα αμάξια
- Τα 2 υπερ-ζώα με αυτοκίνητα που σκέφτηκαν (λέμε τώρα!) ότι η συντομότερη οδός είναι η ευθεία και πήγαιναν ανάποδα στην πλατεία για να γλιτώσουν μέτρα. Πιο συγκεκριμένα έρχονταν από (Ν) και πήγαιναν (Δ) οπότε αντί να κάνουν 270 μοίρες είπαν να κάνουν 90, ανάμεσα από τα άλλα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα! Όχι που θα καθόντουσαν να περιμένουν...
Οι μόνοι που πήγαιναν σωστά ήταν αυτοί που περίμεναν από (Δ) να στρίψουν (Ν) και είχαν κλείσει μόνο τη δεξιά λωρίδα όπως όφειλαν. Μέχρι να έχουμε αρκετό πολιτισμό ώστε να μην κλείνουμε τους άλλους σε προφανώς αδιέξοδες καταστάσεις, έχουμε καιρό! Δεν αγανακτώ με αυτούς που έτυχε να κλείσουν κάποιους άλλους για λίγο από απροσεξία, αλλά με αυτούς που βλέπουν ότι ο μπροστινός τους έκλεινε το δρόμο και μόλις προχωρήσουν λίγο πάνε και στέκονται ακριβώς εκεί! Αμάν πια! Φάγαμε ένα τέταρτο (και βάλε) ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε περάσει με τη μία...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή οι άλλοι δεν πληρώνουν τέλη, εφορία και δασμούς; Γιατί να μπορείς εσύ και όχι οι υπόλοιποι (έστω) γείτονες επαγγελματίες; Πώς θα σου φανεί αν οι άλλοι σου πάρουν όλες τις θέσεις κατ' αποκλειστικότητα μπροστά στην επιχείρησή σου;
Συγνώμη κιόλας, αλλά είσαι τελείως λάθος. Κι ελπίζω (το επαναλαμβάνω) να μην υπάρχουν τέτοιες διατάξεις. Που μάλλον δεν υπάρχουν δηλαδή διαφορετικά δεν θα υπήρχε ελεύθερη θέση σε οποιαδήποτε εμπορική περιοχή της χώρας.Δε θα μιλήσω βάση νόμων γιατί δεν έχω ιδέα αν είναι νόμιμο ή όχι, όλα τα καταστήματα που στεγάζονται σε ιδιόκτητο κτίριο και γραμμοσκιάζουν θέσεις παρκαρίσματος στο πεζοδρόμιό τους είναι παράνομα; Μήπως όντως τους δίνεται από το νόμο το δικαίωμα χρήσης τμήματος του πεζοδρομίου ως ιδιωτικού πάρκινγκ;
Σε προσωπικό επίπεδο ξέρω από ένα κτίριο γραφείων που νοικιάζουμε κάποιους ορόφους ότι βάση νόμου έχουμε δικαίωμα να οριοθετήσουμε 3 θέσεις παρκαρίσματος πάνω στο πεζοδρόμιο, παράλληλες η μια στην άλλη, και πρακτικά να καταργήσουμε λοιπόν 2 περίπου θέσεις παρκαρίσματος για τους υπόλοιπους κατοίκους. Το δικαίωμα αυτό φαντάζομαι ότι προκύπτει λόγω του ότι πρόκειται για κτίριο με άδειες γραφείων και καταστημάτων. Να τονίσω ότι στο σημείο εκείνο το πεζοδρόμιο έχει περίπου 8-9 μέτρα φάρδος, οπότε η χρήση των ΝΟΜΙΜΩΝ θέσεων παρκαρίσματος δε θα δυσχέραινε την κίνηση των πεζών. Επειδή δε μας ενδιαφέρει δεν έχουμε αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή που έχουμε, τονίζω όμως και πάλι ότι την έχουμε βάση ΝΟΜΟΥ και θα μπορούσαμε να βάλουμε πινακίδες πάρκινγκ με συγκεκριμένο αριθμό απόφασης/άδειας. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω το πως ένας δήμος αποκλείει σε Έλληνες φορολογούμενους το δικαίωμα να χρησιμοποιούν κοινόχρηστο χώρο για στάθμευση προκειμένου να βολευτεί κάποιος για ατομικούς του οικονομικούς λόγους.
Μην μπερδεύεις το θέμα της μόνιμης κατοικίας με το θέμα της επαγγελματικής εγκατάστασης, είναι διαφορετικά ζητήματα. Εγώ πάντως θα προσβάλλω διοικητικά ή δικαστικά οποιαδήποτε τέτοια κίνηση από επαγγελματία στο σπίτι μου ή αλλού.οπως υπαρχει νομος που απαγορευει να κρατας καβατζα θεση για την παρτη σου, ετσι υπαρχει και νομος που επιτρεπει στον Wagner και καθε Wagner να καβατζωνει Χ θεσεις προσκομιζοντας τα αναλογα δικαιολογητικα. Ή θα εφαρμοζονται και οι δυο, ή κανενας. Διαλεξε και παρε, οποιαδηποτε αλλη συζητηση για το αν ειναι 'σωστο' ή οχι ειναι ανουσια.
-
@aserf
Αυτό που αναφέρεις πεζοδρόμιο είναι στη πραγματικότητα πεζοδρόμιο + πρασιά (ή προκήπιο, μέρος του οικοπέδου). Το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο απαγορεύεται.Ένα άνοιγμα εισόδου-εξόδου δικαιούσαι. Το δεύτερο μόνο αν χρειάζεται για εσωτερική κυκλοφορία στις θέσεις στάθμευσης.
-
kacey
Για να μην αερολογούμε, ποιος είναι αυτός ο νόμος;
Αν υπάρχει, γιατί δεν έχουν κλείσει χιλιάδες θέσεις έξω από ιδιωτικές εταιρείες; Δεν τον ξέρουν; Ή μήπως είναι παραμύθα η υπόθεση;Στην πράξη: έχω δει να πιάνεται θέση έξω από: εισόδους πάρκινγκ, τράπεζες, νοσοκομεία και κλινικές, σχολεία, πρεσβείες, φυλασσόμενους από την αστυνομία χώρους, ξενοδοχεία καθώς και για εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.
Γραφεία, καταστήματα, ιατρεία, φαρμακεία, πορνεία (εξαιρούνται γραφεία και σπίτια πολιτευτών) και λοιποί ιδιωτικοί χώροι δεν καβατζώνουν νομίμως θέσεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
@aserf
Αυτό που αναφέρεις πεζοδρόμιο είναι στη πραγματικότητα πεζοδρόμιο + πρασιά (ή προκήπιο, μέρος του οικοπέδου). Το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο απαγορεύεται.Ένα άνοιγμα εισόδου-εξόδου δικαιούσαι. Το δεύτερο μόνο αν χρειάζεται για εσωτερική κυκλοφορία στις θέσεις στάθμευσης.
Ίσως είναι όπως τα λες...
Είναι γεγονός ότι όταν χτίστηκε το κτίριο μας υποχρέωσαν να το βάλουμε πολύ μέσα σε σχέση με τη μονοκατοικία που γκρεμίστηκε και ίσως να μας έδωσαν την άδεια γι' αυτό ακριβώς το λόγο. Να τονίσω πάντως ότι παρότι μπορεί όντως να θεωρείται προκήπιο ή δε ξέρω και γω πώς αλλιώς είναι εντελώς ανοιχτό για τους πεζούς και αποτελεί προέκταση του πεζοδρομίου. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Την Παρασκευή πάντως, φόρτωσα δύο καρεκλίτσες στο αυτοκίνητο μούρλια.
Είχα παρκάρει μπροστά από μία μονοκατοικία όπου ο ιδιοκτήτης θεωρεί το δρόμο μπροστά από το πεζοδρόμιό κι αυτόν ιδιοκτησία του και την περιφρουρήσει με πλαστικές καρέκλες. Τώρα πια πάντως οι καρέκλες του βρίσκονται στη δική μου ιδιοκτησία...Κορυφη!!!
-
ρε σεις νταξ προσφερετε και οι δυο (avel - wagner)
αλλα εγω που γραφω τραγουδια ραπ και εχω επηρεασει τοσους καλλιτεχνες, εχω αλλαξει τα δεδομενα της μουσικης και πουλαω περιπου 20 χιλιαδες cds το χρονο στο εξωτερικο τι επρεπε να ζητησω απο το κρατος;
εγω διαφημιζω την ελλαδα..
πολλοι ξερουν την ελλαδα εξ'αιτιας μου και μονο..
που αν δεν ημουν εγω, ουτε καν θα ξερανε που πεφτει αυτο το γκρις.. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
τι επρεπε να ζητησω απο το κρατος;Εγώ θα ζητούσα τρίκυκλο...
Φυσικά να δικαιούμαι να το παρκάρω οπουδήποτε και να κινούμαι ανάποδα σε μονόδρομους. -
double...
-
Αυτό ξαναπέστο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Να τονίσω πάντως ότι παρότι μπορεί όντως να θεωρείται προκήπιο ή δε ξέρω και γω πώς αλλιώς είναι εντελώς ανοιχτό για τους πεζούς και αποτελεί προέκταση του πεζοδρομίου.Δεν έχει σημασία. Εϊναι μέρος του οικοπέδου και ιδιόκτητο, άσχετα αν είναι πεζοδρομημένο για να διευκολύνει την πρόσβαση. Και μπορεί να γίνει θέσεις στάθμευσης.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
kacey
Για να μην αερολογούμε, ποιος είναι αυτός ο νόμος;
Αν υπάρχει, γιατί δεν έχουν κλείσει χιλιάδες θέσεις έξω από ιδιωτικές εταιρείες; Δεν τον ξέρουν; Ή μήπως είναι παραμύθα η υπόθεση;Στην πράξη: έχω δει να πιάνεται θέση έξω από: εισόδους πάρκινγκ, τράπεζες, νοσοκομεία και κλινικές, σχολεία, πρεσβείες, φυλασσόμενους από την αστυνομία χώρους, ξενοδοχεία καθώς και για εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.
Γραφεία, καταστήματα, ιατρεία, φαρμακεία, πορνεία (εξαιρούνται γραφεία και σπίτια πολιτευτών) και λοιποί ιδιωτικοί χώροι δεν καβατζώνουν νομίμως θέσεις.
Γιατι δεν γεινετε με το 'ετσι θελω'
Προσκομηζεις δικαιολογιτικα, περνανε απο επιτροπη και
εγρινουν η απορριπτουν την αιτιση!
Σου οριζουν κ ενα ενοικιο και σου δινουν αδεια να βαλεις 2 πινακιδες
για να οριοθετησεις τις θεσεις σου.Ειναι νομιμη διαδικασεια και επιδει μπαινει στη μεση και 'επιτροπη' δεν μπορεις να τους λαδοσεις ολους!
Και δεν μιλαω για πεζοδρομιο.
Αλλα για μερος οδοστροματος οπου επιτρεπεται η σταση και η σταθμευση. -
Καλό θα ήταν να μας πει κάποιος συγκεκριμένα ποιός είναι αυτός ο νόμος, τι λέει, και τι είδους δικαιολογητικά απαιτούνται για να νοικιάσεις μέρος του οδοστρώματος να το κάνεις πάρκινγκ για το ΙΧ σου. Νομίζω θα ενδιαφέρει πολλούς.
-
Μάλιστα...
Δηλαδή είναι παράνομο/αντισυνταγματικό (ας πούμε) να εκμεταλλευτεί ο δήμος θέσεις στάθμευσης (εξυπηρετώντας τους πάντες) και δεν είναι παράνομο/αντισυνταγματικό να 'νοικιάσει' κάποιος κοινόχρηστη θέση.Για να δούμε τι λέει ο Αστικός Κώδικας:
*Άρθρο 966
Πράγματα εκτός συναλλαγής
Πράγματα εκτός συναλλαγής είναι τα κοινά σε όλους, τα κοινόχρηστα και τα προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημοσίων, δημοτικών, κοινοτικών ή θρησκευτικών σκοπών.Άρθρο 967
Κοινόχρηστα
Πράγματα κοινής χρήσης είναι ιδίως τα νερά με ελεύθερη και αέναη ροή, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι γιαλοί, τα λιμάνια και οι όρμοι, οι όχθες πλεύσιμων ποταμών, οι μεγάλες λίμνες και οι όχθες τους.*Ενώ το Σύνταγμα αναφέρει:
*Άρθρο 17
- Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος.*
Πόσο μάλλον να καθίστανται πράγματα κοινά σε όλους 'ιδιωτικά' και αυτό να γίνεται εις βάρος του συνόλου.
-
Σωστά, αλλά κάτσε να παραθέσουν το νόμο στον οποίο αναφέρθηκαν τα παιδιά, αν δεν τους κάνει κόπο, και βλέπουμε.
-
Σήμερα το πρωί κάποιος μ@λ@κας φορτηγατζής είχε αδειάσει στη δεξιά λωρίδα της Αττικής οδού τσουβάλια,μέσα σε τούνελ.Είχε κ πολύ κίνηση λόγω της ώρας,έπεσε πάνω τους ο μπροστινός μου,φρέναρε απότομα,παραλίγο να πέσω πάνω του,το ίδιο κ ο πίσω μου,χτύπησα κ ένα τσουβάλι γιατί η δίπλα λωρίδα ήταν γεμάτη κ δεν μπορούσα να το αποφύγω κ γενικά άστα να πάνε.
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Σήμερα το πρωί κάποιος μ@λ@κας φορτηγατζής είχε αδειάσει στη δεξιά λωρίδα της Αττικής οδού τσουβάλια,μέσα σε τούνελ.Είχε κ πολύ κίνηση λόγω της ώρας,έπεσε πάνω τους ο μπροστινός μου,φρέναρε απότομα,παραλίγο να πέσω πάνω του,το ίδιο κ ο πίσω μου,χτύπησα κ ένα τσουβάλι γιατί η δίπλα λωρίδα ήταν γεμάτη κ δεν μπορούσα να το αποφύγω κ γενικά άστα να πάνε.Τηλεφωνο στο 1866 και τους ενημερωνεις.
Ειναι υποχρεωμενοι να πληρωσουν για ΟΤΙ ζημια εχει προκληθει στο αυτοκινητο σου.-δεν εχω ακομα την ρυθμιση για το θεμα του παρκιγκ.
Οπως ειπα, ακομα το ψαχνω -
διπλο ποστ
Ζώα ζώα ζώα [#3]