-
Εγώ, αν η κατάσταση το επιτρέπει, απαντάω το τηλέφωνο με τη στεγνή ερώτηση: 'είναι επείγον;' Αν δεν ακούσω 'ναι!' το κλείνω... (αν ακούσω 'ναι'... alarm επιτόπου και αναζήτηση στάσης)
πλάκα κάνω... δεν έχει νόημα να μου πει για οτιδήποτε 'επείγον' κάποιος όταν οδηγάω... ούτε σηκώνω το τηλέφωνο
-
Ο χρήστης lokatzis στις 30-12-2005 έγραψε:
Αν και καθυστερημένα, θα σας πω την εμπειρία μου με 'ζώο-αμοιβάδα' πριν 3 βδομάδες περίπου. Είναι Παρασκευή βράδυ κατά τις δέκα παρά και πηγαίνω με την κοπέλα μου σε ένα πάρτυ. Κινούμαι στη Μεσογείων στο ύψος της στροφής της Αγίας Παρασκευής με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κινούμαι στη μεσαία λωρίδα με σταθερή ταχύτητα. Στην αριστερή λωρίδα και, επίσης, με σταθερή ταχύτητα κινείται ένα τρίτο αυτοκίνητο με το πίσω μέρος του να είναι ένα-δύο μέτρα πιο μπροστά από τη μούρη μου. Ξαφνικά βλέπω από τον αριστερό καθρέπτη να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα ένα αυτοκίνητο στην αριστερή λωρίδα. Και αμέσως μετά νοιώθω το ΧΡΑΤΣ . Η 'αμοιβάδα' αντί να φρενάρει, εφόσον δεν είχε χώρο για να κάνει σφήνα, δοκίμασε να περάσει από πάνω μου για να ανοίξει χώρο . Εγώ, με το που ένοιωσα το ΧΡΑΤΣ έκανα το τιμόνι δεξιά και έτσι απέφυγα τα χειρότερα. Με το που σταματάω στη δεξιά λωρίδα παρατηρώ ότι η αμοιβάδα δε σταματάει, αντιθέτως κάνει 2-3 ακόμα δολοφονικές σφήνες και προσπαθεί να απομακρυνθεί. Εγώ εκείνη τη στιγμή έχω καταφέρει να συγκρατήσω μόνο το μοντέλο του αυτοκινήτου (Golf 2ης γενιάς) και τα τρία γράμματα του αυτοκινήτου, αλλά όχι και τους αριθμούς. Σημειώστε ότι είναι 21:50. Οπότε προσπαθώ να τον ακολουθήσω. Εκείνος, ίσως επειδή νόμιζε ότι τον είχα χάσει, είχε μειώσει ταχύτητα. Μην έχοντας χάσει ποτέ οπτική επαφή μαζί του καταφέρνω και τον πλησιάζω σε απόσταση 2 αυτοκινήτων και βλέπω όλη την πινακίδα του. Εκείνος βλέποντας ότι τον έχω πλησιάσει ξαναεπιταχύνει, 2-3 σφήνες ακόμη και χάνεται. Στο μεταξύ η κοπέλα μου έχει τηλεφωνήσει στο 100, το οποίο μας λέει να επιστρέψουμε στον τόπο του ατυχήματος. Μέχρι να βρω φανάρι να γυρίσω πίσω η ώρα πάει 22:15.
Εκείνη την ώρα κάλεσα την τροχαία η οποία τελικά ήρθε στις 1:45 . Απ' ότι μου είπαν οι τροχαίοι όταν ήρθαν, ένα περιπολικό (!) εκτελούσε βάρδια για ατυχήματα χωρίς τραυματισμούς σε όλη την περιοχή ευθύνης της Τροχαίας Παρασκευής που φθάνει μετά το Μαραθώνα. Προηγουμένως ήταν σε ατύχημα στο Ζούμπερι (κοντά στη Νέα Μάκρη για όσους δεν ξέρουν).
Την επομένη έμαθα ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που με τράκαρε ήταν ανασφάλιστος και αλλοδαπός (χωρίς ρατσιστική διάθεση, απλά είναι πιο δύσκολο να τον βρεις για να τον κυνηγήσεις). Τελικά του έκανα μήνυση για εγκατάλειψη και τα λεφτά θα τα πάρω από το αντασφαλιστικό ταμείο. Αλλά πολύ τρέξιμο και σπάσιμο. Γιατί δεν ήταν απλό τρακάρισμα του στυλ δεν πρόλαβα να φρενάρω. Και το ότι προσπαθεί να εξαφανιστεί στη σπάει ακόμα περισσότερο.Δύο στα δύο...
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο το Fiat-άκι μου γίνεται κάθε χρόνο αυτή τη χρονική περίοδο πρωταγωνιστής της ίδιας ιστορίας...
Πέρισυ με τον αδερφό μου οδηγό, φέτος μ' εμέναΕκινούμουν επί της Άστιγγος στην Πάτρα και καθώς πήγαινα να περάσω κάθετα τη Μουρούζη έγινε το εξής σκηνικό:
Σταμάτησα στο ΣΤΟΠ, έλεγξα δεξιά απ' όπου έρχονται τα αυτοκίνητα και μιας και δεν έβλεπα αυτοκίνητο να έρχεται πήγα να ξεκινήσω και ΜΠΑΜ. Κοιτάω αριστερά και βλέπω ένα μηχανάκι να έχει καρφωθεί πάνω στη μπροστινή αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου μου. Φυσικά όπως καταλαβαίνετε πήγαινε ανάποδα σε μονόδρομο
Για την ώρα χαίρομαι που οι δύο αναβάτες (φυσικά χωρίς κράνος) δεν έπεσαν κάτω και έτσι δε χτύπησε κανείς. Βγαίνω λοιπόν από το αυτοκίνητο και βλέπω ότι το μηχανάκι έχει σφηνώσει ανάμεσα στη ρόδα μου και στον προφυλακτήρα μου, έχοντάς τον τρυπήσει με ένα σίδερο που εξείχε, απ' ότι ξέρω αυτό που πατάνε πάνω τα πόδια τους οι οδηγοί. Φαίνεται ότι έκανε λίγο αριστερά το τιμόνι για να με αποφύγει και έτσι δεν έπεσε με τη μούρη πάνω μου αλλά με κάποια γωνία.
Περιττό να πω ότι πριν βγω από το αυτοκίνητο ο συνοδηγός (πιθανότητα Πακιστανός) είχε να το θράσος να μου πει 'Πού πας;'. Εγώ του απάντησα ευγενικότατα ότι πηγαίναν ανάποδα σε μονόδρομο.
Όπως έχουμε κατέβει λοιπόν όλοι κάτω και προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε το μηχανάκι αντιλαμβάνομαι από τη μία ότι ο 'Πακιστανός' την έχει κάνει (μάλλον παράνομος θα ήταν) και απ' την άλλη ότι το μηχανάκι έχει πινακίδα κομμένη στη μέση με αποτέλεσμα να φαίνονται μόνο τα γράμματα (BA) και να λείπουν οι αριθμοί. Έχω αρχίσει λοιπόν να ανησυχώ.
Αφού ξεκολλάμε το μηχανάκι κάνω στο πλάι και βγαίνω έξω να τα κανονίσω με τον οδηγό, πιθανότατα Έλληνας. Αυτός έχει απομακρυνθεί καμια 30αριά μέτρα και αυτό με ανησυχεί ακόμα περισσότερο, πηγαίνω λοιπόν γρήγορα προς το μέρος του με τα πόδια. Αυτός με βλέπει και μου λέει: 'Πήγαινα να πάρω την ταυτότητά μου.' Του απαντάω λοιπόν ότι δεν είναι δυνατόν να φύγει και μου λέει αυτός: 'Να σου δώσω το κινητό μου να με πάρεις τηλέφωνο να τα κανονίσουμε;' Φυσικά του απαντάω ότι αυτό δε μπορεί να γίνει και ότι πρέπει να κάτσει εκεί να καλέσουμε την τροχαία ή τέλος πάντων να συμπληρώσουμε τη φιλική δήλωση και να την υπογράψει έτσι ώστε να είμαι καλυμένος νομικά. Μου λέει λοιπόν τότε το μαγικό: 'Ξέρεις, δεν έχω χαρτιά'. Εγώ του λέω ότι δε μπορώ να τον αφήσω να φύγει χωρίς κάποιο υπογεγραμμένο χαρτί που να υποδεικνύει την υπαιτιότητά του και τότε αυτός όπως ήταν πάνω στο μηχανάκι άνοιξε το γκάζι και έφυγε.
Προσπάθησα να τον κυνηγήσω, έκανα μάλιστα τρέχοντας 150-200 μέτρα και ξαφνικά τον είδα σταματημένο μπροστά μου στα 10-15 μέτρα. Δυστυχώς με είδε και αυτός, ξαναξεκίνησε και από κει και πέρα τον έχασα.
Επέστρεψα πίσω στο αυτοκίνητο, πήρα τηλ το 100, τους εξήγησα τι έγινε και αυτοί μου είπαν να πάω στην τροχαία. Πήγα λοιπόν στην τροχαία, έκανα δήλωση ατυχήματος (ο υπεύθυνος του ΤΟΤΑ ήταν ευγενικότατος και κάθισε και έγραψε μια αναλυτικότατη περιγραφή του σκηνικού όπως του την περιέγραψα) και υπέβαλα μήνυση κατ' αγνώστου και ευελπιστώ ότι θα βρεθεί ποιός ήταν. Με μια γρήγορη αναζήτηση που έκαναν βρήκαν 2 μηχανάκια δηλωμένα στην Πάτρα που να πληρούν τα χαρακτηριστικά Honda-50αράκι-BA..., δυστυχώς όμως ήταν διαφορετικού χρώματος από το πορτοκαλί που με χτύπησε. Μου είπαν μάλιστα ότι μπορεί να του έχει αλλάξει παρανόμως και χρώμα, κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο, οπότε δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο η αναζήτηση. Παρόλα αυτά μου είπαν ότι θα αναζητήσουν και στην Υπόλοιπη Ελλάδα δηλωμένα μηχανάκια με αυτά τα στοιχεία και βλέπουμε...Μάρτυρες έχω μιας και είχα συνοδηγό μια φίλη μου και μια κυρία που ήταν πεζή στο δρόμο ήρθε και μου έδωσε από μόνη της το τηλέφωνό της, λέγοντάς μου να την καλέσω αν χρειαστώ τη μαρτυρία της.
Πραγματικά ελπίζω να βρεθεί ο μ@λ@κ@ς, όχι για να πάρω τα 150 ευρώ που κάνει ο προφυλακτήρας, αλλά για να τον πάω στο δικαστήριο και να κερδίσω την ποινική του τιμωρία για την εγκατέλειψη. Αν μου υπέγραφε την υπαιτιότητά του, μου φερόταν με ευγένεια και μου ζήταγε συγγνώμη πραγματικά δε θα του ζήταγα τα λεφτά αν έβλεπα ότι δεν έχει να τα δώσει, τώρα όμως που σηκώθηκε και έφυγε πραγματικά θα ήθελα να του αλλάξω τα φώτα.
Υ.Γ. Το Δεκέμβριο του 2007 θα παρκάρω το αυτοκίνητο και θα το ξαναπάρω τον Ιανουάριο, φαίνεται ότι δεν είναι ο μήνας του. Όχι τίποτα άλλο, τη μια με αμάξι, την άλλη με μηχανή, μην υπάρξει και τρίτη με κανένα βαρύτερο όχημα
-
-
Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια κάποια μέρα που έβρεχε, αποφάσισα να μην πάρω το παπί αλλά το αυτοκίνητο για τις δουλειές μου. Γυρνάω από πελάτη στην Κηφισιά λοιπόν, για να πάω στο κέντρο.
Κατεβαίνω Κηφισό, βγαίνω στην έξοδο της Ιεράς Οδού και σταματάω πρώτος στο φανάρι στη δεξιά λωρίδα για κατεύθυνση προς Κωνσταντινουπόλεως/Πειραιώς. Μετά από 20 δευτερόλεπτα περίπου, ακούω ένα μικρό μπαμ και νιώθω ένα μικρό τράνταγμα. Κοιτάω τον καθρέφτη και βλέπω ένα παπί να έχει σταματήσει πάνω μου. Εντάξει λέω, δεν γ@μιέται... Βροχή, γλύστρησε ο άνθρωπος, πάλι καλά που δεν σαβουριάστηκε, ελαφρύ ακούστηκε, δεν θα'γινε και τίποτα.
Εκεί που ετοιμάζομαι να βγάλω ζώνη και να κατεβώ, βλέπω τον τύπο να κάνει δεξιά, ανεβαίνει κράσπεδο, βγαίνει στο φανάρι που κάνεις δεξιά για Θηβών, και κάθεται μπροστά-μπροστά να περιμένει στο κόκκινο ατάραχος.
Ανάβω αλάρμ, κατεβαίνω κάτω, τρέχω προς το μέρος του και τον προλαβαίνω ακριβώς τη στιγμή που ξεκινάει στο πράσινο. Τον αρπάζω από τον γιακά του αδιάβροχου και τον σέρνω μαζί με το παπί του μέχρι το αυτοκίνητο, κατεβάζοντάς του παράλληλα αμέτρητες χριστοπαναγίες. Παράλληλα κάποιοι άλλοι οδηγοί που είχαν δει το σκηνικό να φωνάζουν 'γ@μα τον τον πούστη' κλπ.
Με το που φτάνουμε μπροστά από το αυτοκίνητο, του αρπάζω τα κλειδιά και τα βάζω στην τσέπη μου. Ο τύπος ήταν Αλβανός, αρχίζει με το ότι δεν έπαθα και τίποτα, εγώ του λέω ανάμεσα στα μπινελίκια πως θα του κλείσω το σπίτι όχι επειδή με χτύπησε (μια μικρή γρατζουνιά είχε ο προφυλακτήρας), αλλά επειδή έφυγε. Αρχίζει την κλάψα, δεν είναι δικό του, είναι της δουλειάς του, έχω 10 στόματα και όλο το παραμύθι. Του λέω να τα πει στους μπάτσους που θα έρθουν. Παίρνω τηλέφωνο, αυτός με κοιτάζει έντρομος, και οι μπάτσοι λένε πως λόγω βροχής θα καθυστερήσουν 1-2 μέρες.
Παίρνει το αφεντικό του τηλέφωνο, του κράτησα αριθμό διπλώματος, διαβατηρίου, ασφάλειας, ΙΚΑ, ΑΦΜ, υπογραφή για την υπαιτιότητά, τον κράτησα και καμιά ώρα να περιμένει, κι έφυγα.
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγώ του απάντησα ευγενικόταταΗ ευγένεια σας μάρανε... Τι καταλαβαίνετε; Και το λέτε μάλιστα!
-
Καταρχήν να δηλώσω κι εγώ ότι το Fiat αυτό είναι πολύ άτυχο Δύο φορές χτυπήθηκε στο ίδιο σημείο με εγκατάλειψη Τι να πει κανείς; Κι εμένα η ζημιά ήταν γύρω στα 200-300 ευρώ αλλά τη μήνυση την έκανα του καθικιού. Το πότε θα εκδικαστεί, βέβαια, παραμένει ένα άλυτο μυστήριο ...
Να αναφέρω επ' ευκαιρίας ένα 'εορταστικό' θηλυκό ζώο που συνάντησα το προηγούμενο Σάββατο στον Κηφισό. Όπως ανέβαινα προς Κηφισιά ξαφνικά βλέπω μπροστά μου να κινείται ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο ... εμ ... αυτοκίνητο ήθελα να πω. Η τύπισσα είχε στολίσει το αμάξι (ελλείψει χρημάτων για αγορά δέντρου ίσως ). Όλος ο στολισμός ήταν εσωτερικός στον χώρο της 'καμπίνας'. Είχε περάσει σε όλη την οροφή (στο εσωτερικό για να μην ξεχνιόμαστε) και στις κολώνες του αυτοκινήτου κλαδιά δέντρου (αληθινά-ψεύτικα δεν ξέρω να σας πω) και πάνω σε αυτά είχε στηρίξει λαμπάκια όλων των χρωμάτων (μπλε, κόκκινα, πράσινα) που αναβόσβηναν όπως στο έλατο
Είναι προφανές ότι με τόσο έντονα φώτα μες στο αυτοκίνητο να αναβοσβήνουν αποκλείεται να είχε επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο πλην κάποιας στοιχειώδους οπτικής επαφής με όσα διαδραματίζονταν ακριβώς μπροστά της -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
[...]Σχεδόν ίδιο σκηνικό και σε μένα στην Πάτρα πριν 6-7 χρόνια.
Πηγαίνω κανονικά σε μονόδρομο, έχω βγάλει φλας να στρίψω αριστερά. Βλέπω μηχανάκι να έρχεται αντίθετα από απέναντι, με χαμηλή ταχύτητα και περίπου ένα τετράγωνο μακριά οπότε και δεν δίνω σημασία [στο δρόμο μεταξύ ΟΤΕ και του σούπερμάρκετ, κάθετος στην Γούναρη]. Ένα 50αράκι από τα κλασσικά τα μπλε-άσπρα Honda. Πάω να στρίψω αριστερά και ξαφνικά ο τύπος κάνει χαροτική κίνηση γκαζώνει τέρμα και καρφώνεται πάνω μου !!! Προς στιγμήν είχα μείνει μλκας δεν μπορούσα να διανοηθώ για ποιο πιθανό λόγο έκανε κάτι τέτοιο. Αν συνέχιζε με την ίδια ταχύτητα (ήταν πολύ μικρή) εγώ θα είχα στρίψει κανονικά και δεν θα είχε γίνει τπτ.Κατεβαίνω, τον σηκώνω πρώτα γιατί είχε τσακιστεί σχετικά πάνω στον προφυλατήρα μου και είχε πέσει κάτω. Ρωτάω αν είναι ΟΚ μου λέει εντάξει. Αθιγγανοειδής ο τύπος. Γυρνάω να δω τι έχει γίνει στο αμάξι μου, ψαχουλέβω καπώ και φανάρια, δεν βλέπω κάτι. Με το που γυρνάω πάλι προς τον τύπο έχει ανέβει σε dt και γκαζώνει και φεύγει.
Τέσπα εγώ τελικά περιέργως δεν είχα πάθει τπτ.
Πάντως για τσέκαρε τι παίζει με το επικουρικό σε αυτές τις περιπτώσεις μπας και. Αλλά αφού δεν έχεις και τα στοιχεία του τύπου μάλλον δεν το βλέπω. Τι να πεις...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
...εγώ του λέω ανάμεσα στα μπινελίκια πως θα του κλείσω το σπίτι όχι επειδή με χτύπησε (μια μικρή γρατζουνιά είχε ο προφυλακτήρας), αλλά επειδή έφυγε.Και γω γι' αυτό αποφάσισα να το τραβήξω και πήγα στην τροχαία. Το να βρεθεί μου φαίνεται σχετικά απίθανο, η απειροελάχιστη όμως πιθανότητα να αναγνωριστεί και να διωχτεί ποινικά για εγκατάλειψη αποτελεί ικανό δέλεαρ για μένα για να ταλαιπωρηθώ με τα δικαστήρια... αν φτάσουμε ποτέ εκεί.
Εγώ του απάντησα ευγενικότατα
Η ευγένεια σας μάρανε... Τι καταλαβαίνετε; Και το λέτε μάλιστα!
Κάποια πράγματα στη ζωή τα κάνεις χωρίς όφελος και συμφέρον... ακόμα και αυτά όμως έχουν τα όριά τους. Μπορώ λοιπόν να ξεκινήσω με το σεις και με το σας, εφόσον όμως ο άλλος δεν το αναγνωρίζει τελικά θα τον πάρει ο διάολος
Ένα 50αράκι από τα κλασσικά τα μπλε-άσπρα Honda.
Το 'δικό μου' ήταν πορτοκαλί...
Πάντως για τσέκαρε τι παίζει με το επικουρικό σε αυτές τις περιπτώσεις μπας και. Αλλά αφού δεν έχεις και τα στοιχεία του τύπου μάλλον δεν το βλέπω. Τι να πεις...
Αν ισχύει ότι το επικουρικό αποζημιώνει 'θύματα' από εγκατάλειψη τροχαίου τότε δεν υπάρχει λόγος να μη με αποζημιώσει. Πραγματικά δε ξέρω όμως αν αξίζει για 150-200 ευρώ να μπω σ' αυτή τη διαδικασία.
Πλέον αυτό που με νοιάζει είναι να τον βρουν και να διωχθεί ποινικά για εγκατάλειψη, όχι για τη ζημιά που μου προξένησε. -
Φίλε aserf , πρεαγματικά λυπάμαι πολύ για ό,τι σου συνέβη...
Να είσαι σίγουρος όμως ότι όποτε βλέπω πορτοκαλί παπί στη Πάτρα θα ψάχνω για σπασμένη πινακίδα ΒΑ...
Καλές γιορτές σε όλους !
-
Ο χρήστης Traction έγραψε:
Να είσαι σίγουρος όμως ότι όποτε βλέπω πορτοκαλί παπί στη Πάτρα θα ψάχνω για σπασμένη πινακίδα ΒΑ...Καλές γιορτές σε όλους !
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον...
Ένα τρισάθλιο πορτοκαλί Honda 50άρι με σκισμένο κάθισμα ήταν. Αν το δεις και έχεις όρεξη ακολούθα το να δεις που θα πάει και θα τα βρούμε μετά...
Υπομονή έχω... ένα χρόνο ακόμα στην Πάτρα θα είμαι... να εύχεται να μην τον πετύχω μπροστά μου...
Αν τον βρω αυτό:Τον αρπάζω από τον γιακά του αδιάβροχου και τον σέρνω μαζί με το παπί του μέχρι το αυτοκίνητο, κατεβάζοντάς του παράλληλα αμέτρητες χριστοπαναγίες.
θα είναι το ελάχιστο που θα πάθει
-
Ε, δεν είναι δα και τόσο μεγάλη η Πάτρα... κάπου θα τον πετύχεις...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ε, δεν είναι δα και τόσο μεγάλη η Πάτρα... κάπου θα τον πετύχεις...Στα πόδια θα είναι, στο στήθος θα είναι... Κάπου τέλος πάντων.
-
Διπλα στο σπιτι μου ειναι ενα δημοτικο σχολειο, και εχει πεζοδρομιο περιπου 3 και μετρα με αποτελεσμα πολλοι να παρκαρουν πανω στο πεζοδρομιο για να αφησουντ α παιδια τους κλεινοντας και το πεζοδρομιο αλλα και τα παργιγκ της πυλωτης.
Καθημερινα πηγαινω τα παιδια στο σχολειο κανοντας σλαλομ αναμεσα απο τα αμαξια.
Σημερα το πρωί ενας τυπος ενω κατεβαινα το πεζοδρομιο ερχεται και βαζει το αμαξι καθετα στο πεζοδρομιο κλεινοντας το ολο, επρεπε αν κατεβεις στο δρομο για αν περασεις.
Φτανοντας διπλα σταματω και του λεω 'εχεις κλεισει το πεζοδρομιο' και αρχισε να μου λεει 'και εγω παιδια εχω και χαλαρωσε' και κατι τετοιες μαλακιες τον κοιταζω και φευγω προκειμενουν να μην του ανοιξω το κεφαλι μπροστα στα παιδια.
Αντε μαλακα πρωι πρωί καθε μερα και ενας μαλακας κλεινει το πεζοδρομιο με το μπουρδελο του.
-
Βάλε τα παιδιά να παίξουν μπάλα εκεί και να τη ρίχνουν κατά λάθος στο μπ@@ρδέλο του.
-
Ή κάνε το προαναφερθέν κόλπο με τις γλάστρες.
-
Μπορεί να είναι και αυτός ανάπηρος και να την έχει πάρει αυτόματη.
-
Σίγουρα υπάρχουν παντού και σίγουρα υπάρχουν σε όλα τα οικονομικά επίπεδα.
-
Αναχωρώντας σήμερα από το πρατήριο του Στρατού (για όσους δεν γνωρίζουν, πάνω από την Κατεχάκη στο ύψος του νεκροταφείου Βύρωνα) όπου έκανα τα ψώνια μου, κατευθύνομαι προς την Κατεχάκη με σκοπό να στρίψω δεξιά με κατεύθυνση προς Μεσογείων. Η διασταύρωση έχει φανάρι για όσους θέλουν να στρίψουν αριστερά προς Ηλιούπολη ή να πάνε ευθεία προς Βύρωνα, ενώ έχει STOP και σήμα παραχώρησης προτεραιότητας (ταυτόχρονα ) για όσους θέλουν να στρίψουν δεξιά, όπου υπάρχει και λωρίδα επιτάχυνσης.
Φτάνοντας στη διασταύρωση, το φανάρι γίνεται κόκκινο. Μπροστά μου, απαστράπτουσα BMW 518i προ-προηγούμενο μποντελο, σε άψογο σκούρο μπλε χρώμα μπαίνει στη λωρίδα για στροφή δεξιά και ...κοκκαλώνει. Ο οδηγός βάζει ζώνη και κοιτάει τριγύρω. Κορνάρω... με αγνοεί. Ξανά κόρνα... με στραβοκοιτάζει από τον καθρέφτη. Κόρνα πάλι, πιο έντονα αυτή το φορά... η ΒΜW σβήνει (!), η πόρτα ανοίγει, κατεβαίνει ο τυπάς και με πλησιάζει βαρύς κι ασήκωτος.
- Γιατί κορνάρετε, τι θέλετε;
- Για να ξεκινήσετε.
- Το φανάρι είναι κόκκινο και τα αυτοκίνητα έρχονται με ταχύτητα.
- Το φανάρι είναι για όσους θέλουν να πάνε ευθεία, για δεξιά δεν έχει φανάρι, έχει λωρίδα επιτάχυνσης.
- Δε μου λέτε κύριε, μήπως είμαστε και συνάδελφοι;
- Δεν ξέρω, πιθανόν!
- Νεαρέ, είσαι πολύ νέος για να κάνεις μάθημα σε στρατηγούς... (γυρίζει και φεύγει).
- Δεν με ενδιαφέρει ο βαθμός σας, κύριε... (ωρυόμενος...)
- Έτσι είστε όλοι εσείς οι νέοι, δεν σας ενδιαφέρει τίποτα πια (μπαίνει στη BMW, βάζει μπροστά και φεύγει, με το πράσινο αναμμένο πια).
- ...
Να τα χαίρεται τ' αστέρια του. Ελπίζω μόνο, αν έλεγε αλήθεια, να είναι κανένας απόστρατος ταξίαρχος-μίνι υποστράτηγος (όλοι στρατηγοί αποκαλούνται από κει και πάνω), γιατί με τέτοια θρασύδειλα άτομα ο ΣΞ δεν θα πάει μπροστά.
-
Το αξίωμα - βαθμό δε του τον έδωσαν για να τον χρησιμοποιεί σε τέτοιες περιπτώσεις, οπότε ή απόστρατος ή εν ενεργεία τα ίδια χάλια είναι.
-
Βασικά χαράς το κουράγιο σου, εγώ στην θέση σου λόγω περιοχής θα έκανα λίγ οτο μαλάκα, όχι τπτ άλλο αλλά επειδεί πολλοί είναι κομπλεξάρες (αυτός ας πούμε μεγάλη κομπλεξάρα όπως τον περιγράφεις) και μπορεί να τον πετύχεις πιο μετά να είναι διοικητής πουθενά που θα είσαι και εσύ και δεν λέει!
ΥΓ. κρίνοντας το πόσο κομπλεξικός είναι, με το ότι έκανε πίσω, μάλλον καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ήταν απόστρατος και όχι εν ενεργεία!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Βασικά χαράς το κουράγιο σου, εγώ στην θέση σου λόγω περιοχής θα έκανα λίγ οτο μαλάκα, όχι τπτ άλλο αλλά επειδεί πολλοί είναι κομπλεξάρες (αυτός ας πούμε μεγάλη κομπλεξάρα όπως τον περιγράφεις) και μπορεί να τον πετύχεις πιο μετά να είναι διοικητής πουθενά που θα είσαι και εσύ και δεν λέει!Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που είναι εν ενεργεία, οι πιθανότητες είναι μηδαμινές γιατί εγώ είμαι στην ...ΠΑ . Μόνο στο ΓΕΕΘΑ ή σε κανένα διακλαδικό στρατηγείο αν με πετύχει. Άσε που το Μάρτη έχει τις ετήσιες κρίσεις.
Αλλά μάλλον (και ευτυχώς για τις ΕΔ), πρέπει να απόστρατος - το συμπεραίνω από την τελευταία φράση του που προδίδει πικρία και παραίτηση. Είναι σύνηθες το φαινόμενο, αφού είναι μεγάλη διαφορά να βρίσκεσαι ξαφνικά 'από δήμαρχος, κλητήρας'. Επίσης, οι εν ενεργεία ταξίαρχοι και άνω δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν χρόνο να πάνε για ψώνια με την οικογένεια, ακόμα και τα Χριστούγεννα .
Τέλος πάντων, βγήκαμε off-topic. Επί της ουσίας, για πείτε μου: είχα άδικο; Το επίμαχο σημείο στο Google Earth είναι 375721.74Ν 234630.41Ε
ΥΓ Καλά Χριστούγεννα σε όλους και ...stay away from trouble, τουλάχιστο για το τριήμερο. Μακάρι να μην έχουμε τίποτα να γράψουμε εδώ...
Ζώα ζώα ζώα [#3]