-
Καλησπέρα σε όλους. Θέλω ένα από τα δύο για την γυναίκα μου και θέλω την βοήθειά σας. Ειδικά από κάποιους που έχουν κάποιο από αυτά τα δύο.
Για κυβισμό πάω για το 1.1 -
Καλησπέρα σε όλους. Θέλω ένα από τα δύο για την γυναίκα μου και θέλω την βοήθειά σας. Ειδικά από κάποιους που έχουν κάποιο από αυτά τα δύο.
Διαφορετικά εντελώς αμάξια είναι.
Ετοιμάσου για μετακόμιση!!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Διαφορετικά εντελώς αμάξια είναι.Ετοιμάσου για μετακόμιση!!!
done [moderator]
-
Getz από μένα. Γενικά δεν έχει βγει κακό.
-
Ποια από τις δύο δίνει δωρεάν service για ΠΑΝΤΑ? Ειχα δει διαφήμιση αλλά δε θυμάμαι αν ήταν η Hyundai ή η Kia. Aυτό να πάρεις. Και τα δύο καλά αυτοκίνητα είναι, το ένα mini το άλλο (Getz) supermini που θα πει μεγαλύτεροι χώροι αλλα και μεγαλύτερες διαστάσεις.
@νδρέας
-
Η μεν Hyundai το δίνει εφ'ορου ζωής η ΚΙΑ το δίνει με μια μικρή επιβάρυνση. Το θετικότερο που έχει το ΚΙΑ είναι τα δισκόφρενα πίσω αλλά και το αυτόματο κιβώτιο στα 1.1 που δεν το έχει το άλλο παρά μόνο στα 1.4
Θα το προτιμούσα αυτόματο για να μην χρειαστεί να αλλάξω δίσκο-πλατο στο εξάμηνο. Το Hyundai από την άλλη έχει καλύτερους χώρους και για δυο καθισματάκια στο πίσω κάθισμα. Άντε βγάλε άκρη -
Αφού πας στο 1.1 υποθέτω ότι θες να γλιτώσεις τα 80 περίπου ευρώ της διαφοράς στα ετήσια τέλη.
Αν θες να πηγαίνεις και εκτός Αθήνας, πάρε το Getz αλλά το 1400άρι - το ιδανικό ήταν το 1300άρι που πούλαγαν μέχρι πέρσι κι ας έβγαζε λιγότερους ίππους. Αν όχι (ή έστω όχι συχνά) πάρε το Picanto. Όπως έχει γραφτεί αλλού, η επιπλέον εγγύηση αξίζει αν κάνεις πολλά χλμ. Διαφορετικά καλύτερα να πάρεις στο χέρι την έκπτωση, αφού μετά την τριετία θα σε συμφέρει να πηγαίνεις σε μηχανικό εκτός αντιπροσωπείας που θα σου παίρνει τα μισά.
Ανταλλακτικά μόνο από την Κορεατική και για τα δύο, θα γλιτώνεις κανένα 30άρι τοις εκατό. -
Κοίταξε και το Chevrolet Aveo.
Το έχει η κοπέλα μου και το οδηγώ κυρίως εγώ.
Μετά από 1 χρόνο και 30000 χλμ τα σχόλιά μου είναι θετικά.
Ειδικά σε σχέση με το Kia είναι πολύ καλύτερο!!!
Ωραίο εμφανισιακά, καλούς χώρους, καλά φρένα, οικονομικό!
Μέτριο τιμόνι, ασαφής επιλογέας (κλισέ), ευαίσθητο ABS!
Τρέχει και καλή προσφορά αυτόν τον καιρό!!!
3 χρόνια εγγύηση! -
Δεν είναι τυχαίο οτι στην Ευρώπη αλλα και στην Ελλάδα ο ηγέτης της κατηγορίας σε πωλήσεις είναι το FIAT Panda.
Κοίτα το !
-
Έχω οδηγήσει και τα δύο, το Picanto μάλιστα κατ' επανάληψη.
Εντυπώσεις θετικότατες κι απ' τα δύο αν και διαφέρουν στο εξής: το Getz είναι σαφώς μεγαλύτερο αυτοκίνητο και το δείχνει. Η επιλογή εξαρτάται απ' τις ανάγκες σου.
Α, και για να μην ξεχνιόμαστε: καλά τα 4 δισκόφρενα του Kia αλλά έχεις δοκιμάσει να φρενάρεις με δαύτο; Η διαδρομή του πεντάλ είναι πολύ μικρή και για να μη 'χορεύεις' στα φανάρια απαιτείται αρκετή εξοικείωση. -
Δες και το Ριο της ΚΙΑ, έχει το ίδιο μοτέρ με το Getz και η ΚΙΑ έχει μάλλον καλύτερη ποιότητα. Το πικάντο είναι μακράν το καλύτερο της κατηγορίας του για μένα αλλά είναι μάλλον ακριβό για κορεάτικο
-
Ακριβό το Picanto? Με αυτό τον εξοπλισμό;
@νδρέας
-
Το Panta είναι κορυφή στην κατηγορία του!!!
Αν επιμένεις για Κορεάτικο επιμένω να κάνεις
test drive στο Aveo.
Είναι καλύτερο από το Kia ενώ δεν υπολείπεται
του Getz.
Τα έχω οδηγήσει και τα τρία. -
Έχουμε δύο Getz 1.3 στην οικογένεια.Μια χαρά αμαξάκια και τα δύο.Δεν είναι πάρα πολύ οικονομικά μέσα στην πόλη,αλλά όχι ότι καίνε κιόλας,μην τρελαθούμε.Σε μεσοαστικό κύκλο καίει χωρίς προσπάθεια γύρω στα 7λίτρα.Με προσπάθεια είσαι χαλάρα στα 6,5 που νομίζω είναι πολύ καλή τιμή.
Από ποιότητα αν και έχουν πολύ λίγα χλμ (παρόλο που τα έχουμε 3 χρόνια) δεν τρίζει και δεν χτυπάει τίποτα.Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει στο ένα να ακούγεται ένα τρίξιμο σαν θρόισμα από το παράθυρο του οδηγού (μάλλον) αλλά όχι πάντα και όχι για πολλή ώρα.
Τα 1.3 από κινητήρα δεν λένε και πολλά.Στην ανηφόρα της Συγγρού ας πούμε κάνεις τσιγάρο χαλαρά μέχρι να φορτώσει.Οπότε στα 1.1 μάλλον είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.Σκέψου το αυτό.Παρόλαυτά το καλοκαίρι στις ανηφόρες της Σαντορίνης με 4 άτομα κιένα παιδικό καθισματάκι (ναι χωρέσαμε όλοι με λίγο στρίμωγμα ) και πράγματα στο καπό (καροτσάκια,κλπ) με 2α (και λίγο 3η ) τα έβγαλε πέρα μια χαρά. Δεν έχει μεγάλη ελαστικότητα χαμηλά και κάνει και λίγο παραπάνω θόρυβο αν το πιέσεις,αλλά κατά τα άλλα τα 140 σταθερά τα έχεις ξεκούραστα
Σέρβις εννοείται έξω,κλέβουν κιαυτοί όσο μπορούν στα εξουσιοδοτημένα.Ενδεικτικά:σέρβις 30k που περιλαμβάνει λάδια,όλα τα φίλτρα,μπουζί και τους διάφορους ελέγχους 250€
Φέτος έκανα έξω το σέρβις των 45k:λάδια,όλα τα φίλτρα,ιμάντες (αν και δεν είχα χλμ,αλλά καλού-κακού) εκτός από βαλβολίνες.Κόστος με ανταλλακτικά από τη Χιουντάι;240€
Πολύ ευκολοδήγητο,καλά φρένα (αν και ταμπούρα πίσω),αρκετά καλό κιβώτιο (σε μερικές αλλαγές από 1η-2α καμιά φορά κολλάει λίγο αλλά όχι σοβαρά πράγματα),καλή ορατότητα προς παντού,παρκάρεις εύκολα γιατί δεν έχει πολλές καμπύλες και το συνοριάζεις άνετα και γενικά είναι μια αξιόπιστη και τίμια λύση.Υποθέτω τα ίδια ισχύουν και για το 1.1 και το 1.4 αφού ουσιαστικά είναι το ίδιο αυτοκίνητο,με τις όποιες διαφοροποιήσεις λόγω κινητήρα.Αυτά -
Ευχαριστώ όλους σας παιδιά
-
Picanto vs Getz - Να μιλήσει και κάποιος που έχει?
α) Αναλυτικότατα υπέρ και κατά για το Picanto έχω γράψει εδώ:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 454#596454β) Το picanto γενικώς είναι ικανοποιητικότατο (το 1.1) εκτός από το πορτ
μπαγκάζ που χωρά μόνο δύο σχολικές τσάντες. Πρόσεξέ το αυτό. Το Getz έχει
διπλάσιο πορτ μπαγκάζ.γ) Το Getz 1.1 φορά τον ίδιο κινητήρα με το Picanto 1.1. H μόνη διαφορά
είναι η θέση που έχουν τοποθετήσει τα περιφεριακά (αντλία υδραυλικού κλπ)δ) Το Getz είναι σαφώς μεγαλύτερο και ποιό ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
Ο λόγος που εμείς πήραμε picanto ήταν ότι θέλαμε κάτι μικρότερο από 3.50μ
Αν έχεις ήδη μεγάλο αυτοκίνητο και θέλεις κάτι ΠΟΛΥ μικρό πάρε picanto,
αν δεν σε νοιάζει το μέγεθος και πολύ προτίμησε το Getz.στ) Η διαφορά στην τιμή είναι γενικώς μεγαλούτσικη
Το Picanto 1.1 EX FULL (SI) κάνει 9.200€
Το Getz 1.1lt GL 5D SPIRIT ABS κάνει 11.200
Για Getz θα δώσεις +2000€ δηλαδήΜαιντανός vs Βλήτα
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που κάποιος ρωτάει π.χ να αγοράσω 'μανταρίνια ή πορτοκάλια' κάποιοι
πετάγονται ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ να πάρει 'κολοκύθια'. Έτσι και εδώ, εσύ ρωτάς
Picanto ή Getz και οι γνωστοί εγκάθετοι σου λένε πάρε Panda. Πρόσεξε,
εδώ γενικώς στο forum αυτή η 'έντονη προτροπή' συμβαίνει συχνά.
Σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, σου πετάνε ΑΣΧΕΤΑ μοντέλα με αυτό που ρωτάς. -
Το πάντα είναι άσχετο με το getz;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το πάντα είναι άσχετο με το getz;Όχι, αλλά όταν κάποιος ΡΩΤΑΕΙ 'ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Η ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ'
είναι τουλάχιστο ζήτημα ευγένειας να του πείς τα υπέρ των
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ και των ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΩΝ και όχι π.χ για τα μπρόκολα.Εδώ, όταν κάποιος τολμήσει να θέσει ζήτημα π.χ yaris ή boutaris?
του λέμε 'πάρε swift','εγώ θα προτιμούσα colt' κλπ, αναιρώντας
εντελώς το αρχικό σκεπτικό της ερώτησής του ανθρώπου.
hyundai getz vs kia picanto? Πειτε μου την γνώμη σας