-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Που να μπείτε και σε λεωφορείο στο Λονδίνο...Και, παραδόξως, είχα δει πάρα πολλούς να περνάνε με ιδιαίτερα βαθύ πορτοκαλί...
[off topic] Μεγάλο κρίμα που κατάργησαν τα routemaster. Το Λονδίνο έχασε κάτι από τον χαρακτήρα του. [/off topic]
-
Με αφορμή την παραπάνω κουβέντα, θα σας πω ένα πολύ ωραίο περιστατικό που συνέβη κάνοντας μια έρευνα. Δεν είναι σχετικό με την οδική συμπεριφορά των οδηγών λεωφορείων, αλλά με τη γενική νοοτροπία.
Ερευνούσαμε την αξιοπιστία και τις πραγματικές συχνότητες και διάρκειες διαδρομών των λεωφορείων 242, 140.
(Τα αποτελέσματα δεν είναι το θέμα μας)
Προς το μεσημέρι, είχαμε στρατοπεδεύσει στην αφετηρία (Ελληνορώσων), καταγράφοντας τις ώρες εκκίνησης.
Τυχαίνει λάστιχο σε ένα λεωφορείο. Το δρομολόγιο χάνεται, γιατί δεν υπήρχε κάποιο λεωφορείο διαθέσιμο προς αντικατάσταση.
Παρατηρούμε μετά από κάποια ώρα ότι ούτε το επόμενο δρομολόγιο ξεκίνησε. Λαμβάνουμε τη θεϊκή απάντηση: 'δεν υπάρχει οδηγός ρε παιδιά, τί να κάνουμε'.
(Φυσικά, όλη αυτή την ώρα κάποιοι απέναντι από το μετρό Κατεχάκη, περίμεναν λεωφορείο επί 50 λεπτά...)
-
Ferraristas Στάθης εγώ να δεχτώ ότι δεν κάνει μέσα γιατί κουράζεται απο τις μανούβρες, τότε και οι ταρίφες να παίρνουν και να αφήνουν κόσμο όπου τους καβλώσει -που το κάνουν εν μέρει αλλά όχι τόσο απροκάλυπτα- ξέρει όμως τι συμβαίνει όταν το κάνει αυτό ένα λεωφορείο? Δημιουργεί κυκλοφοριακό έμφραγμα! Στο φινάλε μου λές ότι δουλεύει 8 ώρες κλπ κλπ....μα για αυτό το λόγο δεν τον πληρώνουν? Και φυσικά πρέπει να μην φρενάρει απότομα κλπ, αν ηταν εύκολο να οδηγείς λεωφορείο θα τους δίνανε 600 € κα ιόχι τα διπλάσια!
έχω τσακωθεί με οδηγό λεωφορείου στην Αιγαίου στη Ν.Σμύρνη πρωί -μάλλον με είδε με το κουστούμι και σου λέει άντε ρε το φλώρο- όταν κατέβηκα και τον ξέχεσα έκανε το μαλάκα και πάνω που πάω να μπω στο αμάξι με βρίζει αφού γύρισα και του έδειξα πόσο καλά γαλλικά ξέρω, μου είπε αν είμαι μάγκας να πάω στο τέρμα του να του τα πω αυτά, η πιο απλή ειρωνική απάντηση ήταν 'γιατί εδώ δεν έρχεις @@ να τσακωθείς? μόνο στο τέρμα γαμάς, που είναι οι δικοί σου?' και μου απαντάει ΝΑΙ! Ε έμεινα μαλάκας με αποστόμοσε, τον κοιτάω με γουρλομένα μάτια πάει γίνανε πούστηδες και οι οι οδηγοί λεωφορείων του λέω και πάω στο αμάξι, κάτι γιαγιάδες απο μέσα με έβριζαν....που να εξηγήσεις τώρα στις κότες ποιον θα έπρεπε να β΄ρζουν και γιατι!
Α, όταν του έλεγα να βγει έξω, είχε μαζευτεί κόσμος που είχε δει τι έγινε, και μου έλεγε φύγε ρε φίλε γ@μησέτον το μαλάκα, και οι άλλοι μισοί του λέγανε, σήκω φύγε ρε που ζητάς και τα ρέστα!
-
Πολλοι οδηγοι λεωφορειων δεν σταματανε με τιποτα στο πορτοκαλι, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΝ,αρκετες φορες το πορτοκαλι εχει γινει ενα ωραιο κοκκινο και ομως το περνανε, ασχετα αν το οχημα βρισκεται ακομα πριν το φαναρι (αν δεν επιβραδυνεις δε γινεται!!!) και ολα αυτα με αλλοθι τη καλη ορατοτητα που εχουν απο κει ψηλα!!!! Εχω φαει μπινελικια απο οδηγο λεωφορειου, επειδη τολμησα να ξεκινησω στο πρασινο και αναγκαστηκε να φρεναρει (ευτυχως δεν ετρεχε).Βεβαια εφαγε και αυτος τα δικα του μπινελικια!! Μου εχει τυχει επισης (απο οδηγο τρολλευ) σε δρομο χωρις λεωφορειολωριδα (στο Χαλανδρι) να εχω κοψει ταχυτητα με αλαρμ με προφανη σκοπο να ανεβω σε παρκιν καταστηματος και να εχει κολλησει πραγματικα απο πισω μου αναβοσβηνοντας τους προβολεις του!!!!!! Ουτε 10' υπομονη δηλαδη (αν ηταν στη θεση μου νεος οδηγος θα ειχε πραγματικα πανικοβληθει). Αν αυτα υποδηλωνουν επαγγελματιες οδηγους (με ευθυνη πολλων ανθρωπων) τοτε εγω μαλλον ειμαι ο μλκας!!
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Ερευνούσαμε την αξιοπιστία και τις πραγματικές συχνότητες και διάρκειες διαδρομών των λεωφορείων 242, 140.
Καλά,στην εποχή μου αυτό πρέπει να ήταν το πιο ανέκδοτο λεωφορείο της Ελλάδας!!Ο μύθος έλεγε ότι εμφανιζόταν (όταν ο Ερμής ήταν στον Τοξότη ) στην Στουρνάρη αλλά μόνο οι εκλεκτοί το είχαν δει (ήμουν ένας από αυτούς )
Αλήθεια υπάρχει ακόμη;Δεν...αυτοκαταργήθηκε; -
Εγώ πάντως όσους οδηγούν φυσαρμόνικας ξεκινάνε με το φλασάκι τους ή θέλουν να αλλάξουν λωρίδα τους αφήνω από πολύ πρίν κάνοντας τους σινιάλο με τα φώτα μου γιατί ξέρω ότι είναι πραγνατικά δύσκολο να κουμαντάρεις ένα τέτοιο πράγμα!!!!!!
Βλέπω και κάτι ηλήθιους ΙΧήδες που ενώ έχει βγάλει φλασάκι αυτό το 16μ πράγμα και το μπροστινό μέρος του αρχίζει να καταλαμβάνει την λωρίδα ... να επιταχύνουν και τελικά να περνάνε ξυστά ή να στριμώχνονται λες και αν περιμένεις 10sec και το περάσεις μετά την άνεση σου κάτι θα πάθεις!!!!
τέλος πολύ προσοχή όταν προσπερνάτε σε στάσεις μην απογειώσετε κανα πεζό που πετάγεται από μπροστά ή από πίσω !!!! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
μέχρι χάρους οδηγούς της γραμμής 040 και 843 (κάποιοι σίγουρα θα ξέρουν τι εννοώ)Τους έχω ζήσει επί εποχής πράσινου για τα καλά. Μιλάμε για διαδρομές χωρίς αύριο...
Αυτή τη βραδυνή από Ν. Φάληρο έως Αγ. Σώστη, που είχα τη φαεινή ιδέα να πάω να αράξω γαλαρία, όρθιος και στηριγμένος στο οριζόντιο καγκελάκι δίπλα στο τζάμι δεν την ξεχνώ ποτέ. Λιγότερο από 10 λεπτά κάναμε!!!
Αλλά πέρα από την τρέλα των οδηγών, αυτά τα ρημάδια πήγαιναν μαμιώντας... Δεν θυμάμαι αν ήταν Σκάνια ή Βόλβο. Πολύ γκάζι όμως...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ πάντως όσους οδηγούν φυσαρμόνικας ξεκινάνε με το φλασάκι τους ή θέλουν να αλλάξουν λωρίδα τους αφήνω από πολύ πρίν κάνοντας τους σινιάλο με τα φώτα μου γιατί ξέρω ότι είναι πραγνατικά δύσκολο να κουμαντάρεις ένα τέτοιο πράγμα!!!!!!
Βλέπω και κάτι ηλήθιους ΙΧήδες που ενώ έχει βγάλει φλασάκι αυτό το 16μ πράγμα και το μπροστινό μέρος του αρχίζει να καταλαμβάνει την λωρίδα ... να επιταχύνουν και τελικά να περνάνε ξυστά ή να στριμώχνονται λες και αν περιμένεις 10sec και το περάσεις μετά την άνεση σου κάτι θα πάθεις!!!!
τέλος πολύ προσοχή όταν προσπερνάτε σε στάσεις μην απογειώσετε κανα πεζό που πετάγεται από μπροστά ή από πίσω !!!!Πολλοι απο αυτους ομως μπαινουν ειτε τους αφησεις ή οχι!
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Καλά,στην εποχή μου αυτό πρέπει να ήταν το πιο ανέκδοτο λεωφορείο της Ελλάδας!!Ο μύθος έλεγε ότι εμφανιζόταν (όταν ο Ερμής ήταν στον Τοξότη ) στην Στουρνάρη αλλά μόνο οι εκλεκτοί το είχαν δει (ήμουν ένας από αυτούς )
Αλήθεια υπάρχει ακόμη;Δεν...αυτοκαταργήθηκε;Χεχε, υπάρχει ακόμα και παραμένει προβληματικό. Σήμερα γυρνάει κυκλικά από Ψυχικό (Ελληνορώσσων) σε Πολυτεχνειούπολη.
Πριν λίγα χρόνια η κατάσταση είχε βελτιωθεί (μετά από παρέμβαση φοιτητικού συνδικαλισμού) αλλά τα πράγματα ξαναχαλάρωσαν και πάλι οι φοιτητές γεμίζουν τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περιμένοντας στην Κατεχάκη...Το 140 είναι πιό πολύ 'φάντασμα'...
Πριν από αρκετά (όχι και πάαααρα πολλά, δε γεράσαμε κιόλας!) χρόνια, σαν πρωτετής φοιτητής, περίμενα να πάω πρώτη μέρα στη Σχολή. Περίμενα στη στάση επί της Κηφισίας, απέναντι από την Πρεσβεία του Ισραήλ... Περίμενα ήδη για 1 ολόκληρη ώρα, όταν με πλησίασαν δύο αστυνομικοί με πολιτικά, και μου ζήτησαν τα στοιχεία μου... Αμέσως μετά, οι κύριοι κατευθύνθηκαν απέναντι, μίλησαν για λίγο στο φρουρό της πρεσβείας κι έφυγαν...
Όπως καταλάβατε... θεωρήθηκα ύποπτος!!! ΦΟΒΕΡΗ εμπειρία!
-
Θα συμβουλευα παντως πολλους φιλους εδω μεσα, να οδηγησουν ενα λεωφορειο καμια φορά. Θα τους λυθουν πολλες αποριες, θα γινουν καλυτεροι οδηγοι και θα ερθουν στη θεση αυτων που με τοση ευκολια κατηγορουν...
-
Ο χρήστης Ferraristas Στάθης έγραψε:
Δεν επιτρεπεται εκτος πολλων αλλων ουτε αποτομα να φρεναρουν ακομα και αν τους παιταχτει καπιος,πρεπει να τον προβλεπουν αλλιως καπιος μεσα θα χτυπηση και την ευθυνη την εχει ο οδηγος.Για οδηγηστε το αμαξι σας χωρις να κανετε για ωρες ουτε 1 φρεναρισμα και να υπαρχρη μια απολυτη γραμικοτητα στην οδηγηση σας και σε περιπτωση λαθους σας η απο καπιον εξυπνο που μπηκε σφηνα η πεζο που πεταχτηκε να πεσουν ολοι να σας φανε και να σας βριζουν.Παιδια αυτη η οδηγηση δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την οδηγηση που κανουμε στο αμαξι μας.Δεν αρνούμαι ότι η δουλειά που κάνουν είναι κουραστική, εκνευριστική και πολύ υπεύθυνη. Παρακολουθώ το φόρουμ (χωρίς να γράφω) πολύ καιρό και βλέπω ότι γενικά υπάρχει πολύ μεγάλη ευκολία στο να κατηγορούνται 'άλλοι', ενώ 'εμείς' είμαστε τέλειοι - επ ουδενί δεν θέλω να ακολουθήσω τέτοια τακτική.
Πάντως, στη Θεσσαλονίκη η έννοια της γραμμικής επιτάχυνσης και ομαλής επιβράδυνσης στα λεωφορεία είναι άγνωστη. Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών επιταχύνουν τσαρούχι και επιβραδύνουν ακόμα τσαρουχότερα - σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέμαι αν το κάνουν επίτηδες. Τουλάχιστον έτσι λέει η καθημερινή μου εμπειρία..
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
μέχρι χάρους οδηγούς της γραμμής 040 και 843 (κάποιοι σίγουρα θα ξέρουν τι εννοώ)
Τους έχω ζήσει επί εποχής πράσινου για τα καλά. Μιλάμε για διαδρομές χωρίς αύριο...
Αυτή τη βραδυνή από Ν. Φάληρο έως Αγ. Σώστη, που είχα τη φαεινή ιδέα να πάω να αράξω γαλαρία, όρθιος και στηριγμένος στο οριζόντιο καγκελάκι δίπλα στο τζάμι δεν την ξεχνώ ποτέ. Λιγότερο από 10 λεπτά κάναμε!!!
Αλλά πέρα από την τρέλα των οδηγών, αυτά τα ρημάδια πήγαιναν μαμιώντας... Δεν θυμάμαι αν ήταν Σκάνια ή Βόλβο. Πολύ γκάζι όμως...
Volvo ήταν. Τα πράσινα της 040 χειροκίνητα, τα διπλά της 843 αυτόματα.
-
Ο χρήστης tsapi έγραψε:
Δεν επιτρεπεται εκτος πολλων αλλων ουτε αποτομα να φρεναρουν ακομα και αν τους παιταχτει καπιος,πρεπει να τον προβλεπουν αλλιως καπιος μεσα θα χτυπηση και την ευθυνη την εχει ο οδηγος.Για οδηγηστε το αμαξι σας χωρις να κανετε για ωρες ουτε 1 φρεναρισμα και να υπαρχρη μια απολυτη γραμικοτητα στην οδηγηση σας και σε περιπτωση λαθους σας η απο καπιον εξυπνο που μπηκε σφηνα η πεζο που πεταχτηκε να πεσουν ολοι να σας φανε και να σας βριζουν.Παιδια αυτη η οδηγηση δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την οδηγηση που κανουμε στο αμαξι μας.
Δεν αρνούμαι ότι η δουλειά που κάνουν είναι κουραστική, εκνευριστική και πολύ υπεύθυνη. Παρακολουθώ το φόρουμ (χωρίς να γράφω) πολύ καιρό και βλέπω ότι γενικά υπάρχει πολύ μεγάλη ευκολία στο να κατηγορούνται 'άλλοι', ενώ 'εμείς' είμαστε τέλειοι - επ ουδενί δεν θέλω να ακολουθήσω τέτοια τακτική.
Πάντως, στη Θεσσαλονίκη η έννοια της γραμμικής επιτάχυνσης και ομαλής επιβράδυνσης στα λεωφορεία είναι άγνωστη. Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών επιταχύνουν τσαρούχι και επιβραδύνουν ακόμα τσαρουχότερα - σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέμαι αν το κάνουν επίτηδες. Τουλάχιστον έτσι λέει η καθημερινή μου εμπειρία..
Κάτι η ρουτίνα, κάτι να προλάβω το επόμενο δρομολόγιο ή να μείνω περισσότερη ώρα στην αφετηρία, άντε να συνηθίσεις και τα χαρακτηριστικά του διαφορετικού λεωφορείου που οδηγείς κάθε-μέρα, κάτι λίγα νεύρα επειδή μπαίνουν στην λεφωριολωρίδα τα λαμόγια .... δένει το γλυκό!!!! Βάλε
-
Ο χρήστης tsapi έγραψε:
Πάντως, στη Θεσσαλονίκη η έννοια της γραμμικής επιτάχυνσης και ομαλής επιβράδυνσης στα λεωφορεία είναι άγνωστη. Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών επιταχύνουν τσαρούχι και επιβραδύνουν ακόμα τσαρουχότερα - σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέμαι αν το κάνουν επίτηδες. Τουλάχιστον έτσι λέει η καθημερινή μου εμπειρία..Aν μας διαβαζε καποιος οδηγος του ΟΑΣΘ θα σου ελεγε οτι ΜΑΚΑΡΙ να μπορουσε να επιταχυνει τσαρουχι Πρακτικα αδυνατον.
Ασε που πλεον δεν εχουν χειροκινητα κιβωτια, οποτε ουτε αποτομες αλλαγες μπορουν να κανουν. Στο φρεναρισμα ισως εχεις καποιο δικιο, αλλα πραγματα που σε μας φαινονται φυσιολογικα, αν οδηγησεις ενα Δεινοσαυρο 20μετρο ειναι ολοκληρη διαδικασια. Σκεφτειτε μονο σε μια τυπικη ημιωρη διαδρομη, ποσες φορες δεν σταματησε καποιος μπροστα του στη λεωφορειολωριδα, ειχε παρκαρει και δεν μπορουσε να στριψει, καποιος 'γρηγορος' χωθηκε τελευταια στιγμη για να στριψει δεξιά, ενα ταξί οδηγησε σαν ταξί, ενας πεζός μιλουσε στο κινητο και κατεβηκε χωρις να κοιταξει στο οδοστρωμα... -
Σήμερα είδα λεωφορειατζή με αναμμένα τα προβολάκια ομίχλης (ώρα 18:00 με αίθριο καιρό).
Επειδή ήταν αρκετά ψηλά στράβωναν περισσότερο από ενός ΙΧ. -
greo, και όμως... πάμπολλες φορές έχω κοντέψει να πέσω εξαιτίας απότομης επιτάχυνσης.
-
Η επιταχυνση ειναι μικρή, αλλα στον τυπο της ορμης, η μαζα γινεται πολυ μεγαλη και αυτο σου δινει την εντυπωση της μεγαλης επιταχυνσης. Ξαναλεω οτι πλεον ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ συμπλεκτη και δεν εξαρταται απο τον οδηγο το ποσο μαλακά το ξεκιναει
-
Έχω λόγο να πω ψέμματα; Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι παλαιότεροι οδηγοί ξεκινούν πολύ πιο ομαλά από ότι οι νεότεροι, σε ίδιους τύπους λεωφορείων.
Όσον αφορά τα αυτόματα, πιστεύεις δλδ ότι με αυτόματο δεν μπορείς να κοπανήσεις κάποιον κάτω, ή το αντίθετο στην εκκίνηση;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
αλλα πραγματα που σε μας φαινονται φυσιολογικα, αν οδηγησεις ενα Δεινοσαυρο 20μετρο ειναι ολοκληρη διαδικασια.Γι'αυτό αγαπητέ greo άλλοι είναι οδηγοί ΕΘΕΛ/ΟΑΣΘ και άλλοι πχ λογιστές. Αν ένας λογιστής πχ θεωρεί ολόκληρη διαδικασία το πως θα 'μαγειρέψει' μια φορολογική δήλωση, καλύτερα ν'αλλάξει επάγγελμα.
-
Εχουν γινει ποστ και ποστ, συζητησεις επι συζητησεων για το ποσο ζωο-εγκληματιας-ανευθυνος κλπ κλπ κλπ ειναι αυτος που χωνεται μπροστα στα καρυδοτσουφλα μας του ενος τόνου που εχουν και 300αρηδες δισκους.
Οταν ο ιδιος χωνεται μπροστα στο 20μετρο και του κοβει 5 ΠΟΛΥΤΙΜΑ μετρα απο το φρεναρισμα, πρεπει να εισαι επαγγελματιας απλα και μονο για να μην τον κανεις χαλκομανία ΧΩΡΙΣ να ανοιξεις καποιο κεφαλι μεσα.
Οδηγοι ΟΑΣ-ΤΡΟΛΕΥ κτλ