-
Καλημέρα.
Έχει κανεί ιδέα πως μπορώ να συνδυάσω μπουζόνια σε καρέ 4χ98 με ζάντα 4χ100;
Υπάρχουν μπουλώνια μετατροπής και γι'αυτήν την περιπτωση; Εχω δεί μονο τα κλασσικά που βιδώνουν επάνω στο μουαγίε... -
Καλημέρα.
Υπάρχουν μπουλώνια μετατροπής και γι'αυτήν την περιπτωση; Εχω δεί μονο τα κλασσικά που βιδώνουν επάνω στο μουαγίε... -
Καλημέρα.
Υπάρχουν δαχτυλίδια μεταλλικά ή πλαστικά που μπαίνουν στην κεντρική τρύπα της ζάντας και την κεντράρουν. Τα χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές ζαντών πχ. Momo Toora κλπ. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος
-
ότι είπε ο Βασίλης. Ιταλική ζάντα σε vw ε;
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
ότι είπε ο Βασίλης. Ιταλική ζάντα σε vw ε;Το ανάποδο! (αν και το group έχει 5μπουλονες).
Αυτές οι ρημάδες οι 4*98 ειναι δυσεύρετες!
-
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
Καλημέρα.Έχει κανεί ιδέα πως μπορώ να συνδυάσω μπουζόνια σε καρέ 4χ98 με ζάντα 4χ100;
Υπάρχουν μπουλώνια μετατροπής και γι'αυτήν την περιπτωση; Εχω δεί μονο τα κλασσικά που βιδώνουν επάνω στο μουαγίε...Κάποιες aftermarket ζάντες έχουν εξ αρχής 8 τρύπες για δύο διαφορετικά καρέ.
Λογικά μπορείς να ανοίξεις καινούριες τρύπες πάνω στην ζάντα όμως δέν γνωρίζω τί επίπτωση θα έχει στην αντοχή της.
Κάνε ένα τηλέφωνο στον Πέττα στο 210-5762789. Αυτός έχει μαγαζί που επισκευάζει/μετατρέπει ζάντες, οπότε λογικά θα ξέρει να σου πεί τι να κάνεις.
-
Επίσης το κεντρικό δαχτυλίδι βοηθάει στην τοποθέτηση του τροχού αλλά δέν είναι απαραίτητο για το κεντράρισμα του τροχού.
-
Για τρύπημα ζάντας ούτε λόγος, απαγορεύεται δια ροπάλου. Ότι σου είπε ο Βασίλης; Είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Επίσης το κεντρικό δαχτυλίδι βοηθάει στην τοποθέτηση του τροχού αλλά δέν είναι απαραίτητο για το κεντράρισμα του τροχού.Ο τροχός ποτέ δεν θα κεντράρει ακριβώς και θα εμφανίζει συμπτώματα κακής ζυγοστάθμισης.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ότι είπε ο Βασίλης. Ιταλική ζάντα σε vw ε;
(αν και το group έχει 5μπουλονες).
Πλέον ναι, παλαιότερα 4x100 φόραγαν.
-
Και πλαστικό δαχτυλίδι για 58.1mm του gruppo χρειάζεται και μπουλόνια μετατροπής καρέ (wobbly bolts):
Έτσι θα πατάει σωστά το μπουλόνι στην ζάντα σε όλο τον κώνο και όχι σε ένα σημείο μόνο που θα πατάνε τα απλά κωνικά. Φυσικά είναι πανάκριβα (25
-
Εγώ όταν είχα ρωτήσει πριν λίγο καιρό μου είχαν πει περίπου 40-50 ευρώ (για 16 μπουλόνια).
-
Το θέμα είναι πως οτι ζάντες έχω για το Uno είναι 4χ100, εκτος απο μια τετραδα puntoζαντες (-απο το ραλλοζαντες ).
Αυτα τα δαχτυλίδια (οχι αυτα που κεντράρουν τη ζάντα στο μουαγιέ), μπορώ να τα βρώ κάπου μόνα τους χωρις το μπουλόνι??
Μπουζόνια και διαφορετικο καρέ...